ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΑΠΟ EGREAT EG-M34A HD NETWORKED MEDIA TANK

Να ρωτήσω κάτι άλλο ,υπάρχει κάτι που να βγήκε το τελευταίο καιρό και να δίνει καλύτερη ποιότητα εικόνας απο το EGREAT EG-M34A

greekgreek δε σε ικανοποίησε η εικόνα του Μ34 σε σχέση με την εικόνα που έχεις από τι;
Να παίρνουμε ιδέες...

Από τις συσκευές που έχω για να προβάλω ταινίες ,σειρές κ.τ.λ στην TV (δυο hd δορυφορικούς δέκτες Kathrein UFS 910, SAB Ultimate HD Super Plus, τα Toshiba XD E500, Panasonic BD-35 και τον υπολογιστή) δίνει την χειρότερη ποιότητα εικόνας.

Re: Απάντηση: ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΑΠΟ EGREAT EG-M34A HD NETWORKED MEDIA TANK

Από τις συσκευές που έχω για να προβάλω ταινίες ,σειρές κ.τ.λ στην TV (δυο hd δορυφορικούς δέκτες Kathrein UFS 910, SAB Ultimate HD Super Plus, τα Toshiba XD E500, Panasonic BD-35 και τον υπολογιστή) δίνει την χειρότερη ποιότητα εικόνας.

το μηχανακι ειναι ουσιαστικα plug&play και οσο καλυτερο υλικο το ταισεις τοσο καλυτερα αποτελεσματα θα παρεις.
εγω παντως πηρα πολυ καλυτερο αποτελεσμα απο το htpc που επαιζα καιρο τις ταινιες μου,χωρις ιδιαιτερο κοπο.καποιες ρυθμισεις στο μενου εικονας της tv και τιποτε παραπανω.αντιθετως με πολυ παιδεμα στο htpc
(ρυθμισεις player,φιλτρα,codec....)δεν μου αρεσε το αποτελεσμα.
μηπως δεν εχεις ρυθμισει κατι καλα?

Φίλε μου λέω άν την ίδια ταινία που έχω κατεβάσει ,την δω μέσω του EG-M34A ή την κάνω dvd και την δω στο Toshiba XD E500 η διαφορά είναι μέρα με την νύχτα .
Άν την ίδια ταινία 720p ή 1080p την δω στο EG-M34A ή την κάνω avchd και την δω στο Panasonic BD-35 οι διαφορές είναι πολλές μεγάλες.
Να μην μιλήσω για σύγκριση Kathrein UFS 910 με EG-M34A(εκει βέβαια δεν έχουμε το ίδιο ακριβώς υλικό) εκει οι διαφορές είναι αστρονομικές.
Για τις ρυθμίσεις που λες όλες ,και γω τους πρώτους μήνες έλεγα ότι κάτι δεν θα ρύθμισα σωστά,όλες τις δυνατές ρυθμίσεις τις δοκίμασα.

Last edited:

Φίλε μου λέω άν την ίδια ταινία που έχω κατεβάσει ,την δω μέσω του EG-M34A ή την κάνω dvd και την δω στο Toshiba XD E500 η διαφορά είναι μέρα με την νύχτα .
Άν την ίδια ταινία 720p ή 1080p την δω στο EG-M34A ή την κάνω avchd και την δω στο Panasonic BD-35 οι διαφορές είναι πολλές μεγάλες.
Να μην μιλήσω για σύγκριση Kathrein UFS 910 με EG-M34A(εκει βέβαια δεν έχουμε το ίδιο ακριβώς υλικό) εκει οι διαφορές είναι αστρονομικές.
Για τις ρυθμίσεις που λες όλες ,και γω τους πρώτους μήνες έλεγα ότι κάτι δεν θα ρύθμισα σωστά,όλες τις δυνατές ρυθμίσεις τις δοκίμασα.

δεν μπορω να το εξηγησω.
εισαι ο πρωτος χρηστης που "ακουω" οτι δεν παιρνεις καλη εικονα απο το συγκεκριμενο μηχανακι.εαν εξαιρεσω μια θολουρα που βγαζουν ορισμενοι υποτιτλοι(εχει αναφερθει απο πολλα παιδια),στα υπολοιπα το βρισκω εξαιρετικο σαν εικονα.(ευκρινεια,κινηση...).
κατι δεν παει καλα....

Θα πρέπει να πω και εγώ ότι σε όλα τα άλλα με ικανοποεί ,μου έπαιξε όλα τα αρχεί α που το έχω βάλει χωρίς κολλήματα.
Στην εικόνα σε ευκρινεια υστερεί σε σχέση με τις άλλες συσκευές που έχω αισθητά.
Στα χρώματα (αντίθεση)και εκεί μου τα δείχνει χειρότερα με τις άλλες συσκευές.
Φίλε μου τί ρυθμίσεις έχεις για την εκόνα;

Θα πρέπει να πω και εγώ ότι σε όλα τα άλλα με ικανοποεί ,μου έπαιξε όλα τα αρχεί α που το έχω βάλει χωρίς κολλήματα.
Στην εικόνα σε ευκρινεια υστερεί σε σχέση με τις άλλες συσκευές που έχω αισθητά.
Στα χρώματα (αντίθεση)και εκεί μου τα δείχνει χειρότερα με τις άλλες συσκευές.
Φίλε μου τί ρυθμίσεις έχεις για την εκόνα;

Φίλε, το έχεις συνδέσει μέσω HDMI σίγουρα; Η εικόνα του αποκλείεται να υπολείπεται με περισσότερο του 1% διαφορά από την καλύτερη συσκευή που κυκλοφορεί στον πλανήτη Γη.

Φίλε μου φυσικά μιλάω με σύνδεση με HDMI,δοκίμασα και με component και θα έλεγα ότι έχει σχετικά καλή ποιότητα εικόνας.
Όμως στα HDMI έχω μεγάλη ποικιλία (έχω ίσως και από τα καλύτερα που υπάρχουν στον κόσμο,κοντά στα 400 ευρώ έδωσα για τα καλώδια HDMI ,με δύο Monster Cable M1000 HD-8, δύο Oehlbach πέντε αστέρων και τα πολύ καλα και φτηνά akasa και equip) .
Από της συσκευές που έχουν περάσει από τα χέρια μου και φυσικά από HDMI ,άν εξαιρέσεις ίσως το philips 5980 ,έχει την χειρότερη ποιότητα εικόνας.

Μάλλον έχεις προβληματικό κομμάτι, γιατί δεν εξηγείτε αυτή η διαφορά!
Είμαι κάτοχος 31b, αλλά και ένα 34Α που έστησα πρόσφατα σε ένα φιλικό μου σπίτι δεν παρατήρησα κάποιο "μειονέκτημα" στην εικόνα από τη συνήθη αυτών των συσκευών.

Επίσης και στο συγκριτικό τεστ που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες, δεν αναφέρεται πρόβλημα απεικόνισης. Μάλιστα αναφέρθηκε ότι σε γενικές γραμμές, όλα δείχνουν το ίδιο πάνω-κάτω σε σημείο που δεν αξίζει να αναφερθείς σε μικροδιαφορές...

Εάν μου έλεγες την δυναμική απεικόνιση των χρωμάτων θα σου έλεγα να κοιτάξεις την επιλογή Colour Space (0...255), γιατί αυτά έχουν μια επιλογή στο μενού που επηρεάζει το RGB gamut - αλλά στην ευκρίνεια, εδώ αλλάζει το πράγμα...

Απάντηση: Re: ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΑΠΟ EGREAT EG-M34A HD NETWORKED MEDIA TANK

Είμαι κάτοχος 31b, αλλά και ένα 34Α που έστησα πρόσφατα σε ένα φιλικό μου σπίτι δεν παρατήρησα κάποιο "μειονέκτημα" στην εικόνα από τη συνήθη αυτών των συσκευών.

Επίσης και στο συγκριτικό τεστ που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες, δεν αναφέρεται πρόβλημα απεικόνισης. Μάλιστα αναφέρθηκε ότι σε γενικές γραμμές, όλα δείχνουν το ίδιο πάνω-κάτω σε σημείο που δεν αξίζει να αναφερθείς σε μικροδιαφορές...

Εάν μου έλεγες την δυναμική απεικόνιση των χρωμάτων θα σου έλεγα να κοιτάξεις την επιλογή Colour Space (0...255), γιατί αυτά έχουν μια επιλογή στο μενού που επηρεάζει το RGB gamut - αλλά στην ευκρίνεια, εδώ αλλάζει το πράγμα...
Την έχω κοιτάξει την επιλογή Colour Space (0...255).
Να υποθέσω και εγώ ότι είναι προβληματικό το κομμάτι!

+1

Υπερευχαριστημένος απο το 34Α τόσο σε αναπαραγωγή (usb, lan) όσο και απο την απεικόνιση στην tv αλλα και στον projector

Να ρωτήσω κάτι άλλο ,τι άλλες hd συσκευές έχετε και κάνετε την σύγκριση στην ποιότητα εικόνας με το EG-M34A .

Όπως αναφέρω και σε άλλο θέμα,πήρα και δεύτερο EG-M34A το οποίο δίνει ποιότητα εικόνας όπως το πρώτο.Έσκισα την συσκευασία αλλιώς θα το πήγαινα πίσω.
Από ότι καταλαβαίνω την φράση " καλή ποιότητα εικόνας "ο καθένας την αντιλαμβάνεται διαφορετικά.

Μετά από μια πιο διεξοδική ματιά θα έλεγα ότι βλέπω μια μικρή διαφορά στην ποιότητα εικόνας στα EG-M34A που έχω.Οπότε το πρώτο που είχα πάρει είχε κάποιο πρόβλημα στην εικόνα από hdmi.Για το δεύτερο EG-M34A (που δεν έχει πρόβλημα) θα έλεγα η ποιότητα εικόνας δεν είναι χάλια όπως το πρώτο,χωρίς να είναι και σε αυτό κάτι το φοβερό.

μεσα σε 3 μηνες αγοραστηκαν 2 σαν το δικο σου αλλα και 2 σαν αυτο
EGREAT EG-R1 HDMI 1.3 NETWORK PLAYER
δεν παρατηρησα κανενα προβλημα.και σεορισμενα αρχεια που κολλαγανε ,κολλαγανε και στα HTPC οποτε θεωρησε η προβληματικο το συγκεριμενο η προβληματικο το αρχειο σου.
Οσο για την εικονα με το χειροτερο hdmi που μπορεις ν αγορασει απο ebay με 5$ εχει ελαφρως χειροτερη εικονα απο το HTPC μου.

Ρίξε μια ματιά και σε αυτό το θέμα: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=32715 , όχι για να αλλάξεις γνώμη βέβαια, αλλά να δεις και τα συμπεράσματα άλλων στην ερώτηση σου...
Το γώριζα το συγκεκριμένο θέμα από τότε που δημοσιεύτηκε.Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει δυο χρόνια,έχουν βγει πολλές συσκευές που ξεπερνάνε αυτές τις προδιαγραφές.Έναν παλιό υπολογιστή που έχω (διετίας) δίνει παρόμοια εικόνα με το EG-M34A.