Από Yamaha RX-V1500 σε ποιόν Α/V με υποστήριξη HD formats?

Re: Από Yamaha RX-V1500 σε ποιον Α/V με υποστήριξη HD formats?

Δεν είναι μόνο το decoding αν γίνεται σωστά (μπορεί και να γίνεται). Είναι και το bass management, αλλά κυρίως το σύστημα ισοστάθμισης που σίγουρα δεν έχεις με τον τρόπο αυτόν.

Επιπλέον για τους εραστές των pure καταστάσεων, μην ξεχνάτε ότι πάντα στους AVR, το αναλογικό εισερχόμενο σήμα μετατρέπεται σε ψηφιακό και πάλι σε αναλογικό πριν πάει προς ενίσχυση.

Απάντηση: Από Yamaha RX-V1500 σε ποιον Α/V με υποστήριξη HD formats?

Σε αυτη τη περιπτωση, γιατι δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις το dsp τους?

Σε κάποιους ενισχυτές στο παρελθόν υπήρχε η δυνατότητα να έχεις bass management και μέσω των πολυκάναλων αναλογικών εισόδων. Σε όσους έχω κατσαβιδιάσει, είτε το σήμα πηγαίνει σε ξεχωριστό τσιπάκι ADC, είτε το ρόλο του ADC τον έχει αναλάβει το DAC, όντας ADC και DAC μαζί.

Είναι μια ερώτηση Χρήστο που μάλλον πρέπει να απευθυνθεί στους κατασκευαστές. Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο δεν έχεις πρόσβαση στα DSP μέσω της πολυκάναλης αναλογικής εισόδου, ενώ μπορείς να έχεις μέσω όλων των άλλων αναλογικών εισόδων. Ίσως γιατί το ADC στα τσιπάκια αυτά υποστηρίζεται σε δύο μόνο κανάλια.

Last edited:

Μαλιστα. Σε ρωτησα γιατι σε παλιο yamaha που εχω, σε αναλογικες εισοδους δεν μπορεις να ρυθμισεις τιποτα.
Θενκς :ernaehrung004:

Από τις 7.1 αναλογικές, ο κανόνας είναι ότι σου επιτρέπει να ρυθμίσεις τις σχετικές εντάσεις. Από τις υπόλοιπες στέρεο αναλογικές μπορείς να έχεις DSP (προγράμματα εξομοίωσης περιβάλλοντος ήχου). Και μόνο ότι εμπλέκονται όλα αυτά στη διαδρομή του σήματος, δεν είναι καθόλου περίεργο γιατί ως προενισχυτές δεν μπορούν να έχουν τον ήχο ενός κλασικού δικάναλου προ. Σκέψου ότι εκτός όλων των άλλων, υπάρχει και ένα επιπλέον στάδιο υποχρεωτικής επεξεργασίας μέσω του ολοκληρωμένου του DSP. Δεν είναι μόνο το DAC/ADC.

Πάντως ρε παιδιά, για να πω την αμαρτία μου, δεν έχω ακούσει τρελλή διαφορά ανάμεσα σε DTS HD MASTER (από HDMI) και DTS core (από optical/coaxial) σε παραγωγές ταινιών της τελευταίας πενταετίας, άντε δεκαετίας, και πάντα μιλάω για το bitstream σήμα από τα player στον ενισχυτή χωρίς την παρεμβολή του DSP ή των έτοιμων surround προγραμμάτων.
Και έχω και πολυκάναλο ενισχυτή 10ετίας+ αλλά και υπερσύγχρονο με όλα τα καλούδια.

εχω την εντυπωση οτι για να εκμεταλευτεις πληρος αυτην την αναλυση θα πρεπει να εχεις και μεγαφωνα που να μπορουν να αναδειξουν την αναλυση αυτη,οπως γινεται και στην εικονα που χρειαζεσε fullhd προβολεα για να δεις το σημα hd στο μεγιστο

Re: Απάντηση: Από Yamaha RX-V1500 σε ποιον Α/V με υποστήριξη HD formats?

Διάβασα πολύ προσεχτικά ολονών τις απαντήσεις σας και σας ευχαριστώ θερμά, μου ξεδιαλύνατε πολλά, κάτι τελευταίο
Ο Pioneer 1223 είναι υποδεέστερος ηχητικά από τον yamaha που έχω, ασχέτου hd format (σαν watt είναι ίδιοι στα 8Ω)

Το τελευταιο για τον 1223 ειναι διαπίστωση , ή ερώτημα ?
Στο μπάτζετ που έθεσες, ηχητικά ειναι μαλλον η καλύτερη επιλογή.Πιθανότατα και με διαφορά.
Δες και τυχον ευκαιριες απο το εξωτερικο.Σε αγγλια και ειδικα σε Γερμανια θα βρεις τρελλες προσφορές σε περσινά μοντέλα.

Το τελευταιο για τον 1223 ειναι διαπίστωση , ή ερώτημα ?
Στο μπάτζετ που έθεσες, ηχητικά ειναι μαλλον η καλύτερη επιλογή.Πιθανότατα και με διαφορά.
Δες και τυχον ευκαιριες απο το εξωτερικο.Σε αγγλια και ειδικα σε Γερμανια θα βρεις τρελλες προσφορές σε περσινά μοντέλα.

Εννοώ αν αξίζει να τον αλλάξω, αλλιώς να πάρω ενα media player να ξεχάσω τα hd format και τέλος
Ερώτηση ήταν, για πες κανένα μαγαζάκι, σε ευχαριστώ

Ψαξε στο idealo.de
Σου προτεινω να ψαξεις για τους ακολουθους.

pioneer 2022 (class d σε φοβερη τιμη με αριστα reviews και αν θυμαμαι καλα eisa award)
marantz 6007/7007

Aν θες να κανεις μια ελαφρια αλλα εγγυημενη υπέρβαση, δες για lx56 , και την τιμη του denon x4000 (λογικα με 880ε σπιτι σου και οι δυο.)

Oποιον και να παρεις απο αυτους , θα εισαι σημαντικα αναβαθμισμενος.

Πάντως ρε παιδιά, για να πω την αμαρτία μου, δεν έχω ακούσει τρελλή διαφορά ανάμεσα σε DTS HD MASTER (από HDMI) και DTS core (από optical/coaxial) σε παραγωγές ταινιών της τελευταίας πενταετίας, άντε δεκαετίας, και πάντα μιλάω για το bitstream σήμα από τα player στον ενισχυτή χωρίς την παρεμβολή του DSP ή των έτοιμων surround προγραμμάτων.
Και έχω και πολυκάναλο ενισχυτή 10ετίας+ αλλά και υπερσύγχρονο με όλα τα καλούδια.

Νικο δεν μπορω να φανταστω γιατι δεν ακους τη διαφορα, παντως για μενα ειναι αρκετη εως μεγαλη !

Συμφωνώ και εγώ! Σε ένα σχετικά καλό και σωστά στημένο σύστημα η διαφορά είναι μεγάλη.

Εγώ πάντως στο συστημα μου δεν ακούω διάφορα...ΟΚ δεν είναι των 10.000 , είναι των 1300 ...τώρα αν θες το πρωτο για να ακουσεις διάφορα , τοτε δεν πειράζει, καλά είμαστε και έτσι ! Πάντως τώρα ΔΕΝ θα άλλαζαν ενισχυτή μονο και μονο για τα νέα formats. Για τα υπόλοιπα καλουδια (δίκτυα, media, internet radip κτλ ) ισως, έχουν νόημα.

Last edited:

Νικο δεν μπορω να φανταστω γιατι δεν ακους τη διαφορα, παντως για μενα ειναι αρκετη εως μεγαλη !

Πολλές φορές το οτι κάποιοι δεν καταλαβαίνουν την διαφορά , ειναι επειδή προσπαθούν κατα κύριο λόγο να την εντοπίσουν σε ταινίες.
Στην μουσική (πχ ενα blu ray συναυλίας) η διαφορά μεταξύ hd audio και απλού dd/dts ειναι χαοτική.

Να επανέλθω και με μιά άλλη ερώτηση, τι θα επιλέγατε ανάμεσα σε :

α. να κρατήσω τον yamaha Και να πάρω oppo 103 ( θα προτιμούσα το 93, αλλά δεν βρίσκεται ευκολα μεταχειρισμένο) για συνδεση μεσω αναλογικών ή

β. να πάρω κάποιον απο pioneer 2022, denon x4000 και ένα media player της τάξης pop-corn ή mede8er για ταινίες περισσότερο αλλά και μουσική

Ευχαριστω και πάλι προκαταβολικά

Να ξεκαθαρίσουμε πρώτα όμως κάτι. HD format ήχου θα πάρεις κατά κύριο λόγο από blu ray player κάτι το οποίο φαίνετε να μην σε απασχολεί.

HD format ήχου από mkv υπάρχουν? Και σε ποιο ποσοστό? Εγώ λέω μπορεί να είναι το 1% ίσως και λιγότερα.

Αν θες μετάβαση στα HD format πρέπει πρώτα να αρχίσεις να ψάχνεις για blu ray player και κυρίως αναπαραγωγή από blu ray disk.

Last edited:

Συγγνωμη αλλα τι λετε; Ολα τα mkv που κατεβαζω ειναι True HD η DTS MA, και μονιμη πηγη ειναι το media player, το ps3 ως blue ray player που ειχα εχει ξεχασει τι σημαινει αναπαραγωγη.

Συγγνωμη αλλα τι λετε; Ολα τα mkv που κατεβαζω ειναι True HD η DTS MA, και μονιμη πηγη ειναι το media player, το ps3 ως blue ray player που ειχα εχει ξεχασει τι σημαινει αναπαραγωγη.

συμφωνώ και εγω εχω δει πολλά, ας πουμε ότι εχουν τα mkv hd ηχο , τι προτείνετε, βάλτε υπόψη και λίγο μουσική , ποιο απο τα 2 θα απέδιδε καλύτερα, κυρίως απο σκληρο τραγούδια και ορισμένα flac

Χμμ προσοχή όμως στις κακές λέξεις. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα media info αν δεν κάνω λάθος λέγεται που θα σας αποδείξει του λόγου το αληθές.
Για να το λέτε πάντως και με τόση σιγουριά, κάποια λογική εξήγηση θα υπάρχει. Τίποτα δεν είναι απίθανο..