Από Yamaha RX-V1500 σε ποιόν Α/V με υποστήριξη HD formats?

Struggler

Senior Member
11 November 2007
606
Χαιρετώ την παρέα
Εχω έναν yamaha rx-v1500 και επειδή δεν έχει hdmi και δεν μπορώ να ακούσω τα νέα φορμάτ ήχου προσανατολίζομαι σε αγορα νέου
Επειδή όμως αυτός ήταν κλάσης περίπου 1000 και ευρώ και δεν θέλω να δώσω πάνω απο 700 το πολύ, τι θα μου προτείνατε ??, και με 300-400 ευρώ κάτω θα έχω ίδια ηχητική συμπεριφορά ή θα χάσω πολύ

Τα ηχεία μου είναι: μπροστά Klipsch RF-35, κεντρικό RC-35, Πίσω RS-35 και sub RW-10
Ο ενισχυτής θα παίζει 50-50 μουσική και ταινίες

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Re: Απο Yamaha rx-v1500 σε τι Α/V με υποστηριξη HD format ??

καλημέρα, δεν εχω blu-ray παίζω μόνο απο το usb της tv, Samsung ps-e6500

Re: Απο Yamaha rx-v1500 σε τι Α/V με υποστηριξη HD format ??

Εφόσον ο ενισχυτής σου είναι καλός, αν δεν θέλεις να τον δώσεις μπορείς να αγοράσεις ένα blu ray που να έχει εξόδους σε όλα τα κανάλια ώστε να κάνει αυτό την αποκωδικοποίηση των hd formats ήχου.

Re: Απο Yamaha RX-V1500 σε ποιον Α/V με υποστήριξη HD formats?

To δύσκολο πλέον είναι να βρεις player με 7.1 αναλογικές εξόδους που να μην κοστίζει όσο ένας καλός A/V Receiver...... :p

Και για να απαντήσω στην ερώτηση του φίλου παραπάνω, ο RX-V1500 ήταν τέρας ισχύος και συνδέσεων, αν είναι να τον αλλάξεις να πάρεις τουλάχιστον τον RX-A1030, και όχι μικρότερο.....

Απάντηση: Απο Yamaha RX-V1500 σε ποιον Α/V με υποστήριξη HD formats?

Mε τον τροπο που χρησιμοποιεις, δεν θα μπορεσεις να παρεις απο την τηλεοραση ψηφιακα τον ηχο στον οποιο ενισχυτη επιλεξεις. Η τηλεοραση βγαζει μονο οπτικη μαλλον.
Θα χρειαστεις σιγουρα και καποιο Player, ειτε bluray (α), ειτε media (β).
Στη πρωτη περιπτωση μπορεις να παρεις καποιο με αναλογικες εξοδου ηχου που να κανει αποκωδικοποιηση και να μην αλλαξεις ενισχυτη (δεδομενου οτι αυτος που εχεις εχει αναλογικες εισοδους ανα καναλι).
Στη δευτερη θες κι ενισχυτη και mediaplayer.

Θα έχω καλύτερο ήχο αν παω στον pioneer και πάρω και ένα media player ?? ή αν μείνω στον yamaha φτιάξω ένα htpc και περάσω ήχους 5.1 μέσω αναλογικών εισόδων (που έχει ο yamaha)
H ερώτηση αφορά και στον τομέα της μουσικής αλλά και των ταινιών
Ευχαριστω και πάλι

Απάντηση: Από Yamaha RX-V1500 σε ποιον Α/V με υποστήριξη HD formats?

Φιλε μου παρετα να αλλαζεις ενυσχητες.το εκανα παλαιοτερα και εγω με τα αναλογα οικονομικα κοστα.αλλαξα περιπου 7 ενυσχητες στο παρελθον.την μεγαλητερη αναβαθμιση στον ηχο ηταν οταν επεσα πανω σε ενα τελικο ενυσχητη μεταχειρησμενο που ηταν σε καλη τιμη και τον πηρα.

Δηλαδη προτεινεις στο φιλο, για να ακουσει τα καινουργια hd forma να παρει τελικο ....:a0210:

αμαν θελεις και τα νεα φορματ κανεις οτι εκανα και εγω.htpc με καρτα με 7.1 αναγιαλογικες εξοδους εγω εχω την asus d1 εξαιρετικη για την τιμη της και παντα θα εισαι στο προσκυνιο με μια μικρη αναβαθμιση χωρις να χρειαζεσε να πηγαινεις σε νεαμηχανηματα

προτεινω στον φιλο το προτο που εχει να κανει ειναι να παει σε τελικο παρα να αχρηστεψει τον yamaha του και αμαν με το καλο εδρεοθουν για τα καλα τα νεα φορματ τοτε να πραξει αυτο που εγραψα ποιο πανω

και ακομα κατι. dd+yamaha 1500+τελικος ενυσχητης( 5καναλο στα χρηματα που αναφερεσαι εστω και μεταχειρησμενο) ειναι ανωτερο απο ddhd +av (των χρηματων που αναφαιρεσε)

Last edited:

Θα έχω καλύτερο ήχο αν παω στον pioneer και πάρω και ένα media player ?? ή αν μείνω στον yamaha φτιάξω ένα htpc και περάσω ήχους 5.1 μέσω αναλογικών εισόδων (που έχει ο yamaha)
H ερώτηση αφορά και στον τομέα της μουσικής αλλά και των ταινιών
Ευχαριστω και πάλι

hd audio μονο απο hdmi.
Ηd audio decoding απο αναλογικές δεν θα δεις (θα δεις βασικά απλα θα σου δινουν το dts core)...

Re: Από Yamaha RX-V1500 σε ποιον Α/V με υποστήριξη HD formats?

Ο Yamaha που εχεις με αυτα τα Klipsch παιζει πολυ καλα (τα εχω ακουσει).Αν παρεις μικροτερο ενισχυτη θα χασεις σε ποιοτητα ηχου,γιαυτο η γνωμη μου ειναι η να μεινεις με αυτον τον ενισχυτη που εχεις η να παρεις εναν αντιστοιχο σημερινο Yamaha.

μια χαρα περνουν τα hd φορματ απο τις αναλλογικες εξοδους π.χ της asus d1 καρτας ηχου ,οπως φανταζομαι και σε διαφορα bluray player.πρωτη φορα το ακουσα αυτο εχτος εαν καταλαβα λαθος.
http://www.eshopcy.com.cy/product?id=PER.522666

Re: Απάντηση: Από Yamaha RX-V1500 σε ποιον Α/V με υποστήριξη HD formats?

μια χαρα περνουν τα hd φορματ απο τις αναλλογικες εξοδους π.χ της asus d1 καρτας ηχου ,οπως φανταζομαι και σε διαφορα bluray player.πρωτη φορα το ακουσα αυτο εχτος εαν καταλαβα λαθος.
http://www.eshopcy.com.cy/product?id=PER.522666

Ειμαι 99% σιγουρος οτι δεν γινεται απο κανενα προγραμμα σωστο decoding του hd audio...
ν υπήρχε σωστός τρόπος θα τον ξεραμε ολοι και δεν θα αλλάζαμε ενισχυτές...