Αποδείξεις 2010: Έχει πάρει κάποιος από βενζινάδικο;

dimitris__

AVClub Addicted Member
23 November 2007
2,012
Γλυκά Νερά Αττικής
Και αν ναι απο ποιό;

Εγώ δεν έχω βάλει ακόμα βενζίνη, αλλά από φίλους που ρώτησα ένας μόνο ζήτησε και του είπαν ότι "θα φέρουν ταμειακή σε λίγο". Οι άλλοι δεν ρώτησαν καν.

καλά θα κάνουν να φέρουν....γιατί κάνω 25000 χλμ το χρόνο και κάπου τα μισά η σύζυγος...

Θυμαμαι (επι δραχμων) στην φορολογικη δηλωση, απο το 1.000.000 δραχμες σε αποδειξεις, ενα ποσοστο απο αυτο υπολογιζοταν.
Θυμαστε ποιο ηταν αυτο το ποσοστο, και τι θα ισχυσει τωρα?

Για βενζινες, χαλαμε (η συζυγος και εγω) περι τα 5.500 με 6.000 τον χρονο....

Απάντηση: Re: Αποδείξεις 2010: Έχει πάρει κάποιος από βενζινάδικο;

Θυμαμαι (επι δραχμων) στην φορολογικη δηλωση, απο το 1.000.000 δραχμες σε αποδειξεις, ενα ποσοστο απο αυτο υπολογιζοταν.
Θυμαστε ποιο ηταν αυτο το ποσοστο, και τι θα ισχυσει τωρα?

Για βενζινες, χαλαμε (η συζυγος και εγω) περι τα 5.500 με 6.000 τον χρονο....

Πολλά είναι ρε συ..!!!!
Για τις βενζίνες δουλευουμε δηλ???????????????
Κι εγώ γέμισα πριν καμμιά 5-6 μέρες,αλλά απόδειξη γιόκ!!!!!!!!!

Φανταζομαι οτι κανει αν το αυτοκινητο ειναι σε εταιρια, οποτε και η οποια φορολογικη (δεν βρισκω την λεξη) θα εχει να κανει με την εταιρια

τιμολόγιο δεν κάνει..???

Φανταζομαι οτι κανει αν το αυτοκινητο ειναι σε εταιρια, οποτε και η οποια φορολογικη (δεν βρισκω την λεξη) θα εχει να κανει με την εταιρια

Αν έχεις εταιρεία που μέσο εκείνης προσαρμόζεται το εισόδημα σου, κακώς δεν έκοβες τόσα χρόνια! -bye-

Last edited:
μέχρι τώρα έκοβα τιμολόγιο για το επαγγελματικό (πετρέλαιο).

Τώρα κόβω τιμολόγιο και για τα 2 ΙΧ, μόνο που δε μπαίνουν στη δήλωση της εταιρίας, αλλά θα μπουν στην ατομική φορολογική δήλωση.

Έχω την εντύπωση ότι όλοι έχουμε πλέον ΑΦΜ, οπότε μπορούμε να κόβουμε και τιμολόγια (τα οποία δε σβήνουν με τον καιρό όπως οι αποδείξεις ταμειακής).

Επι της ουσίας πάντως ,εγώ πριν 2 μέρες στη Θεσσαλονίκη,απο πρατήριο της Shell ζήτησα και έλαβα απόδειξη και μάλιστα χωρίς γκουχ - μουχ.

Σήμερα που έβαλα βενζίνη είδα ότι το βενζινάδικο είχε αναρτημένη σε κάθε αντλία ανακοίνωση ότι με βάση το νόμο "τάδε" τα βενζινάδικα δεν είναι αναγκασμένα να εκδίδουν αποδείξεις λιανικής και ότι περιμένουν μέσα στην εβδομάδα διευκρινιστική ανακοίνωση από το υπουργείο σχετικά με το τι πρόκειται να γίνει...

Ισχύουν τα παραπάνω ή είναι αυθαιρεσία του συγκεκριμένου βενζινοπώλη;;;

Απ'όσο άκουγα τις προάλλες στα ενημερωτικά πρωινάδικα, τα βενζινάδικα είναι υποχρεωμένα να κόβουν αποδείξεις μόνο για τα προϊόντα που πουλάνε μέσα στα κατάστημα, δλδ νερά, λάδια, καθαριστικά κτλ. Για τη βενζίνη μόνο τιμολόγιο μπορούν να κόψουν, αλλά μπορεί ο καθένας να ζητήσει απλό τιμολόγιο χωρίς να δώσει πχ στοιχεία εταιρίας.

Να πω και'γω τον προβληματισμό μου γι'αυτό το θέμα: Τόσο φοβερό ήταν τόσα χρόνια να υποχρεώνονται οι βενζινοπώλες να έχουν μία ταμιακή δίπλα στις αντλίες και δίνουν απόδειξη κάθε φορά? Δεν θα είχε γλυτώσει το κράτος ένα σορό χαμένα έσοδα από τα κάθε λογής λαμόγια της κατηγορίας? Δηλαδή το θέμα ήταν να ενσωματωθούν οι ταμιακές στις αντλίες? Ή όπως σε κάθε κλάδο, τον κύριο λόγο (και τις αντιδράσεις) τον έχουν αυτοί που "βγάζουν" τα περισσότερα?

Τα τελευταία δύο περίπου χρόνια που βάζω βενζίνη σε πρατήρια της ΕΚΟ με πληρωμή μέσω πιστωτικής, εκδίδουν απόδειξη κάθε φορά και, μάλιστα έχω δει και πολλές αποδείξεις πάνω στην ταμιακή που σημαίνει, ότι εκδίδουν για όλους τους πελάτες, ανεξάρτητα αν εκείνοι τις παίρνουν ή όχι.

Τα πρατήρια ανήκουν στην ΕΚΟ και διαθέτουν σύστημα εισροών - εκκροών και παρεμπιπτόντως, αυτό της Ηλιούπολης, είναι απο τα πιο φθηνά στις περιοχές που κινούμαι.

Μεχρι τώρα δεν κρατούσα τις αποδείξεις, τις πέταγα κάθε φορά, αλλά τώρα έχω ήδη κρατήσει την πρώτη.

Re: Απάντηση: Αποδείξεις 2010: Έχει πάρει κάποιος από βενζινάδικο;

Απ'όσο άκουγα τις προάλλες στα ενημερωτικά πρωινάδικα, τα βενζινάδικα είναι υποχρεωμένα να κόβουν αποδείξεις μόνο για τα προϊόντα που πουλάνε μέσα στα κατάστημα, δλδ νερά, λάδια, καθαριστικά κτλ. Για τη βενζίνη μόνο τιμολόγιο μπορούν να κόψουν, αλλά μπορεί ο καθένας να ζητήσει απλό τιμολόγιο χωρίς να δώσει πχ στοιχεία εταιρίας.

Να πω και'γω τον προβληματισμό μου γι'αυτό το θέμα: Τόσο φοβερό ήταν τόσα χρόνια να υποχρεώνονται οι βενζινοπώλες να έχουν μία ταμιακή δίπλα στις αντλίες και δίνουν απόδειξη κάθε φορά? Δεν θα είχε γλυτώσει το κράτος ένα σορό χαμένα έσοδα από τα κάθε λογής λαμόγια της κατηγορίας? Δηλαδή το θέμα ήταν να ενσωματωθούν οι ταμιακές στις αντλίες? Ή όπως σε κάθε κλάδο, τον κύριο λόγο (και τις αντιδράσεις) τον έχουν αυτοί που "βγάζουν" τα περισσότερα?

Πέρα από το ζήτημα της φοροδιαφυγής, υπάρχει και το θέμα αν θα συμφωνούν τα λογιστικά λίτρα με τα πραγματικά... ;)

Γι' αυτό και τόσες "δυσκολίες"...

μέχρι τώρα έκοβα τιμολόγιο για το επαγγελματικό (πετρέλαιο).

Τώρα κόβω τιμολόγιο και για τα 2 ΙΧ, μόνο που δε μπαίνουν στη δήλωση της εταιρίας, αλλά θα μπουν στην ατομική φορολογική δήλωση.

Έχω την εντύπωση ότι όλοι έχουμε πλέον ΑΦΜ, οπότε μπορούμε να κόβουμε και τιμολόγια (τα οποία δε σβήνουν με τον καιρό όπως οι αποδείξεις ταμειακής).

Χωρίς να θέλω να προσβάλω τον συμφορουμίτη, θα μπορούσε και κάποιος άλλος να επιβεβαιώσει ότι μπορούμε να λάβουμε τιμολόγιο με το ΑΦΜ μας και να το συμπεριλάβουμε στη φορολογική μας δήλωση;

τα βενζιναδικα ετσι κ αλλιως εχουνε ταμειακες γιατι κοβανε για επαγγελματιες , πωληση πετρελαιου θερμανσης κλπ. απλα ειναι "ταλαιπωρια" γιαυτους να μπουν στο καταστημα και να σου κοψουν αποδειξη και να το κανουν αυτο για καθε πελατη , γιαυτο κ χρησιμοποιουν ενα καρο δικαιολογιες. μολις δουν οτι ολοι ζητανε αποδειξη θα αναγκαστουν να αγορασουν μια με θερμικο χαρτι να την εχουν στην αντλια και να κοβουν επιτοπου.

Re: Απάντηση: Αποδείξεις 2010: Έχει πάρει κάποιος από βενζινάδικο;

Πέρα από το ζήτημα της φοροδιαφυγής, υπάρχει και το θέμα αν θα συμφωνούν τα λογιστικά λίτρα με τα πραγματικά... ;)

Γι' αυτό και τόσες "δυσκολίες"...

Α, γειά σου!!!

Σίγουρα οι βενζινοπώλες αντιδρούν και γιατί θα πρέπει να φορολογούνται και για τη βενζίνη βάσει εσόδων εξόδων και όχι με βάση μόνο τα βιβλία αγορών, αλλά το πανηγύρι έχει όνομα και ονομάζεται λαθρεμπόριο και νοθεία καυσίμων...

Μα ετσι κι αλλιως το μεγαλυτερο μερος της τιμη της βενζινης ειναι φοροι! Ποσο ακομα να φορολογηθει?

Τους ενδιαφέρουν τα έσοδα που έχουν οι βενζινάδες όπως επίσης και το λαθρεμπόριο....

Αποδειξη μου εδωσαν αμεσως οταν τη ζητησα, πρεπει να ηταν στις 2 ή 3 του μηνα. Μπαινει στο μαγαζι και την κοβει, αρα ειναι αυθαιρεσια να αρνειται αποδειξη