Από CD σε πικάπ...ή όχι;

Απάντηση: Re: Από CD σε πικάπ...ή όχι;

Τα επαγγελματικα πικαπ (DJ) ειναι φτιαγμενα με προτεραιοτητα την αντοχη κατ αρχην και οχι την ηχητικη αποδοση.Απο οτι βλεπω κι ολας εχει μαλλον και σοβαρα κατασκευαστικα λαθη (η κεφαλη δεν ειναι παραλληλα με την εφαπτομενη του δισκου)
http://www.needledoctor.com/Online-Store/Gemini-Turntables

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον φίλο. Αστο καλύτερα ξέχνα το αυτό το Gemini, μεγάλο δράμα...

Re: Απάντηση: Από CD σε πικάπ...ή όχι;

Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις ένα Thorens 166 μέταχειρισμένο ή ένα Dual 505/3 ή 4 με 150-160 ευρώ και μια καινούργια κεφαλή κινητού πηνίου (προτείνω την Denon 160). ....

Συμφωνώ με την επιλογή των πικάπ αλλά διαφωνώ με την κεφαλή.
Λογικά ο ενισχυτής μου (RXV-596) έχει το ίδιο phono stage με τον ενισχυτή του φίλου Busoni. Αν ισχύει αυτό η κεφαλή που θα πάρει πρέπει να έχει τουλάχιστον 3mV έξοδο και αν δεν κάνω λάθος οι Denon έχουν υποδεκαπλάσια έξοδο.

Ναι σωστά οι Denon αν και κινητού πηνείου έχουν ισχυρή έξοδο για να αντικαταστήσουν κεφαλές κινητού μαγνήτη. Βέβαια δεν φθάνουν τα 2,5mV με 3mV που βγάζουν οι ΜΜ, αλλά παρ' όλα αυτά μπορούν να παίξουν μια χαρά σε ενισχυτή που δέχεται μόνο κινητού μαγνήτη. Θα δυναμώνεις λίγο περισσότερο το volume αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα.

εγω παντως εχω ακομα τα βινυλια μου και αγοραζω ακομα απο μεταχειρισμενα ......

εχω ΚΑΙ κασετοφωνο ......και κασετες χεχε

αλλο πραμα το βινυλιο !!!!!!! αλλη φαση ....... ειναι για τους αγαπησιαρηδες .....

Οχι βινύλιο μεταχειρισμένο δεν μπορώ να ακούσω με τίποτα.
Δεν υπάρχει χειρότερη δολοφονία της μουσικής από το φθαρμένο βινύλιο.
Τα κασετόφωνα ήταν η αγάπη μου στο παρελθόν.

1oν To Technics εκτός από επαγγελματικό είναι και καλό πικάπ. Εξ' άλλου τα πικάπ ήταν ένας τομέας όπου ειδικευόταν η Technics. Τὀτε που ήταν στις δόξες της είχε πλήρη γκάμα με πάρα πολλά μοντέλα από budget μέχρι high-end. Ενώ το Gemini είναι ένα δράμα! Δεν συγκρίνουμε τον θρύλο με το δράμα...

2ον Στο What Hi-Fi διάβασα πρόσφατα ένα τεστ για τον Μπέρυ Α500. Γιατί και στην αγγλία υπάρχει η ανάλογη "μανία" με τους μπέρυδες όπως κι εδώ. Τον έκρινε με χαϊφιντελίστικα κριτήρια και όχι με επαγγελματικά. Εκτός του ότι έβγαζε ένα σετ πολύ κακών μετρήσεων, έβγαζε και λιγότερα watts μετρημένα από όσα ανακοίνωνε ο κατασκευαστής. Και στις ακροάσεις βρήκε ότι έπασχε σε αρκετά σημεία, και τελικά κατέληγε το τεστ ότι δεν κάνει για hi-fi ενισχυτής, ούτε ακόμα κι αν συνυπολογήσουμε την εξαιρετικά χαμηλή τιμή του.

Eγώ μιλάω μόνο για το 1200. Τα άλλα δεν τα έχω ακούσει - αλλά αν άξιζαν κάτι θα είχε "ακουστεί".
Τον μπέρυ (τον ep1500 λέω) δεν τον έχω ακούσει αλλά πολλοί εδώ μέσα - που σέβομαι τη γνώμη τους - πίνουν νερό στο όνομά τους. Το ίδιο συμβαίνει και για κάποια DAC, equalizer κι άλλες συσκευές της Behringer.
Μy point is..μην βάζουμε όλα τα "επαγγελματικά" στο ίδιο τσουβάλι.

(Αυτό για τα περιοδικά δεν το σχολιάζω καν. Έχω σταματήσει να δίνω και πολύ σημασία στο τι γράφουν από όταν ήμουν μαθητής ακόμα - δηλαδή αρκετά χρόνια πριν.)

Last edited:
Το πρόβλημα με το 1200 είναι ότι αν το πάρεις μεταχειρισμένο δεν ξέρεις τι σκρατς του έκανε ή τι άχτι έβγαζε πάνω του ο προηγούμενος ιδιοκτήτης. Κατα τ' άλλα κανείς δεν αμφισβητεί την αξία του ως πλατώ. Το κακό είναι ότι ακούγεται πως η ποιότητα κατασκευής των καινούργιων δεν είναι εφάμιλλη των παλιότερων μοντέλων, οπότε ψάχνουμε για παλιό μεταχειρισμένο και το παλιό μεταχειρισμένο δεν ξέρεις πόση καταπόνηση έχει δεχτεί. Φαύλος κύκλος...

2ον Στο What Hi-Fi διάβασα πρόσφατα ένα τεστ για τον Μπέρυ Α500. Γιατί και στην αγγλία υπάρχει η ανάλογη "μανία" με τους μπέρυδες όπως κι εδώ. Τον έκρινε με χαϊφιντελίστικα κριτήρια και όχι με επαγγελματικά. Εκτός του ότι έβγαζε ένα σετ πολύ κακών μετρήσεων, έβγαζε και λιγότερα watts μετρημένα από όσα ανακοίνωνε ο κατασκευαστής. Και στις ακροάσεις βρήκε ότι έπασχε σε αρκετά σημεία, και τελικά κατέληγε το τεστ ότι δεν κάνει για hi-fi ενισχυτής, ούτε ακόμα κι αν συνυπολογήσουμε την εξαιρετικά χαμηλή τιμή του.

ΣΟΒΑΡΑ? ΔΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!

Απορώ δηλαδή γιατί χαιφιντελάδικο περιοδικό να γράφει τέτοια πράματα....

τσκ τσκ τσκ...δε το πιστεύω... :ears:

Eγώ μιλάω μόνο για το 1200. Τα άλλα δεν τα έχω ακούσει - αλλά αν άξιζαν κάτι θα είχε "ακουστεί".

Σαφώς και άξιζαν! Αλλά τι έγινε... Αφ' ενός οι τρελλαμένοι με το scratch επίδοξοι DJs έβλεπαν μόνο το 1200 και κανένα άλλο μοντέλο της Technics δεν τους ενδιέφερε. Αφ' ετέρου οι χαϊφιντελάδες μόνο και μόνο με την ύπαρξη του 1200 έβγαζαν σπυράκια και "χαρακτήριζαν" παρομοίως και σνομπάριζαν όλη την γκάμα πικάπ της Technics. Και υπήρχαν πολλά καλά πικάπ από αυτή την εταιρία που δεν έτυχαν της αποδοχής που τούς άξιζε...

ΣΟΒΑΡΑ? ΔΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!

Απορώ δηλαδή γιατί χαιφιντελάδικο περιοδικό να γράφει τέτοια πράματα....

τσκ τσκ τσκ...δε το πιστεύω... :ears:

Τι να σού πω; Δεν έχει ακούσει ούτε καν δει από κοντά κανέναν μπέρυ, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Απλώ τι διάβασα λεω...

εγώ θα έλεγα οτι ο 1500 είναι καλός ενισχυτής, όπως καλό hifi περιοδικό είναι το what hifi...

Τον Α500 τον άκουσε τουλάχιστον ο Ακριβόπουλος (που από κακιά συνήθεια, τον χέριασε...)

...1200 ούτε που να το σκέφτεσαι...άστο καλύτερα μόνο στους dj's...γι' αυτούς έχει φτιαχτεί και όχι για να παίζει μουσική...:violent-smiley-030:
...μεταχειρισμένα πικάπ θα βρεις στα παρακάτω links...εγώ από εκεί έχω πάρει το Project μου ("Debut II") και είμαι πολύ ικανοποιημένος...:guitarist:

http://electronics.search.ebay.co.uk/project_Turntables_W0QQcatrefZC6QQcoactionZcompareQQcoentrypageZsearchQQcopagenumZ1QQfgtpZQQflocZ1QQfposZPostcodeQQfromZR2QQfsooZ1QQfsopZ1QQftrtZ1QQftrvZ1QQga10244Z10425QQlopgZQQsacatZ48647QQsadisZ200QQsaprchiZQQsaprcloZQQsargnZQ2d1QQsaslcZ3QQsbrftogZ1QQsofocusZbs

http://search.ebay.co.uk/search/search.dll?sofocus=bs&sbrftog=1&catref=C6&from=R10&satitle=thorens&sacat=48647%26catref%3DC6&floc=1&sargn=-1%26saslc%3D3&sadis=200&fpos=Postcode&ga10244=10425&ftrt=1&ftrv=1&saprclo=&saprchi=&fsop=1%26fsoo%3D1&coaction=compare&copagenum=1&coentrypage=search&fgtp=

...όσο για μεταχειρισμένα βινύλια και σε πολύ καλή κατάσταση πήγαινε στην "υπόγα" στην Μασσαλίας...:grinning-smiley-043

...1200 ούτε που να το σκέφτεσαι...άστο καλύτερα μόνο στους dj's...γι' αυτούς έχει φτιαχτεί και όχι για να παίζει μουσική...:violent-smiley-030:

Επειδή πρεσβεύεις τη λογική του "ακούμε και μετά κρίνουμε" (και καλά κάνεις), να φανταστώ ότι έχεις ακούσει σωστά στημένο MkII δίπλα δίπλα με άλλα πικάπ και απογοητεύτικες οικτρά από την απόδοσή του?!Και δη με πικάπ της κατηγορίας του Debut II?! "Οk". -bye-

Ολα τα υπόλοιπα επαγγελματικά πικαπς είναι μόνο για DJs και κανένα τους ΔΕΝ παίζει μουσική.
Το Technics όμως είναι ΚΑΙ για DJs, αλλά ΠΑΙΖΕΙ και μουσική! :firstprize:
Αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία του. Αρκεί βέβαια να του βάλεις μία καλή κεφαλή και όχι την Stanton 500 με το αλέτρι που οργώνει τους δίσκους.

Επειδή πρεσβεύεις τη λογική του "ακούμε και μετά κρίνουμε" (και καλά κάνεις), να φανταστώ ότι έχεις ακούσει σωστά στημένο MkII δίπλα δίπλα με άλλα πικάπ και απογοητεύτικες οικτρά από την απόδοσή του?!Και δη με πικάπ της κατηγορίας του Debut II?! "Οk". -bye-

...εννοείται...-bye-

Re: Απάντηση: Re: Από CD σε πικάπ...ή όχι;

Ολα τα υπόλοιπα επαγγελματικά πικαπς είναι μόνο για DJs και κανένα τους ΔΕΝ παίζει μουσική.
Το Technics όμως είναι ΚΑΙ για DJs, αλλά ΠΑΙΖΕΙ και μουσική! :firstprize:
Αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία του. Αρκεί βέβαια να του βάλεις μία καλή κεφαλή και όχι την Stanton 500 με το αλέτρι που οργώνει τους δίσκους.

...σίγουρα σε σχέση με άλλα πικάπ για dj's είναι καλύτερο, αλλά μέχρι εκεί...ταπεινή μου άποψη τεκμηριωμένη...:afro: