Από Βίντεο σε PC?

ian_

New member
23 March 2007
87
Καλησπέρα παιδιά.
Φίλος έχει πολλές δεκάδες παλιές και πιο πρόσφατες κασέτες βίντεο με οικογενειακές στιγμές, που θέλει με κάποιο τρόπο να "σώσει" στο PC του.
Αφενός για να μην χαθούν γιατί είναι πολύτιμες, κι αφετέρου για να μπορέσει με κάποιο τρόπο να κάνει κάποια δικά του κόβοντας και ράβοντας.
Δυστυχώς παρόλο που έχω αρκετές γνώσεις σε θέματα ήχου, δεν γνωρίζω καθόλου τα περί βίντεο για να τον βοηθήσω.
Διάβασα αρκετά εδώ στην κατηγορία ψάχνοντας αλλά τα περισσότερα είναι πιο εξειδικευμένα για μένα κι εκείνον (τύπου κάρτες capture, συμπιέσεις διαφόρων βαθμών, mpeg2,4 κ.τ.λ.)

Βρήκα κι αυτό εδώ:
http://www.pinnaclesys.com/PublicSi...azzle+Video+Archiving/Dazzle+DVD+Recorder.htm
της Pinnacle. Κάνει?
Είναι εύκολο για κάποιον όχι πολύ σχετικό να κάνει την συγκεκριμένη δουλειά?

Υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα ή κάποιος άλλος τρόπος γενικώς να μου προτείνετε?
Σας ευχαριστώ πολύ.

Το πιο εύκολο είναι να πάρει ένα DVD recorder combo
και να τις αντιγράψει σε DVD.
Τα DVD θα τα έχει για backup (μπορεί να πετάξει τις κασέτες)
κι αν θέλει τα κάνει Import σε οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας video.

Philips, Toshiba, Samsung, Sony έχουν όλες ένα combo VHS<->DVD recorder

Σε ευχαριστώ πολύ Ορφέα!
Ακούγεται πολύ λογική και απλή λύση για κάποιον που δεν έχει εξειδικευμένες γνώσεις. Θα του το πω να το ψάξει οπωσδήποτε.
Και τέλος πάντων ας μην είναι και της καλύτερης ποιότητας η αντιγραφή, δεν τίθεται θέμα. Θα πιάνει ένα 85-90% φαντάζομαι, ή όχι?

Θα ψάξω κι εγώ λιγάκι στο ίντερνετ για κάτι ανάλογο.
Εντωμεταξύ μήπως τυχόν μπορείς να μας προτείνεις (ή όποιος άλλος γνωρίζει κάτι) κάποιο τέτοιο αξιόπιστο μοντέλο combo?
Σε μια λογική τιμή ξέρω γω μέχρι 200-250 ευρώ κάτι?

Το φτηνότερο καλό μοντέλο που γνωρίζω είναι το sony RDR-VX450.
Δεν θα το βρεις εύκολα γιατί οι εταιρίες καταργούν τα combo Μοντέλα.
Έχει και FireWire είσοδο που είναι σημαντική (ψηφιακή μεταφορά video από Digital8 και από οποιαδήποτε miniDV)
Εάν μιλάς για αντιγραφή απλής VHS κι όχι Super-VHS η ποιότητα που θα πάρεις θα αγγίζει το 100% (Δλδ το DVD θα είναι εφάμιλλο της κασέτας σε ποιόιτητα) αρκεί βέβαια να επιλέξεις υπερυψηλό bitrate πάνω από 8000 kbps (1ώρα βίντεο σε ένα DVD 4,7GB)

Να 'σαι καλά φίλε μου!
Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου. Βλέπω στο λίνκ πως έχει 279 ευρώ αλλά υπάρχουν και κάποια φθηνότερα.
Όμως όπως λες να μην κοιτάξουμε κάτι πιο κάτω, δεν είναι?
Αν δεν σε κουράζω, μήπως μπορείς να μας προτείνεις και κάνα φιλικό και εύχρηστο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο να το κλείσουμε το "πακέτο"?

Εάν υπθέσουμε πως έχεις ήδη μια συσκευή VHS player
θα μπορούσες να χτυπήσεις μία μεταχειρισμένη miniDV κάμερα με κανα 100ευρο
με αναλογική είσοδο.
Συνδέεις σε αυτήν την είσοδο το player
συνδέεις και την έξοδο fireWire στο PC σου
κι έχεις μια ωραία σύλληψη σε DV avi
χωρίς απώλειες

Άμεσος και περιεκτικός.
Είσαι και ο πρώτος!!
Χίλια ευχαριστώ!!
Καλή συνέχεια φίλε μου..

Παιδιά γεια σας.

Η βιντεοκάμερα μου είναι η CANON HV20 και η SONY HDR-HC1E...
Θα ήθελα να μου πείτε αν το Pinnacle Studio 14HD Ultimate Collection, είναι καλό για μεταφορά του miniDV HD από την κάμερα στο PC, και την μετατροπή του σε ταινία ή την εγγραφή του σε DVD. To λειτουργικό που έχω είναι Microsoft Windows 7 Pro 32-bit GR. Επίσης αν υπάρχει κάτι άλλο θα ήθελα την συμβουλή σας...

Last edited: