Αποχή &εκλογικό σύστημα - υποκατηγορία του "Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας"

Re: Απάντηση: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

ΥΓ2: Συναδελφε send ας μην αρπαζομαστε αν καποιος δεν ασπαζεται την αποψη μας.. Ο Αλεξης ειναι ενα απο τα καλυτερα παιδια που εχω γνωρισει στο Avclub και, οπως ολοι, εχει καθε δικαιωμα να αμφισβητει τα γραφομενα μας..

φυσικά το άρπαγμα δεν ήταν για τη διαφορετική άποψη, που καλά κάνει και την έχει ο καθένας, αλλά για το "συμφέρει".

Έχω κάνει 9 εκλογές, από τις βουλευτικές του 1996, και απλώς δίχως ασφαλώς κανένα συμφέρον, κατέθεσα την προσωπική μου πείρα από τους εκλογικούς καταλόγους και τους εκλογείς αρκετά διαφορετικών περιοχών. Εννοείται ότι η ανάλυση των λόγων και τα ποσοστά είναι δικές μου εκτιμήσεις. Αλλά λόγω του σοβαρού στατιστικού δείγματος που πέρασε από τα χέρια μου (σε 9 εκλογικές αναμετρήσεις) πιστεύω πως μπορώ να έχω μέσες-άκρες μία άποψη για το ποσοστό πεθαμένων/υπεργήρων στους εκλογικούς καταλόγους.

Re: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

Ερωτηση:

Ποτε φτιαχνονται οι εκλογικοι καταλογοι??

Καποιος που εκλεισε τα 18 προσφατα (ας πουμε 20 Αυγουστου), ηταν γραμμενος?

Ακομη, μολις κλεισω τα 18, πρεπει να κανω κατι, ή θα καταχωρηθω αυτοματως (καπως τελος παντων) στους εκλογικους καταλογους?

Ενημερωτικα ρωτω.

Προχθές ψήφισε κοπελίτσα γεννημένη 20.10.1989.

Γράφονται αυτομάτως όλοι όσοι συμπληρώνουν τα 18 εντός του έτους διενέργειας των εκλογών. Αλλά οι διαγραφές δεν γίνονται αυτομάτως, μόνο κατόπιν περιοδικών εκκαθαρίσεων. Οι οποίες όντως γίνονται πιο τακτικά από πριν. Επίσης δεν διαγράφονται οι ετεροδημότες, απλώς μπαίνει μπροστά από το όνομά τους η ένδειξη "Ε". Και αποτελούν, τουλάχιστον στους καταλόγους που πέρασαν από τα χέρια μου, ποσοστό 1-2% του συνολικού αριθμού εγγεγραμμένων.

Απάντηση: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

Και εγώ που ήμουν γραμματέας σε αυτές τις εκλογές είδα κάτι τρελά νούμερα. Είχαμε άνθρωπο που είχε γεννηθεί το 1891 και προφανώς δεν ήρθε να ψηφίσει. Η συνολική αποχή στο τμήμα ήταν 27% και η αποχή σε ανθρώπους κάτω των 70 αν θυμάμαι καλά ήταν κάτι λιγότερο από 20%.

Και εγώ που ήμουν γραμματέας σε αυτές τις εκλογές είδα κάτι τρελά νούμερα. Είχαμε άνθρωπο που είχε γεννηθεί το 1891 και προφανώς δεν ήρθε να ψηφίσει. Η συνολική αποχή στο τμήμα ήταν 27% και η αποχή σε ανθρώπους κάτω των 70 αν θυμάμαι καλά ήταν κάτι λιγότερο από 20%.

Μου κάνει φοβερή εντύπωση το ότι δεν ήρθε :flipout::flipout:

Mπά Βασίλη.Να δείς που μπορεί να μάς εμφανίσουν και Πρόεδρο Δημοκρατίας αυτόν που εγκατέλειψε το καράβι πού βούλιαζε,και τώρα επανεμφανίζεται και ως εγγυητής.Αλλως τε μισεί τον Κάρολο Παπούλια πού τιμά τον θεσμό και τήν Πατρίδα.Οπότε μπορεί μεσα στίς συμφωνίες να θέλει να γίνει Πρόεδρος μια και στην Ευρώπη ,παρα αυτά που έλεγαν τα παπαγαλάκια του,τον ξέχασαν εντελώς σε μιά και μονον στιγμή...

Οι εκλογες θα γινουν για το αρθρο 16

Αν δικαιωθείς θά σε πάρω για σύμβουλο.
Ξέρεις στο κόμμα τών σκεπτομένων περιπατητών πού θα ιδρύσουμε,ξεπερνώντας ιδεολογικές διαφωνίες.:flipout::flipout:

παντως αυτο ειναι το πιο αντιδημοκρατικο ζητημα......

Αν ο εκαστοτε ρυθμιζει τον τροπο εκλογης μιλαμε για ειδος πραξικοπηματος.

Απάντηση: Re: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

παντως αυτο ειναι το πιο αντιδημοκρατικο ζητημα......

Αν ο εκαστοτε ρυθμιζει τον τροπο εκλογης μιλαμε για ειδος πραξικοπηματος.

Iσχύει πάντα για την μεθεπόμενη βουλή.

Κανονικα το εκλογικο συστημα θα επρεπε να αποφασιστει αμεσα απο το λαο.....

Ναι ευτυχως γιατι θα γινουμε Ιταλια, θα καταστραφουμε οικονομικα , θα μεινει ακυβερνητος ο τοπος και ολα τα αλλα καροτα που μας ταιζουν για να μην ζητησουμε ποτε το αυτονοητο.

Απλη αναλογικη.

Και τοτε θα βλεπαμε ποσοι κουμπαροι θα εμεναν ατιμωρητοι , και ποσα λαμογια θα συνεχιζαν να τρωνε τα λεφτα του κοσμακη με "νομιμα" μεσα .

καταπληκτικο επιχειρημα αντιδημοκρατικης αντιληψης:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Σε 9,900,454 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους η νδ έλαβε 2,989,005 ψήφους. Δηλαδή το 30 % του εκλογικού σώματος.
Άντε και τα στοιχεία να είναι λάθος και οι εγγεγραμμένοι να είναι λιγότεροι.
Και πάλι μιλάμε για ένα ποσοστό 32-33%.