Απο Κωμωδίες...?

Re: Απο κωμωδίες..?

Μας τσάκωσα! Ξεχάσαμε να αναφέρουμε το The Ladykillers του Alexander Mackendrick του 1955 το οποίο γνώρισε και ένα πρόσφατο remake από τους αδερφούς Coen το 2004. Απλά σπαρταριστό! Στα ελληνικά αποδόθηκε ως Η συμμορία των 5.

Last edited:

Μας τσάκωσα! Ξεχάσαμε να αναφέρουμε το The Ladykillers του Alexander Mackendrick του 1955 το οποίο γνώρισε και ένα πρόσφατο remake από τους αδερφούς Coen το 2004. Απλά σπαρταριστό! Στα ελληνικά αποδόθηκε ως Η συμμορία των 5.

Να μια ταινία των Κοέν που δεν μου άρεσε, το remake ήταν κακό σε αντίθεση με το original.
Μια ταινία που θυμήθηκα: "King of comedy" του Scorcese ίσως η τελευταία σπουδαία ταινία του.

Από την πρόσφατη σοδειά να προτείνω δύο κομεντί και ουχί κωμωδίες.
Πιο παράξενο και απ'το παράξενο (Stranger than fiction) και Little Miss Sunshine. Πανέξυπνες και πνευματώδεις. Εντάξει δε σκας από τα γέλια, αλλά σε αφήνουν με ένα χαμόγελο στα χείλη....
Ειναι απο τις ταινίες που φεύγεις από το cinema με ένα χαμόγελο την προέλευση του οποίου δεν μπορείς να προσδιορίσεις
+10000

Να μια ταινία των Κοέν που δεν μου άρεσε, το remake ήταν κακό σε αντίθεση με το original.
Μια ταινία που θυμήθηκα: "King of comedy" του Scorcese ίσως η τελευταία σπουδαία ταινία του.

Δεν το έχω δει το remake των Coen. Τους έχω αφήσει τα τελευταία χρόνια και γενικά θεωρώ ότι διανύουν μία περίοδο κάμψης. Ως must see θεωρώ το original.

Ειναι απο τις ταινίες που φεύγεις από το cinema με ένα χαμόγελο την προέλευση του οποίου δεν μπορείς να προσδιορίσεις
+10000

:a0210:

Απάντηση: Re: Απο κωμωδίες..?

Χαλια Πανο...

ΥΓ.Το φιναλε του Little Miss Sunshine ηταν κολαση...

Re: Απάντηση: Re: Απο κωμωδίες..?

ΥΓ.Το φιναλε του Little Miss Sunshine ηταν κολαση...

Έτσι! Ξεμπρόστιαζε το πανηγυράκι των καλλιστείων με το δέοντα τρόπο. Και ο Άρκιν ήταν από τους πιο συμπαθητικούς πορνόγερους από καταβολής κινηματογράφου.

Re: Απάντηση: Απο κωμωδίες..?

Τωρα σιγουρα ξεχναω καποιες αλλα που θα παει...

Ξεχνάς μία (1). Αλλά πολύ σημαντική: το 'Trading Places' του John Landis (1983). 'Πολυθρόνα για Δύο', νομίζω, ο ελληνικός τίτλος.
Αν ο Landis ήταν λίγο πιο τολμηρός, θα μιλάγαμε για έπος.
Αλλά και πάλι είναι πολύ ακραίος για το στομάχι του μέσου θεατή (τότε).
Το έμμεσο -σχετικά...;)- σχόλιο του Landis, στο τέλος, είναι 'όλα τα λεφτά': έχουν τινάξει τη μπάνκα στον αέρα, τα πήραν όλα κι έφυγαν, έχουν αποσυρθεί σ ένα εξωτικό νησί.
Kαι ο Denholm Elliott εξακολουθεί να ...τους σερβίρει.
Once a butler...Always a butler -bye-

και φυσικά

b70-15689

Bloody Brilliant

:worshippy:

Απάντηση: Απο κωμωδίες..?

Όλες οι "κουφές" του Jim Abrahams
Airplane, Top Secret, Hot Shots, The Naked Gun.
Επίσης ανάλογου στυλ το κορυφαίο για μένα Loaded Weapon.

Όλες οι "κουφές" του Jim Abrahams
Airplane, Top Secret, Hot Shots, The Naked Gun.
Επίσης ανάλογου στυλ το κορυφαίο για μένα Loaded Weapon.

Οι Αμερικανοί στα 80s έκαναν μίνι σχολή. Ολίγον παλαβό και χοντροκομμένο το χιούμορ τους, αλλά αν σου κάτσει καλά, τις απολαμβάνεις. Εγώ ακόμα τις βλέπω με ευχαρίστηση.

Σωστός ο Σωτήρης, εμένα μου κάθονται όχι απλά καλά, αλλά τέλεια.
Να μην ξεχάσω επίσης τον Mel Brooks.
Κορυφαίo το Φρανκεστάιν Τζούνιορ και πολύ καλά επίσης το Men in Tights (Ήρωες με τα κολάν) και το Spaceballs.
Και μιας και θυμήθηκα τον Τζιν Γουάιλντερ, πολύ καλές ήσαν και 2-3 κωμωδίες μαζί με τον Ρίτσαρντ Πράιορ.

Να μην ξεχάσω επίσης τον Mel Brooks.
Κορυφαίo το Φρανκεστάιν Τζούνιορ

Μπράβο βρε συ! Ένα - ένα μου έρχονται. Τα άλογα που χλιμίντριζαν κάθε φορά που ακουγόταν το...όνομα της οικονόμου του σπιτιού, ήταν όλα τα λεφτά. Και η σκηνή με το γεύμα του Φρανκεστάιν με τον τυφλό. :flipout::flipout::flipout:

Και η σκηνή με το γεύμα του Φρανκεστάιν με τον τυφλό. :flipout::flipout::flipout:

ο τυφλός, ήταν ο τεράστιος ΓιουΤζίν. :worshippy:

εμένα από Μελ, μου αρεζε και το Silent Movie πολύ, όπως φυσικά και το Τo Be Or Not To Be.
στο πρώτο ήθελα 10 μάτια να βλέπω τον Ντομ ΝτεΛουίζ και την Μπερναντέτ Πίτερς. (τι έξοχος προγναθισμός, Θεέ μου!).
στο δεύτερο, ο Charles Durning και ο Christopher Lloyd 'έσκιζαν'. :firstprize:

Έψαξα να βρω στο imdb, αλλά τζίφος κάτι Ιταλικές που είχα δει μικρός.
"Εντιμότατοι φίλοι μου" οι ταινίες (νομίζω 3 ήταν) με τον Ούγκο Τονιάτσι (δεν είμαι 100% σίγουρος) αλλά γέλαγα για βδομάδες. (Όποιος τις έχει ας στείλει ένα ΠΜ).