Λοίπον Ντίνο και λοιποί ενδιαφερόμενοι...
Σήμερα κατέφθασαν οι επίγειοι ψηφιακοί αποκωδικοποιητές mpeg2/4 και τους σύνδεσα με τρεις τηλεοράσεις όλες flat, οι δύο full HD...
Περιοχή Άγιος Δημήτριος - Αθήνα με άριστο σήμα τσεκαρισμένο από τουλάχιστον 6-7 γνωστούς και φίλους σε μια ακτίνα 1-2 χιλιομέτρων...
Πρόκειται για
1) τον
Mini SD DVB-T (SD δέκτης, ο οποίος ενδείκνυται για CRT τηλεοράσεις αφού δεν διαθέτει ΗDMI, optical και coaxial, παρά μόνον ένα scart... αλλά και η ικανότητά του σε αναπαραγωγή media μέσω usb θύρας περιορίζεται σε mp3, jpeg, bmp), και
2) τον
Digital World HDT-150 (HD δέκτης 1080i, ο οποίος ενδείκνυται για HD Ready και Full HD τηλεοράσεις με εισόδους ΗDMI. O δέκτης επίσης διαθέτει ψηφιακές εξόδους ήχου optical και coaxial για σύνδεση με κατάλληλο ενισχυτή, αναλογικές component και composite και scart για μετάδοση εικόνας και ήχου καθώς και ξεχωριστή RCA audio out!!! (πίστευα ότι όλα αυτά στον ΑV Receiver μου κόστιζαν τουλάχιστον εκατό ευρώ... λάθος έκανα...!). Επίσης ο δέκτης είναι και ένα ολοκληρωμένο media player με δυνατότητα αναπαραγωγής mp3, jpeg, bmp, avi (xvid & H264), mkv, m2ts και υποστηρίζει μη ενσωματωμένους ελληνικούς υπότιτλους .srt και .sub.
Εντυπώσεις από τους δέκτες
- - - - - - - - - - - - - - - - -
Ο μικρός, Mini SD DVB-T, τα κατάφερε περίφημα...
Bρήκε τα κανάλια τάχιστα (λιγότερο από 5 λέπτά), τα ταξινόμησα ακόμα πιο εύκολα, το EPG πλήρες και το menu επίσης και είναι σφαίρα...
Υστέρησε όμως στο remote control... Mικρό σε μέγεθος και με μικρά κουμπάκια... Έως τα 2 μέτρα δουλεύει αλλά περισσότερο θέλει καλό στόχο... το control γενικώς πρέπει να στοχεύει από ψηλότερα το ειδικό μάτι που υποδέχεται τις εντολές και είναι φορητό αφού μπορείς να το τοποθετήσεις οπουδήποτε (έχει ένα μέτρο καλώδιο)...
Δεν πειράζει που δεν είναι ΗD και δεν έχει ΗDMI... όταν πάρετε καλύτερο σήμα από τα ελληνικά κανάλια (σε καμιά δεκαριά χρόνια +) παίρνετε άλλον... Η απόδοσή του σε ευκρίνεια και χρώματα πλησίαζε αυτόν του ενσωματωμένου δέκτη της pany V10... και ήταν λίγο καλύτερος από το έτερο media player... ε συγνώμη... αποκωδικοποιητή mpeg2/4 ήθελα να πω...

)
Τέλος να πω ότι δοκιμάστηκε και με εσωτερική κεραία 10ετίας με ενισχυτή και συντόνισε και έπαιξε εύκολα και μάλιστα το ίδιο καλά (δεν παρατηρήθηκαν pixelιάσματα ή κομπιάσματα ή άλλου είδους προβλήματα...
Ο "μεγάλος", Digital World HDT-150 συνδέθηκε με ΗDMI σε δύο Full HD τηλεοράσεις αλλά και με scart σε μια 20" SD και τα πήγε αρκετά καλά σαν δέκτης, αλλά ήταν μια έκπληξη όσον αφορά το media player κομμάτι του...
Φυσικά δεν είχα σήμα υψηλής ανάλυσης για να τον δοκιμάσω, παρά μόνο αυτό των ψηφιακών εκπομπών... Δεν ξέρω αν κάνει upscaling, αλλά διαφορά δεν είδα από το 576i ως το 1080i...
Συντόνισε και αυτός, εύκολα και γρήγορα όλα τα ψηφιακά κανάλια αλλά με παίδεψε στο θέμα ταξινόμηση...
Πρέπει στο menu να επιλέξεις "πρόγραμμα" -> "Διαμόρφωση προγράμματος" να δώσεις στο κωδικό που σου ζητάει το -> "000000" και στη συνέχεια πάλι στο "Πρόγραμμα" -> "LCN" επιλογή "Κλειστό".
Αφού γίνουν τα παραπάνω πλέον η μετακίνηση των καναλιών στην επιθυμητή θέση είναι παιγνίδι... (ας είναι καλά ο
panosop από άλλο forum)
Σαν media palyer έπαιξε αβίαστα όλα τα format που προανέφερα σε αποδεκτή ποιότητα αλλά όχι εφάμιλλη του HDX-1000 που διαθέτω...
Έχει fast forward 2x-32x, διαβάζει ελληνικούς υπότιτλους καθορίζει το μέγεθός τους καθώς και το χρώμα τους εύκολα (αφού τα καταφέρνω εγώ θα τα καταφέρει οποιοσδήποτε)...
Γενικώς ο Digital World είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για όσους διαθέτουν τηλεόραση HD, με ΗDMI, χωρίς αποκωδικοποιητή mpeg4 και θέλουν να μπούν ανέξοδα στο παιγνίδι αναπαραγωγή mkv.
Το μηχανάκι αναγνώρισε εύκολα ΗDD και ΝTFS και FAT μέσω της USB θύρας φυσικά που βρίσκεται στην πρόσοψη...
Aρκετά καλό και το remote control... δούλεψε απροβλημάτιστα χωρίς τα μικροπροβλήματα του άλλου δέκτη...
Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα:
- το τμήμα PVR (video recording) και των δύο
- αν ο Digital World μπορεί να κάνει downmix τα ΗD formats ήχου
- αν ο Digital World δίνει DTS μέσω optical ή coaxial σε AV Receiver και αν ναι πως ακούγεται (φυσικά μέσω DAC)...
Για ότι άλλο θέλετε μια γνώμη, ευχαρίστως αλλά να έχετε υπομονή...
Δεν μπορώ να σας τους συστήσω ή όχι, αφού δεν έχω εμπειρία από άλλους δέκτες... Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον μικρό και αρκετά ευχαριστημένος από τον μεγάλο, ειδικά στο κομμάτι αναπαραγωγή media files!
Οι δέκτες αγοράστηκαν από τα links που φαίνονται παραπάνω, στις τιμές που αναφέρονται. Παραγγέλθηκαν Δευτέρα μεσημέρι και ήταν σπίτι μου σήμερα Τετάρτη το μεσημέρι...
:ernaehrung004:
YΓ Δεν είμαι και ο πιο σχετικός με το θέμα... κάθε διόρθωση ευπρόσδεκτη για να μην αποπροσανατολίσω το όποιον ενδιαφερόμενο.