Απογραφη.1)Υποχρεωτικη 2)Παγιδες και υπουλες ενεργειες ?

Re: Απάντηση: Re: Απογραφη.1)Υποχρεωτικη 2)Παγιδες και υπουλες ενεργειες ?

Σίγουρα. 1,7 ευρώ το σπίτι και 1,3 ευρώ κάθε άτομο που απογράφεται.

http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/General/NWS_PROSKLISI_APOGRAFEIS.pdf

Και στις προηγούμενες απογραφές κάτι παρόμοιο συνέβαινε (στην απογραφή του 2001 ήμουν απογραφέας και είχα πάρει περίπου 50 χιλιάδες καθαρά αν θυμάμαι καλά).

Νομιζα οτι ηταν εθελοντικα.
Θενκς :a0210:

Re: Απάντηση: Απογραφη.1)Υποχρεωτικη 2)Παγιδες και υπουλες ενεργειες ?

Πως προσλαμβάνονται οι απογραφείς?

Εμένα απογραφέας ήταν μια γειτόνισα, την οποία γνώριζα κατ'όνομα μόνο, (όχι ιδιαιτέρως συμπαθής) η οποία επιπλέον δεν μου δήλωσε ότι ήταν γειτόνισα και το κατάλαβα όταν είδα το όνομα στην κονκάρδα της.

Να σημειώσω ότι προσπάθησε να με ρωτήσει και ορισμένες επιπλέον ερωτήσεις (βλ. κουτσομπολιό)

Βγήκε ανακοίνωση στο statistics.gr και έκανες αίτηση. Προτιμήθηκαν οι άνεργοι πρώτα κ.λ.π.

Η ερώτηση δεν αφορά έτσι κι αλλιώς τους φιλοξενούμενους, μόνο τους μόνιμους κατοίκους του σπιτιού. Υπήρχε και στην προηγούμενη απογραφή, με διαφορετική διατύπωση όμως...

Αν είχες φιλοξενηθεί σε μία κατοικία στις 9/5 και είσαι ακόμα εκεί και δε θ' απογραφείς στη μόνιμη κατοικία σου, απογράφεσαι εκεί που σε πέτυχε ο απογραφέας.

Η πλάκα είναι ότι 9/5 παίζει να μην κοιμήθηκα σπίτι μου αλλά να ήμουν στη δουλειά...

Προσωρινά απών. Δεν κοιμήθηκες σε άλλη 2ουσα οικία ή φιλοξενήθηκες σε κάποιο σπίτι.

είναι η κοπέλα μου απογραφέας και εχει πέσει πολυ χαρτούρα!
εχει πάρα πολλές ερωτήσεις το χαρτί και γενικά ο κόσμος αγανακτά.

επίσης δεν έχει καταγράψει κανένα αλβανό αφού όλοι της κλείνουν την πόρτα!!

Χαρτούρα άπειρη. Θέλει και τρόπο προσέγγισης πάντως και ευγένεια ίσως και υπομονή και κατανόηση. Ο κόσμος φοβάται γενικά, ακόμα και οι αλλοδαποί.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απογραφη.1)Υποχρεωτικη 2)Παγιδες και υπουλες ενεργειες ?

Αν είχες φιλοξενηθεί σε μία κατοικία στις 9/5 και είσαι ακόμα εκεί και δε θ' απογραφείς στη μόνιμη κατοικία σου, απογράφεσαι εκεί που σε πέτυχε ο απογραφέας.

Ακριβώς...

Να τονίσω ότι υπάρχουν και ελλείψεις πάντως...

όσοι πιστοί ποσέλθετε... :Banane0:

http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/General/apografeis_aitiseis_oikismoi.xls

Φανταζομαι οτι δεν θα ειναι παντου ο φορτος εργασιας ο ιδιος...

Ηρθε προχτες το Σαββατο μια 4αδα απογραφεων, ειχε αραξει στην μεση του δρομου εξω απο το σπιτι και καθοντουσαν 20 λετα μεσα στο αυτοκινητο...

Κατεβαινω κατω,
"τι εγινε βρε παιδια, χαθηκατε? Αξιεξοδο ειναι εδω"
"ειμαστε απογραφεις, και εχουμε οοοολη αυτη την περιοχη" (δειχνοντας μου ενα χαρτη.
"Οκ, ελατε σε εμας. Τυχεροι εισαστε. Αμα βρειτε πανω απο 3-4 οικογενεις σε οοολη αυτη την περιοχη...."

Φανταζομαι οτι δεν θα ειναι παντου ο φορτος εργασιας ο ιδιος...

Ηρθε προχτες το Σαββατο μια 4αδα απογραφεων, ειχε αραξει στην μεση του δρομου εξω απο το σπιτι και καθοντουσαν 20 λετα μεσα στο αυτοκινητο...

Κατεβαινω κατω,
"τι εγινε βρε παιδια, χαθηκατε? Αξιεξοδο ειναι εδω"
"ειμαστε απογραφεις, και εχουμε οοοολη αυτη την περιοχη" (δειχνοντας μου ενα χαρτη.
"Οκ, ελατε σε εμας. Τυχεροι εισαστε. Αμα βρειτε πανω απο 3-4 οικογενεις σε οοολη αυτη την περιοχη...."

Δεν μπορείς να φανταστείς.
Το έχω αναφέρει ήδη στους αρχιεπόπτες.
Υπάρχουν περιοχές >160 κατοικιών σε 1 οικοδομικό τετράγωνο, πλήρως κατοικήσιμες από >τριμελείς οικογένεις που θ'αποδώσουν στον απογραφέα: 1,7*160+1,3*160*3=896 όταν και εφ' όσων...

Και υπάρχουν και περιοχές <120 κατοικίες σε 15 Ο.Τ., έκτασης >3 τ.χλμ., σε χωματόδρομους, με εγκαταλελειμένα ή εξοχικά σπίτια, που θ' αποδώσουν στον απογραφέα: 1,7*120+1,3*60*3=438 όταν και εφ'όσων. Δε δίνονται οδοιπορικά, δεν πληρώνεται η βενζίνη δεν δεν...

Αυτοί οι 2 τομείς ενδέχεται να είναι και γειτονικοί.

Βέβαια το λάθος των "δικών" σου είναι ότι πηγαίναν 4-4... Δε θα τελειώσουν ΠΟΤΕ!

σημερα πηρα τηλεφωνο και ρωτησα

αν εχω διαβασει λεω σωστα το νομο

υπαρχει προστιμο απο 1.000 ως 50.000 ευρω

ναι ετσι ειναι λεει , αλλα μου ειπε οτι υπαρχει εγκυκλιος να μην εφαρμοστει η συγκεκριμμενη διαταξη ... ( § 8 )

και λεω αμα αυριο αποφασισει το κρατος οτι του λειπουν 2-3 δις ?

ουτως η αλλως ολα τα στοιχεια αυτα θα ειναι στη διαθεση της τροικας και δεν εμπιστευομαι κανενα απορρητο τιποτα

ουτε και ξερεις ποιος ειναι αυτος ... ειναι απογραφεας ? και αν ειναι θα τηρησει το απορρητο αυτος ? και αν το τηρησει αυτος οι ανωτεροι του ? το υπουργειο ?

αφησανε σημειωμα και λεει οτι δεν ηταν ανοιχτα κλπ και μονος του ο κυριος ειπε θα ρθω την ταδε μερα

και απο κατω ελεγε η απογραφη ειναι υποχρεωτικη συμφωνα με το αρθρο 2 § 3 νομιζω του ν 3382/2010

πραγματι ετσι φαινεται να λεει ο νομος

αλλα οι κυρωσεις ειναι στο αρθρο 8

αρθρο 2 παρ 3
3. Οι υπηρεσίες και οι φορείς του δημόσιου τομέα, ό-
πως αυτός ορίζεται στην παράγραφο 6 του άρθρου 1 του
ν.1256/1982 (ΦΕΚ 65 Α´), υποχρεούνται να εξασφαλί-
ζουν την πρόσβαση σε όλες τις διοικητικές πηγές και τα
δημόσια μητρώα και αρχεία, τα οποία τηρούνται από αυ-
τές, εγγράφως ή με ηλεκτρονικά, μαγνητικά ή άλλα ανά-
λογα μέσα, παρέχοντας πρωτογενή στατιστικά στοιχεία
και πρωτογενείς πληροφορίες στην ΕΛ.ΣΤΑΤ.. νομικά
πρόσωπα του ιδιωτικού τομέα, οι ενώσεις προσώπων και
τα φυσικά πρόσωπα υποχρεούνται να
εξασφαλίζουν την
πρόσβαση στους φορείς του ΕΛ.Σ.Σ. σε όλες τις πηγές ή
τα αρχεία που τηρούνται εγγράφως ή με ηλεκτρονικά,
μαγνητικά ή άλλα ανάλογα μέσα και να παρέχουν έγκαι-
ρα και με ακρίβεια κάθε στοιχείο ή πρωτογενή πληροφο-
ρία που ζητείται από αυτούς τους φορείς για την άσκηση
των αρμοδιοτήτων τους.
Τα στοιχεία και πληροφορίες
της παραγράφου αυτής χρησιμοποιούνται από την
ΕΛ.ΣΤΑΤ. και τους λοιπούς φορείς του ΕΛ.Σ.Σ. για την
παραγωγή των επίσημων στατιστικών, όπως ειδικότερα
ορίζεται στον Κανονισμό Στατιστικών Υποχρεώσεων.

Άρθρο 8
Διοικητικές κυρώσεις

1. Με απόφαση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. επιβάλλονται στον προϊ-
στάμενο της αρμόδιας υπηρεσίας ή στο νόμιμο εκπρό-
σωπο του νομικού προσώπου δημοσίου ή ιδιωτικού δικαί-
ου ή στο φυσικό πρόσωπο οι ακόλουθες διοικητικές κυ-
ρώσεις, για παράβαση των υποχρεώσεών τους που προ-
βλέπονται από τον παρόντα νόμο, τον Κανονισμό Στατι-
στικών Υποχρεώσεων των φορέων του ΕΛ.Σ.Σ. και από
κάθε άλλη διάταξη που αφορά τις υποχρεώσεις πρόσβα-
σης σε πηγές, μητρώα ή αρχεία ή την παροχή στοιχείων,
για την ανάπτυξη, παραγωγή και διάδοση στατιστικών:
α) Σύσταση για άρση της παράβασης μέσα σε ορισμέ-
νη αποκλειστική προθεσμία.
ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ) 427
β) Πρόστιμο ύψους από χίλια (1.000) ευρώ έως πενή-
ντα χιλιάδες (50.000) ευρώ, εάν παρέλθει άπρακτη η α-
ποκλειστική προθεσμία για άρση της παράβασης.
Οι διοικητικές κυρώσεις επιβάλλονται πάντοτε ύστερα
από ακρόαση του προϊσταμένου της αρμόδιας υπηρε-
σίας ή του νόμιμου εκπροσώπου του νομικού προσώπου
δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου ή του φυσικού προσώπου
και είναι ανάλογη προς τη βαρύτητα και τις συντρέχου-
σες περιστάσεις. Η υποτροπή συνιστά επιβαρυντική πε-
ρίπτωση για την επιμέτρηση της διοικητικής κυρώσεως.

Last edited:
εδω ομως τι λεει ?

http://genesisxresearch.wordpress.com/2011/05/13/apografh2011/

« Σοκ και Δέος με την Απογραφή και στην Αγγλία! 150 εκ. λίρες το συμβόλαιο στη Λοκχιντ Μάρτιν για την απογραφή!Όχι σε Απογραφή που δίνει το Πάσο Ελευθέρας στους λαθρομετανάστες και ανακρίνει Έλληνες! Μποϊκοτάζ και ξεχωριστή απογραφή! »
Όχι σε Απογραφή-Ανάκριση 3ου βαθμού, των εκατοντάδων προσωπικών ερωτήσεων! Είναι υποχρεωτική; Όχι! Διαβάστε εδώ γιατί. Μην αφήσετε να σας τρομοκρατήσουν κι άλλο!
09/05/2011
Όχι σε απογραφή που δίνει το Πάσο Ελευθέρας στους λαθρομετανάστες και ανακρίνει Έλληνες! Μποϊκοτάζ και ξεχωριστή απογραφή!
Είναι υποχρεωτική η απογραφή; Δε νομίζω… Διαβάστε εδώ γιατί δεν είναι υποχρεωτικήΤην είδηση την έστειλε το ιστολόγιο Herr K. Σε καμία περίπτωση ο νόμος δεν προβλέπει κυρώσεις σε φυσικά πρόσωπα και δεν περιγράφει ως παράβαση την άρνηση παραχώρησης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και στοιχείων στην στατιστική υπηρεσία ή την απουσία. Διαβάστε το Ν.3832/2010 http://www.taxnews.tv/news/nomos-3832-2010/
Εδώ το Pdf του εντύπου της Απογραφής-Ανάκρισης 3ου βαθμού των 10 σελίδων και των εκατοντάδων προσωπικών ερωτήσεων!!!

Είναι υποχρεωτική η απογραφή ; Δε νομίζω…

Σε άρθρα και δημοσιεύματα εμφανίζεται η απογραφή του πληθυσμού ως υποχρεωτική. Μάλιστα αναφέρονται και κυρώσεις για όσους δεν επιθυμούν να απογραφούν, με ποσά από 1000 έως 50.000 ευρώ, βάσει του Ν.3832/2010 περί σύστασης της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας. Ωστόσο διαβάζοντας κάποιος το νόμο διαπιστώνει ότι η…..
αλήθεια είναι διαφορετική..

Συγκεκριμένα στο άρθρο 8 «Διοικητικές κυρώσεις» του νόμου αναγράφονται τα εξής :

“1. Με απόφαση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. επιβάλλονται στον προϊ στάμενο της αρμόδιας υπηρεσίας ή στο νόμιμο εκπρό σωπο του νομικού προσώπου δημοσίου ή ιδιωτικού δικαί ου ή στο φυσικό πρόσωπο οι ακόλουθες διοικητικές κυ ρώσεις, για παράβαση των υποχρεώσεών τους που προ*βλέπονται από τον παρόντα νόμο, τον Κανονισμό Στατι στικών Υποχρεώσεων των φορέων του ΕΛ.Σ.Σ. και από κάθε άλλη διάταξη που αφορά τις υποχρεώσεις πρόσβα σης σε πηγές, μητρώα ή αρχεία ή την παροχή στοιχείων, για την ανάπτυξη, παραγωγή και διάδοση στατιστικών:

α) Σύσταση για άρση της παράβασης μέσα σε ορισμέ νη αποκλειστική προθεσμία.

β) Πρόστιμο ύψους από χίλια (1.000) ευρώ έως πενή ντα χιλιάδες (50.000) ευρώ, εάν παρέλθει άπρακτη η α ποκλειστική προθεσμία για άρση της παράβασης.”

Ωστόσο τα φυσικά πρόσωπα στα οποία μπορούν να επιβληθούν οι παραπάνω κυρώσεις, για παράβαση των υποχρεώσεών τους, είναι σύμφωνα με το άρθρο 7 του ίδιου νόμου τα φυσικά πρόσωπα που «…αποκτούν, με οποιονδήποτε τρόπο, πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, δεσμεύο νται από το απόρρητο και έχουν υποχρέωση χρήσης αυ τών των στοιχείων αποκλειστικά για στατιστικούς σκο πούς.»

Σε καμία περίπτωση ο νόμος δεν προβλέπει κυρώσεις σε άλλα φυσικά πρόσωπα και δεν περιγράφει ως παράβαση την άρνηση παραχώρησης στοιχείων στην στατιστική υπηρεσία.

Διαβάστε το Ν.3832/2010 http://www.taxnews.tv/news/nomos-3832-2010/και

Εδώ οι απογραφείς δεν δίνουν καν σε όλους τις αποδείξεις απογραφής, έτσι ενδεχομένως θα μπορούσαν να μπουν (αν ίσχυε κάτι τέτοιο) πρόστιμα ακόμα και σε όσους απογράφηκαν! Τι συζητάμε τώρα. Όση αξία έχει η υποχρεωτικότητα της ψήφου στις εκλογές, άλλο τόσο (και λιγότερη) έχει αυτή της απογραφής...

για την ψηφο δεν υπαρχει νομος που να προβλεπει κυρωσεις

το Σ λεει οτι ειναι υποχρεωτικη . παλια ελεγε οτι '' νομος οριζει τις συνεπειες ... '' κλπ

τωρα αυτο απαλειφθηκε και εμεινε μονο το οτι ειναι υποχρεωτικη
( αρα και να ψηφιστει τετοιος νομος μπορει να θεωρηθει αντισυνταγματικος )

εδω ομως υπαρχει το αρθρο 8

Το οποίο όμως δεν λέει τίποτα για κυρώσεις στους πολίτες που δεν απογράφονται, αλλά μιλά για κυρώσεις στους υπεύθυνους υπηρεσιών και των απογραφων αν δεν τηρούν κάποιες υποχρεώσεις τους, όπως πρόσβαση σε πηγές και το απόρρητο των στοιχείων όπως περιγράφονται στο άρθρο 2 παράγραφοι 3 και 4, και του άρθρου 7. Υπάρχει κάτι που δεν κατάλαβα;

ΥΓ. Ως φυσικό πρόσωπο θα μπορούσες για παράδειγμα να διατηρείς μία βάση δεδομένων (προφανώς δηλωμένη, διαφορετικά πως θα σου ζητήσουν στοιχεία) και έτσι να προκύπτει η υποχρέωση να δώσεις στοιχεία που αφορούν αυτή τη βάση εφόσον ζητηθεί από την στατιστική υπηρεσία. Δε νομίζω και δεν βλέπω από κάπου να προκύπτει παρόμοια υποχρέωση από έναν απλό πολίτη που ερωτάται σε μία απογραφή ή άλλη στατιστική έρευνα.

Last edited:
Πως προσλαμβάνονται οι απογραφείς?

Εμένα απογραφέας ήταν μια γειτόνισα, την οποία γνώριζα κατ'όνομα μόνο, (όχι ιδιαιτέρως συμπαθής) η οποία επιπλέον δεν μου δήλωσε ότι ήταν γειτόνισα και το κατάλαβα όταν είδα το όνομα στην κονκάρδα της.

Να σημειώσω ότι προσπάθησε να με ρωτήσει και ορισμένες επιπλέον ερωτήσεις (βλ. κουτσομπολιό)
Άν κατάλαβα καλά, προτιμούνται πρώτα οι άνεργοι (ΟΑΕΔ).
Μάλιστα, είχε προκύψει κι ένα θέμα πριν 10 μέρες. Δηλ. Οι άνεργοι που παίρνουν επίδομα απ' τον ΟΑΕΔ, έπρεπε να δηλώσουν ότι εργάζονται προσωρινά, στην απογραφή. Ο κανονισμός του ΟΑΕΔ όμως λέει, ότι σ' αυτή τη περίπτωση, χάνουν το επίδομα του ΟΑΕΔ.
Έγινε ένα μικρό κομφούζιο. Οπότε βγήκε κάποιος υπουργός δεν θυμάμαι ποιός, γιατί όλοι μιλάνε για όλα και λένε διαφορετικά πράγματα (για το ίδιο θέμα εννοείται) και είπε ότι, θα φροντίσει γι' αυτό, ώστε να μη χάσουν οι (άνεργοι) το επίδομά τους, δουλεύοντας 2 εβδομάδες σαν απογραφείς.

Αν δεν έρθουν τι γίνεται?

Πότε λήγει η απογραφή?

Οριστική ημερομηνία απογραφής η 24η Μαϊου,

Τελικά δεν ήρθαν...

Να ξέρετε ότι όταν ανακοινώσουν τον πληθυσμό της ελλάδας, δε θα είναι ακριβής...:Banane0::Banane0:

Τελικά δεν ήρθαν...

Να ξέρετε ότι όταν ανακοινώσουν τον πληθυσμό της ελλάδας, δε θα είναι ακριβής...:Banane0::Banane0:

Δώσε τους περιθώριο μέχρι αύριο το βράδυ. Ποτέ δεν ξέρεις....

Σε εμάς την Παρασκευή ήρθε μια κοπελίτσα και μας είπε πως θα περάσει το Σαββάτο το απόγευμα από την πολυκατοικία,όσο την είδατε..
Μας απογράψανε..

Απάντηση: Re: Απογραφη.1)Υποχρεωτικη 2)Παγιδες και υπουλες ενεργειες ?

Τελικά δεν ήρθαν...

Ναι, θα λείπουν τρεις τελείτσες. Είναι σαν αυτό που λέμε "μην χάσεις καμία οξεία" :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απογραφη.1)Υποχρεωτικη 2)Παγιδες και υπουλες ενεργειες ?

Ναι, θα λείπουν τρεις τελείτσες. Είναι σαν αυτό που λέμε "μην χάσεις καμία οξεία" :flipout:

Ναι, αλλά τρεις τελίτσες ... ΝΑ!:flipout::flipout:

Εγώ που δεν με απογράψανε, εχω λόγο να ανησυχώ ?
Δεν με βρήκανε ούτε στο μαγαζί που βρίσκομαι 12-13 ωρες τη μέρα, ούτε στο σπίτ.Ούτε σημείωμα μου αφήσανε.