Από CD σε πικάπ...ή όχι;

Εν αναμονή της καινουριας κεφαλής, σκέφτομαι διάφορα, μεταξύ των οποίων η αλλαγή του βραχίονα με κάποιον SME 3009 ή Linn Basik Plus. Aν και δεν είναι της ώρας, γενικά αξίζουν τον κόπο οι δυο παραπάνω;

Αν θελήσεις να πάς προς τον SME κοίτα για κάποιο πιο σοβαρό πλατώ για να αποδείξει τα μέγιστα. Είναι σαν να βάζεις 17άρες ζάντες σε zastava. Το κάτι παραπάνω που ζητάς είναι υποκειμενικό. Τι μουσική ακούς, τι δισκοθήκη ΘΑ έχεις, θέλει σκέψη.
Και εγώ ξεκίνησα με dual+t4p, Technics slbd20, 1200MKII, project rpm9 και στο τέλος κατέληξα σε transrotor FAT BOB με SME V και κεφαλή VDH the frog-gold.
Θέλει μεράκι (και χρήμα) το βυνήλιο. Εγώ έχω συλλογή 1100 δίσκων καινούργιων αλλά και μεταχειρισμένων. Το πικάπ είναι άλλη μαγεία, αν όμως έχεις μάθει να δουλεύεις πολύ το τηλεκοντρόλ στο cd θα ζοριστείς με το πικάπ! Χειροκίνητα όλα, εγώ π.χ. σε κάθε δίσκο ακούω 2 ή 3 τραγούδια και μετά αλλάζω δίσκο.
Περίμετα μέχρι την έκθεση highend το Νοέμβριο (που θα είναι και το AVCLUB) να ακούσεις τα εκθέματα και μετά θα καταλάβεις αν θες να ασχοληθείς ζοηρά με το βυνήλιο.

Ήδη εχω αρχίσει να ασχολούμαι :)

Με την αλλαγή της Shure M91ED στην AT 110E της Audio Technica...άλλαξε το σύμπαν! Πλέον υπάρχει εικόνα, αξιοπρεπείς χαμηλές και υψηλές(σε ένα δίσκο άκουγα τις υψηλές να τσιρίζουν, τώρα ακούγονται κρύσταλλο!). Το μόνο που με προβληματίζει λίγο ειναι η δυναμική περιοχή, οι περιορισμοί της οποίας φαίνονται σε ορχηστρικά έργα. Αλλά υποθέτω οτι αυτο ειναι και το όριο του ταπεινού phone stage μου. Επιπλέον, κατακόρυφες παλινδρομήσεις και πηδήματα της βελόνας δεν υπάρχουν πια. Βάζεις δίσκο και ακούς μουσική.
Εντυπωσιακότερες ακροάσεις: το Spellbound των Siouxsie and the Banshees σε single του 1980...απλά καμία σχέση με την version στο remastered CD του Juju, και τα κοντσέρτα του Saint Saens με τον Cicolini σε βινύλια της ΕΜΙ.

Διαβάζοντας την κουβέντα για τα πλυντήρια, αποφάσισα οτι πρέπει να τακτοποιήσω την αποθήκευση για αρχή. Μπορώ να βρω εσωτερικές θήκες(inner sleeves) σε κάποιο μαγαζί στην Αθήνα ή Θεσ/νικη; Online έχω βρει αρκετά, αλλά τα έξοδα αποστολής ειναι τραγικά. Επίσης, υποθέτω οτι η καλύτερη επιλογή ειναι οι χάρτινες με πλαστική αντιστατική επίστρωση στο εσωτερικό.