Αποκωδικοποιηση ηχου απο ενισχυτη με usb!

DIAMANTIS SVIGOS

AVClub Addicted Member
7 April 2008
2,887
ΕΛΛΑΔΑ
Απλα ελπιζω το νημα αυτο να ειναι στη σωστη κατηγορια...:BDGBGDB55:

Λοιπον η κορη μου θελει να κανει ενα παρτακι (μη φανταζεστε τιποτα το τραγικο, μικρα παιδια ειναι) και εχει φτιαξει ενα playlist στο laptop.

Και για να μη μπερδρευομαι κι εγω πολυ (με τα cd αλλαξε, ξαναβαλε κλπ) ειπα να συνδεσω το laptop μεσω usb στην εισοδο usb ενος πολυκαναλου ενισχυτακου. Το ερωτημα μου ειναι ... το laptop θα δει τον ενισχυτη σαν 'external audio device' και την αποκωδικοποιηση του ηχου θα την κανουν τα dac του ενισχυτη? Λογικα λεω ναι, αλλα τελικα ο ηχος θα εχει καποια καλυτερη ποιοτητα απ αυτη του laptop?

Και τελικα αυτος ο ενισχυτακος μπορει να ειναι και ενα αυτονομο usb dac???

Sorry για τις πολλαπλες ερωτησεις αλλα δεν εχω καθολου εμπειρια με την επαφη usb ενισχυτων.-bye-

Ίσως να είναι προτιμότερο να αγοράσεις ένα usb flashάκι (π.χ. 8 GB, κοστίζει 15-20 ευρώ) και να βάλεις τα τραγούδια ως mp3 εκεί μέσα. Λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να το αναγνωρίσει ο ενισχυτής σου. Δεν ομίζω οτι αν συνδέσεις το laptop σου στην usb του ενισχυτή θα το αναγνωρίσει. Εγώ έχω τον VSX-LX 70 και από την usb υποδοχή δεν μπορείς να συνδέσεις laptop (έχει RS 232 υποδοχή αλλά όχι για αναπαραγωγή τραγουδιών, μόνο από την ethernet). Από το μενού home media gallery (άν έχει τέτοιο ο δικός σου συνδέω usb stick και παίζει κανονικά). Επίσης να σου πω οτι ο δικός μου είχε πρόβλημα να αναγνωρίσει εξωτερικό σκληρό (π.χ. τύπου passport) αλλά δεν είχε πρόβλημα με stick. Σου προτείνω λοιπόν τέτοια σύνδεση.

Λοιπον το δοκιμασα, το laptop βλεπει οντως τον ενισχυτη σαν external audio device δηλαδη κατι σαν εξωτερικη καρτα ηχου??? Λογικα λοιπον η αποκωδικοποιηση εγινε απο τον ενισχυτη...και ο ηχος δεν ηταν ασχημος.-bye-

Φιλε opsim ο ενισχυτης ειναι παλιο μοντελο και δε μπορει να διαχειριστει τα αρχεια (δεν εχει καποιο λογισμικο δηλαδη) τα οποια διαχειριζονται μονο εξωτερικα απο το laptop η το pc.

Last edited:
Ακόμα καλύτερα φίλε, έτσι δεν χρειάστηκες να αγοράσεις στικάκι. Καλό πάρτι ναχεις.

Επανερχομαι κι ευχαριστω παλι για τη βοηθεια.
Btw the party was a hit :BDGBGDB55:

Λοιπον αυτο που ακριβως εδειξε οτι ειδε το laptop ηταν 'external audio codec'. Και για να μην αδικω τον ενισχυτη στην ιστοσελιδα της pioneer ειδα οτι τελικα εχει dacs 192/24 ενα για καθε καναλι!!! (Ερωτηση δηλαδη εχει 7 dacs...?) Τα 2 x 96/24 που ανεφερα πιο πριν λεει οτι ειναι τα a/d converters...

Επανερχομαι κι ευχαριστω παλι για τη βοηθεια.
Btw the party was a hit :BDGBGDB55:

Λοιπον αυτο που ακριβως εδειξε οτι ειδε το laptop ηταν 'external audio codec'. Και για να μην αδικω τον ενισχυτη στην ιστοσελιδα της pioneer ειδα οτι τελικα εχει dacs 192/24 ενα για καθε καναλι!!! (Ερωτηση δηλαδη εχει 7 dacs...?) Τα 2 x 96/24 που ανεφερα πιο πριν λεει οτι ειναι τα a/d converters...

Πολλοί A/V το έχουν αυτό.

Είναι ένας τρόπος να έχει πολυκάναλο ήχο από καλά DAC.

Για παράδειγμα κάποιοι κορυφαίοι της ONKYO έχουν 4xPCM1796, που είναι στέρεο DAC (και πολύ καλό DAC) για να διαχειρίζονται τα 8 κανάλια.