...να ξεκαθαρίσω κάτι που ίσως σε κάνει να καταλάβεις τη σκέψη μου...
Είμαι κατά της αντιπροσώπευσης... δεν αποδέχομαι ούτε θεσμούς, ούτε κόμματα... Αυτό που θέλω είναι κάποιοι υπάλληλοί μου/σου/μας να κάνουν μια συγκεκριμένη γενική/μακροπρόθεσμη "δουλειά" που τους έχουμε αναθέσει και άλλες ειδικές/βραχυπρόθεσμες ή έκτακτες που του αναθέτουμε τακτικότερα...
Η τεχνολογία το επιτρέπει αυτό (έτσι εκλέχτηκε) ο πρωθυπουργός μας αρχηγός κόμματος από 1εκ πολίτες...
Μου είναι αδιάφορο αν αυτό που θέλω έχει ξαναγίνει εδώ ή αλλού...
Το ίδιο αδιάφορο φαντάζομαι ήταν για κάποιους αν η δημοκρατία υπήρχε αλλού ή σε κάποιους άλλους αν είχαν κάποιοι άλλοι κυνηγήσει παρέα...
Ενδιαφέρομαι όμως και μάλιστα πάρα πολύ για την άποψή σου και την άποψη της πλειοψηφίας αυτού του τόπου που δεν συμμερίζεται, ακόμα, τις απόψεις μου... Ας λειτουργούμε λοιπόν με το υπάρχον πολιτικό σύστημα... και ας διώξουμε το υπάρχον κομματικό σύστημα... που κατά γενική ομολογία δεν είναι πλέον αρεστό (επιτέλους) στην πλειοψηφία... (39% αποχή, 9% άκυρα λευκά και κάπου 15% ψήφος σε άλλα κόμματα)...
Αυτό που προτείνω είναι να συνεχίσουμε λοιπόν έτσι... να γίνει το επόμενο βήμα... να παγιωθεί η αντίδρασή μας στο συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα που έστησαν τα 2 κόμματα συνεταιρικά και ουδεμία σχέση έχει με δημοκρατία και εφαρμογή της βούλησης του κυρίαρχου λαού...
Ο τρόπος που επέλεξα να αντιδράσω σε αυτό το πολιτικό και εκλογικό σύστημα, που αφαιρεί την βούληση του λαού να καταψηφίσει τα συνεταιράκια και εσύ το βρίσκεις (μάλλον) σωστό, αφού δεν βρίσκεις λάθος στην καταμέτρηση των λευκών ψήφων (διόρθωσέ με, μπορεί να κάνω λάθος), είναι η αποχή... ένας τρόπος αντίδρασης που εκφράζει και την απόρριψη του πολιτικού συστήματος και των κυρίαρχων κομμάτων αλλά και του άδικου και μη δημοκρατικού εκλογικού συστήματος... (άποψή μου και μάλιστα επαρκώς τεκμηριωμένη)
Ελπίζω να βοήθησα να με καταλάβεις και τώρα να μπορούμε να ξανασυζητήσουμε την ουσία...
πως δλδ μπορούμε να αντιδράσουμε σε όλα αυτά και ποιος είναι ο αποδοτικότερος τρόπος... που μπορεί να βρει εφαρμογή...