Αποκατάσταση Citroen DSuper '72

O "Bάτραχος" ήταν η ID και όχι η DS.
Θα μου πείτε τώρα ότι πέρα από τους μικρότερους κινητήρες της ID είναι στην ουσία το ίδιο αυτοκίνητο με την DS, αλλά η "φάτσα" βατράχου είναι χαρακτηριστικό της ID (βλέπε φώτο) -bye-

Το Wikipedia έχει φοβερή περιγραφή για την DS:
http://en.wikipedia.org/wiki/Citroën_DS

Α ναι, σωστά.
Τα φανάρια...

δεν με κατάλαβες, έχω ακούσει ότι από μια ηλικία και πάνω οι ασφαλιστικές
δεν σου το ασφαλίζουν . Μάλιστα όταν τα βγάζουν βόλτα "παίρνουν"
ημερήσια ασφάλεια !
έτσι τουλάχιστον έχω ακούσει, μπορεί να είναι και ράδιο αρβύλα .

Η ΕΛΠΑ με την οποία τελικά έβγαλα τις πινακίδες συνεργάζεται με πολυ μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία η οποία έχει ειδικό συμβόλαιο για τέτοιου είδους αυτοκίνητα και με πραγματικά μικρό ετήσιο κόστος. Οι καλύψεις βέβαια είναι οι βασικές ωστόσο αν αναλογιστούμε οτι τέτοια αυτοκίνητα δεν κυκλοφορούν για καθημερινή χρήση φαντάζομαι οτι και οι ασφαλιστικές δεν πρόκειται να "χάσουν"...

Πραγματικά τα περιστρεφόμενα φανάρια είναι απίστευτη πατέντα και να σκεφτείς πως ούτε ηλεκτρονικά υπήρχαν τότε ούτε τίποτα απο τα σημερινά επιτεύγματα. Ενα σχετικά απλό σύστημα απο συρματόσχοινα συνδεδεμένα με το τιμόνι έκανε απίστευτα εύκολη την νυχτερινή οδήγηση σε δρομους με κλειστές στροφές...
Και σε κανένα από τα σύγχρονα αυτοκίνητα δεν στρίβουν τόσο πολύ!!!!

έχω αυτήν και φοβάμαι ότι όταν και αν πιάσει τα 30 δεν θα την ασφαλίζουν ! :bigcry:
φέτος γίνεται 26 (στις 18/08 )

να σου πω την αλήθεια με τις μοτοσυκλέτες δε γνωρίζω τι ισχύει. Φαντάζομαι ομως πως δεν θα διαφέρει και πολύ το καθεστώς. Νομίζω ενα τηλεφωνο στην ΕΛΠΑ θα σε διαφωτίσει !

Συγχαρητήρια για το κουράγιο σου! Πραγματικά ιστορικό αυτοκίνητο!
Σχετικά με την υδροπνευματική πάντως και το ότι το αυτοκίνητο πηγαίνει άνετα και με 3 ρόδες, έτσι ακριβώς είναι! Απο το 1993 μέχρι το 2001 ήμουν κάτοχος μιάς Citroen Xanthia και σ αυτό το διάστημα 2 φορές έπαθα "ολοκληρωτικό φούιτ" σε λάστιχο και την μία απο αυτές έκανα 200 χιλιόμετρα και με υψηλή ταχύτητα ...χωρίς να το αντιληφθώ! (το διαπίστωσα στο βενζινάδικο που σταμάτησα για βενζίνη!).
Με την συγκεκριμένη άδεια ΕΛΠΑ και τις ειδικές πινακίδες τι δικαιώματα έχεις να κυκλοφορείς; Μπορείς καθημερινά και παντού ή υπάρχουν περιορισμοί;

Συγχαρητήρια για το κουράγιο σου! Πραγματικά ιστορικό αυτοκίνητο!
Σχετικά με την υδροπνευματική πάντως και το ότι το αυτοκίνητο πηγαίνει άνετα και με 3 ρόδες, έτσι ακριβώς είναι! Απο το 1993 μέχρι το 2001 ήμουν κάτοχος μιάς Citroen Xanthia και σ αυτό το διάστημα 2 φορές έπαθα "ολοκληρωτικό φούιτ" σε λάστιχο και την μία απο αυτές έκανα 200 χιλιόμετρα και με υψηλή ταχύτητα ...χωρίς να το αντιληφθώ! (το διαπίστωσα στο βενζινάδικο που σταμάτησα για βενζίνη!).
Με την συγκεκριμένη άδεια ΕΛΠΑ και τις ειδικές πινακίδες τι δικαιώματα έχεις να κυκλοφορείς; Μπορείς καθημερινά και παντού ή υπάρχουν περιορισμοί;

Τόσο με τις πινακίδες ΦΙΛΠΑ όσο και με αυτές της ΕΛΠΑ επιτρέπεται να κυκλοφορείς μονο στις επίσημες εκδηλώσεις τους καθώς και απο/προς το συνεργείο.

Να και μερικές φωτο απο το εσωτερικό το οποίο βέβαια ακόμη χρειάζεται δουλίτσα...

Attachments

• IMG_2185.JPG
    IMG_2185.JPG
    123.7 KB · Views: 30
  • IMG_2188.JPG
    IMG_2188.JPG
    102.7 KB · Views: 30
  • IMG_2207.JPG
    IMG_2207.JPG
    129.4 KB · Views: 27
Citroen DS! Ο μυθικος βατραχος <3 [ εγω ετσι την ξερω :p ] πανεμορφο αυτοκινητο ειδικα οι ασπρες/φιμε τζαμια και αυτες σκουρου πρασινου. Ακομα και για τα σημερινα δεδομενα μετραει πολυ. Παντα οταν συνανταω DS/CX palas/GS σταματαω και τις χαζευω στο δρομο! Συγχαρητηρια!

Απίθανο αυτοκίνητο. Μπράβο που το έφτιαξες. Εγώ στη θέση σου θα προσπαθούσα να του βγάλω κανονικές πινακίδες, και να το κυκλοφορώ που και που...

Απίθανο αυτοκίνητο. Μπράβο που το έφτιαξες. Εγώ στη θέση σου θα προσπαθούσα να του βγάλω κανονικές πινακίδες, και να το κυκλοφορώ που και που...

Η αλήθεια είναι οτι αρχικά το σκεφτόμουν να βγάλω κανονικές πινακίδες όμως αν υπολογίσεις τα λειτουργικά έξοδα ενος αυτοκινήτου 2000cc (τέλη, ασφάλειες, service) σύν το κόστος της Super η οποία πλέον είναι και δυσέρευτη...καταλήγεις στις πινακίδες Ι.Ο. οι οποίες ναι μέν έχουν ένα σχετικό περιορισμο στην κυκλοφορία ωστόσο το αυτοκίνητο σου κοστίζει σημαντικά λιγότερο.

Εχεις απόλυτο δίκιο ως προς το κόστος. Παρόλα αυτά εγώ θα το κυκλοφορούσα. Όχι σε καθημερινή βάση αλλά για καμία βόλτα τις Κυριακές στην εξοχή θα ήταν super. Θα μπορούσες επίσης να το νοικιάζεις (για γάμους, κινηματογραφικά γυρίσματα κλπ) και να βγάζεις καποια από τα έξοδα...

Για πες λίγα πράγματα για τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, μιας και θα χρειάστηκε " αρκετή φροντίδα" και προσωπικό μεράκι.
Δυστυχώς έχω στα χέρια μου ένα Οπελ Ολύμπια του 58, ( όταν θα βρώ χρόνο επιτέλους ) το οποίο κάποια στιγμή θα ήθελα να αναστήσω.

Last edited:
Συγχαρητήρια για το μεράκι σου φίλε μου. Αυτό είναι η λατρεία της αυτοκίνησης και όχι οι καγκουριές.

Τις θερμότερες ευχές για την επιτυχία σου.
Θα θελα να τονίσω οτι στην Ιταλία, κάνουν αναπαλαιώσεις αυτοκινήτων (με ορίτζιναλ ανταλλακτικά) και όταν πάρουν την αντίστοιχη αδεια κυκλοφορείας με την ΕΛΠΑ, όχι μόνο τα κυκλοφορούν κανονικά στους δρόμους, αλλα έχουν και απαλλαγή απο τα τέλη κυκλοφορίας. Τα παλιά 500ράκια εχουν γίνει ανάρπαστα.