Αποδείξεις 2010: Έχει πάρει κάποιος από βενζινάδικο;

Εγώ σε δύο που ζήτησα, μου έκαναν τσαλιμάκια και άρχισαν τα μα-μου.

Τους άφησα για τώρα γιατί είναι γνωστοί, αλλά αν συνεχίσουν θα τους πάρει και θα τους σηκώσει...

Re: Απάντηση: Αποδείξεις 2010: Έχει πάρει κάποιος από βενζινάδικο;

Πέρα από το ζήτημα της φοροδιαφυγής, υπάρχει και το θέμα αν θα συμφωνούν τα λογιστικά λίτρα με τα πραγματικά... ;)

Γι' αυτό και τόσες "δυσκολίες"...

Εμ......εκει ειναι το θεμα.

Αν κοβουν αποδειξη αναγκαστικα τα "εξτραδακια" τελος.

Χωρίς να θέλω να προσβάλω τον συμφορουμίτη, θα μπορούσε και κάποιος άλλος να επιβεβαιώσει ότι μπορούμε να λάβουμε τιμολόγιο με το ΑΦΜ μας και να το συμπεριλάβουμε στη φορολογική μας δήλωση;

Ναι, μπορεις να ζητησεις τιμολογιο.
Για τον ιδιωτη ομως δεν εχει καμια διαφορα εαν θα ειναι αποδειξη ή τιμολογιο.

3-4 βενζινάδες μέχρι στιγμής δεν είχαν πρόβλημα να μου εκδώσουν απόδειξη.....

Καλά αύριο που θα πάω για βενζίνη να ρωτήσω τα παιδία αν κάνουν καλύτερη τιμή ‛χωρίς απόδειξη ? :flipout::flipout::flipout:
Ε ρε γέλια…
Δε νομίζω ποτέ να μπορέσουμε να κάνουμε ουσιαστικό έλεγχο στις ποσότητες που διακινούνται.

Τελικά δεν είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν αποδείξεις:

Από http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=120977

«Δεν είμαστε υποχρεωμένοι για την πώληση βενζίνης»

Μέχρι πρότινος το θεωρούσαμε... ξεπερασμένο να ζητήσουμε απόδειξη από τον οδηγό ταξί που μας μετέφερε στον προορισμό μας.

Το ίδιο συνέβαινε και με τον βενζινοπώλη που μας γέμιζε το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου μας με καύσιμο. Από την 1η του χρόνου, όμως, οι συνήθειές μας άλλαξαν και στα χόμπι μας προστέθηκε και το σαφάρι... αποδείξεων!

Και μπορεί για τα ταξί που χρησιμοποιούμε να είναι εύκολη υπόθεση το να μαζέψουμε αποδείξεις -εξάλλου από το 2004 διαθέτουν ταξίμετρα με ενσωματωμένες ταμειακές μηχανές- για το θέμα της βενζίνης όμως θα δυσκολευτούμε. Κι αυτό γιατί οι βενζινοπώλες δεν είναι υποχρεωμένοι να μας δίνουν αποδείξεις.

Οπως μας είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχάλης Κιούσης: «Με το παρόν φορολογικό και νομοθετικό καθεστώς για τις βενζίνες και μόνο, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να εκδίδουμε αποδείξεις. Οποιεσδήποτε πωλήσεις κάνουμε, π.χ. λάδια, πλυσίματα, μπαταρίες, μπουζί, φίλτρα κ.τ.λ. εκτός βενζινών είμαστε υποχρεωμένοι να εκδίδουμε απόδειξη από ταμειακή μηχανή, όπως ισχύει σε κάθε κατάστημα, ειδάλλως υπάρχει φοροδιαφυγή. Τιμολόγια για επαγγελματική χρήση βεβαίως και δίνονται αλλά αποδείξεις για βενζίνη δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε».

Για να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, να δίνονται δηλαδή αποδείξεις για τις βενζίνες στους καταναλωτές, όπως μας εξηγεί κ. Κιούσης, χρειάζεται να τοποθετηθεί ένα σύστημα το οποίο ναι μεν έχει νομοθετηθεί από το καλοκαίρι (3784, άρθρο 31) αλλά παραμένει ανενεργό, καθώς δεν έχουν εκδοθεί ακόμη οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις. Το σύστημα αυτό θα αποτελεί ένα ηλεκτρονικό σύστημα ολοκληρωμένης καταγραφής εισροής-εκροής όγκου καύσιμων στο οποίο υποχρεωτικά συνδέεται φορολογικός μηχανισμός.

πάντως εγώ σήμερα ζήτησα από τον ταξιτζή και μου έδωσε ένα μασούρι...

Χτες το απόγευμα σε βενζινάδικο Shell της περιοχής μου, είχαν κολλημένο Α4 στις αντλίες που έγραφε ότι οι πελάτες μπορούν να περνάνε από το ταμείο και να ζητάνε τις αποδείξεις τους.

Υ.Γ. Πάντως όση ώρα έβαζα βενζίνη δεν είδα κανέναν να μπαίνει να ζητάει. Ισως αν σφίξουν τα πράγματα κατά τα τέλη της χρονιάς να τις ζητάνε όλοι.

Τελικά δεν είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν αποδείξεις:

Από http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=120977

«Δεν είμαστε υποχρεωμένοι για την πώληση βενζίνης»

Μέχρι πρότινος το θεωρούσαμε... ξεπερασμένο να ζητήσουμε απόδειξη από τον οδηγό ταξί που μας μετέφερε στον προορισμό μας.

Το ίδιο συνέβαινε και με τον βενζινοπώλη που μας γέμιζε το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου μας με καύσιμο. Από την 1η του χρόνου, όμως, οι συνήθειές μας άλλαξαν και στα χόμπι μας προστέθηκε και το σαφάρι... αποδείξεων!

Και μπορεί για τα ταξί που χρησιμοποιούμε να είναι εύκολη υπόθεση το να μαζέψουμε αποδείξεις -εξάλλου από το 2004 διαθέτουν ταξίμετρα με ενσωματωμένες ταμειακές μηχανές- για το θέμα της βενζίνης όμως θα δυσκολευτούμε. Κι αυτό γιατί οι βενζινοπώλες δεν είναι υποχρεωμένοι να μας δίνουν αποδείξεις.

Οπως μας είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχάλης Κιούσης: «Με το παρόν φορολογικό και νομοθετικό καθεστώς για τις βενζίνες και μόνο, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να εκδίδουμε αποδείξεις. Οποιεσδήποτε πωλήσεις κάνουμε, π.χ. λάδια, πλυσίματα, μπαταρίες, μπουζί, φίλτρα κ.τ.λ. εκτός βενζινών είμαστε υποχρεωμένοι να εκδίδουμε απόδειξη από ταμειακή μηχανή, όπως ισχύει σε κάθε κατάστημα, ειδάλλως υπάρχει φοροδιαφυγή. Τιμολόγια για επαγγελματική χρήση βεβαίως και δίνονται αλλά αποδείξεις για βενζίνη δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε».

Για να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, να δίνονται δηλαδή αποδείξεις για τις βενζίνες στους καταναλωτές, όπως μας εξηγεί κ. Κιούσης, χρειάζεται να τοποθετηθεί ένα σύστημα το οποίο ναι μεν έχει νομοθετηθεί από το καλοκαίρι (3784, άρθρο 31) αλλά παραμένει ανενεργό, καθώς δεν έχουν εκδοθεί ακόμη οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις. Το σύστημα αυτό θα αποτελεί ένα ηλεκτρονικό σύστημα ολοκληρωμένης καταγραφής εισροής-εκροής όγκου καύσιμων στο οποίο υποχρεωτικά συνδέεται φορολογικός μηχανισμός.

Ε βεβαια.
Πως θα σα βγουν τα κουκια, οταν απο την μια δειχνετε οτι πηρατε (πχ) 1.000.000 λιτρα, και πουλησατε 1.200.000 ???