Aποκωδικοποιητή εξωτερικό ή καμία κάρτα CI?

Stelios_K

New member
2 September 2010
11
Να ρωτήσω τους experts η Samsung LE40A558P3F λέει ότι έχει iDTV αλλα δεν λέει τίποτα για mpeg4.
Να πάρω αποκωδικοποιητή εξωτερικό ή καμία κάρτα CI?

Αν πάρω εξωτερικό θα αναγκαστώ να έχω άλλο ένα τηλεκοντρόλ στα ήδη 3 (Home theatre, τηλεόραση, media player) και δεν θέλω.
Επίσης δεν ξέρω αν θα έχω το πολύ καλό guide της τηλεόρασης ή θα αναγκαστώ να χρησιμοποιώ του αποκωδικοποιητή που πάλι με χαλάει.
Επίσης και σαν τιμούλα νομίζω το module πρέπει να είναι φτηνότερο και θα γλυτώσω και μια πρίζα επιπλέον. ¨Εχω ακούσει ότι μερικά έχουν προβλήματα αλλά στην Samsung που έχει το ίδιο γνωστός μου είπε ότι δουλεύει άψογα (ιδιο μοντέλο 32αρα).

Το πλεονέκτημα των αποκωδικοποιητών είναι ότι μπορείς με τα ίδια χρήματα να έχεις και media player σωστά?

Για εξωτερικό μου πρότειναν τον Gemini 4 HD αλλά δεν νομίζω να έχει και media player. Εσείς τι προτείνετε? Αν βρω κάτι σε καλή τιμή με media player να τα παίζει όλα mkv υποτίτλους κτλπ τότε ναι :P

Για CI μου είπαν για
http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?cPath=320&products_id=7469

Δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα για τις κάρτες CI. Ασυμβατότητες, έλλειψη HD...
Πάρε καλύτερα ένα εξωτερικό δέκτη για να έχεις και PVR.

Απάντηση: Re: Aποκωδικοποιητή εξωτερικό ή καμία κάρτα CI?

Δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα για τις κάρτες CI. Ασυμβατότητες, έλλειψη HD...
Πάρε καλύτερα ένα εξωτερικό δέκτη για να έχεις και PVR.
+1

Όπως τα λένε οι φίλοι είναι. Σε λίγες τηλεοράσεις έχουν τοποθετηθεί άνευ προβλημάτων.
Αρκετοί φίλοι παραπονούνται για αρκετά προβλήματα όπως : συμβατότητας, πιξελιάσματος, αργή εναλλαγή καναλιών και μη υποστήριξη HD.
Εάν σε ενδιαφέρει μόνο ο τηλεοπτικός δέκτης, προσανατολίσου σε μια μικρή συσκευή με κύριο προσόν το γρήγορο δέκτη και θα είσαι μια χαρά.

Εάν πιάνουν και τα χέρια σου με το diy, μπορείς και να το προσαρμόσεις στο πίσω μέρος της τηλεόρασης με μια μικρή προέκταση στο υπέρυθρο για εύκολη επικοινωνία με το τηλεχειριστήριο.

Ευχαριστώ για τα σχόλια.

Με χαλάει πολύ το εξτρα τηλεκοντρολ και η εξτρα πρίζα και καλώδια. Επίσης ο άλλος οδηγός (πληροφορίες προγράμματος δηλαδή)
Τι εννοείται δεν υποστηρίζει HD? Το μόνο κανάλι που εκπεμπει HD είναι η ERT HD και νομίζω οτι είναι με την ίδια κωδικοποίηση (MPEG4) άρα γιατί να έχει πρόβλημα το module?
Δεν δείχνει καν εικόνα σε HD ανάλυση?

Αυτό που αναφέρεις με το υπέρυθρο υπάρχει κανένα DIY γιατί δεν το κατάλαβα. Έτσι θα έχω μόνο το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης δηλαδή?

Για το πρόβλημα των πολλών τηλεχειριστηρίων μπορείς να πάρεις ένα φθηνό Silvercrest από ένα Lidl, με το το ποίο μπορείς να αντικαταστήσεις έως 10 άλλα τηλεχειριστήρια (10 σε 1). (Μήπως να κάναμε ένα θέμα για αυτό το τηλεχειριστήριο; )
Υπάρχει και η λύση των Harmony 300 και 200 της Logitech, αλλά ανεβαίνει η τιμή τους.
Σε ότι αφορά το DIY, ουσιαστικά κάνεις μια επέκταση του καλωδίου του αισθητήρα υπερύθρων και τον βάζεις όπου θέλεις, ενώ έχεις τον δέκτη «κολλημένο» πίσω από την τηλεόραση.

Λοιπόν πήρα έναν ο οποίος έχει και DVR αλλά το μανουαλ του είναι για κλάματα. Βασικά έπιασα όλα τα δορυφορικά αλλά έχω δύο προβλήματα...
Πρώτον ο οδηγός καναλιών που έχει δεν βγάζει το πρόγραμμα όλων των καναλιών αλλά για κάποιο λόγο αργεί να ενημερώνεται και το βγάζει ανα δυάδες. Αν περάσω τον "κέρσορα" πάνω από το κανάλι τότε ενημερώνεται και δείχνει το πρόγραμμα του καναλιού, πράγμα που δεν συμβαίνει με την LG μου που δείχνει το πρόγραμμα όλων το καναλιών κατ ευθείαν.

Το δεύτερο πρόβλημα και μάλλον είναι λόγω συνδεσιμότητας δεν βλέπω τα υπόλοιπα κανάλια που δεν είναι δορυφορικά. Δεν έχω βάλει το scart αλλά το RCA καλώδιο (άσπρο κόκκινο κίτρινο). Η κεραία πάει στον αποκωδικοποιητή μόνο και τα άλλα κανάλια δεν μου τα δείχνει...κάτι κάνω λάθος