Παντως περνοντας υποψιν αυτο που λεει ο zamc (οντας σε κατασταση πολιορκιας και ο λαος "ορθιος") ταυτοχρονα με αυτο που λεει ο Chrisssb ( συγκρισεις ) δεν μορω να μην κανω και εγω ενα συγκριτικο συλλογισμο αν και ηθελα να αποφυγω την συγκριση Ελλαδας-Κουβας.
Με βαση ολα τα δεδωμενα που εχουμε για την Κουβα, Φτωχια δυστυχια ανελευθερια κλπ κλπ ( δεν θα ηθελα να εμενα Κουβα το εχω ξαναπει), με ολα αυτα...αν κανουμε μια σκεψη για το μελλον καθε μιας απο τις δυο χωρες, ποια πιστευεται οτι εχει πιθανοτητες να επιβιωσει ;;;
Για μενα και συγνωμη που το λεω ετσι ξερα, για μενα ειναι προφανες οτι η Κουβα εχει πολυ περισοτερες πιθανοτητες να επιβιωσει σαν χωρα. Πραγμα που αμα διαπιστωθει, θα γινει κατανοητο οτι κανενα εθνος δεν σωζεται μονο απο την οικονομια και την ευμαρεια , η μαλλον να το πω καλυτερα, κανενα δεν καταστρεφεται απο την οικονομια. Απο αλλα καταστρεφεται.
Και ξερουν ολοι εδω οτι δεν ειμαι ουτε κατ ελαχιστον "αριστερος". Γιαυτο δεν συγκρινω πολιτικα συστηματα, Σοβιετ-Κουβα, Β Κορεα-Κουβα, γιατι η επανασταση του Καστρο δεν πουλησε μονο "επανασταση" αλλα εκανε εναν λαο εθνος πρωτα απ'ολα, του εδωσε συνειδηση και επιμονη στην υπαρξη του, (πραγμα που οι αριστεροι δεν βλεπουν η αρνουνται να δουν).
Αυτο τους εδεσε σαν λαο ακομα κι αν δεν ηταν συμφωνοι με τον leader maximo, και δεν περναγαν καλα.
Οσοι δεν αντεχαν την εκαναν.
Η επανασταση της Κουβας τουλαχιστον στην αρχη ηταν ενα εθνοαπελευθερωτικο κινημα.
Το συνθημα δεν ηταν "ζητω το κομμα" (ποιο κομμα εξ αλλου ... τα εχουμε πει ο Καστρο εγινε σοσιαλιστης μετεπειτα λογω αναγκων)...το συνθημα της επαναστασης ηταν PATRIA O MUERTE
Βεβαια μετα απο καμποσα χρονια οπως γινεται παντα σε αυτους που αγκιστρωνονται στην εξουσια, η ολη υποθεση εγινε μια επιχειρηση μαφιας. Αλλα αυτο ειναι αλη ιστορια. Εκτος του ρομαντισμου που μας απεμεινε.