Αποκωδικοποίηση ήχου σε Mediaplayer

mfun

New member
26 January 2013
7
Καλημέρα. Χρειάζομαι τη βοήθεια σας για την αγορά mediaplayer.
Έχω διαβάσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά από αρκετά mediaplayer (Western digital , Mede8er , Popcorn , Dune) και θα ήθελα να ρωτήσω κάποιον από εσάς που έχει (ή είχε) κάποιο από τα μοντέλα αυτά στην κατοχή του τι γίνεται με την αποκωδικοποίηση ήχου, δηλαδή ποιο είναι αυτό που υποστηρίζει τον καλύτερο ήχο.
Ο ενισχυτής που έχω είναι Pioneer-VSX-923-K και η χρήση για την οποία θέλω το mediaplayer είναι για να βλέπω ταινίες σε ποιότητα remux ή bluray. Δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα κάποιο άλλο χαρακτηριστικό (π.χ. 3d προβολή) παρά μόνο ο ήχος και θα ήθελα να μου παραθέσετε τις απόψεις και τις προτάσεις σας. Τιμή αδιάφορη και αν θέλετε κάποια επιπλέον πληροφορία είμαι στη διάθεσή σας να απαντήσω.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!

Δε σε απασχολεί ο ήχος γιατί ο ήχος είναι passthrough οπότε ο ενισχυτής αναλαμβάνει τον ήχο.
Από εκεί και πέρα όποιο διαλέξεις από τα Western digital , Mede8er , Popcorn , Dune θα είσαι μια χαρά.
Υπάρχει και η επιλογή των RPi 3, nuc, brix, cubi κλπ που τα στήνεις με openelec/libreelec + kodi.
Όπως και τα nvidia shield TV, Himedia Q5/Q10 pro, Wetek και άλλα boxes βασισμένα σε android με kodi.

Last edited:
O Western Digital δεν υποστηρίζει DTS-MA ή MSTR . Μόνο TrueHD. όπως και νάχει πάντως πρέπει να επιλέξεις Media Player ο οποίος να έχει επιλογή passthrough στο setting up του ήχου, ώστε να μην παρεμβαίνει στον ήχο και ο ενισχυτής να αναλαμβάνει την ενίσχυσή του στην επιλογή Direct του pioneer. (προυπόθεση επιλογή αρχείων φυσικά με HD format σε ήχο) Τέτοια είναι Mede8er, Popcorn , Dune, όπως ανέφερες πιο πάνω .

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Από τα Mede8er, Popcorn , Dune γνωρίζετε αν πρέπει να πάω σε κάποιο από τα πιο ακριβά μοντέλα τους ή δεν κερδίζω κάτι στο θέμα του ήχου?

Απάντηση: Re: Αποκωδικοποίηση ήχου σε Mediaplayer

O Western Digital δεν υποστηρίζει DTS-MA ή MSTR . Μόνο TrueHD. όπως και νάχει πάντως πρέπει να επιλέξεις Media Player ο οποίος να έχει επιλογή passthrough στο setting up του ήχου, ώστε να μην παρεμβαίνει στον ήχο και ο ενισχυτής να αναλαμβάνει την ενίσχυσή του στην επιλογή Direct του pioneer. (προυπόθεση επιλογή αρχείων φυσικά με HD format σε ήχο) Τέτοια είναι Mede8er, Popcorn , Dune, όπως ανέφερες πιο πάνω .

o WD υποστηρίζει κανονικά, είχε δοθεί update

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Από τα Mede8er, Popcorn , Dune γνωρίζετε αν πρέπει να πάω σε κάποιο από τα πιο ακριβά μοντέλα τους ή δεν κερδίζω κάτι στο θέμα του ήχου?

Είτε στο πιο ακριβό πας είτε στο πιο φθηνό, καμία διαφορά, ο ενισχυτής κάνει όλη τη δουλειά ...

Ευχαριστώ πάρα πολύ και τους 2 για τις κατατοπιστικές απαντήσεις σας!!!

Όντως τσεκαρισμένο αυτό με τον WD ? Γιατί απ όσο ξέρω υπήρχαν προβλήματα από πολλούς χρήστες . Μπορεί το firmware να λέει ότι το υποστηρίζει αλλά ξέρουμε ότι αυτό απαιτεί πληρωμή δικαιωμάτων και διάφοροι χρήστες έλεγαν ότι δεν "τρέχει" όλα τα φορματ HD ήχου. Σε άλλους έδειχνε "ΜΑ" σε άλλους δεν έδειχνε ""HRA" κτλπ. Όπως και νάχει μοντιφιά θα είναι σωστά? Αν όντως τα παράπονα ήταν μεμονωμένοι χρήστες και έχει βγει κανένα νεώτερο τότε αυτό είναι πολύ καλό .

Y.Γ. Επειδή το έψαξα λίγο ....DTS-Master Audio στον WD έχει προβλήματα παρ 'ότι το 2.01.86 firmware προσπαθησε να το στηρίξει. Υπάρχει άλλο firmware που να λέει ότι το στηρίζει μετά από το παραπάνω? ...........

Last edited:
Εγώ θα προτείνω (για πολλοστή φορά μιας και δεν τίθεται και θέμα χρημάτων) ένα καλό NUC.
Εκτός ότι θα κάνεις ένα σωρό πράγματα ταυτόχρονα (πχ κατέβασμα) δεν θα περιορίζεσαι από τα firmware των εκάστοτε media players ή τα προβλήματα των android players. Βάζεις Windows επάνω και έχεις πληθώρα επιλογών.

Τη λύση με το NUC που προτείνεις την έχω σκεφθεί, αλλά το θέμα είναι θα πάρω τον ήχο που θέλω??? Τα περισσότερα για τον ήχο δίνουν "ήχο μέχρι 7.1 μέσω HDMI" στα χαρακτηριστικά τους, όσο το είχα ψάξει και δε γνωρίζω τι γίνεται ακριβώς...

Τη λύση με το NUC που προτείνεις την έχω σκεφθεί, αλλά το θέμα είναι θα πάρω τον ήχο που θέλω??? Τα περισσότερα για τον ήχο δίνουν "ήχο μέχρι 7.1 μέσω HDMI" στα χαρακτηριστικά τους, όσο το είχα ψάξει και δε γνωρίζω τι γίνεται ακριβώς...

Φυσικά και θα το πάρεις. Λογικά θα χρησιμοποιήσεις Kodi. Θα ενεργοποιήσεις την διέλευση ήχου και θα επιλέξεις Wasapi . Με τον ενισχυτή σου στο Direct θα έχεις ό,τι ήχο σου δίνει το αρχείο που θα αναπαράξεις.

Υ.Γ. έτσι παίζω εγώ τελευταία. (έχω τον VSX-LX70 & Nuc 54250WYK)

από την στιγμή που το θέλει μόνο για media player η καλύτερη λύση είναι openelec αντί για windows

Re: Απάντηση: Αποκωδικοποίηση ήχου σε Mediaplayer

Προσοχή για δε βγάζουν όλα τα Nuc passthrough ήχο με Windows

Ευχαριστούμε για την πολύ πολύ χρήσιμη προειδοποίηση.

Τωρα εάν κάποιος θα μπορούσε να μας πει ποιά ακριβώς NUC έχουν την δυνατότητα passthrough ήχου, θα είμαστε λίγο ποιό έτοιμοι για να προγραμματίσουμε την αγορά κάποιυ NUC .....

Αν επίσης κάποιοι μπορούν να μας συμβουλέψουν για το ποιό NUC θα ήταν κατάλληλο για να αντικατάστήσουμε κάποιο Mediaplayer που τυχόν έχουμε δίνοντας μας συγκεκριμένο μοντέλο NUC με λειτουργικό Windows 10, μνήμη, δίσκο κλπ τότε θα είμαστε ακόμη ποιό κοντά στην υλοποίση ενός καλού Media Player. Θά ήταν καλό το NUC να αντέξει μερικά χρόνια πριν χρειαστεί αντικατάσταση.

Ελπίζω να μην ζήτησα ακατόρθωτα πράγματα ......... αλλά εδώ στο φόρουμ υπάρχουν πολλοί συμφορουμήτες που γνωρίζουν πολλά και έχουν όλη την καλή θέληση να βοηθήσουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αποκωδικοποίηση ήχου σε Mediaplayer

Ευχαριστούμε για την πολύ πολύ χρήσιμη προειδοποίηση.

Τωρα εάν κάποιος θα μπορούσε να μας πει ποιά ακριβώς NUC έχουν την δυνατότητα passthrough ήχου, θα είμαστε λίγο ποιό έτοιμοι για να προγραμματίσουμε την αγορά κάποιυ NUC .....

Αν επίσης κάποιοι μπορούν να μας συμβουλέψουν για το ποιό NUC θα ήταν κατάλληλο για να αντικατάστήσουμε κάποιο Mediaplayer που τυχόν έχουμε δίνοντας μας συγκεκριμένο μοντέλο NUC με λειτουργικό Windows 10, μνήμη, δίσκο κλπ τότε θα είμαστε ακόμη ποιό κοντά στην υλοποίση ενός καλού Media Player. Θά ήταν καλό το NUC να αντέξει μερικά χρόνια πριν χρειαστεί αντικατάσταση.

Ελπίζω να μην ζήτησα ακατόρθωτα πράγματα ......... αλλά εδώ στο φόρουμ υπάρχουν πολλοί συμφορουμήτες που γνωρίζουν πολλά και έχουν όλη την καλή θέληση να βοηθήσουν.

επειδή δεν το έγραψα σωστά, δεν κάνουν όλα τα NUC passthrough τον HD ήχο μέσα από το Windows π.χ. τα nuc με celeron & pentium από όσο γνωρίζω δεν κάνουν HD audio passthrough
Με linux όλα τα nuc κάνουν HD audio passthrough.

Τα i3, i5, i7 nuc κάνουν μια χαρά HD audio passthrough και σε windows.

Καλό nuc που θα αντέξει χρόνια έχει να κάνει με το τι ζητάς:
α) FullHD, 3D, HD audio τότε ότι έχει βγει σε NUC πιστεύω μια χαρά ότι θα είναι για πολλά χρόνια.
β) 4Κ, HDR, BT2020, Dolby Vision, HDCP 2.2, HDMI 2.0a, DP 1.3 κλπ τότε κοιτάμε τα nuc με kaby lake όταν γίνουν release από την intel

ΟΥΑΟΥ .................

επειδή δεν το έγραψα σωστά, δεν κάνουν όλα τα NUC passthrough τον HD ήχο μέσα από το Windows π.χ. τα nuc με celeron & pentium από όσο γνωρίζω δεν κάνουν HD audio passthrough
Με linux όλα τα nuc κάνουν HD audio passthrough.

Τα i3, i5, i7 nuc κάνουν μια χαρά HD audio passthrough και σε windows.

Σωστή και απαραίτητη διευκρίνηση ............... ευχαριστούμε ...........

Καλό nuc που θα αντέξει χρόνια έχει να κάνει με το τι ζητάς:
α) FullHD, 3D, HD audio τότε ότι έχει βγει σε NUC πιστεύω μια χαρά ότι θα είναι για πολλά χρόνια.

Κάνε και μία πιο αναλυτική αναφορά με κόστος περί τα 300 ευρώ (NUC + μνήμη + SSD 60 αρι για λειτουργικό) .......

ΟΥΑΟΥ .................

Σωστή και απαραίτητη διευκρίνηση ............... ευχαριστούμε ...........

Κάνε και μία πιο αναλυτική αναφορά με κόστος περί τα 300 ευρώ (NUC + μνήμη + SSD 60 αρι για λειτουργικό) .......

Το 300άρι θα το φας μόνο για τον Nuc.... π.χ. nuc BOXNUC5I3RYK ( και για τα υπόλοιπα υπολογίζεις + 60 ευρώ.) Για να έχεις τίμια λύση.

Το 300άρι θα το φας μόνο για τον Nuc.... π.χ. nuc BOXNUC5I3RYK ( και για τα υπόλοιπα υπολογίζεις + 60 ευρώ.) Για να έχεις τίμια λύση.

Αυτό ακριβώς έχω και εγώ μόνο που έχω το μοντέλο που παίρνει και 2,5άρι δίσκο επιπλέον.
Πάνω κάτω θα σου κοστίσει:
NUC: 320
4GB RAM: ~21
8GB RAM: ~40
Δίσκος SSD 120άρης: 60-65

Συνεπώς θες 420 για ολοκληρωμένο, με 8GB, NUC. Γνώμη μου μην βάλεις 4, βάλε 8 με 64bit Windows, αν δουλεύεις madVR και τίποτε άλλο στο background (πχ μtorrent, browser, teamviewer κλπ) θα είσαι οριακά με 4GB. Για 20 δεν αξίζει.

Δηλαδή θα δινατε τόσα παραπάνω για να έχετε windows με hdaudio passthrough αντί πχ ένα nuc (ή οποιοδηποτε αλλο, δεν βγάζει μόνο η intel barebones) με τον 3150/3700 σε συνδυασμό με openelec/librelec?
Η τελευταία λύση δεν υστερεί πουθενά σε σχέση με πιο ακριβά nucs για χρήση media player (εκτός αν κάποιος θέλει οπωσδήποτε windows/madvr).

Δηλαδή θα δινατε τόσα παραπάνω για να έχετε windows με hdaudio passthrough αντί πχ ένα nuc (ή οποιοδηποτε αλλο, δεν βγάζει μόνο η intel barebones) με τον 3150/3700 σε συνδυασμό με openelec/librelec?
Η τελευταία λύση δεν υστερεί πουθενά σε σχέση με πιο ακριβά nucs για χρήση media player (εκτός αν κάποιος θέλει οπωσδήποτε windows/madvr).
πλέον με windows έχει HD audio και 3D frame packing, σε openelec/libreelec όχι ακόμα από όσο γνωρίζω.

Επίσης το nuc2820 είναι very vfm γιατί σε windows παίζει HD audio και 3D frame packing