ΑΠΟ DVD ΣΕ DVD

kosmous

Supreme Member
17 June 2006
4,493
Πρίν απο καιρό είχα δώσει κάτι κασέτες vhs σε videoclub και μου τις έγραψε σε dvd. Πως μπορώ να κάνω επεξεργασία σε αυτό. οχι τίποτα ιδιαίτερο μόνο να το χωρίσω σε κεφάλαια.

Καλά πως δεν το σκέφτηκε καμμιά εταιρία αυτό , να λανσάρει κάποιο πρόγραμμα ?
Μήπως να κατοχυρώσω την ιδέα ?
Αν βρω μια minidv με είσοδο dvin και της στείλω την ταινία απο το pc , μετά ξαναπερνώντας την απο την βιντεοκάμερα στο pc με το studio9 δεν θα μπορώ να την επεξεργαστώ ?

Ναι, αλλα αν το κανεις αυτο θα εχεις αλλες δυο απο-κωδικοποιησεις και θα πεσει η ποιοτητα. Πας απο MPEG2 -> DV και μετα ξανα απο DV -> MPEG2...

Νομιζω οτι chapters σε "ετοιμο" DVD μπορεις να προσθεσεις με το IfoEdit, χωρις να κανεις επανακωδικοποιηση. Θα το ψαξω.

Πρίν απο καιρό είχα δώσει κάτι κασέτες vhs σε videoclub και μου τις έγραψε σε dvd. Πως μπορώ να κάνω επεξεργασία σε αυτό. οχι τίποτα ιδιαίτερο μόνο να το χωρίσω σε κεφάλαια.

nerο vision(περιλαμβανεται στην σουιτα του nero).πανευκολο..περνας στον σκληρο σου μεσω vision το dvd και μετα το παιρνεις και το κοβεις η manual η αυτοματα

Ήθελα κάτι αντίστοιχο (να βάλω κεφάλαια σε DVD που δεν είχε) και μου το έκαναν με επαγγελματική εφαρμογή μοντάζ, με AVID δηλαδή.

Τελικα το IfoEdit δεν μπορει να εισαγαγει chapters σε "ετοιμο" DVD.

Συνεχιζω το ψαξιμο παντως

Υπάρχουν προγράμματα για dvd authoring αλλά είναι μάλλον μεγάλο το μπλέξιμο. Μπορείς να κάνεις πολλά, κεφάλαια, μενού, να προσθέσεις σχόλια σκηνοθέτη, υπότιτλους κλπ. Θέλει όμως αρκετή δουλειά συνήθως. Διαλύεις το dvd στα "συστατικά του", εικόνα, ήχο, υπότιτλους, μενού και προσθέτεις, πειράζεις αλλάζεις κατά βούληση και μετά τα ξαναράβεις όλα μαζί. Το έκανα κάποια στιγμή ακολουθώντας ένα "τυφλοσούρτη" χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία για να προσθέσω τελικά ελληνικούς υπότιτλους, και να μου φύγει και η περιέργεια στο πώς γίνεται. Καλά δούλεψε αλλά ούτε που θυμάμαι φυσικά τι ακριβώς έκανα! ;)

Ψάξε λίγο στο internet και θα βρεις web sites που εξειδικεύονται σε σχετικά εργαλεία και μεθόδους...
Το nero vision που αναφέρθηκε είναι ένα απ' τα πολλά, δες και κρίνε μόνος σου με ποιό θα ήθελες να ασχοληθείς, ποιό σε βολεύει καλύπτει τις ανάγκες σου κλπ.

Update: Το IfoEdit μπορει να εισαγει chapters, αλλα εχει την ιδιοτροπια οτι πρεπει να κανεις πρωτα demux απο το αρχικο DVD τα αρχεια εικονας και ηχου, στην συνεχεια να εισαγεις τα chapters απο καποιο αρχειο txt (που το φτιαχνεις εσυ αναλογα με το που θελεις να μπουν τα chapters) και μετα να κανεις και παλι mux τα αρχεια ωστε να δημιουργησει νεο DVD που θα περιεχει πλεον τα πολυποθητα chapters!

Ειναι λιγοτερο μπερδεμενο απ'οσο ακουγεται, αλλα δεν ειναι one-click δυστυχως. Αν δεν βρεις ακρη με καποιο αλλο προγραμμα/εργαλειο, πες μου να γραψω λεπτομερειες.

Ασχετο, αλλα με τον ιδιο (περιπου) τροπο μπορουμε να προσθεσουμε και υποτιτλους σε "ετοιμο" DVD.

Απάντηση: Re: ΑΠΟ DVD ΣΕ DVD

nerο vision(περιλαμβανεται στην σουιτα του nero).πανευκολο..περνας στον σκληρο σου μεσω vision το dvd και μετα το παιρνεις και το κοβεις η manual η αυτοματα

Το εξηγείς βήμα-βήμα σε παρακαλώ ?
Έχω το nero start smart :bang:

Re: Απάντηση: Re: ΑΠΟ DVD ΣΕ DVD

Το εξηγείς βήμα-βήμα σε παρακαλώ ?
Έχω το nero start smart :bang:

το nero vision περιλαμβανεται στην σουιτα του nero.αρα πρωτα απο ολα πρεπει να εχεις την πληρη εκδοση και οχι την oem που ουσιαστικα περιλαμβανει μονο το nero xpress.το startsmart ειναι ουσιαστικα η συντομευση των εφαρμογων του nero.εσυ θα πας στο προγραμματα-νερο7-φωτογραφια-βιντεο και θα ανοιξεις το nerovision.εκει επιλεγεις makemoovie ,βρισκεις το dvd σου και το επιλεγεις.θα σε ρωτησει εαν θελεις να το κανεις ενα αρχειο,απαντας ναι και αφου περασει στον σκληρο σου θα στο εμφανισει σαν ενα αρχειο και μετα βημα-βημα θα μπορεσεις να βαλεις μενου,chapters κτλ.τελος θα το ξαναπερασεις-ετοιμο πια-σε ενα σημειο του σκληρου σου-μην το κανεις onthefly δηλαδη επεξεργασια και γραψιμο μαζι γιατι θα κανει πολυ ωρα-και εισαι ετοιμος να γραψεις το dvd σου με οποιο προγραμμα θελεις.:Banane0:

παιδια-χωρις να θελω να γινω ενοχλητικος και επιμονος-επειδη το εχω ψαξει το θεμα απο πλευρας "να τα κανει ολα γρηγορα και ευκολα να τελειωνουμε"
το nerovision ειναι ενα σχετικα απλο προγραμμα χωρις τις λειτουργιες αλλα και δυσκολιες του premiere το οποιο κανει τα παντα ευκολα και γρηγορα...:idea:

Εγω κάποτε θέλησα να εισάγω σε ένα ταινιάκι μου ένα κομμάτι βίντεο απο άλλο dvd, δηλ. αρχείο VOB. Ο μόνος τρόπος ήταν μέσω του Power Director 3 της Cyberling. Είναι ουσιαστικά ενα πρόγραμμα για video editing, όπως και το studio 9, αλλα καμία σχέση. Ήταν το μόνο απο τα προγράμματα που του έβαλα αρχεία VOB και μπορούσα (κατευθείαν) να τα επεξεργασθώ.
Βέβαια, επειδή δεν ήταν η επεξεργασία που με ενδιέφερε, καταυθείαν επέλεξα Produce και το έκανα avi ρυθμίζοντάς το σε Type II (άλλα type δεν φορτώνει το studio 9) Τσέκαρε και αυτό αν θές.

Λοιπόν εχω το NERO 6 ULTRA EDITION το οποίο δεν εχει nerovision αλλά θα παω να αγοράσω το 7 και θα επανέλθω .

dp88 μη φύγεις , περίμενέ με , σε μια δυο μέρες θα σου πω τι έκανα .

Last edited:
Re: Απάντηση: ΑΠΟ DVD ΣΕ DVD

Λοιπόν εχω το NERO 6 ULTRA EDITION το οποίο δεν εχει nerovision αλλά θα παω να αγοράσω το 7 και θα επανέλθω .

dp88 μη φύγεις , περίμενέ με , σε μια δυο μέρες θα σου πω τι έκανα .

don`t worry...εδω θα ειμαι για βοηθεια -bye-

dp88 μέχρι στιγμής κατάφερα να χωρίσω την ταινία στα σημεία που ήθελα , μενού βέβαια δεν φαίνεται να μπορώ να βάλω αλλά δεν πειράζει ,είναι 7 κομμάτια και θα μπορώ να τα περνάω πλέον με το τηλεκοντρόλ.
Τώρα πως κάνω την εγγραφή ?

Σημ: Ευχαριστώ όλους όσους είπαν την άποψή τους , αλλά καθότι νέμα αγγλικά και πρόσφατα κομμένο το τσιγάρο καλά θα κάνω να αποφύγω πολύπλοκα προγράμματα .

Re: Απάντηση: ΑΠΟ DVD ΣΕ DVD

dp88 μέχρι στιγμής κατάφερα να χωρίσω την ταινία στα σημεία που ήθελα , μενού βέβαια δεν φαίνεται να μπορώ να βάλω αλλά δεν πειράζει ,είναι 7 κομμάτια και θα μπορώ να τα περνάω πλέον με το τηλεκοντρόλ.
Τώρα πως κάνω την εγγραφή ?

Σημ: Ευχαριστώ όλους όσους είπαν την άποψή τους , αλλά καθότι νέμα αγγλικά και πρόσφατα κομμένο το τσιγάρο καλά θα κάνω να αποφύγω πολύπλοκα προγράμματα .

ωραια...εαν το παλεψεις θα βαλεις και μενου...πιστεψε με , ειναι πολυ ευκολο.
τωρα λοιπον αφου εφτασες εκει κανε burn σε ενα σημειο του σκληρου σου και ΜΕΤΑ "καψτο" με το nero.ΠΡΟΣΟΧΗ-μην του πεις να στο φτιαχνει και να το γραφει συγχρονως γιατι θα καθυστερησει πολυ.οτι αλλο θες εδω ειμαστε..:grandpa: