ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

sadite

New member
29 June 2008
8
γεια σας παιδια

εχω παρει εδω και δυο χρονια τα εξεις συστηματα:
Ενισχυτης: YAMAXA RXV 750
Ηχεια: mission nxt 5.1

Συμπερασμα?
ο πιο αχρηστος συνδυασμος σε σημειο που ακομα κλαιω τα λεφτα που εδωσα.
Συνολο και τα δυο μαζι 2000 ευρω χωρις υπερβολες.
Ο ηχος?
κουραστικος μεχρι εκει που δεν παει,ενταση λες και σβαρνιετε,για να αρχισω να νοιωθω κατι θα πρεπει ο ενισχυτης η ενταση να ειναι περιπου -5 και ξεκιναει απο - 70.καταλαβενετε δηλαδη.
και κατι αλλο ανα τακτα διαστηματα οταν δουλευει το συστημα λες και ξαφνικα σβηνουν στιγμιαια τα ηχεια,λες και υπεθερμαινωντε και σταματανε.
Δεν ξερω αλλα το συστημα δεν με αφηνει με τις καλυτερες εντυπωσεις.
Μηπως κανω κατι λαθος? η υπαρχει και αλλος παθον εδω μεσα να με σμβουλεψει τι να κανω?

ευχαριστω και συγνωμη εαν σας κουρασα.

Συμμερίζομαι την απογοήτευσή σου αλλά έχω να πω τα εξής:

1. Κατ' αρχήν, δεν αγοράζουμε αυτοκίνητο, μηχανή, ή ...ηχεία αν δεν τα έχουμε δοκιμάσει προηγουμένως -βασικό!

2. Αν δεν γνωρίζουμε συμβουλευόμαστε καλύτερα πριν, παρά μετά τα κατάλληλα φόρουμ όπως αυτό.

3. Εξαρτάται για τί πράγμα τα θέλεις. Από τόσο λεπτά ηχειάκια δεν μπορείς εκ των πραγμάτων να περιμένεις πολλά -απλή φυσική, τα παίρνεις για την φινέτσα τους, και τα προορίζεις για χαμηλές εντάσεις, το πολύ για ηχειάκια κρεβατοκάμαρας, ας πούμε για να ακούς χαμηλά μια απαλή μουσική πολυκάναλου ηχητικού δίσκου αφήνοντας χώρο στο κομοδίνο για το ρολόϊ ενώ θα φαίνονται και όμορφα! Άντε να ρίξεις και μια ματιά σε κανένα δορυφορικό πρόγραμμα 5.1!

4. Στο βιβλίο οδηγιών του συγκεκριμένου ενισχυτή και συγκεκριμένα στη σελίδα 28 (impedance selector switch), αναφέρεται ότι το κεντρικό και κάθε ένα από τα περιφερειακά θα πρέπει να έχουν σύνθετη αντίσταση τουλάχιστον 6Ω (θέση διακόπτη αριστερά). Τα πάνελ όμως που αγόρασες έχουν σύνθετη αντίσταση 4Ω. Αυτό θα προκαλεί τις στιγμιαίες διακοπές που ακούς και κατά πάσα πιθανότητα ρίχνει την ποιότητα του ήχου ακόμα περισσότερο. Επομένως ο συνδυασμός αυτός ηχείων-ενισχυτή δεν είναι συμβατός.

Προσπάθησε με κάθε μέσο να τα δώσεις πίσω αν γίνεται (για αλλαγή με άλλα από το ίδιο κατάστημα) -έστω και με επιβάρυνση. Πάτησε σε αυτό ακριβώς, ότι δεν είναι συμβατά με τον ενισχυτή.

Last edited:
γεια σας παιδια

Tώρα μόλις πρόσεξα (λόγω ώρας...) ότι τα πήρες πριν δύο χρόνια... (άκυρον το να τα γυρίσεις πίσω)
Καλά, μετά από δύο χρόνια ..απογοητεύτηκες; Αν είναι έτσι, τα έβγαλαν τα λεφτά τους! (Φαντάζομαι ότι ούτε ο asikamin πρόσεξε ότι ζητάς συμβουλή μετά από δύο χρόνια αφού αναφέρει ότι έχουν καταργηθεί!) :smile:

Για να σκεφτούμε όμως τι λάθη μπορεί να έχεις κάνει αυτά τα δύο χρόνια... Πρόσεξε μήπως είχες όλο αυτόν το καιρό τον διακόπτη Impedance Selector γυρισμένο δεξιά. Επίσης, μήπως είχες συνδέσει με λάθος πολικότητα τα ηχεία. Αν έχει γίνει κάτι τέτοιο, θα αφαιρεί όγκο, ενώ θα αυξάνει πλασματικά τη στερεοφωνική εικόνα (ψευδοστέρεο).
Άλλα λάθη (εκτός από αυτά που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ) δεν βλέπω...

Last edited:
Τα ηχεια εκτος απο την χαμηλη αντισταση εχουν και χαμηλη ευαισθησια πραγμα που σημαινει οτι εχουν μεγαλες απαιτησεις σε ρευμα απο τον ενισχυτη .
Ο ενισχυτης σου ειναι και αυτος χαμηλης κατηγοριας με χαμηλο τροφοδοτικο και οταν προσπαθει να δωσει το ρευμα που χρειαζονται τα ηχεια υπερθερμενεται και σβηνει.
Οι λυσεις που εχεις ειναι δυο η αλλαζεις ηχεια η βαζεις εναν πεντακαναλο τελικο για να παρεις περισσοτερο ρευμα.
Περνα απο το καταστημα που τα πηρες και κανε ενα μαθημα xxx στον πωλητη που στα πουλησε

τα ηχεια ειναι τα mission fs1 5.1 nxt,τοτε οταν ενημερωνομουνα διαβασα οτι ηταν καλα.
Αλλα δυστηχως δυο χρονια τωρα κλαιω.Δεν ξερω τι να κανω γι αυτο ζηταω την βοηθεια σας εστω και τωρα πως μπορω να δωσω ζωη στο συστημα.
θα μου πεις μετα απο δυο χρονια δεν το παρατηρησες?
Ναι το ειχα καταλαβει αλλα λες ασε μηπως εγω κανω κατι λαθος.
ετσι περασε πολλις καιρος .........

Εμένα πάλι αυτη η τόσο χάλι ακατάσταση που περιγράφεται δεν μου κάθεται καλά, ούτε σε χέση με τον συγκεκριμένο ενισχυτή, ούτε με τα ηχεία.Εντάξει δεν λέω ότι είναι και οι top επιλογές στις κατηγορίες τους, αλά δεν είναι και του σωρού.
Κάτι δεν πέπει να πηγαίνει καλά είτε στις ρυθμίσεις ενισχυτή, είτε με την τοποθέτηση των ηχείων, είτε με τον συγκεκριμένο χώρο.

γεια σας παιδια

Συμπερασμα?
ο πιο αχρηστος συνδυασμος σε σημειο που ακομα κλαιω τα λεφτα που εδωσα.
Συνολο και τα δυο μαζι 2000 ευρω χωρις υπερβολες.
Ο ηχος?
κουραστικος μεχρι εκει που δεν παει,ενταση λες και σβαρνιετε,για να αρχισω να νοιωθω κατι θα πρεπει ο ενισχυτης η ενταση να ειναι περιπου -5 και ξεκιναει απο - 70.καταλαβενετε δηλαδη.
και κατι αλλο ανα τακτα διαστηματα οταν δουλευει το συστημα λες και ξαφνικα σβηνουν στιγμιαια τα ηχεια,λες και υπεθερμαινωντε και σταματανε.
Δεν ξερω αλλα το συστημα δεν με αφηνει με τις καλυτερες εντυπωσεις.
Μηπως κανω κατι λαθος? η υπαρχει και αλλος παθον εδω μεσα να με σμβουλεψει τι να κανω?

ευχαριστω και συγνωμη εαν σας κουρασα.

fs2_sub_panel_740x841.jpg

Αν έχεις τα ηχεία απευθείας στον ενισχυτή δοκίμασε να τα συνδέσεις πρώτα στο sub μέσο του ειδικού βύσματος και ακολούθως στα ηχεία. Από τον ενισχυτή δηλώνεις όλα τα ηχεία large και δίχως sub.

Μην περιμένεις μεγάλες στάθμες από τα συγκεκριμένα ηχεία αφού οι δυνατότητες τους σε αυτό τον τομέα είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

Σε γενικές γραμμές πριν αρκετά χρόνια που άκουσα στερεοφωνικά κάποια NΧΤ τις mission μου άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις με κρυστάλλινο ήχο και σφικτό μπάσο.

Απάντηση: Re: ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

1. Κατ' αρχήν, δεν αγοράζουμε αυτοκίνητο, μηχανή, ή ...ηχεία αν δεν τα έχουμε δοκιμάσει προηγουμένως -βασικό!

Ξέχασες τις γυναίκες.
-bye--bye--bye-
ΒΑΣΙΚΟ.

MissionFS1_controls.jpg

Μάλλον το mission fs1 αυτό είναι και θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις και στην είσοδο και την έξοδο τα δικά του κατάλληλα βύσματα.

συμφωνω με τους υπολοιπους χωρις δοκιμη δεν παιρνουμε ΤΙΠΟΤΑ.
ο ενισχυτης σου τιμαται γυρω στα 670 ευρω με τα υπολοιπα μεχρι τα 2000 επαιρνες σετ τετοιων ηχειων http://www.klipsch.com/products/details/rf-25.aspx, μαυρη αγορα σου πουλησανε ολο το σετ

Διαφωνω! οτι πληρωνεις παιρνεις(εκτος απο ελαχιστες εξαιρεσεις).....
Ο φιλος μια χαρα "μηχανακια" πηρε και σιγουρα ειναι περιεργο που αποφασισε οτι δε του αρεσαν μετα απο 2 χρονια.
Τα ηχεια εχουν παρει πολυ καλες κριτικες και η τιμη που εχει πληρωσει ειναι νορμαλ πριν 2 χρονια.

συμφωνω με τους υπολοιπους χωρις δοκιμη δεν παιρνουμε ΤΙΠΟΤΑ.

Σ'αυτο μην ειστε απολυτοι κυριοι!
Δεν μενουμε ολοι στην Αθηνα και δεν ειναι ευκολο να βρεις αυτο που ζητας στημενο γιανα το ακουσεις, το ξερετε πολυ καλα.
Και το ιδανικοτερο να ειναι στημενο στον χωρο σου.
Οσα πολυκαταστηματα επισκευτηκα στον χωρο του Home Cinema το στησιμο ηταν χαλια.
Τα forum ειναι γιαυτη την δουλεια και την κανουν πολυ καλα για εμας που πολλες φορες αγοραζουμε στο σακι.

Η αλήθεια είναι ότι πάντα υποστηρίζουμε το σωστό...δηλαδή άκουσε πριν αγοράσεις.
Το θέμα είναι ...που;πως;με ποιά μηχανήματα συνοδία;....και επίσης η αλήθεια είναι ότι στην επαρχία τα ερωτήματα αυτά γίνονται ακόμη δυσκολότερα στην λύση τους.
Ας μην είμαστε λοιπόν τόσο κατηγορηματικοί απέναντι σε εκείνους που αγόρασαν χωρίς πριν να ακούσουν, έστω και εαν προσπάθησαν να το πετύχουν.Πολλές φορές μερικά πράγματα δεν είναι στο χέρι μας.Βεβαίως το ρίσκο παραμονεύει πάντα σε τέτοιες επιλογές και φυσικά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να το δεχθούμε σε περίπτωση λάθους επιλογής.

Λοιπόν σοβαρευτείτε, γιατί μπορεί να είναι πλαστικά τα ηχεία αλλά φαίνετε η διαφορετική τεχνολογία τα κάνει καλύτερα και από ηχεία σχεδόν διπλάσιας τιμής. Το λέει και το hitech :worshippy: http://www.hitech.gr/data/xls/T79_HT_Internet.xls

Εγώ πάντως είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το λάθος πρέπει να είναι στις συνδέσεις ηχείων με το sub.

Κάνετε υπομονή μέχρι να διευκρινίσουμε τι γίνεται. :ernaehrung004:

τα ηχεια παιδια ειναι συνδεμενα στο sub και οχι στον ενισχυτη και εχω πιστευω πως εκει κατι δεν παει καλα ,και για αυτο ισως γινονται και αυτες η διακοπες των δεκατων δευτερολεπτου.

Πολύ περίεργα μας τα λες η πράγματι πολύ περίεργα είναι τα πράγματα όντως.

Ο ηχος?

Όπως μας τα λες καταλαβαίνω ότι ο ενισχυτής στο παρά πέντε πριν το τέρμα αρχίζει να ψιθυρίζει. Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά η δεν το διατύπωσες καλά αλλά αυτό το πράμα δεν έχει σχέση ούτε με την ευαισθησία τον ηχείων αλλά ούτε και με την αντίσταση.

Όταν λες κουραστικός ήχος τι εννοείς τσιρίζει δεν έχει μπάσο τι?

Διευκρίνισε για να πάμε παρακάτω

Όταν υπερθερμανθεί ο ενισχυτής λογικά δεν διακόπτει για κλάσματα του δευτερόλεπτου αλλά μπαίνει σε κατάσταση standby.

Απάντηση: Re: ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

τα ηχεια παιδια ειναι συνδεμενα στο sub και οχι στον ενισχυτη και εχω πιστευω πως εκει κατι δεν παει καλα ,και για αυτο ισως γινονται και αυτες η διακοπες των δεκατων δευτερολεπτου.

Γιατί έχεις τα ηχεία συνδεδεμένα πάνω στο sub? Βάλτα στον ενισχυτή και δεν νομίζω να έχεις κανένα πρόβλημα. :2thumb22sup: