απο DVI περνάει ο ήχος;;;

kiss1

Senior Member
11 August 2006
321
Θελω να σας κανω μια πολύ απλή ερώτηση.:ADFADF1:
Μέσω συνδέσεως DVI περνάει ήχος ψηφιακός;;;; Συγκεκριμένα θελω να συνδέσω τον υπολογιστή μου έχει έξοδο DVI με τον ενισχυτή μου HDMI και από εκεί πάλι με HDMI με την τηλεόραση. Θα περνάει και ο ήχος;;; Ο ήχος από HDMI σε HDMI περνάει;;;; Έχω ζαλιστεί και δεν ξέρω….
Μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε;;;;
:idea:

Kανονικά, από DVI περνάει μόνο εικόνα...

Εντούτοις, υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις συσκευών, οι οποίες ενώ φέρουν βύσμα DVI το τσιπ ελέγχου τους είναι για HDMI, οπότε με τη χρήση κατάλληλου καλωδίου ή αντάπτορα, μπορούν να μεταφέρουν και ήχο προς μία είσοδο HDMI.

Θα βοηθούσε αν μας έλεγες ποιά είναι η κάρτα γραφικών σου...

Έχω αυτήν την μητρική…. Μ/Β: Gigabyte GA-MA78GM-S2H
Όμως έχω κανει ζημιά στην θήρα HDMI και την έχω χαλάσει!!!! (συγκεκριμένα κατι έχω ο γιος μου μεσα και στραβωσε!!!!)
Και έτσι μου μένει ελεύθερη μόνο η DVI θύρα……
Να πάω να αλλάξω μητρική…..το βλέπω δύσκολο γιατί δεν υπάρχουν αυτό το διάστημα χρήματα….
Τι να κανω;;;;;
Και μια αλλη ερωτηση σε αυτο το θέμα. αυτή η καρτα βγαζει πολυκαναλο ηχο ή αδικα τον κομπο κανω;;;;
Την οπτική ινα την στελνω απο τον υπόλογηστή σε ένα ένα απο πισω δωματιο για να ακουω λιγο μουσική απο ένα μικρό παλιο σχετικά αρχαιο ενισχητή....
Αρα μου μενει μονο η θυρα dvi.....!!!!
Τι να κανω;;;;;

Γιατι δεν δοκιμαζεις ....αν και πιστευω πως μαλλον δεν ...

ΥΓ. Ποια pin ενος DVI ενδεχομενως αφορουν τον ηχο οταν δεν ειχε προβλεφθει κατι τετοιο ;; (....ωστε και με ανταπτορα DVImale σε DVIfemale να εξαχθει ηχος)

Δεν είναι θέμα pin, τα DVI/HDMI διαθέτουν τρία όμοια κανάλια data, απ' όπου μεταβιβάζονται οι πληροφορίες διαμορφωμένες κατά TMDS (μία παραλλαγή του LVDS που χρησιμοποιείται για την επικοινωνία ολοκληρωμένων, αυτό καθαρά για τους jitterοφοβικούς :D ). Απλώς, οι DVI controllers αναγνωρίζουν μόνο σήματα εικόνας, ενώ οι HDMI controllers, αναγνωρίζουν και άλλα σήματα (ήχου, ελέγχου, κτλ. αναλόγως της έκδοσης).

Δεν έχω χρόνο για να ψάξω τώρα για την μητρική σου φίλε kiss1, αν κάποιος συμφορουμίτης γνωρίζει κάτι στάνταρ, ας απαντήσει... -bye-

Last edited:
Φίλε μου από όσα γνωρίζω από DVI καλώδιο περνάει μόνο οπτικό σήμα και κανένα σήμα ήχου. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που εξελίχθηκε και το καλώδιο HDMI. Τα διάφορα καλώδια DVI που υπάρχουν έχουν να κάνουν μόνο με τις παλαιότερες κάρτες γραφικών έτσι ώστε να μπορούν να παίξουν με τις νέες οθόνες TFT που τότε έβγαιναν.... Αν ήμουν στην θέση σου θα προτιμούσα ένα καλώδιο Toshlink για τον ήχο και ενα DVI για την εικόνα. O αντάπτορας από DVI σε HDMI δεν θα βγάλει τον ήχο....

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά.....τελικά τι να κάνω;;;; να αγοράσω καλώδιο HDMI σε DVI;;; φοβαμαι μηπως δοσω πεταμενα χρήματα και δεν κανω ΤΙΠΟΤΑ!
καμιά ιδεα παιδιά;;;

δεν υπάρχει καλώδιο από HDMI σε DVI. μόνο αντάπτορας από καλώδιο HDMI σε καλώδιο DVI. έτσι όπως μου τα περιγράφεις πάρε ένα καλώδιο DVI και έναν ανταπτορα από DVI σε HDMI να συνδέσεις τον υπολογιστή σου με τον ενισχυτή για την εικόνα. ένα καλώδιο toshlink ( ελληνιστή οπτικό καλώδιο) για να συνδέσεις τον υπολογιστή σου με τον ενισχυτή για τον ήχο. ένα καλώδιο HDMI για τον ενισχυτή με την τηλεόραση.
Θα χρειαστείς και ένα splitter για οπτικό καλώδιο. έτσι θα μπορέσεις να συνδέσεις και τον ενισχυτή και τον αρχαίο ενισχυτή.

Αν σκοπεύεις να συνδέσεις το PC στην τηλεόραση, το καλώδιο θα το χρειαστείς ούτως ή άλλως...

Ο ήχος στον ενισχυτή μπορεί να πάει και με τις 7.1 αναλογικές εξόδους εναλλακτικά, εφόσον η οπτική σου είναι απασχολημένη αλλού...

@fragoulisnaval: http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...es/Clicktronic-Hdmi-To-Dvi-D-M-M-2M-52331.htm

δεν υπάρχει καλώδιο από HDMI σε DVI. μόνο αντάπτορας από καλώδιο HDMI σε καλώδιο DVI. έτσι όπως μου τα περιγράφεις πάρε ένα καλώδιο DVI και έναν ανταπτορα από DVI σε HDMI να συνδέσεις τον υπολογιστή σου με τον ενισχυτή για την εικόνα. ένα καλώδιο toshlink ( ελληνιστή οπτικό καλώδιο) για να συνδέσεις τον υπολογιστή σου με τον ενισχυτή για τον ήχο. ένα καλώδιο HDMI για τον ενισχυτή με την τηλεόραση.
Θα χρειαστείς και ένα splitter για οπτικό καλώδιο. έτσι θα μπορέσεις να συνδέσεις και τον ενισχυτή και τον αρχαίο ενισχυτή.

υπαρχει ετοιμο καλωδιο απο hdmi-dvi d ( εικονα).Σημερα πηρα ενα hama απο mdmarkt και παιζει, απο wdtv media player σε monitor pc. Εχει αν θυμαμαι γυρω στα 25 ευρω

Αν η καρτα γραφικών εχει εξοδο hdmi που περναει τον ηχο τοτε και απο την dvi με ανταπτορακι θα δωσει κανονικα ηχο

Last edited:
αν παρω αυτο το καλώδιο που μου λες... http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/H...M-2M-52331.htm και το συνδεσω pc με τον ενισχυτή θα έχω ήχο πολυκαναλο;;;;; :idea: :idea: :music-smiley-005: Αυτο το καλοδιο το έχω βρει μεσω www.skroutz.gr το έχω βρει αρκετά Φτηνότερο αρκετά πάντα για 2μετρο! Τι να προσέξω;;;;;
Ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις φίλοι μου

Last edited:
Εγώ θα έλεγα για σιγουριά να δοκιμάσεις κάποιο adaptor της ΑΤΙ, από κάποιο γνωστό. Η ΑΤΙ μαζί με τις κάρτες της βάζει κάτι μετατροπείς από DVI σε HDMI.
Ενώ υπάρχουν τέτοιοι μετατροπείς και από άλλους κατασκευαστές, υπήρχαν αναφορές ότι μόνο εκείνοι της ΑΤΙ λειτουργούσαν σωστά όσον αφορά τον ήχο.
Τελευταία φορά που είχα δει τέτοια ήταν από το e-shop γύρω στα 3,5 ευρώ (αν και νομίζω τα σταμάτησε).
Όμως προτού αγοράσεις καλώδιο, δες αν μπορείς να δανειστείς τέτοιο μετατροπέα. (Ανησυχώ μήπως κάτι έχει αφήσει η gigabyte εκτός, και τελικά δεν βγάζει καθόλου ήχο η μητρική από το dvi και πάει το καλώδιο τσάμπα).
Έχω και εγώ την ίδια μητρική, αλλά δεν έχω μετατροπέα να δοκιμάσω για να σου πω σίγουρα...

Φίλε Petasis ευχαριστώ για την απάντηση σου….μήπως θα σου ήταν εύκολο όπως είπες να δοκιμάζεις στην δική σου μητρική όπως είπες αν βγάζει τελικά ήχο;;;;;
Θα σου ήμουν ευγνώμων… και θα πήγαινα γραμμή για να αγοράσω το καλώδιο….

οπως τα λεει ο JL στο post #6 ειναι τα πραγματα. Και το βλεπω πολυ δυσκολο να μπορει να δωσει ηχο απο το dvi καθως τοτε μαλλον δε θα ειχε καν το hdmi onboard αλλα θα το παρειχε με ανταπτορα. Ωστοσο υπαρχει μια μικρη πιθανοτητα καθαρα επειδη ειναι ATI η onboard καρτα γραφικων και μονο αυτη χρησιμοποιει αυτην την πατεντα. Παντως η φτηνοτερη λυση στο προβλημα σου ειναι οχι η αγορα αλλης μητρικης αλλα απλα η προσθηκη κανονικης καρτας γραφικων, μιας πολυ low-end ATI. νομιζω για καινουρια πας γυρω στα 25 ευρω....αλλα εχω δει και στο stock house του πλαισιου ας πουμε μερικες HD2400 pro να τις πουλανε στα 9 ευρω και κανουν τη δουλεια σου μια χαρα...

Φίλε Blinky σε ευχαριστώ για την απάντηση σου… Όμως δεν κατάλαβα (είμαι σχετικά αρχάριος. Να πάρω μια κάρτα γραφικών λες;;; πια κάρτα προτείνεις που ΤΟΝΙΖΩ ότι είναι HTPC το σύστημα μου
Και τι υποδοχές να έχει;;;; μπορείς σε παρακαλώ πολύ να μου πεις κάποια μοντέλα η καπό που πρέπει να προσέξω;;;; (έχω τροφοδοτικό 425W)
Με ενδιαφέρει το ΤΟΝΙΖΩ, να έχω πολυκαναλο ήχο……

Re: Απάντηση: απο DVI περνάει ο ήχος;;;

Φίλε Blinky σε ευχαριστώ για την απάντηση σου… Όμως δεν κατάλαβα (είμαι σχετικά αρχάριος. Να πάρω μια κάρτα γραφικών λες;;; πια κάρτα προτείνεις που ΤΟΝΙΖΩ ότι είναι HTPC το σύστημα μου
Και τι υποδοχές να έχει;;;; μπορείς σε παρακαλώ πολύ να μου πεις κάποια μοντέλα η καπό που πρέπει να προσέξω;;;; (έχω τροφοδοτικό 425W)
Με ενδιαφέρει το ΤΟΝΙΖΩ, να έχω πολυκαναλο ήχο……

ακριβως αυτο εννοω, βαζεις κανονικη καρτα γραφικων και απενεργοποιεις την onboard. Με μια τετοια θα εισαι αρχοντας με λιγοτερα απο 30 ευρω:

http://www.plaisio.gr/Computers/Har...GA-Silent-DI-256MD2-LP-90-C1CM1F-H0UANAKZ.htm

Τωρα για την απολυτα φτηνοτερη λυση σου λεω ψαξε σε μεταχειρησμενα για αντιστοιχη ΑΤΙ παλαιοτερης γενιας. Οποιαδηποτε απο σειρες 2/3/4 θα κανει τη δουλεια σου. Αλλα δε νομιζω πως αξιζει οταν με 25 ευρω παιρνεις ολοκαινουρια με 3 χρονια εγγυηση, παθητικη ψυξη(=0 θορυβος) και ολες τις τελευταιες υποστηριξεις (σειρα 4 γαρ....7.1 surround hdmi 1.3, acceleration σε ολα τα codecs κλπ).

Πολλές λύσεις για να διαλέξεις, αλλά η απλούστερη και φθηνότερη είναι (νομίζω εγώ όπως σου πρότεινε και άλλος φίλος):

1. Εικόνα (μόνο) από DVI του υπολογιστή σου σε HDMI του Ενισχυτή.

2. Ήχος πολυκάναλος από SPDIF (optical) του υπολογιστή στην αντίστοιχη είσοδο του ενισχυτή που οδηγεί και την εικόνα (θα κάνεις και τις αντίστοιχες ρυθμίσεις σε windows και προγράμματα αναπαραγωγής).

3. Ήχος stereo για μουσική στον παλιό σου ενισχυτή του άλλου δωματίου από ένα απλό αναλογικό βύσμα εξόδου ήχου, είτε από αυτά που βρίσκονται πίσω, είτε ακόμη και από το βύσμα των ακουστικών (με κόστος 2-3 για ένα καλώδιο mini-jack)

Νομίζω έτσι θα γλυτώσεις χρόνο-κόπο και χρήματα, εκτός αν δεν κατανόησα εγώ κάτι για το set up που έχεις.

Last edited: