ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΑΠΟ EGREAT EG-M34A HD NETWORKED MEDIA TANK

Οι προδιαγραφές δεν έχουν αλλάξει σε αυτά τα παρά κάτι δυο χρόνια, οπότε δεν έχουν ξεπεραστεί. Το 1080p εξακολουθεί να είναι 1080p, και το H.264 είναι ακόμα H.264.

Γενικά, τα media players έχουν όλα πάνω κάτω την ίδια εικόνα σε σήμα 1080p. Αυτό ισχύει για συσκευές διετίας, όπως και για της νέας γενιάς. Σε χαμηλότερες αναλύσεις, υπάρχουν κάποιες μικροδιαφορές από chipset σε chipset, λόγω διαφορετικών δυνατοτήτων scaling.

Όσο αφορά τον παλιό σου υπολογιστή, βλέπεις διαφορές σε σχέση με έναν νεότερο; Με τι setup?

Το γώριζα το συγκεκριμένο θέμα από τότε που δημοσιεύτηκε.Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει δυο χρόνια,έχουν βγει πολλές συσκευές που ξεπερνάνε αυτές τις προδιαγραφές.Έναν παλιό υπολογιστή που έχω (διετίας) δίνει παρόμοια εικόνα με το EG-M34A.

Φίλε μου, μου κάνει εντύπωση αυτό που λες. Έχοντας συνδέσει το Μ34Α και σε Kuro, μπορώ να πω ότι η ποιότητα εικόνας του είναι πολύ καλή.
Συνεχίζω να πιστέυω ότι κάτι κάνεις λάθος και δεν φταίει το μηχάνημα.
Θα σε παρακαλούσα εάν μπορείς να βγάλεις 2 φωτογραφίες. Μια από το Bluray player και μια από το Μ34Α ώστε να δούμε την διαφορά που λες.

Οι προδιαγραφές δεν έχουν αλλάξει

Έχεις δίκιο για το "προδιαγραφές" δεν μου ερχότανε στο μυαλό η κατάληλη λέξη.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πριν δυο χρόνια αυτή η ποιότητα εικόνας μπορεί να θεωρείταν καλή ,σήμερα όμως έχουν βγει συσκευές που την έχουν ξεπεράσει.

τα media players έχουν όλα πάνω κάτω την ίδια εικόνα σε σήμα 1080p

Την προηγούμενη εβδομάδα απέκτησα τρία media players τα:EGREAT EG-M34A,XTreamer,Mvix PVR .Είχαν διαφορετική ποιότητα εικόνας μεταξύ τους.
Το Mvix PVR έδειχνε τέλεια τα χρώματα ,όμως δυσκολεύονταν να παίξει τα περισσότερα mkv για αυτό το πήγα πίσω.
Το XTreamer δείχνει καλά τα χρώματα ,καλή ευκρίνεια .
Και το EG-M34A που υστερεί και σε ευκρίνεια και πως δείχνει τα χρώματα.

Θα σε παρακαλούσα εάν μπορείς να βγάλεις 2 φωτογραφίες. Μια από το Bluray player και μια από το Μ34Α ώστε να δούμε την διαφορά που λες.

Θα το έκανα ευχαρίστως δεν έχω όμως φωτογραφική μηχανή.Για να φανούν οι διαφορές πιστεύω χρειάζεται καλή φωτογραφική μηχανή.Θα προσπαθήσω να βρω άν βρω θα ανεβάσω και φωτογραφίες.

Last edited:
Re: Απάντηση: ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΑΠΟ EGREAT EG-M34A HD NETWORKED MEDIA TANK

Έχεις δίκιο για το "προδιαγραφές" δεν μου ερχότανε στο μυαλό η κατάληλη λέξη.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πριν δυο χρόνια αυτή η ποιότητα εικόνας μπορεί να θεωρείταν καλή ,σήμερα όμως έχουν βγει συσκευές που την έχουν ξεπεράσει.

Εννοείς ότι τα φετινά media players έχουν καλύτερη εικόνα από τα περυσινά;

Δεν έχω δει ή διαβάσει οτιδήποτε που να υποστηρίζει αυτή την άποψη. Επίσης, δεν στέκει θεωρητικά.

Μιλώντας πάντα για υλικό 1080p.

Την προηγούμενη εβδομάδα απέκτησα τρία media players τα:EGREAT EG-M34A,XTreamer,Mvix PVR .Είχαν διαφορετική ποιότητα εικόνας μεταξύ τους.
Το Mvix PVR έδειχνε τέλεια τα χρώματα ,όμως δυσκολεύονταν να παίξει τα περισσότερα mkv για αυτό το πήγα πίσω.
Το XTreamer δείχνει καλά τα χρώματα ,καλή ευκρίνεια .
Και το EG-M34A που υστερεί και σε ευκρίνεια και πως δείχνει τα χρώματα.

Με τι ανάλυσης αρχεία έκανες τις δοκιμές σου;

Εφόσον η σύνδεση είναι ψηφιακή (data), η εικόνα "οφείλει" να είναι απoλύτως ίδια σε όλες τις συσκευές με DVI/HDMI σε υλικό 1080p (εννοείται σε 1080p τηλεόραση).

Οι διαφορετικές εικόνες από εκεί και πέρα είναι θέμα post-processing της κάθε συσκευής (εξομάλυνση jaggies κλπ) που αλλάζουν όμως την αρχική εικόνα.

Οι διαφορές που λες μάλλον μου κάνουν για διαφορετικό gamma ή colorspace.

Βλέπω έχει ζωή το συγκεκριμένο thread...
Έκανα και εγώ στην αρχή μια προσπάθεια να δω μήπως κάτι δεν πάει καλά με ρυθμίσεις κτλ κτλ αλλά δεν οδηγεί πουθενά.

Ο φίλος greekgreek για τους άλφα βήτα δικούς του λόγους δε γουστάρει M34...απλό είναι.

Last edited:
Τις δοκιμές τις έκανα σε υλικό 720p και 1080p.
Και οι συσκευές ήταν ρυθμισμένες στα 1080p.
Επικρατεί μια αποψη που λέει ότι όλα τα media players έχουν πάνω κάτω την ίδια εικόνα ,εγώ δεν συμμερίζομαι την άποψη αυτή.
Οι διαφορές είναι ακόμα μεγαλύτερες άν κάνεις σύγκριση με ένα Bluray player.
Την ίδια ταινία την μετέτρεψα σε avchd και την είδα στο Bluray player ,η διαφορές όταν την είδα με το EG-M34A ήταν μεγάλες.
Πάντως δεν είναι θέμα αντιπάθειας με το EG-M34A.

Καλησπερα σας.
θα ηθελα να μου πειτε εαν μπορω να κανω αναπαραγωγή ταινιας 1080 ασυρματα.
Εχω συνδεσει το egreat με tplink στικακι στο linksys και απο εκει παιρνει ταινιας απο εναν imac με το myihome.
Σε καποιες ταινιες κατωτερης ποιοτητας η αναπαραγωγη γινεται κανονικα αλλα δεν μπορει να κανει forward και εαν το κανει η κατασταση play αργει να ερθει.
Σας ευχαριστω.

απο την στιγμη που το mac mini 1.6 core duo το παιζει.... το egreat αυριο το παω πισω.
Δεν υπαρχει λογος να ασχολουμε αλλο με αυτο, ασε και που ειναι web εφαρμογες που εχει οι μισες δεν λειτουργουν.
Θα μεινει το μινι στο σαλονι.
Σας ευχαριστω.

Σχετικά με το πρόβλημα του φίλου greekgreek...
Μήπως έχεις ενεργοποιημένο ταυτόχρονα και τον scaler της tv; Αν ναι - τότε σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό. Επειδή έχω και εγώ το m34a (ένα χρόνο περίπου) πιστεύω ότι μπορώ να έχω άποψη. Σύγκριση m34a με ps3 - με προβολή του avatar - στο M34a με mkv 1920x1080/1080p,24p (περίπου 11GB) και στο ps3 με το αυθεντικό bluray δισκάκι - σε samsung ue55c7000 και panasonic 50g20 - η διαφορά δεν ήταν και πολύ μεγάλη.

Σχετικά με το πρόβλημα του φίλου greekgreek...
Μήπως έχεις ενεργοποιημένο ταυτόχρονα και τον scaler της tv; Αν ναι - τότε σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό. Επειδή έχω και εγώ το m34a (ένα χρόνο περίπου) πιστεύω ότι μπορώ να έχω άποψη. Σύγκριση m34a με ps3 - με προβολή του avatar - στο M34a με mkv 1920x1080/1080p,24p (περίπου 11GB) και στο ps3 με το αυθεντικό bluray δισκάκι - σε samsung ue55c7000 και panasonic 50g20 - η διαφορά δεν ήταν και πολύ μεγάλη.
Κοίτα το πρώτο EG-M34A που πήρα ,είχε τελικά πρόβλημα από το hdmi και η ποιότητα εικόνας δεν ήταν καλή.
Πήρα και δεύτερο EG-M34A ,τα πράγματα είναι καλύτερα στην ποιότητα εικόνας.
Απλά επειδή στο Media Player πάιζω και αρχεία avi ,εκει θα έλεγα ότι το EG-M34A υστερεί.
Στις bluray αρχεία η ποιότητα εικόινας που δίνει είναι καλή.

Πως τα προβαλω μέσω δικτυου ?? Τι καλωδιο χρειαζομαι και τι συνδεεω με τι ?

Συνδέεις το PC με τον router (που λογικά το έχεις ήδη για να έχεις internet στο PC) με καλώδιο Cat5e (ή ασύρματα).
Συνδέεις το player με τον router με καλώδιο Cat5e.
Δημιουργείς ένα share folder στο PC και το κάνεις mount στο player.