Αποχαιρετισμος ενος αιωνα _ η αποχωρηση του Fidel Castro απο τον κοσμο

Απάντηση: Re: Αποχαιρετισμος ενος αιωνα _ η αποχωρηση του Fidel Castro απο τον κοσμο

[/COLOR]Και ειδικά στην Ελλάδα μή μιλάμε για δωσημο εξουσίας σε γιούς!!
2 ονοματα μας κυβερενάνε εδώ και ...... ατελείωτα

Έχει μία κάποια διαφορά, όταν ο λαός ψηφίζει μόνος του τον γιο, δεν νομίζεις; Το επιχείρημά σου δεν αποδεικνύει παρά το ότι ως λαός είμαστε ανώριμοι για δημοκρατία. Όχι τι ήταν ή δεν ήταν ο Κάστρο.

Ξεχνάμε πάντα το οτι ήταν σε πόλεμο.
Για το αν θα ήταν καλύτερα με τέτοιο πόλεμο που τους γόνονταν δείτε τις γειτωνικές χώρες της Λατινικής Αμερικής τις "δημοκρατικές" τι καλα που είναι

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και ειδικά στην Ελλάδα μή μιλάμε για δωσημο εξουσίας σε γιούς!!
2 ονοματα μας κυβερενάνε εδώ και ...... ατελείωτα

Οχι παντα σε πολεμο, παντα σε εμπαργκο, αλλα οχι σε πολεμο.

Επισης μην συγκρνετε Ελλαδα με Κουβα.
Oι δυο οικογενειες που ανταλαζουν τς καρεκλες τους εδω και δεκαετιες εσεις τους ψηφιζετε. Οπως και αυτους που πουλουν σημερα την χωρα σε αυτους που θα ερθουν να σας αντικαταστησουν.
Δεν σας τους υποχρεωσε κανεις...και οτι κανουν το εχουν πει με τον αλφα η βητα τροπο πριν εκλεγουν.
Στην Κουβα η Καστρικη δυναστια επιβληθηκε δια των οπλων και υστερα δια του βουρδουλα.

Μεγαλη διαφορα.

A ok οχι πόλεμο, εμπάργκο. Σε ολα εμπάργκο και με τους αμερικανούς και όλες τις μυστικές υπηρεσίες απέναντι...... το οτι δεν το λές πόλεμο αυτο δηλαδή?

ή απλά οτι νομίζουμε οτι έχουμε δημοκρατία

Η Δημοκρατια εχει ενα μεγαλο ελαττωμα. Ειναι η εικονα του λαου που την εκφραζει λιγο πολυ.
Τοιουτοτροπος ειναι "λιγο-πολυ" δημοκρατια.

εμενα δεν με φοβιζει η Δημοκρατια, με φοβιζουν οι δημοκρατες.

Την ίδια πλάνη που είχαμε κι εμείς επι Παπαδόπουλου>? γιατή δεν είδα και τόσους πολλούς να πηγαίνουν στην κηδεία του παπαδοπουλου

εμενα δεν με φοβιζει η Δημοκρατια, με φοβιζουν οι δημοκρατες.

+1

Στην Ελλάδα έχουμε?

A ok οχι πόλεμο, εμπάργκο. Σε ολα εμπάργκο και με τους αμερικανούς και όλες τις μυστικές υπηρεσίες απέναντι...... το οτι δεν το λές πόλεμο αυτο δηλαδή?

Πολεμο οικονομικο.

Αλλα δεν ηταν ουτε ειναι οι μονοι.

Παραδεχομαι ομως χωρις ενδοιασμους οτι ειναι γεναιος λαος, υπομονετικος υπερηφανος και εφευρετικος.

Επρεπε κατι σκληρο για να αναδειχτει κατι τετοιο ισως. Και η ιστορια τους το προσεφερε. Με οτι επακολουθει βεβαια....Εκει δεν εχει Πορσε ΚΑγιεν HD και High End . Εχουν αλλα ονειρα απο τον μεσο Ελληνα.

Last edited:
ή είχαμε οταν μας την είχαν πέσει οι τούρκοι, ή οι Γερμανοί.
ή θα εχουμε αν μας κάνουν καμιά πλάκα και μας κοψουν την εισαγωγή των iphone!!

Πολεμο οικονομικο.

Αλλα δεν ηταν ουτε ειναι οι μονοι.

Οχι βέβαια φυσικά και δεν είναι οι μόνοι. Αλλα το θεμα είναι και πως το αντιμετοπίζει κανείς, πως συμπεριφέρετε και αν μένει τελικά όρθιος ή όχι.
Το τί θα γίνοταν π.χ αν στην Ελλάδα μας κάνανε τα ίδια ....το ξέρουμε όλοι νομίζω.

Δεν νομίζω επί Παπαδόπουλου να υπήρχαν πολλοί -αν υπήρχε δλδ κανείς- που να θεωρούσαν ότι έχουμε δημοκρατία. Άλλο το ότι υπήρχαν προφανώς αρκετοί που στήριζαν το καθεστώς ή επέχαιραν για την κατάσταση. Και σήμερα εξάλλου θα βρεις αρκετούς μπαρμπάδες να σου μιλήσουν για τα έργα που έκανε η Χούντα, το πόσο καλά περνούσαμε, για το ότι κανείς δεν έπαθε τίποτα "εάν καθόταν καλά" κλπ κλπ.
Είναι όμως μέτρο της δημοκρατικότητας ενός καθεστώτος, το πόσο έργο κάνει, πόσο καλά περνάει ο κόσμος, πόσο αρεστοί είναι οι κυβερνώντες στην πλειοψηφία; Γιατί αυτά τα επιχειρήματα ακούω για το καθεστώς του Κάστρο.

Δε διαφωνώ απλά τα νούμερα είναι περισσότερα! Μιλάμε για εκατομύρια ανθρώπους και δε νομιζω ολοι αυτοί να πήγαν απλά επειδή τους εφτιαχνε δρόμους.
Μπορεί και να ήταν πλανημένοι δεν το ξερουμε αυτό η ιστορία θα δείξει. Και να νομιζαν οτι μόνο αυτός ο τρόπος υπήρχε να μείνουν όρθιοι απέναντι στους γίγαντες.
Τώρα το αν ήταν ο μόνος ή όχι... αυτό είναι άλλη κουβέντα.
Αλλα ήταν ενας λαός που δεν ήθελε να υποταχθεί ίσως και με κάθε κόστος

Τότε μάλλον τα εκατομύρια που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία στην κηδεία του ...τους πήραν με το ζόρι

Εδώ να δεις εκατομμύρια... εδώ να δεις κλάμα... με το ζόρι τους πήραν?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τι δεν είναι συγκρίσιμα?!?!
Η Β. Κορέα δεν έχει καλό καθεστώς σαν αυτό της Κούβας?

Για πείτε...
Γιατί την σύγκριση δεν είμαι εγώ που την κάνω...

Είπε κανείς οτι το ενα ή το άλλο είναι καλό ή κακό?
Κακό είναι και της Β.Κορέας κακό είναι και της Κούβας. Απλά στη Β. Κορέα δεν είχαν τα πεσήματα που ειχαν στην Κούβα, Αυτο συνέχεια το παραβλέπουμε ταχνιέντως ή μη
Τί εννοείς καλό εσύ δηλαδή?
Της Ελλάδας είναι καλό? Δε βλέπω να γίνεται καμιά επανάσταση ή αντε μη λέμε την κακιά λέξη δε βλέπω να μαθαίνεις τί ψηφίζεις (δεν εννοώ εσένα φυσικα!)
Εχεις δηλαδή κυβέρνηση εσύ εδώ που την ψήφισες και κάνει οτι θέλει αυτή ή ότι θέλουν οι έξω?
ή η προηγούμενη που ψίφησες εκανε κατι διαφορετικο ή θα κάνει η επόμενη?
Κακό κι αυτό πολύ καλό, εκτος αν το βλέπουμε για καλό. Αλλωστε το τί είναι καλό και κακό είναι πολύ σχετικο

Κοίτα... λίγα post πριν έγινε κουβέντα για τη εγκυρότητα των μέσων.
Μπορεί να είναι υποκειμενικά τα πράγματα είναι όμως και συγκρίσιμα (πράγμα που διευκολύνει).
Ψάξε στο ριζοσπάστη (που προτάθηκε ως αντικειμενικός) να δεις τι λένε για την Β. Κορέα και αν την ξεχωρίζουν από την Κούβα.
Ψάξε να δεις μετά τι λένε για το έργο του Στάλιν (ο καλυτερότερος) και την παρακαταθήκη που άφησε.
Με την καλή έννοια όλα αυτά.
Τώρα αν έρθω εγώ και συγκρίνω τον Στάλιν με τον Κιμ και τον Κάστρο, εγώ τα βλέπω μονόπλευρα?
Ή κάνω καλά άμα τους συγκρίνω σαν ηγέτες αλλά δεν κάνω καλά άμα τους συγκρίνω σαν δικτάτορες και καταπιεστές?
Στην Ελλάδα γιατί να γίνει επανάσταση?
Έγινε κάτι ερήμην του λαού?
ΤΙ? τον κορόϊδεψαν?!?!?! Ε ας πρόσεχε όταν διάλεγε.
Το ότι διάλεξε όμως αυτό που ήθελε είναι σίγουρο. Ας πρόσεχε που την έβαζε (την ψήφο του).
Τι θέλουμε δηλαδή? Εμείς να τρώμε τα κοψίδια αλλά να έχει άλλος την χοληστερίνη?
Δεν καταλαβαίνω...

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου φίλε μου για τον ριζοσπάστη! Αντικειμένικός δεν είναι κανένας. Και όποιος πεί οτι ξέρει καποιο μέσο ή ότι άλλο και είναι αντικειμενικό λέει ψέμματα
Εγώ δεν λέω οτι η Κούβα είχε ενα καλό ή κακό καθεστώς ή ότι άλλο.
Λέω απλά οτι ξεχνάμε συνέχεια οτι είχε εναν απίστευτο πόλεμο. Οτι ο λαός ήθελε να μην υποκύψει στον πόλεμο αυτό.
Και απλά αναρωτιέμαι μήπως αυτός ηταν και ο μόνος τρόπος στη συγκεκριμένη περίπτωση να κρατήσεις ενα λαό όρθιο σε εναν ολέθριο πόλεμο οταν δε θέλεις να παραδοθείς.
Εξασφάλησε πως δε θα πεθαίνει ο λαός του στο δρόμο απο πείνα ή απο έλειψη νοσοκομείων. Ναι τα βασικά τους παρείχε αλλα σκεφτείτε αν παθαίναμε εμείς κάτι τέτοιο πιστευετε μετά πως θα είχαμε δημοκρατία?
Οτι μπορείς να αντιμετοπίσεις τετοιας μορφής πολεμο ευκολα.
Εγώ γι αυτο το ´λόγο πιστευω πως τον αγαπούσε ο λαός. γιατί δεδομένου οτι δεν ηθελε να υποκυψει έκανε οτι γινόταν για να μην γονατίσουν.
Ηξεραν οτι φυσικά και δεν ζουσαν καλύτερα απο τους Αμερικανούς ή τους Γερμανούς.
Αλλα ήξεραν και σε τί δυσκολίες ήταν χωμένοι

Παντως περνοντας υποψιν αυτο που λεει ο zamc (οντας σε κατασταση πολιορκιας και ο λαος "ορθιος") ταυτοχρονα με αυτο που λεει ο Chrisssb ( συγκρισεις ) δεν μορω να μην κανω και εγω ενα συγκριτικο συλλογισμο αν και ηθελα να αποφυγω την συγκριση Ελλαδας-Κουβας.

Με βαση ολα τα δεδωμενα που εχουμε για την Κουβα, Φτωχια δυστυχια ανελευθερια κλπ κλπ ( δεν θα ηθελα να εμενα Κουβα το εχω ξαναπει), με ολα αυτα...αν κανουμε μια σκεψη για το μελλον καθε μιας απο τις δυο χωρες, ποια πιστευεται οτι εχει πιθανοτητες να επιβιωσει ;;;

Για μενα και συγνωμη που το λεω ετσι ξερα, για μενα ειναι προφανες οτι η Κουβα εχει πολυ περισοτερες πιθανοτητες να επιβιωσει σαν χωρα. Πραγμα που αμα διαπιστωθει, θα γινει κατανοητο οτι κανενα εθνος δεν σωζεται μονο απο την οικονομια και την ευμαρεια , η μαλλον να το πω καλυτερα, κανενα δεν καταστρεφεται απο την οικονομια. Απο αλλα καταστρεφεται.

Και ξερουν ολοι εδω οτι δεν ειμαι ουτε κατ ελαχιστον "αριστερος". Γιαυτο δεν συγκρινω πολιτικα συστηματα, Σοβιετ-Κουβα, Β Κορεα-Κουβα, γιατι η επανασταση του Καστρο δεν πουλησε μονο "επανασταση" αλλα εκανε εναν λαο εθνος πρωτα απ'ολα, του εδωσε συνειδηση και επιμονη στην υπαρξη του, (πραγμα που οι αριστεροι δεν βλεπουν η αρνουνται να δουν).
Αυτο τους εδεσε σαν λαο ακομα κι αν δεν ηταν συμφωνοι με τον leader maximo, και δεν περναγαν καλα.

Οσοι δεν αντεχαν την εκαναν.

Η επανασταση της Κουβας τουλαχιστον στην αρχη ηταν ενα εθνοαπελευθερωτικο κινημα.
Το συνθημα δεν ηταν "ζητω το κομμα" (ποιο κομμα εξ αλλου ... τα εχουμε πει ο Καστρο εγινε σοσιαλιστης μετεπειτα λογω αναγκων)...το συνθημα της επαναστασης ηταν PATRIA O MUERTE

Βεβαια μετα απο καμποσα χρονια οπως γινεται παντα σε αυτους που αγκιστρωνονται στην εξουσια, η ολη υποθεση εγινε μια επιχειρηση μαφιας. Αλλα αυτο ειναι αλη ιστορια. Εκτος του ρομαντισμου που μας απεμεινε.

Λέω απλά οτι ξεχνάμε συνέχεια οτι είχε εναν απίστευτο πόλεμο. Οτι ο λαός ήθελε να μην υποκύψει στον πόλεμο αυτό.

και εμείς που το ξέρουμε; τον ρώτησε ποτέ κανείς;
πως προεξοφλούμε ότι ο λαός της Κούβας ήθελε να μείνει κολλημένος στη 10ετία του 60; (με ότι αυτό συνεπάγεται...)

Χωρίς εκλογές για 60 χρόνια.... ότι ήθελε ο "πατερούλης" νόμιζε...