Αποχαιρετισμος ενος αιωνα _ η αποχωρηση του Fidel Castro απο τον κοσμο

Αυτά βεβαια δεν τα λέει ο μπαμπης στον ΣΚΑΙ και δεν θα τα διαβάσετε ούτε στη DailyMail, ούτε στο πρώτο φλέμμα, ούτε σε sites που δείχνουν τα ρολεξ του Φιντελ και καταλήγουν στο συμπέρασμα "communism for the masses, capitalism for the bosses"...

Πιπέρι, αυτοί είναι έγκριτοι είπαμε και οχι αδερφοι του ριζοσπάστη :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Αποχαιρετισμος ενος αιωνα _ η αποχωρηση του Fidel Castro απο τον κο

Το τσάμπα πολλοί το αγάπησαν - ειδικά οι τουρίστες.
Είμαι σίγουρος οτι μόλις θεραπεύθηκαν οι αμερικάνοι δεν ζήτησαν πολιτικό άσυλο ούτε προσπαθησαν να παραμείνουν στην Κούβα λαθραία, κρυμένοι στο πλήθος... Σωστά ?

Σωστά. Ξαναγύρισαν στη χώρα τους, ζωντανοί όμως...

Re: Απάντηση: Re: Αποχαιρετισμος ενος αιωνα _ η αποχωρηση του Fidel Castro απο τον κο

Κατι τέτοιες λεπτομέρειες που κάθεσαι και υπολογιζεις κι εσύ!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αποχαιρετισμος ενος αιωνα _ η αποχωρηση του Fidel Castro

Οι ξένοι, οι τουρίστες, ναί...
Για τους ντόπιους, ξέρω οτι "Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρα σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή..."
Ψηφίζω Τζαμάικα - με όλα τα αρνητικά της.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αποχαιρετισμος ενος αιωνα _ η αποχωρηση του Fidel Cas

Οι ξένοι, οι τουρίστες, ναί...
Για τους ντόπιους, ξέρω οτι "Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρα σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή..."

Τελείως off τοπικ και συγνώμη!
Δεν ξέρω τί λές αλλα αν ζούσαμε στην κούβα δε θα είχαμε τώρα αγχος για τον ποιον αφυγραντήρα θα πάρουμε, ξερεις εσύ!!!

:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αποχαιρετισμος ενος αιωνα _ η αποχωρηση του

Μεταξύ Κούβας και Τζαμάικα, θα πάρω Τζαμάικα :)

Τον βραβευμένο σκηνοθέτη M. Moore τον θεωρείται αρκετά έγκριτο; Ή είναι κι αυτός "του κόμματος";

Δείτε λοιπόν στο Sicko όταν παίρνει μια ομάδα φτωχών Αμερικανών να πάνε στην Κούβα για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μία περίθαλψη που στη χώρα τους στοιχίζει πολλές χιλιάδες δολλάρια. Ως γνωστόν στη δημοκρατική Αμερική αν είσαι φτωχός και αρρωστήσεις, ε απλά πεθαίνεις!..

Δείτε εκεί που αγκάλιαζαν και φίλαγαν κλαίγοντας τους Κουβανούς γιατρούς και ευγνωμoνούσαν το κουβανικό σύστημα υγείας για τις ιατρικές υπηρεσίες που έλαβαν δωρεάν, ως τουρίστες μάλιστα...

Ισως τελικά δεν ήταν και τόσο αιμοσταγής δικτάτορας ο Φιντέλ.
Αυτά βεβαια δεν τα λέει ο μπαμπης στον ΣΚΑΙ και δεν θα τα διαβάσετε ούτε στη DailyMail, ούτε στο πρώτο φλέμμα, ούτε σε sites που δείχνουν τα ρολεξ του Φιντελ και καταλήγουν στο συμπέρασμα "communism for the masses, capitalism for the bosses"...

E καλά τώρα σιγά την πληροφορία. Το γνωρίζουν κι οι πέτρες ότι το σύστημα υγείας στις ΗΠΑ είναι υπερκοστολογημένο του κερατά, κι εγώ τα προγραμματισμένα service μου στην Ελλάδα έρχομαι και τα κάνω, όχι επειδή είναι καλύτερα (σιγά το καλό που έχει να κλείνεις ραντεβού στο 1535 για μετά από 8 μήνες), απλά επειδή είναι τσάμπα.

Να σου φέρω ένα αντιπαράδειγμα, κι οι Έλληνες πχ σωρηδόν έτρεχαν να σπουδάσουν στη Ρουμανία επί 90's, επειδή το ετήσιο κόστος διαβίωσης ενός φοιτητή στην ελληνική επαρχία ήταν κοντά στα 12 χιλιάρικα ενώ εκεί ήταν το 1/3. Αν βάλουμε δε και το κόστος που γλύτωναν από φροτιστήρια 2-3 ετών πριν τις εισαγωγικές, άγχος, κλπ κλπ κλπ, ήταν κελεπούρι. Αυτό δε σημαίνει ότι τα πανεπιστήμια ήταν καλύτερα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αποχαιρετισμος ενος αιωνα _ η αποχωρηση

Μεταξύ Κούβας και Τζαμάικα, θα πάρω Τζαμάικα :)

Oχι μην το κανεις...θα σε φανε λαχανο οι συμμοριες

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

....... οι Έλληνες πχ σωρηδόν έτρεχαν να σπουδάσουν στη Ρουμανία επί 90's, .... Αυτό δε σημαίνει ότι τα πανεπιστήμια ήταν καλύτερα.

Για τα 90ς δεν ξερω τι γινοταν, αλλα για τα 80ς πρεπει να γινοταν χαμος ωστε τα πτυχια να μην εχουν αντικρυσμα.

Ηξερα ενα παιδι που σπουδασε πολιτικος μηχανικος εκει, μου ελεγε μπορουσες να παρεις το μαθημα με ενα μπουκαλι ουϊσκυ δωρακι στον καθηγητη.

Επισης ειχα εναν συμμαθητη λυκειου που πηγε Ρουμανια και ηταν τελειως σκραπας...Δεν τ επαιρνε τα γραμματα πυ λεμε.

Ε μετα απο καποια χρονια εμαθα οτι ειχε γινει γιατρος....(ειχε εγκαταστησει και δικο του ιατρειο βεβαιως βεβαιως)

Αν θυμάμαι καλά, αυτοί που κουβάλησε ο Moore στην Κούβα ήταν διασωθέντες της 09/11 όπως επίσης πυροσβέστες κλπ κλπ με τεράστια αναπνευστικά προβλήματα που το κράτος τους είχε φτύσει ως συνήθως και τους ζητούσε ασύλληπτα ποσά για νοσήλια και φάρμακα και πηγαίνοντας τους εκεί, είδαν την άλλη πλευρά της ιατρικής περίθαλψης.
Που -αν θυμάμαι καλά- δεν τους ζήτησαν χρήματα όπως επίσης τα φάρμακα κόστιζαν το 1/10 της τιμής στην Αμερική.
Κι επίσης τους έκανε να αλλάξουν την άποψη που είχαν μέχρι τότε για την μισητή Κούβα..

Να διευκρινήσω, με το παραπάνω δεν ισχυρίζομαι ότι η Κούβα δεν έχει καλή υγειονομική περίθαλψη, αφού δεν έχω άποψη επ'αυτού, δεν έχει χρειαστεί να νοσηλευτώ εκεί ούτε γνωρίζω κάποιον που να το έκανε. Και βέβαια, δελτία τύπου δικτατοριών ή των εγχώριων απολογητών τους δε μου λένε τίποτα, είναι σα να μην υπάρχουν.

Το παράδειγμα παραπάνω το ανέφερα απλά ως κατάρριψη της επιχειρηματολογίας που μας γίνεται κλύσμα τις τελευταίες μέρες ως "εναλλακτική άποψη" (όσο εναλλακτικό είναι το κόκκινο χρώμα σε αγώνα στο Καραϊσκάκη :flipout: )

Μπορεί να'χει όντως εξαιρετική υγεία και παιδεία η Κούβα, αλλά για μένα η δικατατορία είναι δικτατορία, καλή ή κακή, και παραμένει deal breaker. Τα υπόλοιπα τα αφήνω στην ίδια μοίρα με το "η Χούντα έφτιαξε δρόμους".

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν θυμάμαι καλά, αυτοί που κουβάλησε ο Moore στην Κούβα ήταν διασωθέντες της 09/11 όπως επίσης πυροσβέστες κλπ κλπ με τεράστια αναπνευστικά προβλήματα που το κράτος τους είχε φτύσει ως συνήθως και τους ζητούσε ασύλληπτα ποσά για νοσήλια και φάρμακα και πηγαίνοντας τους εκεί, είδαν την άλλη πλευρά της ιατρικής περίθαλψης.
Που -αν θυμάμαι καλά- δεν τους ζήτησαν χρήματα όπως επίσης τα φάρμακα κόστιζαν το 1/10 της τιμής στην Αμερική.
Κι επίσης τους έκανε να αλλάξουν την άποψη που είχαν μέχρι τότε για την μισητή Κούβα..

Το ίδιο λέμε Δημήτρη. Ότι όλα αυτά δείχνουν ότι η Κούβα είχε περίθαλψη που είναι φθηνότερη, και αυτό είναι αναμφισβήτητο, πρέπει κάποιος να'ναι στόκος για να ισχυριστεί ότι η Αμερική είναι φτηνότερη απ'την Κούβα στην υγεία. Για το αν είναι καλύτερη, η συζήτηση είναι άλλη, και δεν έχω δει επιχειρήματα επ'αυτού.

Παντως εδω στην Γαλλια που μενω και που το συστημα υγειας ειναι πολυ καλο ( ακομα ) με εξαιρετικους επιστημονες και ισως την καλυτερη καληψη απο θεμα ασφαλειας (στις ελευθερες χωρες) υπαρχουν πολλοι Γαλλοι που πανε πακετο ιατρικα ταξιδια στην Κωνσταντινουπολη για παραδειγμα, η στο Μαροοκο, η ακομα και στην Ουγγαρια.
Γιατι σε καποιες επεμβασεις ειναι πολυ φτηνοτεροι.

Κορυφαίο αρθράκι για το καυτό θέμα των ημερών. Από σατιρικογράφο βέβαια, διότι τέτοιες υπερβολικές κορώνες από αμφότερες πλευρές μόνο αν τις πάρεις στην πλάκα έχουν βάση.

Οι μπούρδες για τον Κάστρο

Που να δείτε το Μαρόκο τι ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έχει. Τουλάχιστον πριν μερικά χρόνια, για αλλαγή φύλου όλοι στην Καζαμπλάνκα έτρεχαν...

Τα απλα ειναι απλα.Οταν φευγεις εσυ να πας καπου αλλου για περιλθαψη τοτε δεν λειτουργει καλα το συστημα υγειας σου.Οταν ερχονται οι αλλοι σε εσενα ονομαζεται ιατρικος τουρισμος :)

15253530_1539039789456163_5506012857270236475_n.jpg