Απο Κωμωδίες...?

zavara

Senior Member
1 May 2007
660
Για πείτε τις καλύτερές σας.Έχω καιρό να γελάσω με την καρδιά μου με ταινία...

Re: Απο κωμωδίες..?

Μερικές που μου 'ρχονται τώρα πρόχειρα:

Tropic Thunder
Bachelor Party
American Pie (τα 3 πρώτα)

Και οι θεοί τρελλάθηκαν!
Αν μπορείτε να το βρείτε...
Δυστυχώς δεν θυμάμαι τον τίτλο στα Αγγλικά!

Και φυαικά...
"Το Πάρτυ" με τον Πήτερ Σέλλερς!

Κλασσικές αξίες, για να βλέπουν τα παιδιά και να (ξανα)θυμούνται οι μεγάλοι!

Από την πρόσφατη σοδειά να προτείνω δύο κομεντί και ουχί κωμωδίες.
Πιο παράξενο και απ'το παράξενο (Stranger than fiction) και Little Miss Sunshine. Πανέξυπνες και πνευματώδεις. Εντάξει δε σκας από τα γέλια, αλλά σε αφήνουν με ένα χαμόγελο στα χείλη.
Και από τη βρετανική φλεγματική σχολή μία εξαίσια μαύρη κωμωδία: Ένας θάνατος σε μια κηδεία (Death at a funeral). Σε αυτό ενδέχεται να γονατίσεις σε μερικές σκηνές.

Last edited:

Από την πρόσφατη σοδειά να προτείνω δύο κομεντί και ουχί κωμωδίες.
Πιο παράξενο και απ'το παράξενο (Stranger than fiction) και Little Miss Sunshine. Πανέξυπνες και πνευματώδεις. Εντάξει δε σκας από τα γέλια, αλλά σε αφήνουν με ένα χαμόγελο στα χείλη.
Και από τη βρετανική φλεγματική σχολή μία εξαίσια μαύρη κωμωδία: Ένας θάνατος σε μια κηδεία (Death at a funeral). Σε αυτό ενδέχεται να γονατίσεις σε μερικές σκηνές.

Το αγγλικό το είδα και πραγματικά γέλασα πολύ...Μετά έμαθα πως βγήκε και σε αμερικάνικη version .....:bigcry:

Θα ψάξω για τις 2 πρώτες.

Αχά, αυτό για την αμερικανική version δεν το ήξερα. Αν και θεωρώ το βρετανικό φλέγμα "αμετάφραστο".

Και οι θεοί τρελλάθηκαν!
Αν μπορείτε να το βρείτε...
Δυστυχώς δεν θυμάμαι τον τίτλο στα Αγγλικά!

Και φυαικά...
"Το Πάρτυ" με τον Πήτερ Σέλλερς!

Κλασσικές αξίες, για να βλέπουν τα παιδιά και να (ξανα)θυμούνται οι μεγάλοι!
The Gods Must Be Crazy
http://uk.imdb.com/title/tt0080801/

The Party
http://www.imdb.com/title/tt0063415/

εγώ πρόσφατα γέλασα πολύ με μία αγγλική μαύρη κωμωδία του 2008 το In Bruges ...

εγώ πρόσφατα γέλασα πολύ με μία αγγλική μαύρη κωμωδία του 2008 το In Bruges ...

Εξαιρετική ταινία με πολλά στοιχεία μαύρης κωμωδίας. Αλλά και στοιχεία γκαγκστερικού φιλμ. Δύσκολη στην κατάταξη, αλλά και εγώ μάλλον μαύρη κωμωδία θα την έλεγα. Τη Bruges πάντως την ερωτεύεσαι από την ταινία και μόνο.

Little Miss Sunshine.

Πολύ έξυπνη ταινία η οποία δεν κόστισε τίποτα γεγονός που καταδεικνύει για μια ακόμα φορά την εγχώρια ανικανότητά μας να γυρίσουμε μια κωμωδία της προκοπής.

αυτες που μου ερχονται τωρα...
Withnail and I
big lebowski:))
starsky and hutch

Απάντηση: Απο κωμωδίες..?

Το εχω γραψει και αλλου οτι η κωμωδια ειναι το πιο δυσκολο κινηματογραφικο ειδος.Και ειναι το ειδος που περισσοτερο απο τα υπολοιπα αντικατοπτριζει μια εποχη.Στις ακρως συντηριτικες εποχες που διανυουμε η κωμωδια εχει ακολουθησει κι αυτη συντηρητικους δρομους.Πλεον δεν βλεπουμε κωμωδιες αλλα κομεντι που δεν ενοχλουν,δεν σατιριζουν,δεν σχολιαζουν και πανω απ'ολα δεν γελας - απλα χαμογελας με το σταγονομετρο και πεντε λεπτα μετα το τελος τους τις εχεις ηδη ξεχασει.Απο τη δεκαετια το '80 και επειτα ελαχιστες κωμωδιες εχουν γυριστει που αξιζουν τον κοπο.Προσωπικα θεωρω οτι οι τελευταιοι μεγαλοι της κωμωδιας,αυτοι που εφεραν πραγματικη επανασταση,ηταν οι τεραστιοι Monty Pythons τη δεκαετια του...70.Απο τοτε εχω να δω κατι τοσο επαναστατικο στην κωμωδια,ενα ειδος που,επαναλαμβανω ειναι συντηριτικο...Δειτε τις 3 ταινιες που εβγαλαν τοτε τα Life of Brian,Holy Grail και The Meaning Of Life.
O Woody Allen επισης υπηρξε πολυ μεγαλος ανανεωτης της κωμωδιας στην Αμερικη (ο τελευταιος).Απο αυτες δειτε το Ζητειται Εγκεφαλος για Ληστεια(Take the Money and Run) ,το Zelig και τις πιο συμβατικες Μπανανες.
Απο εκει και περα ο Πητερ Σελλερς εκανε σπουδαιες κωμωδιες,συμβατικες μεν αλλα ηταν τοσο χαρισματικος κωμικος που δεν σου εμενε αντερο απο τα γελια.Οι περισσοτερες ειναι γνωστες οποτε εγω θα προτεινω μια πιο αγνωστη: To The Magic Christian του '68 με τον Ringo Star συμπρωταγωνιστη και σεναριο των Monty Pythons.
Aπο τη δεκαετια του '80 και μετα αξιζει να δειτε την μοναδικη αποπειρα του Σπηλμπεργκ στο ειδος αυτο,το 1941,το Dirty Rotten Scoundrels με τον Michael Caine και τον Steve Martin,το The Jerk παλι με τον Steve Martin,την πολυ καλη κατα το ημιση(γιατι μετα κατανταει κομεντι) Mερα της Μαρμοτας,το γαλλικο Δειπνο Ηλιθιων,το αγγλικo Χορτο του Θεου,και βεβαια για οσους ειναι και ποδοσφαιροφιλοι το Mike Bassett:England Manager την καλυτερη κωμωδια που βγηκε απο το Νησι τα τελευταια χρονια...

Εξαιρετικες ειναι και οι αποπειρες των Κοεν στο ειδος με τον Big Lebowski,το Oh brother Where are though? και το Fargo να ξεχωριζουν για το μαυρο καυστικο χιουμορ τους...
Τωρα σιγουρα ξεχναω καποιες αλλα που θα παει...

Last edited:

Να προσθέσω απλά:

- Murder by Death με Peter Sellers (Πρόσκληση σε γεύμα από έναν υποψήφιο δολοφόνο)

- A Fish Called Wanda (κλασσικό για μένα) (Ένα ψάρι που το λέγανε Wanda)

Συμφωνώ και επαυξάνω σε ότι αφορά τους Monty Pythons... :SFGSFGSF:
Η σειρά τους Flying Circus ήταν εξαιρετική.... όπως εμένα προσωπικά μου άρεσε και το Fawlty Towers.

Απάντηση: Re: Απο κωμωδίες..?

- A Fish Called Wanda (κλασσικό για μένα) (Ένα ψάρι που το λέγανε Wanda)

Συμφωνώ και επαυξάνω σε ότι αφορά τους Monty Pythons... :SFGSFGSF:
Η σειρά τους Flying Circus ήταν εξαιρετική.... όπως εμένα προσωπικά μου άρεσε και το Fawlty Towers.

Eχεις απολυτο δικιο.Κορυφαια κωμωδια και ντροπη μου που την ξεχασα.Και αυτη σε σεναριο John Cleese πρωην Monty Python,o οποιος παιζει κιολας μαζι με εναν αλλον πρωην Monty τον Michael Palin...

Απάντηση: Απο κωμωδίες..?

Aλλη μια που θυμηθηκα τωρα,μου 'ρχονται σιγα - σιγα,ειναι η αγγλικης παραγωγης Λοττο-φαγοι (Waking Ned) ..

Re: Απάντηση: Απο κωμωδίες..?

Aλλη μια που θυμηθηκα τωρα,μου 'ρχονται σιγα - σιγα,ειναι η αγγλικης παραγωγης Λοττο-φαγοι (Waking Ned) ..

είναι αυτή με το αγγλικό χωριό που κέρδισαν στο Λόττο ; όντως πολύ καλή, σε κάποιες σκηνές είχα πέσει κάτω (και είμαι και πολύ δύσκολος ... )

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απο κωμωδίες..?

είναι αυτή με το αγγλικό χωριό που κέρδισαν στο Λόττο ; όντως πολύ καλή, σε κάποιες σκηνές είχα πέσει κάτω (και είμαι και πολύ δύσκολος ... )

Αυτη ειναι Σπυρο...