Απο PC σε ηχεια.

petros_m

Supreme Member
18 June 2006
8,207
Αλιμος
Θελω να συνδεσω ενα PC με κανονικα-σπιτικα ηχεια. Οχι ηχεια για υπολογιστη, τυπου πχ, Logitech. Τι χρειαζομαι?

Υ.γ. Δεν ξερω αν ειναι αυτη η καταλληλη κατηγορια.

ή μια ψηφιακη συνδεση σε καποιο ντακ απο την καρτα του πι σι,ή απ´την εξοδο των ηχειων του πι σι με καλωδιο το οποιο απ'την μια μερια ειναι μικρο καρφι και απ´την αλλη RCA

ή μια ψηφιακη συνδεση σε καποιο ντακ απο την καρτα του πι σι,ή απ´την εξοδο των ηχειων του πι σι με καλωδιο το οποιο απ'την μια μερια ειναι μικρο καρφι και απ´την αλλη RCA

Η πρωτη λυση λογικα θα εχει ηχητικο αποτελεσμα, φανταζομαι. Εχεις υπ'οψην σου καποιο καλο DAC με 1-2 κατοσταρικα?

Αυτο συνδεεται απ'ευθειας με τα ηχεια? Πως?

The Trends UD-10.1 USB audio converter plugs into your PC or Mac's USB port and lets you connect your computer to your Hi-Fi or Home Cinema system easily, and with high sound quality.

We are offering a 3.5mm analogue output to connect directly to your amplifier, Trends UD-10.1 USB audio converter also offers a choice of optical, two electrical digital (phono and BNC) and a balanced digital output to connect to an existing DAC.

Σορρυ για τις χαζες ερωτησεις, αλλα προφανως ειμαι εντελως ασχετος.

Ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά ως πηγή, οπότε:
είτε A) με έναν αντάπτορα (3,5mm -> RCA) από τη έξοδο 3,5mm της κάρτας ήχου του υπολογιστή θα συνδεθεί σε line in ενός ενισχυτή.
είτε Β) για καλύτερα αποτελέσματα θα συνδέθεί το PC ψηφιακά με ένα DAC και στη συνέχεια το DAC αναλόγικά με τον ενισχυτή. Σε αυτή τη περίπτωση υπάρχουν διάφορες παραλλαγές.
Είτε θα χρησιμοποιηθεί ένα DAC σαν το Trends το οποίο θα πάρει ψηφιακό ήχο από το PC μέσω USB και θα δώσει στον ενισχυτή αναλογικό ήχο μέσω της εξόδου 3,5mm (οπότε καλώδιο από 3,5mm -> RCA) είτε θα χρησιμοποιηθεί η ψηφιακή έξοδος της κάρτας ήχου του PC για να συνδεθεί με DAC και στη συνέχεια το DAC με ενισχυτή.

Πολλά τεχνικά σχετικά με bitrate και ποιότητα ήχου δεν ξέρω αλλά αυτό που κατάλαβα είναι ότι το trends UD 10.1 USB λειτουργεί μεν ως DAC αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ενδιάμεσος μεταξύ ενός PC και ενός DAC γιατί μπορεί το PC να μην έχει ψηφιακή έξοδο ήχου και το DAC να μην έχει είσοδο USB. είτε πάλι για να βελτιώνει το ψηφιακό σήμα ενός PC πριν καταλήξει στο DAC

Όλα αυτά φυσικά για να καταλήξουμε σε αναλογικό σήμα που θα σταλεί στον ενισχυτή.
Συμπερασματικά δεν μπορεί να συνδεθεί απευθείας το PC με τα ηχεία, εκτός και αν αυτά είναι ενεργά.

Υ.Γ. ελπίζω να μην έγινα πολύ κουραστικός.

Eυχαριστω για τις απαντησεις. Θα χρησιμοποιησω τον Trends UD-10.1. Απ'οτι μου ειπαν μπορει ανετα να κουνησει τα Epos M5. Ελπιζω αυτο να ισχυει.

Στο μελλον ισως παρω και καποιο DAC.

Τι εννοείς όταν λες να κουνήσει τα Epos; Αφού ο UD-10.1 δεν είναι ενισχυτής, ουσιαστικά είναι μία εξωτερική κάρτα ήχου, που παίρνει σήμα από μία θύρα USB και το δίνει σε διάφορες ψηφιακές ή και αναλογικές (ακουστικά) εξόδους.

Τι εννοείς όταν λες να κουνήσει τα Epos; Αφού ο UD-10.1 δεν είναι ενισχυτής, ουσιαστικά είναι μία εξωτερική κάρτα ήχου, που παίρνει σήμα από μία θύρα USB και το δίνει σε διάφορες ψηφιακές ή και αναλογικές (ακουστικά) εξόδους.

Εκανα λαθος! Τον TA-10 εννουσα.

Ok, λέω κι εγώ! :D

ΥΓ. Μέχρι τώρα πως οδηγούσες τα ηχεία;

Δεν τα οδηγουσα. Τωρα θα μου ερθουν ως "παραπλευρη απωλεια" ενος μεγαλυτερου δωρου!:a0210:

Το θεμα ειναι ο Trends ομως. Θα τα οδηγησει? Εχω ακουσει πως οδηγει και πολυ μεγαλυτερα ηχεια. Ελπιζω να ισχυει αυτο.

Τι να σου πω, εγώ πάντως τόσο μικρό ενισχυτή δεν θα έπαιρνα (ξέρω ότι πολλοί θα διαφωνήσουν), γιατί το θέμα δεν είναι μόνο να τα οδηγήσεις, αλλά γενικότερα τι άλλες ευκολίες θα έχεις (πχ ένα τηλεχειριστήριο νομίζω ότι είναι απαραίτητο αν δεν θέλεις να σηκώνεσαι συνέχεια, όπως επίσης και περισσότερες εισόδους, απ' ό,τι πρόσεξα δεν έχει και πολλές επιλογές) Τι τιμή έχει; Σ' αυτήν δεν βρίσκεις κάτι καλύτερο;

Δεν τα οδηγουσα. Τωρα θα μου ερθουν ως "παραπλευρη απωλεια" ενος μεγαλυτερου δωρου!:a0210:

Το θεμα ειναι ο Trends ομως. Θα τα οδηγησει? Εχω ακουσει πως οδηγει και πολυ μεγαλυτερα ηχεια. Ελπιζω να ισχυει αυτο.

ο συγκεκριμενος ''προτιμα'' ηχεια 4Ω με οσο μεγαλυτερη ευαισθησια γινεται.

Ριξε μια ματια και στο usb-dac της Project,ειναι και πιο προσιτο.

Εχω εμπειρια απο οδηγηση epos απο ΤΑ10.1. Αν δεν θες πολλα γκαζια και εχεις μικρο χωρο θα τα παει μια χαρα.