ΑΠΟΧΩΡΕΙ Η FNAC ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Re: Απάντηση: ΑΠΟΧΩΡΕΙ Η FNAC ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ούτε Fnac ούτε Public ούτε ξεpublic. Η μεγάλη αλλαγή έχει γίνει λόγω ιντερνετ.

Οι γνώστες γνωρίζουν πολύ καλά μία είναι η διέξοδος: online ιντερνετικές αγορές. Και δεν μιλάω να μπει κάποιος στο eshop του ελληνικού Fnac. Μιλάω για αγορές ανά την υμφήλιο.

Τα πολυκαταστήματα τα σώζει ακόμα το γεγονός ότι στην Ελλάδα φοβάται ακόμα ο κόσμος, δεν είναι τόσο γνώστες των καρτών και των online αγορών. Αλλά έως πότε;

+1000

Γνώμη μου είναι ότι το κλείσιμο οποιασδήποτε εταιρίας/αλυσίδας δεν είναι καλό. Ασχέτως αν είμαι φαν ή όχι της όποιας εταιρίας.

Επίσης, ως λάτρης των διαδικτυακών αγορών να πώ ότι οι ηλικίες χονδρικά >27 είναι για τα καλά στο κόλπο. Άγιος EBay κλπ κλπ...

Βέβαια... όλα έχουν και άλλη πλευρά. Είναι κρίμα να φεύγει χρήμα έξω. Έχει και αυτό τα αποτελέσματά του.
Σίγουρα ευθύνεται και η εγχώρια αγορά για την τάση του κόσμου να ψωνίζει internetικά, αλλά από την άλλη, και δεν βγάζω τον εαυτό μου απ' έξω, έχουμε παρασυρθεί τόσο στην αγορά μέσω internet που πολλές φορές ακόμα και το πιο μικρό/ασήμαντο ή ακόμα και για πολύ μικρή χρηματική αγορά/διαφορά δεν κοιτάμε εγχώρια.

Και παίζουν εξαιρετικές προσφορές ΚΑΙ στην εγχώρια αγορά μας. Απλά οι χρόνοι μας πια δεν μας αφήνουν να κάνουμε σωστή έρευνα αγοράς.
Οπότα πάντα το "κλικ" είναι πιο εύκολο και γρήγορο.

Εγώ τελευταία πάντως, ξανακοιτάω τα δικά μας μαγαζιά.
Μου αρέσει όταν υπάρχει σωστή εξυπηρέτηση. (Όπου και ΑΝ υπάρχει).
Μου αρέσει να βλέπω φιλότιμες προσπάθειες καταστημάτων να στηρίξουν προσφορές.
Μου αρέσει να μπορώ να απευθυνθώ σε κάποιο φυσικό πρόσωπο για να "γκρινιάξω" όταν κάτι δεν πάει καλά σε μια αγορά.

Ουπς. Πολλά έγραψα.. βγήκαν παραπάνω από όσα περίμενα...
vroam.gif

Την καλημέρα μου σε όλους... -bye-

Πρότεινέ μας μαγαζιά γιατί εγώ δεν βρίσκω. Έχω ξοδέψει πάνω από 1κ στο Άμαζον φέτος για cd και gadgets.

Οι γνώστες γνωρίζουν πολύ καλά μία είναι η διέξοδος: online ιντερνετικές αγορές. Και δεν μιλάω να μπει κάποιος στο eshop του ελληνικού Fnac. Μιλάω για αγορές ανά την υμφήλιο.

Τα πολυκαταστήματα τα σώζει ακόμα το γεγονός ότι στην Ελλάδα φοβάται ακόμα ο κόσμος, δεν είναι τόσο γνώστες των καρτών και των online αγορών. Αλλά έως πότε;

Ειδικά από την μέρα που το amazon.co.uk στέλνει και ηλεκτρονικές συσκευές Ελλάδα εγώ δύσκολα θα ξαναπάρω από κατάστημα.

Δεν ξέρω, απλά ρωτάω...

- Μήπως τελικά όντως υπάρχει κάποιο ρίσκο με τις κάρτες αλλά και τις όποιες ζημιές στην αποστολή?

- Και η βόλτα στο "δισκάδικο"? άμα δεν το χαιδέψεις παίζει το ίδιο καλά? :damnyou:

- Και οι εργαζόμενοι στα πολυκαστήματα? Άλλο ένα πρόβλημα...

- Το internet και οι συναλλαγές με τις κάρτες δεν είναι φυσικά νέο φαινόμενο. Σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία πως επιβιώνουν οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων τόσα χρόνια?

- Τα θέματα εγγύησης έχουν λυθεί?

Μήπως τελικά είναι καλό να συνυπάρχουν και τα δύο και ας πληρώνουμε λίγο πιο ακριβά τις αγορές μας?

Προσωπικά, εως τώρα, ανθίσταμαι στις αγορές μέσω διαδυκτίου, κυρίως από το εξωτερικό... Μόνο όταν δεν έχω άλλη λύση το κάνω. έχω καταλάβει κάτι λάθος? :nounder:

Απάντηση: Re: ΑΠΟΧΩΡΕΙ Η FNAC ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Βέβαια... όλα έχουν και άλλη πλευρά. Είναι κρίμα να φεύγει χρήμα έξω. Έχει και αυτό τα αποτελέσματά του.

Γιατί, πιστεύεις ότι τα χρήματα μιας πολυεθνικής στην Ελλάδα, μένουν εδώ?
Δουλεύω σε μεγάλη πολυεθνική με τζίρο 120 εκατομμύρια τον χρόνο. Από αυτά φορολογούνται μόνο 2 εκατομμύρια, καθώς τα υπόλοιπα είναι διοικητικά έξοδα και τιμολόγια στην μαμά εταιρία. Άρα λοιπόν τα 110 εκατομμύρια τουλάχιστον πηγαίνουν στο εξωτερικό.
Μόνο εάν αγοράσω από αποκλειστικά Ελληνικό μαγαζί, τα λεφτά θα μείνουν εδώ (ακόμα και ο Κωτσόβολος είναι Dixons).

Δεν ξέρω, απλά ρωτάω...

- Μήπως τελικά όντως υπάρχει κάποιο ρίσκο με τις κάρτες αλλά και τις όποιες ζημιές στην αποστολή?
Όχι με prepaid ή paypal (αλλά και με κανονική που ψωνίζω δεν είχα θέμα). Εάν γίνει κάτι στην αποστολή, θα δεις ότι στο εξωτερικό δεν παίζουν και σου κάνουν άμεση αντικατάσταση.

- Και η βόλτα στο "δισκάδικο"? άμα δεν το χαιδέψεις παίζει το ίδιο καλά? :damnyou:
Σαν την κάλπη, την γυρίζεις ανάποδα και της το χώνεις από κάτω (που έλεγε και ο Τζιμάκος)

- Και οι εργαζόμενοι στα πολυκαστήματα? Άλλο ένα πρόβλημα...
Τα 500 κατώτατο μισθό που παίρνουνε τα βρίσκουνε και αλλού.

- Το internet και οι συναλλαγές με τις κάρτες δεν είναι φυσικά νέο φαινόμενο. Σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία πως επιβιώνουν οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων τόσα χρόνια?
Έχεις ακούσει για τις προσφορές στο εξωτερικό? Τις πραγματικές προσφορές? Το black Friday στην Αμερική σου λέει τίποτα?

- Τα θέματα εγγύησης έχουν λυθεί?
Στο εξωτερικό δεν υπήρχαν ποτέ.

Μήπως τελικά είναι καλό να συνυπάρχουν και τα δύο και ας πληρώνουμε λίγο πιο ακριβά τις αγορές μας?
Εάν είναι να δίνω 1300 ευρώ εδώ για τον ΟΝΚΥΟ που παίρνω από Γερμανία με 700, τότε όχι

Προσωπικά, εως τώρα, ανθίσταμαι στις αγορές μέσω διαδυκτίου, κυρίως από το εξωτερικό... Μόνο όταν δεν έχω άλλη λύση το κάνω. έχω καταλάβει κάτι λάθος? ΝΑΙ

Κοίτα, εξαρτάτι και τι ψάχνει ο καθένας. Αν μιλάμε για cd,dvd για να γλυτώσεις 2-3 ευρώ φυσικά και δεν αξίζει.
Αν οι αγορές σου είναι ακριβά είδη και οι διαφορές είναι κάτι 100άρικα μερικές φορές, τότε το internet είναι μονόδρομος.

Δεν υπάρχει θέμα εγγύησης, ειδικά αν είναι αγορασμένο από Ευρώπη. Ολοι σε καλύπτουν. Απλά έχει λίγο ταλαιπωρία με τα RMA, αποστολές ταχυδρομεία κλπ. Ενα κακό που έχουμε (ακόμα) σαν χώρα είναι ότι ακόμα οι τωρινές γενιές φοβούνται να σηκώσουν ένα τηλέφωνο και να μιλήσουν με άγγλο,γερμανό, γάλλο. Οι επόμενες γενιές θα το κάνουν χαλαρά.

Τα μεγάλα παγκόσμια υπερκαταστήματα επιβιώνουν γιατί απευθύνονται σε κάτι εκατομύρια καταναλωτές και όταν κάνουν παγκόσμια deals με τις κατασκευάστριες εταιρείες έχουν την δυνατότητα να πιέσουν για τιμές προς τα κάτω. π.χ. ένα praktiker όταν αγοράζει από την bosch προϊόντα, εννοείται ότι ΔΕΝ ζητάει μόνο για την Ελλάδα ποσότητες.

Εδώ στην ψωροκώσταινα ποιό κατάστημα διαννοείται να πλησιάσει τζίρους πολυεθνικών εξωτερικού; και ειδικά σε τέτοιες εποχές που είμαστε και που έρχονται.

Εδώ ένα iPhone που πωλείται σαν ζεστό ψωμάκι, πρέπει να το παραγγείλεις και να περιμένεις, φοβούνται μην τυχόν τους ξεμείνει κανένα στο ράφι...

Δεν νομιζω οτι υπάρχουν μαγικές συνταγές. Οι παράγοντες που επηρεάζουν μια αποφαση για αγορά ειναι πολλοι. Αναφέρω μερικους, όχι απαραιτητα κατά σειρά προτεραιότητας

1) Το ειδος του προιόντος και η διαθεσιμότητα του

2) Η αμεσότητα της ανάγκης αγοράς.. Αν θέλω ένα προιόν ΤΩΡΑ ή το πολύ ΣΗΜΕΡΑ μαλλον θα πρέπει να ψωνίσω onsite με οτι αυτό συνεπάγεται

3) Η εξοικιωση με τις ηλεκτρονικές αγορές. Η ηλικία παιζει ρόλο εδώ. Ομως τρώγοντας (και εαν μας αρέσει το φαγητό) έρχεται η όρεξη

4) User experience. Εχω γνωστό που ειναι gadget freak και με καλή οικονομική κατάσταση που οταν πρωτοξεκινησε τις ηλεκτρονικές αγορές του έκατσε στραβή (από δική του υπαιτιότητα οπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων). Παρόλα αυτά, δεν ξαναδοκιμασε και πλεον προτιμάει να πληρώνει παραπάνω.

5) Η τιμή του προιόντος, η αξια της εγγυησης και η ευαισθησια του σε διαδικασιες transportation. Καποιοι ισως να ξανασκεφτοντουσαν την αγορά μιας 50αρας πλασμα από το εξωτερικό ή ενος πανάκριβου ενισχυτή ΧΧ κιλών ο οποιος θα διανυσει ουκ ολιγα χιλιομετρα μεχρι να παραδοθεί στον ευτυχή (;) ιδιοκτήτη του. Αντιθετα CD/DVD/BR/βιβλια και μικροσυσκευές φαινονται να ειναι πιο εύκολα διαχειρισιμες καταστάσεις για την ψυχολογια του μέσου αγοραστή και το πορτοφόλι του.

6) Η αξιοπιστία του καταστήματος. Ειδικά στις ηλεκτρονικές αγορές αυτό μετράει πολυ καθότι απουσιάζει η προσωπική επαφή με τους πωλητές και υπεύθυνους των καταστημάτων με φυσική υπόσταση κάτι που βαραίνει σημαντικά στην ψυχολογία ειδικα σε λαους με "μεσογειακή" ψυχοσύνθεση. Βεβαια μην ξεχναμε οτι καμμια φορά η κακώς εννοούμενη "εξυπνάδα" και "πονηρία" οταν συνδυάζεται με πραγματικά αξιοπιστια και υποστήριξη από την πλευρά του Internetoμάγαζου μπορει να φέρει ασχημα αποτελέσματα οταν κανουμε κατάχρηση δικαιωμάτων. Η αποφαση του Play.com να μην στέλνει στην Ελλάδα δεματα αξιας πανω απο 30-35 Ευρώ δεν ειναι τυχαια και οφειλεται στην εξυπναδα μερικών συμπατριωτών μας που αγοραζαν 1 φορά ενα προιόν π.χ ενα BR και το λαμβαναν δύο και τρεις (ο νοών νοείτω).

Η γνωμη μου ειναι πολύ απλά να ψαχνουμε και να απαιτουμε καλές τιμες και υποστηριξη και να αγοραζουμε απο οπου τις βρισκουμε ειτε από Ελλάδα είτε από εξω. Για μικροδιαφορες σε τιμες (μεχρι 5% - 10%) ισως εκλεινα και υπερ της Ελληνικής αγορας ειδικά με την τρεχουσα συγκυρια και οταν ο εδώ εμπορος ειναι τιμιος και παρέχει αξιοπρεπής υποστήριξη.

Αλλα απο την άλλη μεριά, φωνές του στύλ "Υποστηριξτε την Ελληνική αγορά με κάθε κόστος" με βρισκουν παγερά αδιάφορο. Σοβαρευτείτε και ριξτε τις τιμες κύριοι. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ. Δεν ειναι δυνατον ενα BR δισκακι να κανει 12-15 Ευρώ στο Internet και 29(!) στο Public.. Και τετοια παραδειγματα υπάρχουν εκατοντάδες σε πολλές περιοχές..

Και να μάθουν επιτέλους οι Έλληνες έμποροι που θέλουν να ασχολούνται και να διατηρούν και sites παράλληλα , να ενημερώνουν τις σελίδες τους .....
από τιμές , νεα προιόντα και ιδίως την διαθεσιμότητα ,
(αν και τις τιμές τις αλλάζουν είναι καλοί σε αυτό)

τα μηνύματα "λυπούμαστε μας τέλειωσε άλλα λόγω κίνησης (sic) δε προλάβαμε να ενημερώσουμε την σελίδα μας"
έχουν ξεπεράσει αυτά με τις ολοκληρωμένες αγορές μου.

Α!! και μη το ξεχάσω , παραβλέπω το γεγονός ότι πολλές φορές έχω παραλάβει αντικείμενα και τις αποδείξεις ακόμα τις ψάχνω.

Όπως βλέπετε και από αυτά που γράψατε υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να ψωνίσεις και από Ελλάδα αλλά και από κατάστημα.

Δεν είμαι εναντίον, προς Θεού! Από την αρχή του χρόνου έχω ξοδέψει πάνω από 2κ στο internet (τηλεόραση από εδώ, έναν Seagate από εδώ, DAC από Κίνα και παιγνίδια του μικρού που δεν υπάρχουν εδώ) χωρίς πρόβλημα με την κάρτα. Μόνο το DAC που ήρθε χτυπημενο...

Για μένα όμως εφόσον υπάρχει διαθέσιμο άμεσα και σε λογική τιμή το μαγαζί είναι προτιμότερο... Ενισχυτής, ΒD Player, media player, κλιματιστικά, καλώδια, CDs, BDs αγοράστηκαν στο ίδιο διάστημα με τον παραδοσιακό τρόπο, σε καλές τιμές (όχι τις καλύτερες...) από την εγχώρια αγορά περίπου με την φιλοσοφία που αναφέρατε πρίν.

@Pontios

σαν την κάλπη... :flipout::flipout:

Ακριβώς!!!

Όλοι οι Γαλλόφωνοι φίλοι μου ήταν φανατικοί πελάτες τους και οι μόνοι που θα στεναχωρηθούν από αυτή την εξέλιξη.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=19&artId=341666&dt=06/07/2010

''Σημειώνεται ότι η Fnac ελέγχεται στην Ελλάδα από μεικτή εταιρεία μεταξύ της μητρικής γαλλικής (51%) και του ομίλου Μαρινόπουλου (49%) ''

Αυτοί οι Γάλλοι! δεν ήξεραν δε ρώταγαν?
δυστυχώς αυτή είναι η κατάληξη που έχουν οι περισσότερες ξένες εταιρείες όταν συνεργάζονται με Έλληνες.. αυτοί είμαστε. Κύριος είδε πόσα θα τους είχανε φάει οι έξυπνοι οι δικοί μας :slapface:

Ετσι ειναι.

Αλλα που και που και γω ψωνιζα, ετσι γιατι γουσταρα τη βολτα και το ''φυσικό'' shopping.

Ειχε και ωραιο ''κλιμα''.

Οι τιμες ομως εκτος τοπου και χρονου.

Δεν θα μου λειψει.

προσωπικα μου αρεσε σαν αλυσιδα.... εχω χαζεψει πολλες φορες. αν και στο μοναστηρακι πολλες φορες μου ειχαν σπασει τα νευρα ευτυχως και το τhe MALL οπου οι υπαλληλοι μπορω να πω ηταν κλασεις ανωτεροι.... Οσο για της τιμες τα ξερουμε. Αλλα σαν περιβαλλον μου αρεσε. Τωρα να πω την αμαρτια μου θα προτιμουσα fnac απο public.... Κατα περιεργο λογω δε το παω με τιποτα.....:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

έλα βρε παιδιά λες και σας υποχρέωσε κανείς να τα πάρετε ή μόνο στο fnac συμβαίνουν αυτά...

Εμένα πάντως δεν με χάλασε καθόλου το πακέτο 2Cd+LiveDVD των Cold Play στα 10 Ευρώ ή το άλλο με Linking park + LiveDVD ή καμιά δεκαριά BDs που πήρα 14.90... Ίδιες τιμές μάλιστα με τα internetομάγαζα... Στις τιμές του Saturn παίζαν οι τιμές. Αλλού καρότο αλλού μαστίγιο!

Υπήρχε και κάποιο στο internet μεγάλου εκδοτικού οικού που έκανε την παρουσία του μονίμως αισθητή στις τελευταίες σελίδες του skroutz.
To θυμάστε? Να ταν κι άλλο... Εκεί μόνο μαστίγιο... Απορροφήθηκε από την public νομίζω?

Last edited:
τιποτα καλως να κλειση
τα παιδια μονο να μην χασουν της δουλειες τους

κατα τα αλλα θα μειωθει ο ανταγωνισμος οχι οτι ανταγωνιζοταν τιποτα το fnac με της τιμες που ειχε
αλλα οπως και να το κανεις ενα καταστημα τεχνολογιας λιγοτερο.
τι να πω μακαρι τα πραγματα να ηταν καλυτερα για την κακονηρα την ελλαδα
οχι οτι τα public ειναι και φτηνο καταστημα ετσι?
τα ιδια σκ...α ειναι και αυτο
μονο της τιμες των blu-ray να δεις φτανει

τι να πω μακαρι τα πραγματα να ηταν καλυτερα για την κακονηρα την ελλαδα
οχι οτι τα public ειναι και φτηνο καταστημα ετσι?
τα ιδια σκ...α ειναι και αυτο
μονο της τιμες των blu-ray να δεις φτανει

Ναι γιατι αν συγκρίνω τις τιμες τους με αυτες που τα πήρα απ'εξω θα είναι σαν να είχα την μισή μου συλλογή δώρο:presents2:, Και μιλάμε για 200ΒR+. Το μόνο BR disc που είχα πάρει ήταν η τριλογία Starship Troopers με 14,90e γιατί μου άρεσε η θήκη. Οσο για DVD & CD εκεί τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα & απο προσφορές λόγο & μεγάλης ποικιλίας.:FSGSFGS4:

Εμένα μου άρεσε η βόλτα που εκάνα! Είχε καλες τιμές σε dvd και ταινίες γενικά και ειχα τσιμπήσει αρκετα! Αλλά απο τιμές ακριβά! Πάντως για όσους ήταν μέλη στάλθηκε ενημερωτικά εμαιλ να εξαργυρώσουν τους πόντους τους! Το public δεν μου άρεσε...δεν ξέρω είναι πολύ στένοχωρο...

Εμένα αυτά τα δύο μαγαζιά μου έμοιαζαν με.... κλώνους. Ακριβώς το ίδιο στυλ, το ίδιο περιεχόμενο, ίδια φιλοσοφία και ίδιες (τραγικές) τιμές.

Συνήθιζα να βολτάρω μέσα, χαζεύοντας πράγματα τα οποία στη συνέχεια πήγαινα στο σπίτι μου να παραγγείλω από Αγγλία στο 1/3 της τιμής.

Μάλλον αυτό έκανε ο πολύς κόσμος, και μάλλον γι'αυτό μας χαιρετάει. Άλλο ένα σημάδι ότι ο κόσμος αρχίζει να ξυπνάει...