Απο ποιο καταστημα ειστε ικανοποιημενοι απο θεμα τιμης?

darkie

AVClub Enthusiast
24 November 2008
1,076
Επειδη ακουω πολλες παραφιλολογιες τωρα τελευταια με το που θα βρεις καλυτερη τιμη ..οσοι θελουν χωρις να εχουν σαν σκοπο την διαφημιση να ποσταρουν εδω με τις παρατηρησεις τους και τις αποψεις τους...

Εχω παραξενευτει με κατι καταστηματα τυπου media mark - saturn - electroworld που αντι να πουλανε φτηνα πουλανε εικονικα φτηνα..
δυστυχως πηρα ενα ps3 απο κει.. και ηταν το παλιο στοκ με τα μισα εξτρα στην τιμη του καινουργιου ουτε καν τα σελοτειπ που εβαλε το καταστημα δεν ηταν της προκοπης και τα βρηκα σχισμενα..

Εγω ενα πραγμα δεν καταλαβαινω αφου οσο μεγαλυτερο καταστημα εχεις
τοσο μεγαλυτερο στοκ εχεις , οσο μεγαλυτερη παραγγελια κανεις τοσο μεγαλυτερη εκπτωση θα πετυχεις, πως γινεται τα μεγαλοκαταστηματα να εχουν ακριβοτερες τιμες απο τους "μικρους" αφου υποτιθεται οτι πουλανε μαζικα..
ενταξει το ξερω πως μαζι με μεγαλυτερη βιτρινα εχεις και μεγαλυτερα εξοδα
( κανα τραπεζουπαλληλο να σου φτιαχνει τους καφεδες και πεντε εξι ασχετους να κανουνε πωλησεις)αλλα τοσα πολλα ειναι τελος παντων?

Α και ενα ωραιο που ακουσα στον ευαγγελατο τωρα τελευταια υπαρχουν πολλοι που κανουνε αγορες Online απο καταστηματα του εξωτερικου...
Καπου εως 80% χαμηλοτερες τιμες πετυχενουνε λενε..θελω να ξερω αν αυτο αληθευει (που αληθευει) και πως μπορει καποιος να πετυχει τετοιου ειδους συναλλαγη.
\\

Ξαναειπαμε οποιος θελει απαντασει δεν νομιζω να σας ζαλισα με το μακροσκελες ποστ αφου νομιζω πως το θεμα "τιμης" μας ενδιαφερει ολους μας!!

Απλουστατα, στηριζονται στο marketing...το οποιο πετυχαινει το εξης:
Ο περισσοτερος κοσμος με τα ιδια κριτηρια που λες και εσυ υποθετει οτι το μεγαλο καταστημα εχεικαι τις καλυτερες τιμες...ειναι επισης καταστηματα εδραιομενα στην αγορα πολλα χρονια με οποια "εγγυηση" παρεχει αυτο σε οσους δεν ξερουν περι αντιπροσωπιων κλπ. Οποτε αφου η Σαρα και η Μαρα οταν θελουν να αγορασουν το Χ ηλεκτρονικο για το οποιο ειναι ασχετες θα πανε στα τυφλα εκει με την παραπανω υποθεση και θα ψωνισουν τελειωσε το θεμα.

Σκεψου το εξης, στο Χ τετοιο καταστημα, να μη λεμε ονοματα, ξερει οτι η Α τηλεοραση εχει μια μεση τιμη στην αγορα 800 ευρω, ξερει επισης οτι στο Υ online ελληνικο καταστημα την εχουν 650 και ειναι η χαμηλοτερη τιμη της Ελλαδας. Αν παει με τη λογικη, θα τον χτυπησω θα τη βαλω 630 και θα πουλησω τις περισσοτερες, τοτε θα πανε να την παρουν 10 ατομα ας πουμε και θα κανει τζιρο 6300 ευρω. Αν παλι την βαλει 790 , αντι για 10 θα πανε να την παρουν οι 6 ασχετοι που δεν εχουν ιδεα τι παιζει με την τιμη, θα κανει ηδη 4740ε τζιρο απο αυτους, και απο τους αλλους 4, θα πανε 2 θα ζητησουν καλυτερη τιμη, θα οτυς κανει μια εκτπωση για μετρητα κλπ και θα την παει στα 700, θα την παρουν για να μη μπλεξουν με το online, αλλα 1400ε τζιρος, και οι αλλοι 2 που ασχολοθνται ας αγορασουν απο το online...δε τον νοιαζει, εκανε συνολο 6140ε τζιρο αντι για 6300, αλλα του μεινανε και 2 κομματια ακομα...αρα υπολογισε το κερδος...αν πχ τις αγοραζει 500 ευρω, στο πρωτο σεναριο με την καλυτερη τιμη της αγορας εχει κερδος 1300 ευρω, στη δευτερη περιπτωση εχει κερδος (790-500) χ 6 + (700-500) χ 2 = 2140 ευρω... τι λες να τον συμφερει?

Και ολα αυτα με την υποθεση οτι το 60% ειναι ασχετοι, το 20% ψιλοασχολουνται και το 20% ψαχνονται πολυ....ποσοστα που στην πραξη νομιζω ειναι ακομα χειροτερα ....επειδη εχω δουλεψει σε καταστημα υπολογιστων στο κεντρο...μπορει χαλαρα να ειναι 80% το πρωτο ποσοστο 15% το δευτερο και 5% το τριτο...και εκει δε συζηταμε τι κερδος βγαζει...κανε μονος σου τις πραξεις....σκεψου μονο οτι εμεις εδω στο forum ειμαστε δεν ειμαστε το 2-3% της αγορας, και προσπαθουμε να εξομοιωσουμε το 20% του παραπανω παραδειγματος heh...

Η γνώμη μου είναι πως μεγάλο κατάστημα/αλυσίδα δεν σημαίνει απαραίτητα καλές ή κακές τιμές. Κατά καιρούς έχουμε δει πολύ καλές προσφορές από μεγάλες αλυσίδες και προσωπικά 2-3 από αυτές τις έχω σε εκτίμηση γιατί σε όποιες συναλλαγές έκανα είχα σωστή αντιμετώπιση και καλή τιμή. Το μόνο παράπονο μου (που αφορά τις τηλεοράσεις) είναι πως θα ήθελα καλύτερες συνθήκες θέασης και καλύτερα ενημερωμένο προσωπικό.

Το θέμα της τιμής δεν νομίζω πως είναι πρόβλημα στην εποχή μας. Με ένα γρήγορο ψάξιμο σε φόρουμ και μηχανές αναζήτησης βρίσκεις γρήγορα και εύκολα τις καλύτερες τιμές της αγοράς.

σκεψου μονο οτι εμεις εδω στο forum ειμαστε δεν ειμαστε το 2-3% της αγορας, και προσπαθουμε να εξομοιωσουμε το 20% του παραπανω παραδειγματος heh...

Σωστός ... Αυτό είναι κάτι που μας διαφεύγει μερικές φορές. Για παράδειγμα πρόσφατα έμαθα πως οι 26άρες και 32άρες αποτελούν το 75% των πωλήσεων (πανελλαδικά) και έμεινα κάγκελο.

Α και ενα ωραιο που ακουσα στον ευαγγελατο τωρα τελευταια υπαρχουν πολλοι που κανουνε αγορες Online απο καταστηματα του εξωτερικου...
Καπου εως 80% χαμηλοτερες τιμες πετυχενουνε λενε..θελω να ξερω αν αυτο αληθευει (που αληθευει) και πως μπορει καποιος να πετυχει τετοιου ειδους συναλλαγη.

80% σε καινούρια είδη δε νομίζω ότι μπορείς να βρεις εύκολα. Πριν από 4-5 μήνες, όταν το δολλάριο είχε ακόμα μικρότερη αγοραστική αξία σε σχέση με το ευρώ (είχε φτάσει 1 ευρώ να αξίζει 1,5 δολλάριο), ίσως να έβρισκες από Η.Π.Α. κάποια κμμάτια πολύ φθηνά. Αυτό βέβαια δεν ίσχυε για ογκώδη αντικείμενα (πολλά τα έξοδα αποστολής - αν τα στέλνουν ολότελα. Όυτε για καινούρια προιόντα (ειδικά στον τομέα των υπολογιστών οι τιμές είναι πάνω κάτω ίδιες με την Ευρώπη).
Ευκαιρίες μπορείς να βρεις σε πιο παλιά κομμάτια ή μεταχειρισμένα (εγώ π.χ. βρήκα μνήμες για τον υπολογιστή μεταχειρισμένες στα 20 ευρώ, ενώ πριν από μία εβδομάδα τις είχα αγοράσει από γνωστό e-μαγαζί 100 ευρώ...). Σε ευρωπαικά e-μαγαζιά πάλι - και για καινούρια κομμάτια πλέον - η διαφορά στην τιμή δεν είναι τόσο μεγάλη. Σε γερμανικά e-μαγαζιά υπάρχει μία διαφοράτης τάξης του 10-30%. Αυτά έχω δει εγώ, προς Θεού δε λέω ότι δε μπορείς να βρεις φθηνότερα από μαγαζιά του εξωτερικού - άλλωστε σου γράφει κάποιος που τα τελευταία 4 χρόνια 8 στις 10 αγορές του είναι από το ebay. Σίγουρα όμως θέλει ψάξιμο και υπομονή. -bye-

Προσωπικα δεν με ενδιαφερει η απολυτως χαμηλοτερη τιμη αλλα με ενδιαφερει να ειναι λογικη η τιμη αλλα να υπαρχει και η αναλογη εξυπηρετηση , η τηρηση των συμφωνηθεντων για την παραγγελια και την παραλαβη κτλ.

Με βαση τα παραπανω εχω μεινει ικανοποιημενος σε διαφορες αγορες που εχω κανει κατα καιρους απο το Multirama , το Πλαισιο και το e-shop.-bye-

Σε κατι media markt , Kωτσοβολους κτλ. οσες φορες εχω παει ειναι μονο για να δω κατι απο κοντα πριν το αγορασω απο αλλου γιατι σε τιμες και εξυπηρετηση ειναι για τα πανηγυρια...-bye-

Τα μαγαζιά media markt, saturn, electroworld, κοτσοβολος, Multirama, Πλαισιο και το e-shop είναι πολύ ακριβά στης τιμές των TV.
Εγώ πηγαίνω και βλέπω τιμές στα μεγάλα που έχουν συνήθως ίδιες τιμές μεταξύ τους και μετά αγοράζω από μικρότερα μαγαζιά ποιο φθηνά.

66% μειωμένες τιμές σε μπαταρίες από Αμερική ( και λόγω ισοτιμίας ) ... να μην έπαιρνα ; αλλάζω κάθε 6 μέρες 2 μπαταρίες 312 , και εκεί που ήθελα 10 ευρώ το μήνα για μπαταρίες , πήρα με 70 για 1,5 χρόνο + αρκετές μπαταρίες ΑΑ και ΑΑΑ ...

Απάντηση: Re: Απο ποιο καταστημα ειστε ικανοποιημενοι απο θεμα τιμης?

Σωστός ... Αυτό είναι κάτι που μας διαφεύγει μερικές φορές. Για παράδειγμα πρόσφατα έμαθα πως οι 26άρες και 32άρες αποτελούν το 75% των πωλήσεων (πανελλαδικά) και έμεινα κάγκελο.

Γιωργο το μεγαλος μεγεθος "εκει εξω" θεωρειται πολυ μεγαλο μειονεκτημα,θα τολμουσα να πω οτι τρομαζει τον κοσμο,δεν ξερω τι ειναι αυτο που τους φοβιζει.
ισως το εχουμε συνδεσει με το "μεγαλο αυτοκινητο" το οποιο σημαινει μεγαλυτερο κοστος συντηρησης που ναι μεν αρεσει σε ολους αλλα λιγοι το αγοραζουν.
αλλη λογικη εξηγηση δεν μπορω να δωσω.

edit:να κανω μια παρατηρηση.
εχετε δει τελευταια τι τιμες σε e-shop και Πλαισιο?
που το πανε αυτα τα μαγαζια?σε μονοπωλιο?

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απο ποιο καταστημα ειστε ικανοποιημενοι απο θεμα τιμης?

Γιωργο το μεγαλος μεγεθος "εκει εξω" θεωρειται πολυ μεγαλο μειονεκτημα,θα τολμουσα να πω οτι τρομαζει τον κοσμο,δεν ξερω τι ειναι αυτο που τους φοβιζει.
ισως το εχουμε συνδεσει με το "μεγαλο αυτοκινητο" το οποιο σημαινει μεγαλυτερο κοστος συντηρησης που ναι μεν αρεσει σε ολους αλλα λιγοι το αγοραζουν.
αλλη λογικη εξηγηση δεν μπορω να δωσω.

Κώστα υπάρχει μια μεγάλη πλειοψηφία που απλά δεν ασχολείται και αντικαθιστά την παλιά του CRT είτε γιατί χάλασε ή γιατί δεν πάει με την μίνιμαλ σχεδίαση του σαλονιού. Για αυτούς το μέγεθος δεν παίζει ρόλο. Επίσης υπάρχει και ένα άλλο κομμάτι που θεωρεί λογική την αγορά 32άρας, σε σχέση με την CRT στις 26-29 ίντσες που είχε πριν.

Στο παραπάνω νούμερο (75%) αν προσθέσουμε και τις τηλεοράσεις/μόνιτορ κάτω από 26 ίντσες, μένει μετά βίας ένα 10% για τηλεοράσεις 40+.

Re: Απάντηση: Re: Απο ποιο καταστημα ειστε ικανοποιημενοι απο θεμα τιμης?

edit:να κανω μια παρατηρηση.
εχετε δει τελευταια τι τιμες σε e-shop και Πλαισιο?
που το πανε αυτα τα μαγαζια?σε μονοπωλιο?

Κωστα τι εννοεις ακριβως?

Παντως εχω παρατηρησει οτι οι τιμες στο πλαισιο τους τελευταιους μηνες δεν ειναι τοσο καλες οσο ηταν παλιοτερα. Απο το e-shop εχω ψωνισει ελαχιστα πραγματα και δεν ξερω. Μονο προσφατα πηρα ενα GPS (Μio Moov 330).

μα εναρμονιση τιμων!!

δικο μου παραδειγμα τελευταιο ειναι οτι πηρα δυο usb στικακια.
τιμη e-shop...6.80 ....δεν τις ειχε φερει ακομα το πλαισιο.
τιμη Πλαισιου.....7.10 ...τις παραγγειλα απο εκει για τον γνωστο λογο.
τιμη e-shop....8.5 .....σχεδον αμεσως μετα που τις εφερε το πλαισιο.
τιμη Πλαισιου...μετα απο δυο μερες περιπου ...8.5 ...ηταν και Σ/Κ στην μεση.

επισης ενα αλλο προιον που παρακολουθουσα την εξελιξη της τιμης του,ηταν το asus 1000h.
εγινε ακριβως με τον ιδιο τροπο που περιγραφω αλλα αυτη την φορα ανεβασε το e-shop την τιμη που ειχε το πλαισιο.

το εχω δει και σε τιμες αλλων προιοντων αλλα το εχουν αναφερει πολλοι χρηστες σε fora.

Re: Απάντηση: Απο ποιο καταστημα ειστε ικανοποιημενοι απο θεμα τιμης?

Δεν εχεις αδικο. Μια φορα ειχα παει σε ενα Multirama να ρωτησω για ενα προιον και επειδη τους ειπα οτι το βρισκω πιο φθηνο στο Πλαισιο επιτοπου κοιταξαν στο site του πλαισιου και μου εριξαν την τιμη τους.

Αρα υπαρχει οντως σχεδιο εναρμονισμου των τιμων. Τοτε ηταν προς τα κατω , σημερα μαλλον ειναι προς τα πανω.

Re: Απάντηση: Απο ποιο καταστημα ειστε ικανοποιημενοι απο θεμα τιμης?

Δεν εχεις αδικο. Μια φορα ειχα παει σε ενα Multirama να ρωτησω για ενα προιον και επειδη τους ειπα οτι το βρισκω πιο φθηνο στο Πλαισιο επιτοπου κοιταξαν στο site του πλαισιου και μου εριξαν την τιμη τους.

Αρα υπαρχει οντως σχεδιο εναρμονισμου των τιμων. Τοτε ηταν προς τα κατω , σημερα μαλλον ειναι προς τα πανω.

επειδη δουλευα σε multirama, αυτο ειναι απλα price matching...και γινεται κυριως σε ανταγωνιστικες περιοχες (πχ Στουρναρη που ημουνα εγω, αλλα και mall...). Σε τετοιες περιοχες που ξερουν οτι αν κατι το εχουν ακριβοτερα δεν ειναι τιποτα στον αλλον να κανει 5 βηματα να παει στον ανταγωνιστη τους λιγο πιο πανω, υπαρχει εντολη απο τη διευθυνση αν η διαφορα δεν ειναι χαωδης να ριχνει ο πωλητης αυτοματα την τιμη 1 ευρω κατω απο του ανταγωνιστη...

Θα μου πεις, γιατι δε το κανουν απο την αρχη? Για πολλους λογους...ο πιο σημαντικος, οτι ολα τα multi πρεπει να εχουν τις ιδιες τιμες στον καταλογο, δε μπορει η στουρναρη να πουλαει φτηνοτερα, στα χαρτια τουλαχιστον....
Αυτο ισχυει και για τα αλλα καταστηματα σε τετοια ανταγωνιστικα σημεια οπως στη Στουρναρη που δε συγκρινεται με πουθενα σε αυτο το θεμα...

Να πω και εγώ την γνώμη μου σχετικά. Από τα Ιντερνετομάγαζα δεν έμεινα ποτέ ευχαριστημένος. Κάτι τελικά δεν έκαναν καλά με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθώ. Οι καλές τιμές που αρχικά φαίνονται κράχτες τελικά αλλάζουν προς τα πάνω αν αναλογιστούμε και τα έξοδα αποστολής ή την προκαταβολή που θέλουν κάποια ή την ταλαιπωρία του χρόνου παράδοσης, ξέρετε, έρχεται από αυτό που παράγγειλες από μέρα σε μέρα...Σχετικά με τις μεγάλες αλυσίδες δεν έχουν σε όλα τα μοντέλα τις καλύτερες τιμές αλλά στους κράχτες και εδώ. Δεν έχουν ακόμα δυνατότητα παζαριού ή όχι όλα τουλάχιστο. Τέλος, μένουν τα καλά περιφειριακά μαγαζιά (σαν τις Στερεοεπιλογές που έχω αγοράσει σχεδόν όλες τις συσκευές ήχου και εικόνας όχι μόνο τις δικές μου αλλά και πολλών φίλων με τις καλύτερες τιμές που έχω βρεί ή τις καλύτερες συνθήκες πληρωμής) Φυσικά υπάρχει και ο υποκειμενικός παράγοντας ικανοποίησης μετά από αγορά με την προσωπική γνωριμία-σχέση που δημιουργείται που τελικά σε οδηγεί ξανά στην πόρτα τους.
Φιλικά,
Γιάννης

Να πω και εγώ την γνώμη μου σχετικά. Από τα Ιντερνετομάγαζα δεν έμεινα ποτέ ευχαριστημένος. Κάτι τελικά δεν έκαναν καλά με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθώ. Οι καλές τιμές που αρχικά φαίνονται κράχτες τελικά αλλάζουν προς τα πάνω αν αναλογιστούμε και τα έξοδα αποστολής ή την προκαταβολή που θέλουν κάποια ή την ταλαιπωρία του χρόνου παράδοσης, ξέρετε, έρχεται από αυτό που παράγγειλες από μέρα σε μέρα...

Φιλε αυτο ακριβως εγραψα και εγω παραπανω...

Προσωπικα δεν με ενδιαφερει η απολυτως χαμηλοτερη τιμη αλλα με ενδιαφερει να ειναι λογικη η τιμη αλλα να υπαρχει και η αναλογη εξυπηρετηση , η τηρηση των συμφωνηθεντων για την παραγγελια και την παραλαβη κτλ.
Με βαση τα παραπανω εχω μεινει ικανοποιημενος σε διαφορες αγορες που εχω κανει κατα καιρους απο το Multirama , το Πλαισιο και το e-shop.

Προτιμω να πληρωσω ενα προιον 5-10% ακριβοτερα αλλα να το εχω αμεσα και χωρις μπλεξιματα. Να σημειωσω εδω οτι μενω και επαρχια (Ζακυνθο) και ευτυχως που εχει ανοιξει multirama και eshop εδω και εχουμε σωθει. Παλιοτερα οι τιμες στα ειδη PC στα υπολοιπα τοπικα καταστηματα ηταν τραγικες.

Eπειδη δεν εχω προλαβει να ασχοληθω σχεδον καθολου μαζι του (προχθες το παρελαβα) θα σου πω εντυπωσεις αυριο.

Εχω και ενα MLS Destinator 3850 που ειχα παρει πριν 6 μηνες και θα προσπαθησω να κανω και καποιες δοκιμες και με τα δυο σε συγκριση.-bye-