Αποκωδικοποίηση Αποχής-Λευκού-Άκυρου

Θεωρώ πως σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση χάθηκε μια μεγάλη, μια τεράστια ευκαιρία. Ας με συγχωρήσουν οι φίλοι απέχοντες που θα διαφωνήσω με το όποιο σκεπτικό τους, αλλά οι επιλογές κρίνονται εκ του αποτελέσματος και το σημερινό αποτέλεσμα είναι να μην ασχολείται σχεδόν ουδείς με τα πρωτόγνωρα ποσοστά αποχής που καταγράφηκαν. Ο ένας ασχολείται με τις 10 παραπάνω ψήφους του Μπουτάρη, ο άλλος αν ο Κομίνης είναι περισσότερο αριστεροσυριζικοπασοκτζής ή πασοκαριστεροσυριτζής, ο τρίτος αν ο Τατούλης είχε όλα τα πόστερ των κομμάτων από μικρός στο δωμάτιό του και ο έτερος με τη γέννηση ενός νέου πολιτικού άνδρα που ακούει στο όνομα Κικίλιας. Ρεζουμέ: 0 από 0 ίσον 0!!!!!!!!!!!

Δυστυχώς, στη χθεσινή αναμέτρηση, που ήταν απείρως σημαντικότερη, κατά τη γνώμη μου, ο κόσμος διάλεξε ν' απέχει. Αυτό για μένα σημαίνει δύο πράγματα:

Ή είναι αρκετά μαζόχας ώστε να δέχεται τη χειραγώγηση και την ερμηνεία κατά το δοκούν της προσωπικής του επιλογής από τα διαπλοκοκάναλα και τα ανθρωπάκια που έχουν το θράσσος να αυτοαποκαλούνται πολιτικοί άνδρες,

ή περιμένει να γενεί το θάμα και ν' αποκτήσουν συνείδηση κάποιοι πηγαίνοντας από μόνοι στο σπίτι τους.

Άλλη εξήγηση αδυνατώ να δώσω.

Η χθεσινή εκλογική αναμέτρηση ήταν ξεκάθαρα δικομματική, ήταν πεντακάθαρα εκλογή πολιτικής και όχι ανθρώπων που ενδιαφέρονται να φτιάξουν 5 πράγματα στο Δήμο τους (παίρνω το καλό σενάριο). Εν είδει βουλευτικών εκλογών, λοιπόν, ο κόσμος αποφάσισε να κάτσει στο σπίτι του και άφησε τους κατ' επάγγελμα ψεύτες να δίνουν τις δικές τους κατευθυνόμενες ερμηνείες περί αποχής, αποδεχόμενος με τη σιωπή του το εκλογικό αποτέλεσμα.

Έχω γράψει κατ' επανάληψιν τις απόψεις μου για τη λευκή ψήφο. Η λευκή ψήφος είναι αντίδραση και διαμαρτυρία ηχηρή, η δε αποχή αδιαφορία και μη συμμετοχή ανοιχτή σε κάθε είδους ερμηνεία. Όπως λειτουργεί θαυμάσια το σύστημα και τίποτα δεν αλλάζει στις περισσότερες χώρες που καταγράφουν ψηλά ποσοστά αποχής, έτσι δεν θ' αλλάξει και στη δική μας. Η Κρήτη θα συνεχίσει να είναι ''καταπράσινη'' ακόμα όταν γύρω της είναι τα πάντα κατάμαυρα και καμμένα όπως και στο Βορρά θα συνεχίσει να διοικεί ο ''καταγάλανος'' Ζορρό μέχρι να φθάσει τα επίπεδα του El Cid.

Λένε ότι η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, αλλά από χθες, η δική μου τουλάχιστον, φαίνεται ψιλοετοιμοθάνατη....εύχομαι ειλικρινά να κάνω λάθος και να γενεί το θάμα....

Re: Απάντηση: Αποκωδικοποίηση Αποχής-Λευκού-Άκυρου

Θεωρώ πως σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση χάθηκε μια μεγάλη, μια τεράστια ευκαιρία. Ας με συγχωρήσουν οι φίλοι απέχοντες που θα διαφωνήσω με το όποιο σκεπτικό τους, αλλά οι επιλογές κρίνονται εκ του αποτελέσματος και το σημερινό αποτέλεσμα είναι να μην ασχολείται σχεδόν ουδείς με τα πρωτόγνωρα ποσοστά αποχής που καταγράφηκαν. Ο ένας ασχολείται με τις 10 παραπάνω ψήφους του Μπουτάρη, ο άλλος αν ο Κομίνης είναι περισσότερο αριστεροσυριζικοπασοκτζής ή πασοκαριστεροσυριτζής, ο τρίτος αν ο Τατούλης είχε όλα τα πόστερ των κομμάτων από μικρός στο δωμάτιό του και ο έτερος με τη γέννηση ενός νέου πολιτικού άνδρα που ακούει στο όνομα Κικίλιας. Ρεζουμέ: 0 από 0 ίσον 0!!!!!!!!!!!

Δυστυχώς, στη χθεσινή αναμέτρηση, που ήταν απείρως σημαντικότερη, κατά τη γνώμη μου, ο κόσμος διάλεξε ν' απέχει. Αυτό για μένα σημαίνει δύο πράγματα:

Ή είναι αρκετά μαζόχας ώστε να δέχεται τη χειραγώγηση και την ερμηνεία κατά το δοκούν της προσωπικής του επιλογής από τα διαπλοκοκάναλα και τα ανθρωπάκια που έχουν το θράσσος να αυτοαποκαλούνται πολιτικοί άνδρες,

ή περιμένει να γενεί το θάμα και ν' αποκτήσουν συνείδηση κάποιοι πηγαίνοντας από μόνοι στο σπίτι τους.

Άλλη εξήγηση αδυνατώ να δώσω.

Η χθεσινή εκλογική αναμέτρηση ήταν ξεκάθαρα δικομματική, ήταν πεντακάθαρα εκλογή πολιτικής και όχι ανθρώπων που ενδιαφέρονται να φτιάξουν 5 πράγματα στο Δήμο τους (παίρνω το καλό σενάριο). Εν είδει βουλευτικών εκλογών, λοιπόν, ο κόσμος αποφάσισε να κάτσει στο σπίτι του και άφησε τους κατ' επάγγελμα ψεύτες να δίνουν τις δικές τους κατευθυνόμενες ερμηνείες περί αποχής, αποδεχόμενος με τη σιωπή του το εκλογικό αποτέλεσμα.

Έχω γράψει κατ' επανάληψιν τις απόψεις μου για τη λευκή ψήφο. Η λευκή ψήφος είναι αντίδραση και διαμαρτυρία ηχηρή, η δε αποχή αδιαφορία και μη συμμετοχή ανοιχτή σε κάθε είδους ερμηνεία. Όπως λειτουργεί θαυμάσια το σύστημα και τίποτα δεν αλλάζει στις περισσότερες χώρες που καταγράφουν ψηλά ποσοστά αποχής, έτσι δεν θ' αλλάξει και στη δική μας. Η Κρήτη θα συνεχίσει να είναι ''καταπράσινη'' ακόμα όταν γύρω της είναι τα πάντα κατάμαυρα και καμμένα όπως και στο Βορρά θα συνεχίσει να διοικεί ο ''καταγάλανος'' Ζορρό μέχρι να φθάσει τα επίπεδα του El Cid.

Λένε ότι η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, αλλά από χθες, η δική μου τουλάχιστον, φαίνεται ψιλοετοιμοθάνατη....εύχομαι ειλικρινά να κάνω λάθος και να γενεί το θάμα....

Συνφωνώ σχεδόν σε όλα εκτός από τα έντονα :Εγώ δεν πήγα να ψηφίσω την Κυριακή, επέλεξα να απέχω. Διότι δεν πιστεύω ότι κανένας από τους προκριθέντες στο δεύτερο γύρο μπορεί να κάνει πράγματα. Είναι και οι δυο τους υποταγμένοι στο κόμμα. Πως αλλιώς θα μπορούσα να εκφέρω την άποψή μου, αφού από την στιγμή που και ο ένας και ο άλλος (κατά τηυν γνώμη μου) είναι για το bobcat εκτός από την αποχή? Γιατί πραγματικά δεν με ενδιαφέρει ποιος από τους δυο θα βγει. Και ουτε με ενδιαφέρει τί θα κάνει, γιατί πιστεύω ότι και οι δυο δεν θα κάνουν τίποτα...

Δυστυχώς, στη χθεσινή αναμέτρηση, που ήταν απείρως σημαντικότερη, κατά τη γνώμη μου, ο κόσμος διάλεξε ν' απέχει.

Στο δευτερο γυρο, δε θα πειραζε η αποχη, κατα τη γνωμη μου θα ηταν και επιθυμητη, αν ομως υπηρχε μαζικη προσελευση στον πρωτο γυρο και ταυτοχρονη καταψηφιση του κατεστημενου....

Τοτε μονο, και οι ισοοροπιες θα αλλαζαν και το μηνυμα θα γινοταν κατανοητο ακομα και απο τους πολιτικους.... να το κανω κατανοητο, βγαζεις κυνηγους στον πρωτο γυρο ως πρωτο κομμα και στον δευτερο δεν πατας καν....

Τωρα, μια απο τα ιδια...για αλλα 3,5 χρονια...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αποκωδικοποίηση Αποχής-Λευκού-Άκυρου

Συνφωνώ σχεδόν σε όλα εκτός από τα έντονα :Εγώ δεν πήγα να ψηφίσω την Κυριακή, επέλεξα να απέχω. Διότι δεν πιστεύω ότι κανένας από τους προκριθέντες στο δεύτερο γύρο μπορεί να κάνει πράγματα. Είναι και οι δυο τους υποταγμένοι στο κόμμα. Πως αλλιώς θα μπορούσα να εκφέρω την άποψή μου, αφού από την στιγμή που και ο ένας και ο άλλος (κατά τηυν γνώμη μου) είναι για το bobcat εκτός από την αποχή? Γιατί πραγματικά δεν με ενδιαφέρει ποιος από τους δυο θα βγει. Και ουτε με ενδιαφέρει τί θα κάνει, γιατί πιστεύω ότι και οι δυο δεν θα κάνουν τίποτα...

plain-white-paper.jpg

Στο δευτερο γυρο, δε θα πειραζε η αποχη, κατα τη γνωμη μου θα ηταν και επιθυμητη, αν ομως υπηρχε μαζικη προσελευση στον πρωτο γυρο και ταυτοχρονη καταψηφιση του κατεστημενου....

Τοτε μονο, και οι ισοοροπιες θα αλλαζαν και το μηνυμα θα γινοταν κατανοητο ακομα και απο τους πολιτικους.... να το κανω κατανοητο, βγαζεις κυνηγους στον πρωτο γυρο ως πρωτο κομμα και στον δευτερο δεν πατας καν....

Τωρα, μια απο τα ιδια...για αλλα 3,5 χρονια...

Ωραίο θα ήταν αυτό που γράφεις, Ηλία, αλλά θυμίζει λιγάκι σενάριο επιστημονικής φαντασίας με δεδομένες τις εκλογικές ελληνικές προτιμήσεις. Με λίγα λόγια, είναι λιγάκι ουτοπικό να ζητάς από τον άλλο να κολυμπήσει τη Μάγχη όταν δεν ξέρει να κάνει απλωτή, που λέει ο λόγος, σε πισίνα. Τί θα ήταν πιθανότερο? Να γίνονταν όλοι οι ''κυνηγοί'' Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες ή το 55% που απείχε να ρίξει λευκό και άκυρο?

3,5 χρόνια δέν στέκεται καμιά Κυβέρνηση μέ τέτοια πολιτική .Θάχουμε ''συνεργασίες'' ή νέες εκλογές.
Το πολιτικό σύστημα είναι αποσταθεροποιημένο μέ συμμετοχή 45%
Πάντως και για μένα ο Β.Γύρος ήταν λιγότερο σημαντικός από τόν πρώτο..
Δέν είχα κανέναν λόγο νά ''καίγομαι'' γιά ''μονομαχίες''..
Αλλά είχε πλάκα τελικά γιατί στον πρώτο γύρο ο GAP τόθεσε τό ζήτημα ''πατριωτικά-κομματικά'' και στόν δεύτερο ''αυτοδιοικητικά'' και τό ανάποδο ακριβώς έκανε ο Αντωνάκης..
Κατά τά άλλα τούς έκαιγε η αυτοδιοίκηση....

Οπότε στόν δεύτερο πήγα και έριξα τό λευκό μου καθαρά γιά λόγους αρχής τού νά μήν απέχω.

...Οπότε στόν δεύτερο πήγα και έριξα τό λευκό μου καθαρά γιά λόγους αρχής τού νά μήν απέχω.

...δεν είσαι ο μόνος, επιλογές πλέον δεν υπάρχουν, το πανέρι δεν έχει τίποτε καινούργιο, εις αναμονή του νέου η συνειδητή επιλογή του λευκού αποκτά σημασία.
Δεν λύθηκε τίποτε με τον Σγουρό, τον Καμίνη, τον Μπουτάρη και τις εκλογικές συμμαχίες του ΛΑΟΣ με την Ντόρα αλλά και το νεο πολιτικό έκτρωμα της Δ.Α του Κουβέλη.

...δεν είσαι ο μόνος, επιλογές πλέον δεν υπάρχουν, το πανέρι δεν έχει τίποτε καινούργιο, εις αναμονή του νέου η συνειδητή επιλογή του λευκού αποκτά σημασία.
Δεν λύθηκε τίποτε με τον Σγουρό, τον Καμίνη, τον Μπουτάρη και τις εκλογικές συμμαχίες του ΛΑΟΣ με την Ντόρα αλλά και το νεο πολιτικό έκτρωμα της Δ.Α του Κουβέλη.

Καί νά μήν ξεχνιόμαστε μέ τίς ειδικές ευχαριστίες τού Μπουτάρη στήν ''Κυρία Ντόρα Μπακογιάννη''..
Μεταξύ Ανθιμου καί ''ελεύθερης αγοράς και χρήματος'' ας επιλέξουν άλλοι.

Υ.Γ.
Στόν πρώτο γύρο ήξερα τί να ψηφίσω ,ως τήν καλύτερη ,υπό τίς σημερινές δεδομένες συνθήκες επιλογή γιά μένα.

3,5 χρόνια δέν στέκεται καμιά Κυβέρνηση μέ τέτοια πολιτική .Θάχουμε ''συνεργασίες'' ή νέες εκλογές.
Το πολιτικό σύστημα είναι αποσταθεροποιημένο μέ συμμετοχή 45%
Πάντως και για μένα ο Β.Γύρος ήταν λιγότερο σημαντικός από τόν πρώτο..
Δέν είχα κανέναν λόγο νά ''καίγομαι'' γιά ''μονομαχίες''..
Αλλά είχε πλάκα τελικά γιατί στον πρώτο γύρο ο GAP τόθεσε τό ζήτημα ''πατριωτικά-κομματικά'' και στόν δεύτερο ''αυτοδιοικητικά'' και τό ανάποδο ακριβώς έκανε ο Αντωνάκης..
Κατά τά άλλα τούς έκαιγε η αυτοδιοίκηση....

Οπότε στόν δεύτερο πήγα και έριξα τό λευκό μου καθαρά γιά λόγους αρχής τού νά μήν απέχω.

Γιατί Σπύρε?

Είναι σαν να κάναμε βουλευτικές εκλογές 2 γύρων. Την α' Κυριακή να βγάζαμε βουλευτές και τη β' Πρωθυπουργό. Ποια εκλογή θα απαιτούσε περισσότερη συμμετοχή?

Καλώς ή κακώς το σύστημά μας είναι πρωθυπουργοκεντρικό και ας εξαγγέλλεται ως κοινοβουλευτικό. Χθες, λοιπόν, συγκρούονταν από τη μία η πολιτική του μνημονίου με την παρ' ολίγον (και σε ολίγον) πολιτική του μνημονίου. Δεν έπρεπε να συμμετέχουμε να δείξουμε την αντίδρασή μας?? Ναι, οκ, να βγει ο Δήμαρχος της απάνω Ρούγας, όμως, δεν αποφασίζει για το μέλλον του κράτους και των πολιτών. Θα μου πεις, γιατί μήπως αποφασίζει ο Περιφερειάρχης?? Όχι, αλλά γι' αυτό έγραψα ότι οι χθεσινές ήταν κάτι παραπάνω από Περιφερειακές εκλογές. Δεν ήμασταν ποτέ άλλοτε τα τελευταία 30 χρόνια υπό ξένη ομηρία (τουλάχιστον, όχι τόσο απροκάλυπτα...).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αποκωδικοποίηση Αποχής-Λευκού-Άκυρου

Με λίγα λόγια, είναι λιγάκι ουτοπικό να ζητάς από τον άλλο να κολυμπήσει τη Μάγχη όταν δεν ξέρει να κάνει απλωτή, που λέει ο λόγος, σε πισίνα.

Το ζηταω απο ανθρωπους που συνειδητα -δηλωνουν- οτι απεχουν, νομιζοντας οτι ετσι θα αλλαξουν κατι...δυστυχως, δεν αλλαζουν τιποτε, απλως κανουν γνωστη τη δυσαρεσκεια τους... ωστοσο, εμενα καθολου δε θα με πειραζε να με εβριζαν ολοι, αρκει να μου εδιναν -εν λευκω- να διαχειριζομαι το πορτοφολι τους...-bye-

Επισης, δεν περιμενω φυσικα, και ουτε θα με εκαιγε, να βγουν οι κυνηγοι δημαρχοι... το ειχα γραψει καπου αλλου... εκμεταλλευσου το "διαιρει και βασιλευε" μια φορα και εσυ... βαλε οσα κοματα μπορεις μεσα στην αυτοδιοικηση ή και στη βουλη...κατι παραπανω θα κερδισεις απο το να τα τρωνε οι ιδιοι και οι ιδιοι.... στο κατω κατω, ας φανε και οι απ εξω λιγα...

Αυτα φοβουνται οι κατεχοντες, εξ ου και τα κολπακια με τις επιδοτησεις του πρωτου κομματος, με τον υπολογισμο των λευκων και λοιπες εξυπναδες.

Για την αποχη ουδολως τους νοιαζει, γι αυτο και βαζουν τοσο τον παγκαλο οσο και τον παπουλια να κανουν δηλωσεις... κανουν και λιγο χιουμορ ανακουφισμενοι....:antlers:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αποκωδικοποίηση Αποχής-Λευκού-Άκυρου

Το ζηταω απο ανθρωπους που συνειδητα -δηλωνουν- οτι απεχουν, νομιζοντας οτι ετσι θα αλλαξουν κατι...δυστυχως, δεν αλλαζουν τιποτε, απλως κανουν γνωστη τη δυσαρεσκεια τους... ωστοσο, εμενα καθολου δε θα με πειραζε να με εβριζαν ολοι, αρκει να μου εδιναν -εν λευκω- να διαχειριζομαι το πορτοφολι τους...-bye-

Επισης, δεν περιμενω φυσικα, και ουτε θα με εκαιγε, να βγουν οι κυνηγοι δημαρχοι... το ειχα γραψει καπου αλλου... εκμεταλλευσου το "διαιρει και βασιλευε" μια φορα και εσυ... βαλε οσα κοματα μπορεις μεσα στην αυτοδιοικηση ή και στη βουλη...κατι παραπανω θα κερδισεις απο το να τα τρωνε οι ιδιοι και οι ιδιοι.... στο κατω κατω, ας φανε και οι απ εξω λιγα...

Αυτα φοβουνται οι κατεχοντες, εξ ου και τα κολπακια με τις επιδοτησεις του πρωτου κομματος, με τον υπολογισμο των λευκων και λοιπες εξυπναδες.

Για την αποχη ουδολως τους νοιαζει, γι αυτο και βαζουν τοσο τον παγκαλο οσο και τον παπουλια να κανουν δηλωσεις... κανουν και λιγο χιουμορ ανακουφισμενοι....:antlers:

Ηλία, δεν διαφωνώ με τα λεγόμενά σου, απλώς, θα ήθελα να προσθέσω...

Για να καταστρέψεις κάτι αρκούν λίγα δευτερόλεπτα. Για να δημιουργήσεις κάτι απαιτείται κόπος και υπομονή και επιμονή και συνέπεια και συνεργασία και ομοθυμία και αλληλοβοήθεια και στήριξη. Δεν είμαι αιθεροβάμων ώστε να πιστεύω ότι αύριο το πρωί οι έλληνες θα κλείσουν το χαζοκούτι. Το βασικό είναι να παίρνουν ερεθίσματα ώστε ν' ανοίξουν το μυαλό τους για να κλείσουν το χαζοκούτι. Σκέψου, λοιπόν, πόσο δύσκολο είναι αυτό όταν - όχι μόνο έχεις έναν μεθοδικό αδίστακτο αντίπαλο απέναντι - ο ίδιος διαθέτει χρόνια ολόκληρα και όλα τα μέσα για την επίτευξη του σχεδίου του.

Καλώς ή κακώς το σύστημά μας είναι πρωθυπουργοκεντρικό και ας εξαγγέλλεται ως κοινοβουλευτικό. Χθες, λοιπόν, συγκρούονταν από τη μία η πολιτική του μνημονίου με την παρ' ολίγον (και σε ολίγον) πολιτική του μνημονίου.

Πρέπει να είσαι ο μόνος από εδώ μέσα που δάγκωσες το τυράκι του Αντώνη.
Ευτυχώς, ξαναλέω, ο περισσότερος κόσμος κατάλαβε τι ακριβώς είναι οι εκλογές και τις έγραψε εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Αυτο που δεν κατανοω ειναι το πως ειναι οκ το να απεχεις την Β Κυριακη επειδη κανεις απο τους δυο φιναλιστ δεν σε αντιπροσωπευει ,ενω δεν ειναι οκ να απεχεις την Α Κυριακη οταν κανεις απο τους υποψηφιους δεν σε αντιπροσωπευει. :hmmmm2::hmmmm2:

Ευτυχώς, ξαναλέω, ο περισσότερος κόσμος κατάλαβε τι ακριβώς είναι οι εκλογές και τις έγραψε εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Ποιο είναι, ακριβώς, το τυράκι του Αντώνη που τσίμπησα??

Καλά τα γραψίματα, Μήτσε........καμμιά πρόταση υπάρχει?? Δεν με απασχολεί τόσο που γράφει ο κόσμος τις εκλογές. Με απασχολεί, όμως, όταν οι πολιτικοί και δη αυτοί που κυβερνούν γράφουν τον κόσμο εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Υπάρχει τεράστια διαφορά....

Γιατί Σπύρε?

Γιάννη μου,ο δεύτερος γύρος δέν ήταν αντιπροσωπευτικός,αλλά αφορούσε τόν Γιωργάκη και τόν Αντωνάκη.
Καί κανένα συμπέρασμα δέν βγήκε επί τής ουσίας πλήν τής ερμηνείας πού έδωσε τό Mega πού συγκυβερνά.
Μέ αυτή τήν ελάχιστη συμμετοχή ο Β.γύρος ήταν απλά γιά νά βαφτεί ο χάρτης τής χώρας οπαδικά..

Τά σημεία είναι εμφανή και άς κάνουν ότι δέν τά ''βλέπουν''..
Σέ ενα εξάμηνο απο τώρα κανείς δέν θά μπορεί νά κυβερνήσει έστω καί ως δοτός από τήν Τρόϊκα..
Θά δούμε πολλά..

Καί μιάς και είσαι έξυπνος άνθρωπος ,υπάρχει μιά ''λεπτομέρεια'' πού έχει περάσει στά ψιλά τών εφημερίδων και γιά μένα είναι σημαντικότατη..

Αρχισαν και θωρακίζουν τά Υπουργεία...
Ηδη κάνουν κατασκευές προστασίας στό Υγείας ή πώς τό λέει άθλησης καί δια(σ)τροφής ο GAP....
Γιά μένα αυτό λέει πολύ περισσότερα από πολλά...;)

Εγώ πού δέν έφαγα κανένα τυράκι τού Αντώνη (άν τόφαγε δηλαδή ο Γιάννης)
λέω πάντως ότι η αποχή ωφέλησε αντικειμενικά και ανεξαρτήτως προθέσεων τήν υποτέλεια..
Και εν πάσει περιπτώσει ρέ Μήτσε ο Ντουρούτι είχε θέσεις ..Δέν καθόταν νά παρατηρεί τά γεγονότα.
Ούτε πανηγύριζε γιατί ''αποδείχθηκε τί σημαίνουν εκλογές''..
Περιμένεις δηλαδή νά αλλάξει οτιδήποτε απλά νοιώθοντας ''δικαιωμένος''απο μιά πολύπλευρη και ασαφή αποχή??
Η ή μή αναγνώριση τού Συστήματος ,οι συσχετισμοί δυναμεων καί ή οικονομική και πολιτιστική πραγματικότητα σέ αφήνουν απλά νά παρατηρείς πότε θά καταρρεύσει τό σύστημα ???

Δευτέρα Παρουσία μού θυμίζει αυτό..:p

Ηδη κάνουν κατασκευές προστασίας στό Υγείας ή πώς τό λέει άθλησης καί δια(σ)τροφής ο GAP....

Αυτο ειναι πολυ καλο σημαδι, πως η πρασινη οικονομια αρχιζει να κινειται και να αναπτυσσεται... η πολυπαθη οικοδομη και οι μη εξαιρεταιοι εγολαβοι επανακαμπτουν...

Κατα τα αλλα, το 2008 επι 2 μηνες καιγοταν η αθηνα, αλλα δεν θυμαμαι ουτε ενα παρτερι εξω απο κρατικο-δημοσιο κτιριο να πειραχτηκε...:antlers:
Αλλα σιγουρα, δεν εννουσες κατι τετοιο...:grandpa:

Αυτο ειναι πολυ καλο σημαδι, πως η πρασινη οικονομια αρχιζει να κινειται και να αναπτυσσεται... η πολυπαθη οικοδομη και οι μη εξαιρεταιοι εγολαβοι επανακαμπτουν...

:flipout::grinning-smiley-043

Κατα τα αλλα, το 2008 επι 2 μηνες καιγοταν η αθηνα, αλλα δεν θυμαμαι ουτε ενα παρτερι εξω απο κρατικο-δημοσιο κτιριο να πειραχτηκε...:antlers:
Αλλα σιγουρα, δεν εννουσες κατι τετοιο...:grandpa:

No comment.
H μάλλον θέλω νά πιστεύω ότι η δολοφονία τών αθώων τής Marfin νά τρόμαξε αρκετούς,γιατί άν αποδεχθώ τό σχόλιό σου θά πρέπει νά αρχίσω νά σκέφτομαι ''περίεργα''.
Οχι δηλαδή ότι δέν έχω κάνει πολλές σκέψεις,όπως επί παραδείγματι άν μιά δεξιά Κυβέρνηση καί όχι μιά ''σοσιαλιστική'' είχε λάβει τέτοια μέτρα τί θάχε ήδη συμβεί...
Ασε πού ο Παναγόπουλος θάχε γίνει Τσέ...

Γιάννη μου,ο δεύτερος γύρος δέν ήταν αντιπροσωπευτικός,αλλά αφορούσε τόν Γιωργάκη και τόν Αντωνάκη.
Καί κανένα συμπέρασμα δέν βγήκε επί τής ουσίας πλήν τής ερμηνείας πού έδωσε τό Mega πού συγκυβερνά.
Μέ αυτή τήν ελάχιστη συμμετοχή ο Β.γύρος ήταν απλά γιά νά βαφτεί ο χάρτης τής χώρας οπαδικά..

Τά σημεία είναι εμφανή και άς κάνουν ότι δέν τά ''βλέπουν''..
Σέ ενα εξάμηνο απο τώρα κανείς δέν θά μπορεί νά κυβερνήσει έστω καί ως δοτός από τήν Τρόϊκα..
Θά δούμε πολλά..

Καί μιάς και είσαι έξυπνος άνθρωπος ,υπάρχει μιά ''λεπτομέρεια'' πού έχει περάσει στά ψιλά τών εφημερίδων και γιά μένα είναι σημαντικότατη..

Ακριβώς επειδή αφορούσαν το Γιωργάκη και τον Αντωνάκη έπρεπε να δώσουμε το παρόν, τέλος πάντων....

Για το τελευταίο που λες Σπύρο, δεν φαντάζομαι ότι δεν το είχαν προβλέψει. Σίγουρα έχουν προβλέψει μια κάποια αντίδραση. Απλώς, θα την κάνουν να φανεί ως συντεχνιακό αίτημα που αδιαφορεί για τους άλλους κλάδους εν μέσω της δύσκολης αυτής περιόδου...μπλα, μπλα, μπλα, μπλα.

Το μόνο πράγμα που δεν έχουν σκεφθεί είναι το απρόβλεπτο της μαζικής αντίδρασης. Η μαζική αντίδραση φαίνεται είτε στην κάλπη, είτε στο δρόμο. Πιστεύεις ότι ο κόσμος που σιχάθηκε, βαρέθηκε, αηδίασε (βάλε ό,τι ρήμα θες) και δεν πήγε στην κάλπη αυτές τις δύο βδομάδες, θα ξεσπιτωθεί ευχαρίστως για να παίξει μπουνιές στο δρόμο?? Δεν το θεωρώ πιθανό, χωρίς βέβαια να το αποκλείω...

Για μένα, ετοιμάζονται ήδη να κάνουν κάποιες παραχωρήσεις εν είδει ηρεμιστικών. Περιμένω αλλαγή εκλογικού νόμου τάχα μου τάχα μου που θα φανερώνει πιο δίκαια τη λαϊκή βούληση και συναίνεση. Κάτι τέτοιο θ' ανοίξει το δρόμο σε συνεργασίες-συγκυβερνήσεις και θα κατευνάσει πρόσκαιρα το λαϊκό μένος. Δεν είναι τυχαία η στιγμή της δημιουργίας του κόμματος της Ντόρας πέραν των όποιων φιλοδοξιών της.......ίδωμεν.