Από edifier r1280db σε ηχομπαρα;!

zaher

New member
15 March 2011
76
Καλησπέρα σε όλους.
Πρόσφατα κάτοχος της Samsung 65s90c την οποία έχω συνδέσει οπτικά με τα edifier r1280db για ταινίες και μουσική.
Με έχει πιάσει φαγούρα όμως μήπως μπορούσα να αναβαθμίσω λίγο την εμπειρία μου στις ταινίες/σειρές όσων αφορά την τοποθέτηση του ήχου στο χώρο μου.
Ταινίες/σειρές βλέπω συνήθως από Στρεμιο με Rd συνδρομή και cosmote tv.
Απόσταση από tv περίπου 3μετρα και ύψος τοποθέτησης tv (κάτω πλευρά) στους 78-80 πόντους. Τα ηχεία τα έχω σε απλές βάσεις ηχείων στο ίδιο ύψος.
Budget 300-400 ευρώ.
Στην εικόνα πάνω δεξιά είναι τοποθετημένη η tv σε επιτοίχια βάση στην ίδια διεύθυνση που βλέπετε και το επιπλο. Αριστερά της δίπλα στην πόρτα εξέχει ένα δοκάρι και πίσω από καναπέ είναι η κουζίνα.
Καλό κοιτάω την

Samsung HW-QS700F.​

Θα χαρώ να το συζητήσουμε.1000008185.jpg

Μάλλον η μόνη που αλλάζει και τον ρόλο των drivers αναλόγως τοποθέτησης. Εάν το budget σου είναι αυτό, και θέλεις να παίζει χωρίς εκπτώσεις στη μία και την άλλη περίπτωση στο immersiveness που προκύπτει από αυτήν, ανεξαρτήτως τοποθέτησης σε έπιπλο επάνω ή κρεμασμένη κάτω από την TV στον τοίχο, δεν νομίζω ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές.

Αυτά που γράφω τα δοκίμασα εκτενώς σε αυτήν.

Δε με ενδιαφέρει να μπει σε τοίχο. Πάνω σε έπιπλο θα είναι.
Άρα πιστευεις πως θα αναβαθμισει την εμπειρία;

Α, αν δεν μπει σε τοίχο, τότε δεν είοναι αναγκαίο το πλεονέκτημα της S700F που μπαίνει κάθετα και δεν εξέχει καθόλου από την TV, ούτε η ανάγκη αλλαγής των ρόλων των drivers.

Σε αυτή την περίπτωση θα κοιτούσα κάποια της Samsung που είναι 5.1.2 κυρίως για να έχεις και side-firing drivers. Ίσως την 800F, η οποία είναι 150 ευρώ ακριβότερη. Στις πιο μικρές από την κορυφαία 990F, το sub είναι με έναν ενεργό και έναν ABR, διαφορετικής διαμέτρου μεταξύ τους. Όμως δεν μου φάνηκε να του λείπει κάτι σε σχέση με εκείνο της 990F που έχει δύο ενεργούς οκτάιντσους.

Σίγουρα πάντως μου έλειψαν οι side firing οδηγοί.

Πιστεύω πως λόγο της διαγωνιας τοποθέτησης όπως θα δεις στην εικόνα που έστειλα, οι πλαϊνοί οδηγοί πιο πολύ θα μπερδεύουν παρά θα βοηθούν ειδικά στην αριστερή πλευρά που εξέχει και το δοκάρι. Επιπλεον βρισκω την qs700 κάτω από 300 ευρώ ένα για 800d πάμε πάνω από 450

Δεν έχω τέτοιο μπάτζετ και το ζητούμενο μου είναι η κινηματογραφική εμπειρία ,εις το δυνατόν , που να είναι είναι πιο γεμάτη σε σχέση με τα τίμια edifier

Κινηματογραφική εμπειρία με ηχομπάρα... σαν να λέμε ανεβαίνω το βουνό με μια Ferrari.

Τα λέω γραφικά, ίσως με περάσεις και για σνομπ, αλλά δεν είναι έτσι, ούτε σκοπός μου.Η υπερβολή απλά για να καταλάβεις πως με ηχομπάρα, δεν θα πάρεις αυτό που θέλεις.
Ούτε με την 1000€ ηχομπάρα, ούτε με σύνολο ηχομπάρας από "εκλεπτυσμένες" εταιρίες που φτάνουν τα 6-7χιλ. € το σετ ηχομπάρας/sub/surrounds.

• Like
Reactions: protrudi
Πιστεύω πως λόγο της διαγωνιας τοποθέτησης όπως θα δεις στην εικόνα που έστειλα, οι πλαϊνοί οδηγοί πιο πολύ θα μπερδεύουν παρά θα βοηθούν ειδικά στην αριστερή πλευρά που εξέχει και το δοκάρι. Επιπλεον βρισκω την qs700 κάτω από 300 ευρώ ένα για 800d πάμε πάνω από 450

Εάν ήταν έτσι τότε η επερχόμενη ηχομπάρα της Yamaha που θα έχει πάρα πολλούς οδηγούς ξαναγυρνώντας στην ιδέα του ηχοπροβολεα, δεν έχει νόημα σε κανένα χώρο.

Θα βοηθήσουν οι side firing οδηγοί έστω κι έτσι, καθώς θα υπάρχουν στη μια περίπτωση, ενώ στην άλλη δεν θα υπάρχουν.

Εγώ μιλάω πάντα με βάση τις επίσημες τιμές και τις διαφορές αυτών.

Τώρα αν το budget σου είναι τόσο μικρό όσο λες και βρίσκεις την s700f τόσο, τι να πω;

Πάντως για να ξέρεις, αυτή την περίοδο δοκιμάζω σύστημα με ενισχυτή av και setup ηχείων 5.1.2 με overhead ηχεία.
Πολύ απλά, εξαερώνει οποιαδήποτε ηχομπάρα, με τα 7 συνολικά κανάλια και δεν πα να έχει η ηχομπάρα 13 κανάλια ή όσα θέλει... .

Προσγειωνόμαστε λοιπόν στο budget σου που έχει όριο τα 400 ευρώ, και εκ των πραγμάτων, αφού βρήκες την s700f κάπου εκεί, τότε δύσκολα σε αυτό το όριο εγώ μπορώ να σκεφτώ καλύτερη. Ίσως προσθέσεις και ένα σετ ασύρματα ηχεία τα οποία επίσης παίρνει προεραιτικά.

• Like
Reactions: zaher and Paris2018
Δεν έχω τέτοιο μπάτζετ και το ζητούμενο μου είναι η κινηματογραφική εμπειρία ,εις το δυνατόν , που να είναι είναι πιο γεμάτη σε σχέση με τα τίμια edifier
Στο budget σου υπολόγισε αν είναι ακόμα διαθέσιμα και συμβατά τα swa9500 εφόσον θες κινηματογραφική εμπειρία.Ειχα ένα ζευγαράκι Edifier και έβαλα την Q700B στη θέση τους με σκοπό όταν τα βρω διαθέσιμα να πάρω τα swa9500.Απο μόνη της η ηχομπαρα είναι κατώτερη σε μουσική σε άνοιγμα του ήχου και στερεοφωνια ειδικά αν δεν έχει πλάγιους οδηγούς.Πριν πάρω τα περιφερειακά ήμουν απογοητευμένος.Μονο όταν έβαλα τα swa ολοκληρώθηκε η εμπειρία.

• Like
Reactions: zaher
Συμφωνώ ότι η πρόσθεση των surround ηχείων θα αλλάξει το πράγμα κινηματογραφικά σε σχέση με το να μην έχει, ωστόσο σε ό,τι αφορά τη μουσική, δεν έχει tweeter οδηγούς η S700F και αυτό ακούγεται. Και ακούγεται περισσότερο εννοώ σε σχέση με εκείνες που έχουν tweeter για κάποια κανάλια. Αυτό ως προς το τι να περιμένεις σε σχέση με τα edifier στην τονικότητα.

Πάντως παίζει δυνατά αυτή, εννοώ φτάνει στάθμες, δεν είναι ψοφίμι.

Βρείτε μου τρόπο να μπουν surround ηχεία εκεί που κάθομαι και θα το συζητήσω. Το μπλε είναι οι πάγκοι της κουζίνας και το κόκκινο εκεί που κάθομαι συνήθως. 1000008193.jpg

Θέλει ευθυγράμμιση η θέση ακρόασης με την ηχομπάρα και την TV βασικά. Αλλιώς το αποτέλεσμα δεν θα είναι εκείνο που πρέπει.

Ολα τα έχω γυρισμένα προς το μέρος μου πάντως. Με εχεις προβληματισει με τα sidefiring ....

Εχω αρχίσει και ψάχνω για μπάτζετ σετ με ηχεία, κεντρικό και subwoofer.
Βρισκω Denon x1700h me 499€
polk xt30 me 190€
polk xt15 182€ Συνολο 872€
Εναλλακτικα ειδα και τα Elac Debut 3 b5.3 μαζι με το κεντρικό και ανεβαινουν σημαντικα στα 1215€
Ολα τα παραπανω χωρίς sub
Θα αρχισω να ψαχνω και για μεταχειρισμένα αλλα χανομαι 🧐

Όχι τα xt15 για.main. είναι πολύ μικρά. Τα xt20 θες. Τα xt15 για surround.
Επίσης τα έχω δοκιμάσει.

Αλλά για να φτάσεις να φτιάξεις σύστημα με ενισχυτή ηχεία και sub, θα ανέβεις πολύ.
Εκτός αν εννοείς ότι θα το χτίσεις σταδιακά.

Τελικά ως συνήθως το μπάτζετ μου ανέβηκε και παρήγγειλα την q930f. Όταν έρθει και στηθεί θα αφήσω εντυπωσεις

Άρα πιο πάνω κι από εκείνη που πρότεινα. Μια χαρά.

Να θυμάσαι, επειδή το έχω δοκιμάσει σε κάθε ηχομπάρα που περνάει από τα χέρια μου τέτοιου επιπέδου, τα πίσω ηχεία δεν παίζουν την πληροφορία των surround αλλά των surround back. Είναι εύκολο να το διαπιστώσεις αν κάνεις ένα sequence δοκιμαστικών τόνων ανά κανάλι, εφόσον βέβαια έχεις τέτοιο υλικό.

Συνεπώς, τα πίσω ηχεία είναι για να μπούν στις θέσεις surround back περισσότερο και όχι στις θέσεις surround. Κάτι τέτοιο εξ' άλλου συμφωνεί και με την ευθυγράμισση των εμπρός upfiring οδηγών με τους πίσω στις ηχομπάρες. ;)

Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες, δεν είναι γνωστές στους περισσότερους, αλλά βελτιώνουν το αποτέλεσμα.

Σε μένα δε θα μπουν στις ιδανικές θέσεις. Ειδικά από αριστερά. Αλλά σίγουρα θα πειραματιστω με τις θέσεις για να καταλήξω.
Άσε ήμουν στο τσακ να πάω στην 990f αλλά μετά θα έμπαινα σε σκοτεινά μονοπάτια και θα κουβαλούσα σπίτι ενισχυτές ,ηχεία κλπ κλπ . Φθηνά τη γλίτωσα 🙂