Από που αγοράζουμε mac? Ελλάδα ή εξωτερικό;

Re: Απάντηση: Re: Από που αγοράζουμε mac? Ελλάδα ή εξωτερικό;

Διαφωνώ...σε πολλά είμαστε ακριβότεροι, αλλά όχι σε όλα...μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις όπου προϊόντα hifi/hiend είναι στα ίδια επίπεδα ή κ σε χαμηλότερα, πχ τα προϊόντα της hegel. :a0210:

Δικαιωμα σου να διαφωνεις, αλλα για σκεψου λιγο γιατι κλεινουν σκεδον καθε μερα τα μαγαζια?
Και στα ιδια επιπεδα ας συμφωνησω σε μερικα, αλλα χαμηλότερα... δισκολα

:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Από που αγοράζουμε mac? Ελλάδα ή εξωτερικό;

Δικαιωμα σου να διαφωνεις, αλλα για σκεψου λιγο γιατι κλεινουν σκεδον καθε μερα τα μαγαζια?

Κλείνουν γιατί ο κόσμος δεν έχει χρήματα για να αγοράσει. Δεν κλείνουν γιατί υπάρχουν χρήματα αλλά όλοι αγοράζουν από έξω...αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Και στα ιδια επιπεδα ας συμφωνησω σε μερικα, αλλα χαμηλότερα... δισκολα

:grinning-smiley-043

Σε γενικές γραμμές τα ίδια λέμε, αν κ σε λίγες φωτεινές εξαιρέσεις, όπως τα hegel που σου αναφέρω παραπάνω, έχουμε στην Ελλάδα εξαιρετικές τιμές. -bye-

Οι τιμές για τα Mac σ`ολη την Ευρώπη ειναι περίπου ίδιες.

Προσπαθώ να καταλάβω πως καταλήγεις σε αυτό το συμπέρασμα, αλλά εγώ τα βρίσκω αλλιώς..

π.χ. Ένας imac 27¨, i7, (βασική σύνθεση κατά τα άλλα)

στην Ελλάδα 2.448Ε
στη Γερμανία 2.179Ε (-269E)
στη Γαλλία 2.179E (-269E)
στο Λουξεμβούργο 2.100E (-348E)
στην Ιρλανδία 2.209E (-239E),
κ.λπ.
δηλαδή όλοι είναι φθηνότεροι τουλάχιστον κατά 239Ε.

Αν υποστηρίζεις ότι διαφορά τιμής οφείλεται στον στον ΦΠΑ εγώ βρίσκω ότι μάλλον και πάλι δεν είναι έτσι.
π.χ. στη Γερμανία που ο ΦΠΑ είναι 19%, η τιμή του ως ανω mac χωρίς ΦΠΑ είναι 1831Ε

Άρα αν στην Ελλάδα με ΦΠΑ 23%, η τιμή του, αν ήταν ίδια σε όλη την Ευρώπη, θα έπρεπε να ήταν 2252Ε, ήτοι 196Ε φθηνοτερη από αυτήν με την οποία πουλίεται εδώ..

Εγώ πάντως αν κ είμαι υπέρ της ελληνικής αγοράς, την τελευταία μεγάλη μου αγορά την έκανα από το αγγλικό ebay.

Συγκεκριμένα, αγόρασα το νέο 17" apple i5 macbook pro, όπου στην Ελλάδα έχει 2.439 ευρώ κ εγώ το έφερα με courier από έγκυρο άγγλο πωλητή (μαγαζί κ όχι ιδιώτη) με 1.684 ευρώ, δλδ μια διαφορά των 755 ευρώ !!

Η διαφορά ήταν τόσο μεγάλη που δεν γινόταν να το αγοράσω από εδώ.......λυπάμαι πραγματικά γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους μας, αλλά η διαφορά ήταν 755 ευρώ.....

είναι "ηλίου φαεινότερον" ότι δεν αξίζει να αγοράσεις macbookpro από την Ελλάδα....και παρεπιπτώντος ισχύει κανονικότατα η πανευρωπαϊκή εγγύηση για τα προϊόντα mac...αν είσαι εντός εγγύησης από όπου κι αν έχεις αγοράσεις mac επισκευάζεται από τα εξουσιοδοτημένα service στην Ελλάδα χωρίς καμιά οικονομική υποχρέωση...και μου αποδείχτηκε στην πράξη με επισκευή macbookpro-φίλου μου- αγορασμένο από Αμερική...

Spargy οι τιμές που έγραψες περιλαμβάνουν και τα μεταφορικά?

Η αναφορά μου παραπάνω στις διάφορες χώρες έγινε μόνο για την σύκριση τους και κατά τη γνώμη μου ανάδειξη του γεγονότος ότι στη χώρα μας το ιδίο προίον πωλείται σε τιμή σημαντικά υψηλότερη από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Μάλλον θα φταίει ότι και με την αξία των καυσίμων στα νησία: Αφού περνούν θάλασσα τα βυτιοφόρα, ακριβαίνουν και τα κάυσιμα.
Κάπως έτσι μάλλον και με τα mac..

αγόρασε από όπου θέλεις... αλλά μην το πας για service εδώ... αν ποτέ χρειαστεί :-) επίσης, αν κάτι στραβώσει, έξω θα στο αλλάξουν αμέσως εκεί που το πήρες... εδώ θα φτάσεις μέχρι τα δικαστήρια αν επιμείνεις πολύ.. όπως συμβαίνει στη δική μου περίπτωση αυτό τον καιρό.

όσο για τις τιμές..., είναι νομίζω προφανές ότι κάποιος στίβει τη μύγα να βγάλει και το ξίγκι της εδώ.

Ποιός δάγκωσε το μήλο;;; ;-)

Εγώ πάλι έχω πάρει διάφορα , ειδικά απο το amazon.co.uk , και στην περίπτωση σου και γω απο κει θα το περνα η διαφορά στην τιμή είναι πολύ μεγάλη , ΑΛΛΑ δυστυχώς για σένα ΔΕΝ το στέλνουν Ελλάδα το συγκεκριμένο προϊόν καθώς και άλλα apple computers !!!!!!

όχι μόνο το στέλνουν αλλά το στέλνουν με δωρεάν μεταφορικά! ισχύει πλέον και για την Ελλάδα το super saver delivery και ήδη έχω παραλάβει διάφορα βιβλία και cd δωρεάν.
ενδιαφέρομαι για το imac mc508. το πλαίσιο το έχει 1349. το φθηνότερο στο skroutz το έχει 1230 αλλά δεν έχει ούτε τηλέφωνο επικοινωνίας. το amazon το έχει 1172 ευρώ με δωρεάν μεταφορικά. έχετε να προτείνεται κάτι καλύτερο ή το παραγγέλνω από amazon?

Re: Απάντηση: Από που αγοράζουμε mac? Ελλάδα ή εξωτερικό;

είναι "ηλίου φαεινότερον" ότι δεν αξίζει να αγοράσεις macbookpro από την Ελλάδα....και παρεπιπτώντος ισχύει κανονικότατα η πανευρωπαϊκή εγγύηση για τα προϊόντα mac...αν είσαι εντός εγγύησης από όπου κι αν έχεις αγοράσεις mac επισκευάζεται από τα εξουσιοδοτημένα service στην Ελλάδα χωρίς καμιά οικονομική υποχρέωση...και μου αποδείχτηκε στην πράξη με επισκευή macbookpro-φίλου μου- αγορασμένο από Αμερική...

επειδη αναφερεις για πανευρωπαικη εγγυηση αλλα στο τελος αναφερεις οτι επισκευαστηκε δωρεαν(εντος εγγυησης) μηχασνημα αγορασμενο απο αμερικη..
μπορεις να το διευκρινησεις?

όχι μόνο το στέλνουν αλλά το στέλνουν με δωρεάν μεταφορικά! ισχύει πλέον και για την Ελλάδα το super saver delivery και ήδη έχω παραλάβει διάφορα βιβλία και cd δωρεάν.
ενδιαφέρομαι για το imac mc508. το πλαίσιο το έχει 1349. το φθηνότερο στο skroutz το έχει 1230 αλλά δεν έχει ούτε τηλέφωνο επικοινωνίας. το amazon το έχει 1172 ευρώ με δωρεάν μεταφορικά. έχετε να προτείνεται κάτι καλύτερο ή το παραγγέλνω από amazon?
Για κάνε μια δοκιμή , οτι το αγοράζεις και όταν φτάσεις στο βήμα για επιβεβαίωση της διεύθυνσης θα καταλάβεις οτι ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ mac στην Ελλάδα .

Για κάνε μια δοκιμή , οτι το αγοράζεις και όταν φτάσεις στο βήμα για επιβεβαίωση της διεύθυνσης θα καταλάβεις οτι ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ mac στην Ελλάδα .

Μια χαρα στελνει το amazon.co.uk Ελλαδα mac μηχανηματα.

σταμάτα να βαράς το κεφάλι σου στο πληκτρολόγιο, έχεις γίνει ξεροκέφαλος!

Με την λίρα στα σημερινά επίπεδα, συμφέρει;

δεν είναι καθόλου κακή η ισοτιμία. σε κάποιο μοντέλο i mac 21,5'' που κοίταζα είχε μεγάλη διαφορά.

Παιδιά ξεχάστε και τα amazon και τις αγγλίες και τις λίρες.

Mac ΜΟΝΟ από Αμερική αξίζει για πραγματικά μεγάλη διαφορά λόγω κατρακύλας δολλαρίου (εννοείται εφόσον δεν περάσει από τελωνείο).

Παιδιά ξεχάστε και τα amazon και τις αγγλίες και τις λίρες.

Mac ΜΟΝΟ από Αμερική αξίζει για πραγματικά μεγάλη διαφορά λόγω κατρακύλας δολλαρίου (εννοείται εφόσον δεν περάσει από τελωνείο).
Και πως γινεται Τασο μου να ΜΗΝ περασει τελωνειο ??? Υπαρχει καποιος "αξιοπιστος" τροπος ??? Και με τα volt τι γινεται ?? Νομιζω στην Αμερικη εχουν 110v ταση.... Και επισης θα ειναι NTSC ή PAL ????

Καιγομαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τελευταια να παρω το πρωτο μου mac-pc (οχι τιποτε ιδιαιτερο, ενα 13αρι macbook pro) , λογω φορητοτηας, αυτονομιας, βαρους και ποιοτητας κατασκευης σε σχεση με τα μικρα pc-laptop .... ΑΛΛΑ με τις τιμες που εχει στην Ελλαδα ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να το παρω ΠΟΤΕ !!! :violent-smiley-030:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Από που αγοράζουμε mac? Ελλάδα ή εξωτερικό;

Και πως γινεται Τασο μου να ΜΗΝ περασει τελωνειο ??? Υπαρχει καποιος "αξιοπιστος" τροπος ??? Και με τα volt τι γινεται ?? Νομιζω στην Αμερικη εχουν 110v ταση.... Και επισης θα ειναι NTSC ή PAL ????

Καιγομαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τελευταια να παρω το πρωτο μου mac-pc (οχι τιποτε ιδιαιτερο, ενα 13αρι macbook pro) , λογω φορητοτηας, αυτονομιας, βαρους και ποιοτητας κατασκευης σε σχεση με τα μικρα pc-laptop .... ΑΛΛΑ με τις τιμες που εχει στην Ελλαδα ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να το παρω ΠΟΤΕ !!! :violent-smiley-030:

Σε ότι αφορά το ρεύμα, δεν έχεις κανένα πρόβλημα, γιατί όλοι οι υπολογιστές της Apple έχουν κοινό τροφοδοτικό για όλα τα volt.

Σε ότι αφορά το τελωνείο...αυτό είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι...σε ακριβό μηχάνημα, το να το στείλεις απλό ταχυδρομείο από Αμερική, χωρίς tracking number, για να μην περάσει δλδ σίγουρα τελωνείο λόγω courier, είναι λίγο επίφοβο.

Ίσως να αγοράσεις από Ε.Ε., όπου κάποιοι πωλητές, έχουν αποθήκες εντός αυτής κ στέλνουν με courier χωρίς φόβο τελωνείου, όπως έκανα εγώ με αγορά από Αγγλία.