Αποδείξεις 2010

YannisA

Supreme Member
22 January 2008
3,157
ΑΘΗΝΑ
Βέβαια το θέμα δεν πάει σε HTPC, αλλά δεν ήξερα που να το ποστάρω.
Ως γνωστόν, βάσει του νέου φορολογικού νόμου, το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, θα ισχύσει υπο προϋποθέσεις. Πρέπει ανάλογα με το συνολικό εισόδημά σας, να συγκεντρώσετε ένα ποσό σε αποδείξεις.
Η εταιρεία B-Tech έχει δημιουργήσει ένα πολύ βολικό δωρεάν πρόγραμμα για την καταγραφή των αποδείξεών σας.
Το πρόγραμμα δίνει ωραία reports σχετικά με το που πηγαίνουν τα χρήματά σας, ενώ σας λέει (βάσει του εισοδήματος που δηλώνετε), πόσες αποδείξεις σας λείπουν ακόμη ή, άν έχετε πιάσει το στόχο.
Δείτε περισσότερα εδώ.
Το καλό με το πρόγραμμα είναι ότι διαθέτει και μια portable έκδοση (αυτή χρησιμοποιώ κι εγώ), την οποία μπορείτε να εγκαταστήσετε σ' ένα USB stick και από εκεί, να το τρέχετε σ' οποιονδήποτε υπολογιστή.

Και εγώ άρχισα να τις περνάω αναλυτικά, αλλά κάπου είδα ότι αρκεί απλά να είναι σε μια σακούλα μέσα και από έξω να έχεις μόνο το συνολικό άθροισμα.

Οπότε αναρωτιέμαι αν τζάπα χάνω τον χρόνο μου και είναι και πολλές ώρες καταχώρισης.

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=210723

Οι αποδείξεις θα υποβάλλονται με δύο εναλλακτικούς τρόπους:

α) ειδική ηλεκτρονική φόρμα ή

β) σε κλειστό φάκελο στην αρμόδια για τη φορολογία του εισοδήματός του ΔΟΥ στον οποίο θα αναγράφονται:

* το ονοματεπώνυμο, και ο ΑΦΜ του υπόχρεου
* ο αριθμός των αποδείξεων και
* το συνολικό ποσό αυτών

Σύμφωνα με το υπουργείο θα πραγματοποιηθεί δειγματοληπτικός έλεγχος. Σε περίπτωση που δεν διακρίνονται τα στοιχεία, ο φορολογούμενος θα πρέπει να τα δώσει. (επωνυμία της επιχείρησης, ΑΦΜ, ημερομηνία και ποσά).

Ήδη αυτές που έχω περάσει έχουν αρχίσει να ξεθωριάζουν.

Το πρόγραμμα μπορεί να τις εξάγει σε Excel.
Βέβαια, ο καθένας κάνει ότι νομίζει, φίλε k.m.

Ναι σίγουρα. Το σχόλιο μου δεν ήταν για το πρόγραμμα.

Ήταν ο προβληματισμός μου για το αν πρέπει να τα περάσουμε ή να τα δώσουμε σε φάκελο.

Στην ελλάδα που ζούμε όλα είναι ρευστά. Την μια ακούς το ένα την άλλη το ανάποδο.

Είναι ικανοί στο τέλος να πουν ότι δεν χρειάζονται οι αποδείξεις και θα έχουν όλοι το αφορολόγητο.

Παιδιά μην χάνετε τον χρόνο σας. Κάντε ένα συνολικό άθροισμα, δηλώστε το και αν (ΑΝ) σας ζητηθεί σε κάνα έλεγχο, κάντε τις χαρτοπόλεμο και στείλτε τις στην εφορία.

Παιδιά μην χάνετε τον χρόνο σας. Κάντε ένα συνολικό άθροισμα, δηλώστε το και αν (ΑΝ) σας ζητηθεί σε κάνα έλεγχο, κάντε τις χαρτοπόλεμο και στείλτε τις στην εφορία.

Συμφωνώ και επαυξάνω!!!

Εγώ σαν ηλίθιος έκατσα και πέρασα αναλυτικότατα όλες τις αποδείξεις 9 μηνών (πολλές εκατοντάδες, έχασα το μέτρημα!!!) σε αντίστοιχο πρόγραμμα, για να έλθει το ελληνικό κράτος να μου πει τελικώς πως μια ... σακούλα και μια σούμα είναι αρκετή!

Βρε δε ......λέω εγώ !!!

Ο εφιάλτης του λογιστή.

"Μια σειρά παππούδες με 2 τσάντες αποδείξεις ο καθένας να περιμένουν για φορολογική δήλωση". :blink: