από πού πυκνωτές?

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,660
έχετε κάποια καλή ακρη γιά αγορά πυκνωτών γιά απαιτήσεις...? (το μάθαμε κι αυτό τώρα...)

πχ oscon, blackgate, wima MKP ?

Απάντηση: Re: από πού πυκνωτές?

μεγάλη ποικιλία , λογικές τιμές

δύο φορές έχω ψωνίσει από αυτούς και είχα πολύ καλή εξυπηρέτηση, γρήγορη αποστολή και πολύ χαμηλά μεταφορικά

http://www.hificollective.co.uk/components/capacitors.html

+1

Εχω ψωνισει στο παρελθον και ειναι τουλαχιστον εξυπηρετικοτατοι !

O Nτάρλας είναι μεταπωλητής της Farnell για όσους δεν θέλουν να μπλέξουν με την αλλοδαπή.
Εξυπηρετικός αλλά η σελίδα σκέτο πήξιμο, ενώ δεν είναι ενημερωμένη με τις τρέχουσες τιμές.

Last edited:
Να' χαι και λίγο καλύτερες τιμές δεν θα έβλαπτε ούτε τον ίδιο αλλά κυρίως θα είχε και περισσότερους πελάτες.

Ένα παράδειγμα θα πω κωδικός farnell 1193887 PLUG, GOLD 4MM SPEAKER BLK 6,84 ευρώ (ζευγάρι) χωρίς ΦΠΑ ο darlas και 3,15 λίρες με ΦΠΑ (ζευγάρι) η Farnell....είπατε τίποτα;
Τελικά οι Έλληνες δεν θα βάλουμε ποτέ μυαλό, ευτυχώς που υπάρχει και το διαδίκτυο με τις Online αγορές του...

τι διαφορά έχουν οι MKP από τους FKP, PHE ?

εννοώ αν δεν βρίσκω τους πρώτους βάζω τους δεύτερους ?

Οι FKP έχουν μικρότερες απώλειες απο τους MKP, οπότε ειναι καλύτεροι αν πρόκειται να μπούν στο μονοπάτι του σήματος. Βέβαια, δεν ξέρω για τι χρήση τους θέλεις... Οι PHE, αν δεν κάνω λάθος, ειναι η ονομασία της Evox για τους MKP.

Παίζει να υπάρχουν και καλύτεροι απο τους FKP πάντως... Εξαρτάται πάντα για τι τους θέλεις. Αν πρόκειται για πυκνωτές ακριβείας, όπως πχ αυτοι που χρησιμοποιούνται σε κυκλώματα RIAA στα phono stages, οι silver mica είναι πολύ καλοί και οι teflon ακόμα καλύτεροι. Αν τους θέλεις για coupling σε στάδιο εξόδου, οι FKP/MKP είναι εντάξει και εναλλακτικά υπάρχουν οι πυκνωτές χάρτου, ή και άλλοι.

Γενικά πάντως, στους πυκνωτές για audio επικρατεί, εκτός αντικειμενικών κρίσεων, και μια παραφιλολογία η οποία πολύ συχνά μεταφράζεται σε αυξημένο κόστος ;) Οπότε, προσοχή στις αγορές.