απο 4:3 σε 16:9

ΔημήτρηςΤοπ.

AVClub Addicted Member
11 March 2007
1,666
ξερει κανεις να μου πει αν βαψω με μαυρο χρωμα το πανι(πλαστικο) για να την κανω 16:9 την 4:3 draper luma που εχω αν θα την καταστρεψω?
μαλον θελει καποιο χρωμα ειδικο.υπαρχει κατι για τετοιες περιπτωσεις?

μα δεν υπαρχει καποιο χρωμα μη τοξικο που να μην ξεβαφει?αυτο θελω στην ουσια.Δεν με ενδειαφερει να την κανω παλι οπως ηταν.

Εγώ δεν ξέρω κανέναν από τους γνωστούς μου που να το έχει κάνει. Σίγουρα πάντως αν πάς σε ένα χρωματοπωλείο και τους πεις την υπόθεση θα σου δώσουν το κατάλληλο υλικό.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ όταν βάφεις το επάνω μέρος μην σου κατρακυλήσει μπογιά.....

Μπλιάχ.... με μαρκαδόρο θα φαίνονται οι γραμμές τελείως τσαπατσούλικα.

Ξέρει τι άλλο υπάρχει για να μην μπλέξεις με μπογιές ε;

Υπάρχουν στο praktiker κάτι αυτοκόλλητα μαύρα σε 2μετρα ρολά. Κολλάς δυό τέτοια και είσαι ταμάμ.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ;171236 Υπάρχουν στο praktiker κάτι αυτοκόλλητα μαύρα σε 2μετρα ρολά. Κολλάς δυό τέτοια και είσαι ταμάμ.[/quote said:
αυτο ειναι κατι που το ειχα σκεφτει
αλλα φοβαμαι οτι με την παροδο του χρονου που αρχιζει και χαλαει η κολα τι θα γινει.Αλλα αν παλι το αλλαζω μια φορα το χρονο? αντε καταβαζε πανι...
Και με βολευει το μεγεθος της οθονης γιατι θελω να την κρεμασω στο ταβανι.

Ενδιαφερομαι για το θεμα.

Εχω μια 16:9 πλατους 2 μ . Το προβλημα ειναι οτι καθομαι στα 3+ μ και φοβαμαι οτι θα ειναι τεραστιο το μεγεθος της οθονης για την δεδομενη αποσταση θεασης. Λογω προσφατης μετακομισης και ενδεχομενης αλλαγης προβολεα δεν μπορω προς το παρον να πω αν τελικα θα ειναι ενοχλητικη η αισθηση ή οχι.

Σκεφτομαι λοιπον οτι μαλλον (αφου κανω test views πρωτα) θα χρειαστει να μικρυνω το ωφελιμο του πανιου (που εχει γυρω-γυρω 5 cm μαυρο και extra drop επανω) με καποιον τροπο, ωστε ή να γινει 16:9 σε λιγοτερες ιντσες, ή αν το παρατραβηξω 2.35:1 με ιδιο πλατος....

Παρατηρωντας το πανι, διαπιστωσα οτι η διαφορα του ωφελιμου απο το μαυρο πλαισιο ειναι μια πολυ λεπτη στρωση πλαστικοποιημενου υλικου, το οποιο ειναι σχεδον μια μαζα με το επομενο layer και δεν μπορει να "ξεκολληθει". Ξυνοντας το μαυρο αυτο υλικο ελαφρα, αποκαλυπτεται το ωφελιμο, "λευκο" πανι αποκατω.

Το αυτοκολλητο ακομα και αν ειναι φιλμ βινυλιου (αυτοκολλητο επιγραφοποιειας) δυσκολα θα μεινει αψογα κολλημενο σε ρολό που ανοιγει-κλεινει. Επισης για να εφαρμοστει σωστα σε κατακορυφη επιφανεια θελει πολυ κοπο και τροπο.

Η μπογια ειναι μια πιθανη λυση, αλλα ποια μπογια? Φανταζομαι παιζει ρολο το υλικο του πανιου και ολα τα πανια δεν ειναι τα ιδια. Επισης νομιζω οτι πρεπει να κατεβει το πανι και να απλωθει για να βαφτει. Αν γινει η δουλεια κατακορυφα (και χρησιμοποιωντας χαρτοταινία για μασκαρισμα) το αποτελεσμα θα τεινει προς το Καραγκιοζ-μπερντε.

Μαρκαδορος, δεν το συζητω.

Μαυρο αυτοκολλητο τυπου σιδεροτυπο. Χμμμ... Δυσκολο στην εφαρμογη τουλαχιστον.

Εγω θα προτεινω κατι κουλο... με σπρεϋ δεν θα ηταν το αποτελεσμα πιο ομοιομορφο και risk free?

Risk free με σπρέϋ;;;; Ούτε για πλάκα. Ασε που πρέπει να είσαι πολύ προσεχτικός για την δοσολογία κατά το ψέκασμα αφετέρου δεν υπάρχει περίπτωση τα αιωρούμενα σωματίδια να μην κάτσουν πάνω στο λευκό πανί. Θα μου πεις μπορεί να το σκεπάσεις με μια εφημερίδα το πανί.
Γενικά θέλει πολύ προσοχή στο ψέκασμα για να μην στάξει.

1) Εννοειται οτι θα καλυψει την ωφελιμη περιοχη με χαρτονι!!!!!!

2) Δεν εννοουσα μπογια απο σπρεϋ! Κανονικη μπογια θα βαλει, απλως αντι για πινελο, να χρησιμοποιουσε αυτα τα κομπρεσερακια, που την πετανε σαν σπρεϋ.

Απάντηση: Re: απο 4:3 σε 16:9

Παντως να εχεις υποψιν οτι καθε μπογια ή αυτοκολλητη ταινια γυαλιζει... (εκτος αν βρεις αυτοκολλητη ταινια με βελουδινη μαυρη υφη)Αλλιως σε προβολη η γυαλαδα ειναι ιδιαιτερως ενοχλητικη..
παντα για ματ χρωμα μιλαμε.
το προβλημα ειναι πως η οθονη ειναι πλαστικη .Αν ηταν πανι θα ηταν πιο ευκολο