Από CD σε πικάπ...ή όχι;

...εννοείται...-bye-

..."Οk"...
Μάλλον θα πάω να κοιτάξω τα αυτιά μου και θα πω σε όλους που γράφουν σε forum του εξωτερικού αφιερωμένα στα πικάπ να κάνουν το ίδιο. :flipout:

Sorry φίλε μου αλλά στα αναλογικά τα πράγματα είναι μετρημένα κουκιά. Περιπτώσεις Bluesky είναι αδύνατο να εμφανιστούν.

Last edited:
Απάντηση: Re: Από CD σε πικάπ...ή όχι;

..."Οk"...

Sorry φίλε μου αλλά στα αναλογικά τα πράγματα είναι μετρημένα κουκιά. Περιπτώσεις Bluesky είναι αδύνατο να εμφανιστούν.

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον φίλο.

...1200 ούτε που να το σκέφτεσαι...άστο καλύτερα μόνο στους dj's...γι' αυτούς έχει φτιαχτεί και όχι για να παίζει μουσική...:violent-smiley-030:

Το 1200 ειναι πικαπαρα και ΔΕΝ σχεδιαστηκε για DJ's αλλα για οικιακη χρηση. Οι DJ's το αγκαλιασαν λογω κατασκευης και με τα χρονια δημιουργηθηκε η εντυπωση οτι η Technics το σχεδιασε γι' αυτους. Οπως καθε καλο πικαπ, θελει σωστο matching βραχιωνα-κεφαλης και σωστο ρυθμισμα και θα παιξει πολυ καλα.

Το 1200 ειναι πικαπαρα και ΔΕΝ σχεδιαστηκε για DJ's αλλα για οικιακη χρηση. Οι DJ's το αγκαλιασαν λογω κατασκευης και με τα χρονια δημιουργηθηκε η εντυπωση οτι η Technics το σχεδιασε γι' αυτους. Οπως καθε καλο πικαπ, θελει σωστο matching βραχιωνα-κεφαλης και σωστο ρυθμισμα και θα παιξει πολυ καλα.

Αυτή η κασέτα που έχεις στο avatar σου είναι TDK από την 10ετία του '70!
Είσαι τόσο παλιός; :grandpa:

τι λετε ρε παιδια ..... το 1200 ειναι Κορυφαιο μηχανημα !!!!!

εχω δει θορεντζ εχω δει κατι εξωτικα πραματα ΑΛΛΑ την ποιτητα κατασκευης του 1200 σε αυτη την τιμη δεν εχω δει !!!

και αν συνδιαστει με καλη κεφαλη σκοτωνει .....

Συμφωνω απολυτως με τον ΚΟΣΤΑΣ ..!

To 1200 το χρησιμοποιουσαν ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ(ηταν μονοδρομος) oι dj παλια, λογω αμεσης οδηγησης.
Τοτε ομως απο τους "γνωστες" αυτα τα πικαπ ειταν καταπτυστα λογω ακριβως της αμεσης οδηγησης.
Θυμοσαστε ...βαρια πλατω ...ιμαντες κλπ.
Ουτε λεφτα για δοκιμες, ουτε φορουμ και φυσικα πολωση μεχρι τελικης πτωσης.
Ακουγαμε αυτα που μας λεγανε αυτοι που "ξερανε" σχεδον με ευλαβια και χωρις σχολια.
Γιαυτο και μονο πεντε δεκα μαρκες πουλαγανε τοτε....
Εμπαινες σε σπιτια και ολοι ειχαν τα ιδια πραγματα ειδικα στα χαμηλου κοστους.
Kαθε μαρκα δε,ηταν και στον τομεα της
Ετσι καπως εγινε και με το 1200.
Τωρα ξυπνησαμε και δεν ακουμε παρα μονο τα αυτια μας.

(εμενα με "αναγκασαν" να προτιμησω το Thorens 160 απο το 1200 γιατι "τι δουλεια εχεις εσυ ρε χαμενε με direct drive????dj εισαι????και επειδη δεν ημουνα (και ντρεπομουνα) πηρα το Thorens!!!! )

Ακουγαμε αυτα που μας λεγανε αυτοι που "ξερανε" σχεδον με ευλαβια και χωρις σχολια.
Γιαυτο και μονο πεντε δεκα μαρκες πουλαγανε τοτε....
Εμπαινες σε σπιτια και ολοι ειχαν τα ιδια πραγματα ειδικα στα χαμηλου κοστους.
Kαθε μαρκα δε,ηταν και στον τομεα της
Ετσι καπως εγινε και με το 1200.
Τωρα ξυπνησαμε και δεν ακουμε παρα μονο τα αυτια μας.

Διαβάζοντας αυτά θυμήθηκα τους κακόμοιρους Άγγλους audiophile και την ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ που τους γινόταν για το Linn LP12...Mα πλύση εγκεφάλου κανονικά...Ο αγγλικός ειδικός τύπος στα "καλύτερά" του. Άλλο πικάπ δεν υπήρχε στον πλανήτη...Τέλως πάντων. :argue:

(εμενα με "αναγκασαν" να προτιμησω το Thorens 160 απο το 1200 γιατι "τι δουλεια εχεις εσυ ρε χαμενε με direct drive????dj εισαι????και επειδη δεν ημουνα (και ντρεπομουνα) πηρα το Thorens!!!! )

Το Thorens 160 είναι πολύ καλό πικάπ πάντως. Θεωρώ καλύτερο κι από το 1200. :BDGBDGB53:

Διαβάζοντας αυτά θυμήθηκα τους κακόμοιρους Άγγλους audiophile και την ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ που τους γινόταν για το Linn LP12...Mα πλύση εγκεφάλου κανονικά...Ο αγγλικός ειδικός τύπος στα "καλύτερά" του. Άλλο πικάπ δεν υπήρχε στον πλανήτη...Τέλως πάντων. :argue:

Το Thorens 160 είναι πολύ καλό πικάπ πάντως. Θεωρώ καλύτερο κι από το 1200. :BDGBDGB53:

Αμφιβαλω παντως (ανεξαρτητα ποιο ειναι καλυτερο) αν οι εγγλεζοι θα μπορουσαν να φτιαξουν dd πικαπ.

Όπως και να 'χει, το πρόβλημα είναι τα μεταχειρισμένα 1200. Καλό, χρυσό, αλλά αν δεν ξέρεις ποιος το είχε προηγουμένως και τι "γυμνάσια" του έκανε, είναι πολύ επισφαλής αγορά.

Όπως και να 'χει, το πρόβλημα είναι τα μεταχειρισμένα 1200. Καλό, χρυσό, αλλά αν δεν ξέρεις ποιος το είχε προηγουμένως και τι "γυμνάσια" του έκανε, είναι πολύ επισφαλής αγορά.

Γιατι να το αγορασεις μεταχειρισμενο; Εχω δουλεψει σε liveαδικο και εχω δει τη μεταχειριση απο DJ's. Οταν η τιμη του καινουργιου ειναι στα 500 ευρω δεν υπαρχει λογος για μεταχειρισμενο.

Θα ηθελα να μαθω απο αυτον που το ανεφερε τις διαφορες των παλιων 1200 και των κανουργιων. Δεν εχω ξανακουσει για διαφορες, αν και στις αρχες της παραγωγης εγιναν καποιες βελτιωσεις (ΜΚ ΙΙ). Επισης τωρα εχει γινει σειρα και εχουν βγει σε παραγωγη καποια μοντελα με παραπανω δυνατοτητες που δεν ενδιαφερουν για home χρηση.

http://www.panasonic-europe.com/technics/index.asp?s=1&mode=long
http://www.panasonic.com/consumer_electronics/technics_dj/prod_intro_sl1200mk2.asp

Attachments

• Anniversary.jpg
    Anniversary.jpg
    46.7 KB · Views: 23
Απάντηση: Re: Από CD σε πικάπ...ή όχι;

Αμφιβαλω παντως (ανεξαρτητα ποιο ειναι καλυτερο) αν οι εγγλεζοι θα μπορουσαν να φτιαξουν dd πικαπ.

Κι όσα δεν φθάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια....

Πάντως εγώ που ήμουν στην Σαουδική Αραβία τότε και όλα τα καλά πικαπς ήταν γιαπωνέζικα και όχι εγγλέζικα, θυμάμαι ότι τα μέτρια και τα φθηνά ήταν με ιμάντα, ενώ τα καλά τα high-end (απεχθάνομαι αυτόν τον όρο) ήταν ΟΛΑ άμεσης οδήγησης. Μήπως έχει κανείς αμφιβολία για το Kenwood L07D; Η για το Nakamichi 1000; (Nαι έβγαζε και η Nakamichi κορυφαίο πικαπ) H το Micro Seiki 1000 ή τα Pioneer ή τα Sansui;

...πριν από μερικά χρόνια πάντως, σε σχέση με ένα Akai "AP-100C", το "1200" είχε παίξει πολύ υποδεέστερα, παρόλο που το Akai ήταν τοποθετημένο πάνω σε μια καρέκλα δίπλα στο ρακ...:flipout:
...άποψή μου είναι ότι το 1200άρι έχει πολύ ψεύτικο ήχο...και αυτό το έχω συμπεράνει όπου και αν το έχω ακούσει...αλλά είπαμε...κολοκυθόπιτα ΚΑΙ εδώ...-bye-

Το εχω ενα καρο χρονια τωρα και τουλαχιστον ειναι αξιοπιστο.
Και απο ηχο καλα παει(εχει για πλακα το 63 kis που εχω) αλλα......
Δεν το ειχα ακουσει ποτε σε απευθειας συγκριση με 1200 και αμφιβαλω αν ειναι καλυτερο απο αυτο, σε νορμαλ εκδοση
Σχεδον ολα τα Thorens εχουν αλλους βραχιονες και καλες κεφαλες,ενω τα 1200 παιζουν με τους δικους τους βραχιονες και μετριες κεφαλες,και ομως και ετσι ειναι αξιοπρεπεστατα.
Τοτε ηταν νομος, να αγοραζεις Thorens και αυτοματα να αλλαζεις ,τουλαχιστον, κεφαλη.
Ο βραχιονας ηταν ζητημα μηνων!!! (μην ηταν και ημερων!!:flipout: )

Εχω ένα Thorens TD-147 jubille με μία dynavector 20a2 mc-3mv και παίζει θαυμάσια , η ανάρτηση του το απομονώνει τελείως απο καθε είδους ανάδραση, στην ίδια θέση το 1200 μούγκριζε και ας ειναι για DJ.
Κατά την προσωπική μου άποψη η Panasonic-Technics δεν έβγαλε ποτέ ένα καλό προιόν ( οτι έχω πάρει χάλασε πολύ γρήγορα ) απλά βγάζει καταναλωτικά προιόντα και φροντίζει να είναι πάνω απο τον μέσο όρο των ανταγωνιστών της ώστε να κάνει best-seller προιόντα μέτρια.
Μια και βλέπω πολλούς λάτρεις του βινυλίου πού μπορώ να βρώ δίσκους σφραγισμένους κλασική & jaz σε καλή τιμή ? εδώ στην Ελλάδα ή εστω στην ΕΟΚ ?

Re: Απάντηση: Από CD σε πικάπ...ή όχι;

Μια και βλέπω πολλούς λάτρεις του βινυλίου πού μπορώ να βρώ δίσκους σφραγισμένους κλασική & jaz σε καλή τιμή ? εδώ στην Ελλάδα ή εστω στην ΕΟΚ ?

Πηγαινε στην κατηγορια Μουσικη και κανε εκει το ερωτημα σου
Σιγουρα θα βρεις λυση φιλε μου.!!!

Το εχω ενα καρο χρονια τωρα και τουλαχιστον ειναι αξιοπιστο.
Και απο ηχο καλα παει(εχει για πλακα το 63 kis που εχω) αλλα......
Δεν το ειχα ακουσει ποτε σε απευθειας συγκριση με 1200 και αμφιβαλω αν ειναι καλυτερο απο αυτο, σε νορμαλ εκδοση
Σχεδον ολα τα Thorens εχουν αλλους βραχιονες και καλες κεφαλες,ενω τα 1200 παιζουν με τους δικους τους βραχιονες και μετριες κεφαλες,και ομως και ετσι ειναι αξιοπρεπεστατα.
Τοτε ηταν νομος, να αγοραζεις Thorens και αυτοματα να αλλαζεις ,τουλαχιστον, κεφαλη.
Ο βραχιονας ηταν ζητημα μηνων!!! (μην ηταν και ημερων!!:flipout: )

πήρα ένα 160άρι από ένα γερμανό σε τιμή χώμα.
Ξήλωσα το βραχίονα και κοτσάρισα επάνω τον smeIII που έχω με την denon 103...

Δέρνει αλύπητα...

Εν τέλει βρήκα ένα παλιό Sanyo TP1010.
Σκέφτομαι να κάνω μια προσπάθεια ανακαίνισης και να δω πώς παίζει. Επειδη ειμαι άσχετος, αξίζει τον κόπο ή να μην ξεκινήσω;

Σίγουρα θα χρειαστεί ιμάντα και κεφαλή (και αρκετό ξεσκόνισμα :flipout:)
Για αρχή μια ερώτηση... τι είναι το stylous, ή replacement stylous που βλέπω σε online μαγαζιά με ανταλλακτικά;

Η βελόνα της κεφαλής.

Έχω την εντύπωση ότι θα χρειαστείς και πηγάδι. Επίσης πρέπει να ελέγξεις αν το μοτέρ δουλεύει σωστά.

Η βελόνα της κεφαλής.

Έχω την εντύπωση ότι θα χρειαστείς και πηγάδι. Επίσης πρέπει να ελέγξεις αν το μοτέρ δουλεύει σωστά.

Ωραία... Πές μου τώρα τι είναι το πηγάδι :flipout: :flipout:
Απόψε θα το ελέγξω να δω πώς δουλεύει. Ηδη έχει μια Shure με βελόνα επάνω, αλλά, μια και ήταν σε αποθήκη, δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι οπότε σκέφτομαι να πάρω μια Grado Prestige Black(καλή είναι αυτή; )