εδω ομως τι λεει ?
http://genesisxresearch.wordpress.com/2011/05/13/apografh2011/
« Σοκ και Δέος με την Απογραφή και στην Αγγλία! 150 εκ. λίρες το συμβόλαιο στη Λοκχιντ Μάρτιν για την απογραφή!Όχι σε Απογραφή που δίνει το Πάσο Ελευθέρας στους λαθρομετανάστες και ανακρίνει Έλληνες! Μποϊκοτάζ και ξεχωριστή απογραφή! »
Όχι σε Απογραφή-Ανάκριση 3ου βαθμού, των εκατοντάδων προσωπικών ερωτήσεων! Είναι υποχρεωτική; Όχι! Διαβάστε εδώ γιατί. Μην αφήσετε να σας τρομοκρατήσουν κι άλλο!
09/05/2011
Όχι σε απογραφή που δίνει το Πάσο Ελευθέρας στους λαθρομετανάστες και ανακρίνει Έλληνες! Μποϊκοτάζ και ξεχωριστή απογραφή!
Είναι υποχρεωτική η απογραφή; Δε νομίζω… Διαβάστε εδώ γιατί δεν είναι υποχρεωτικήΤην είδηση την έστειλε το ιστολόγιο Herr K. Σε καμία περίπτωση ο νόμος δεν προβλέπει κυρώσεις σε φυσικά πρόσωπα και δεν περιγράφει ως παράβαση την άρνηση παραχώρησης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και στοιχείων στην στατιστική υπηρεσία ή την απουσία. Διαβάστε το Ν.3832/2010
http://www.taxnews.tv/news/nomos-3832-2010/
Εδώ το Pdf του εντύπου της Απογραφής-Ανάκρισης 3ου βαθμού των 10 σελίδων και των εκατοντάδων προσωπικών ερωτήσεων!!!
Είναι υποχρεωτική η απογραφή ; Δε νομίζω…
Σε άρθρα και δημοσιεύματα εμφανίζεται η απογραφή του πληθυσμού ως υποχρεωτική. Μάλιστα αναφέρονται και κυρώσεις για όσους δεν επιθυμούν να απογραφούν, με ποσά από 1000 έως 50.000 ευρώ, βάσει του Ν.3832/2010 περί σύστασης της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας. Ωστόσο διαβάζοντας κάποιος το νόμο διαπιστώνει ότι η…..
αλήθεια είναι διαφορετική..
Συγκεκριμένα στο άρθρο 8 «Διοικητικές κυρώσεις» του νόμου αναγράφονται τα εξής :
“1. Με απόφαση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. επιβάλλονται στον προϊ στάμενο της αρμόδιας υπηρεσίας ή στο νόμιμο εκπρό σωπο του νομικού προσώπου δημοσίου ή ιδιωτικού δικαί ου ή στο φυσικό πρόσωπο οι ακόλουθες διοικητικές κυ ρώσεις, για παράβαση των υποχρεώσεών τους που προ*βλέπονται από τον παρόντα νόμο, τον Κανονισμό Στατι στικών Υποχρεώσεων των φορέων του ΕΛ.Σ.Σ. και από κάθε άλλη διάταξη που αφορά τις υποχρεώσεις πρόσβα σης σε πηγές, μητρώα ή αρχεία ή την παροχή στοιχείων, για την ανάπτυξη, παραγωγή και διάδοση στατιστικών:
α) Σύσταση για άρση της παράβασης μέσα σε ορισμέ νη αποκλειστική προθεσμία.
β) Πρόστιμο ύψους από χίλια (1.000) ευρώ έως πενή ντα χιλιάδες (50.000) ευρώ, εάν παρέλθει άπρακτη η α ποκλειστική προθεσμία για άρση της παράβασης.”
Ωστόσο τα φυσικά πρόσωπα στα οποία μπορούν να επιβληθούν οι παραπάνω κυρώσεις, για παράβαση των υποχρεώσεών τους, είναι σύμφωνα με το άρθρο 7 του ίδιου νόμου τα φυσικά πρόσωπα που «…αποκτούν, με οποιονδήποτε τρόπο, πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, δεσμεύο νται από το απόρρητο και έχουν υποχρέωση χρήσης αυ τών των στοιχείων αποκλειστικά για στατιστικούς σκο πούς.»
Σε καμία περίπτωση ο νόμος δεν προβλέπει κυρώσεις σε άλλα φυσικά πρόσωπα και δεν περιγράφει ως παράβαση την άρνηση παραχώρησης στοιχείων στην στατιστική υπηρεσία.
Διαβάστε το Ν.3832/2010
http://www.taxnews.tv/news/nomos-3832-2010/και