Απο Κωμωδίες...?

Απάντηση: Απο κωμωδίες..?

Έψαξα να βρω στο imdb, αλλά τζίφος κάτι Ιταλικές που είχα δει μικρός.
"Εντιμότατοι φίλοι μου" οι ταινίες (νομίζω 3 ήταν) με τον Ούγκο Τονιάτσι (δεν είμαι 100% σίγουρος) αλλά γέλαγα για βδομάδες. (Όποιος τις έχει ας στείλει ένα ΠΜ).
Η ταινία λέγεται amici miei.

Re: Απάντηση: Απο κωμωδίες..?

Η ταινία λέγεται amici miei.

και, κατά την ταπεινή μου γνώμη, αξίζει μόνο το 1ο μέρος της.
το 2ο είναι 'συνταγή'.
το 3ο, εντελώς 'της σειράς': δε λέει.

Πολύ καλές τραγικωμωδίες του Ιταλικού Σινεμά είναι τα I Mostri (Dino Risi, 1963), I Nuovi Mostri (various...) 12 χρόνια μετά και το εκπληκτικό Brutti, Sporchi e Cattivi του Ettore Scola - 'Βίαιοι, Βρώμικοι και Κακοί' επί το ελληνικότερον. 1976.

Re: Απάντηση: Απο κωμωδίες..?

Το έμμεσο -σχετικά...;)- σχόλιο του Landis, στο τέλος, είναι 'όλα τα λεφτά'

Ζητώ από τους διαχειριστές ταπεινά συγνώμη για ...το ολίσθημα: η έκφραση είναι του Βασίλη Σκουντή :speechless-smiley-0 και αυτό την κάνει αυτόματα ..."απαγορευμένη" (όσοι βλέπουν μπάσκετ, Ξέρουν;) ).

Εγώ, πάντα ήμουν με τον Φίλιππο Συρίγο :firstprize:

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Απο κωμωδίες..?

Ξεχνάς μία (1). Αλλά πολύ σημαντική: το 'Trading Places' του John Landis (1983). 'Πολυθρόνα για Δύο', νομίζω, ο ελληνικός τίτλος.
Αν ο Landis ήταν λίγο πιο τολμηρός, θα μιλάγαμε για έπος.
Αλλά και πάλι είναι πολύ ακραίος για το στομάχι του μέσου θεατή (τότε).
Το έμμεσο -σχετικά...;)- σχόλιο του Landis, στο τέλος, είναι 'όλα τα λεφτά': έχουν τινάξει τη μπάνκα στον αέρα, τα πήραν όλα κι έφυγαν, έχουν αποσυρθεί σ ένα εξωτικό νησί.
Kαι ο Denholm Elliott εξακολουθεί να ...τους σερβίρει.
Once a butler...Always a butler -bye-

Εχεις απολυτο δικιο Κωστα....Και το φοβερο ειναι οτι ο Μπατλερ τους εδωσε τα λεφτα για να παιξουν.Αυτος και μια πουτ....

Πως την ξεχασα αυτη την ταινια...:frusty:

Ζητώ από τους διαχειριστές ταπεινά συγνώμη για ...το ολίσθημα: η έκφραση είναι του Βασίλη Σκουντή :speechless-smiley-0 και αυτό την κάνει αυτόματα ..."απαγορευμένη" (όσοι βλέπουν μπάσκετ, Ξέρουν;) ).

Εγώ, πάντα ήμουν με τον Φίλιππο Συρίγο :firstprize:

Σχωρεμενος...;)
Ανεφερες τον Μπιλι Γουαιλντερ.Θεωρω οτι ηταν ο μονος που το παλευε(και τα καταφερε) να κανει κατι καινουριο στην κωμωδια απο τους αδερφους Μαρξ και μετα και μεχρι τον Γουντι Αλλεν και τους Μοντυ Πάιθονς.Οταν ολη η Αμερικη ηταν στο ελεος των ρομαντικων κομεντι ο Γουαιλντερ παλευε να κανει φρεσκια κωμωδια...

Τα 'χω πει και αλλου...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=73888

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απο κωμωδίες..?

μια πουτ....

The Beast in me, would have drowned both his kids in the middle of a cold lake for a whore like this one

tradingplacesREX_468x425.jpg

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απο κωμωδίες..?

Ενα απο τα καλυτερα ζευγαρια στηθη που ειδαμε ποτε

I don't give a flyin' fuck for her mammaries.
Her eyes!: I could get lost in there.

"Tell me darling...How come that, as the ship's goin' down, I feel you'd never looked finer"

:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απο κωμωδίες..?

Μπιλι Γουαιλντερ.

Θεός!
στο Buddy Buddy, την πιο μέτρια ταινία του, ο Λέμμον ρωτάει το Ματάου 'τι δουλειά κάνει'.
Ο Ματάου είναι πληρωμένο πιστόλι της μαφίας λέγεται Trabucco.
του απαντάει " exterminatin' parasites: I poison 'em and I shoot 'em" :firstprize:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απο κωμωδίες..?

Θεός!
στο Buddy Buddy, την πιο μέτρια ταινία του, ο Λέμμον ρωτάει το Ματάου 'τι δουλειά κάνει'.
Ο Ματάου είναι πληρωμένο πιστόλι της μαφίας λέγεται Trabucco.
του απαντάει " exterminatin' parasites: I poison 'em and I shoot 'em" :firstprize:

:flipout::flipout:

O Γουάιλντερ στο προσωπο του Ματταου ειχε βρει τον κυνισμο που ηθελε να εχουν οι ταινιες του...
Ηταν το αντιβαρο στον καθωσπρεπιτισμο της Αμερικης,οπως προβαλλονταν απο το Χολλιγουντ,ο αμφισβητιας,γκρινιαρης,ισοπεδωτικος Αμερικανος...

Last edited:
Re: Απο κωμωδίες..?

Δείπνο Ηλιθίων εννοείται το γαλλικό
Το Κλουβί με τις Τρελές επίσης το γαλλικό
Οι Ροζ Πάνθηρες
Ο μπακαλόγατος
Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης
Ο αχόρταγος

Συμφωνω η κωμωδια ειναι δυσκολο ειδος...καποιες αγαπημενες (υπαρχουν πολλες ακομα)
Clercks (Kevin Smith)
The Fearless Vampire Killers (Roman Polanski)
Blue in the Face (Paul Auster, Wayne Wang)
Kikujirô no natsu (Takeshi Kitano)
Mystery Train (Jim Jarmusch)
Οι περισσοτερες του Frank Capra, Woody Allen, οι τρεις πρωτες του Peter Jackson, οι δυο ΘΟΥΒΟΥ, Αρπα Κολλα, Λουφα και Παραλλαγη του Περακη.
Σταματαω γιατι μου ερχονται κ αλλα στο μυαλο...
Α ναι και σιγουρα στην πενταδα Some Like It Hot (Billy Wilder)

Μπράβο βρε συ! Ένα - ένα μου έρχονται. Τα άλογα που χλιμίντριζαν κάθε φορά που ακουγόταν το...όνομα της οικονόμου του σπιτιού, ήταν όλα τα λεφτά. Και η σκηνή με το γεύμα του Φρανκεστάιν με τον τυφλό. :flipout::flipout::flipout:

Μήν ξεχνάς καί την φοβερή ''άρια'' τής πρωταγωνίστριας όταν ''συνευρέθη'' μέ τό Τέρας.:Banane0::Banane0:

Ξεχνάς μία (1). Αλλά πολύ σημαντική: το 'Trading Places' του John Landis (1983). 'Πολυθρόνα για Δύο', νομίζω, ο ελληνικός τίτλος.
Αν ο Landis ήταν λίγο πιο τολμηρός, θα μιλάγαμε για έπος.
Αλλά και πάλι είναι πολύ ακραίος για το στομάχι του μέσου θεατή (τότε).
Το έμμεσο -σχετικά...;)- σχόλιο του Landis, στο τέλος, είναι 'όλα τα λεφτά': έχουν τινάξει τη μπάνκα στον αέρα, τα πήραν όλα κι έφυγαν, έχουν αποσυρθεί σ ένα εξωτικό νησί.
Kαι ο Denholm Elliott εξακολουθεί να ...τους σερβίρει.
Once a butler...Always a butler -bye-

Ο καλύτερος Εντι Μέρφι ,μέ μιά κορυφαία σκηνή μέ τό τζακούζι...

Και φυσικά ο ρολίστας Ντόν Αμίτσι πού ήταν πάντα σταθερή αξία..
Την έχω δεί πολλές φορές και πάντα τήν βρίσκω απολαυστική αλλά και ιδιαίτερα ανατρεπτική.

Υ.Γ.

Γιά τον Σκόλα πού αναφέρεις σέ άλλο post προσυπογράφω..

Οπως φυσικά και το Διαζύγιο ά λά Ιταλικά μέ έναν Μαστρογιάννι ''γόη'' μυστακοφόρο και τήν Σαντρέλι μπουκιά και συχώριο..

Επίσης η μεγαλειώδης γιά μένα ''Η Κυρία καί ο Ναύτης'' (Τζανίνι,Μαριάντζελα Μελάτο)μέ τήν καυστική κριτική στήν αστική τάξη τής εποχής καί τον ''άντρα''Τζανίνι..

Ενα απ´τά ωραιότερα χαστούκια ever μαζί μέ τον απολαυστικό διάλογο τής ''επιβολής τού προλετάριου'' στήν ''ξελιγωμένη Κυρία''.

Με αφορμη καποιες ιταλικες ταινιες που αναφερθηκαν θα ηθελα να προσθεσω τον αξεχαστο σιδερα Μιμη (Mimi metallurgico ) , μια ταινια που σατυριζει μια ολοκληρη εποχη αλλα και εναν δικηγορο-ψαρα που τα βαζει με θεους αλλα και δαιμονες (ασφαλιστικη εταιρεια ) :D
Τhe Man Who Sued God

Mια κορυφαια μαυρη κωμωδια εκανε και ο μεγαλος Χιτσκοκ τo 1955.
Τhe trouble with Harry

Aπο τον Μπλεικ Εντουαρντς εκτος απο το Παρτυ και τους Ροζ Πανθηρες που αναφερθηκαν υπαρχει και το Βικτορ Βικτορια.

Kαι βεβαια μια απο τις καλυτερες σατιρες κωμωδιες του ψυχρου πολεμου (μαζι με το Dr Strangelove) το The Russians are Coming του Norman Jewison

Last edited:

Ε μιας και το συνεχίζετε με την Ιταλική Σχολή, να προσθέσω τον, αν μη τι άλλο, επίκαιρο Ανθρωπάκο (Un Borghese Picollo Picollo) του Μάριο Μονιτσέλι με την εκπληκτική ερμηνεία του Αλμπέρτο Σόρντι. Έξοχη τραγικωμωδία όπως επισημάνθηκε και παραπάνω ο όρος σωστά. Για ένα πουκάμισο αδειανό...