Αποκωδικοποιητής mpeg4

Πηρα χθες τον NECO HD BOX 87E και εχω τα εξης προβληματα και ζητω την βοηθεια σας.
1. Οταν σβηνω το μηχανακι κοβει σημα απο την RF και τα καναλια παιζουν με χιονια. Οχι απο την συνδεσει HDMI αλλα κανονικα απο τη RF της TV
2. Οταν ειναι αναμμενο το μηχανακι τα καναλια παιζουν κανονικα απο την RF εκτος του ALTER που εχει προφανως παρεμβολη απο το μηχανακι
3. Το πιο συμαντικο ειναι οτι εχει μικρους υποτιτλους σε μεγεθος. Ζητω καποιο προγραμμα που να μπορω να τους κανω πιο μεγαλους (srt)
4. Παιζει με πολυ καλη εικονα MKV αλλα κανει σπασιματα ειδικα σε 1080p
5. Εγραφη πολυ καλη. Οχι Time shift. Οχι να βλεπεις αλλο καναλι οταν γραφεις

Παρακαλω την βοηθεια σας για τους υποτιτλους και ενα υπαρχει αναβαθμιση;

1. Χρησιμοποίησε ένα εξωτερικό spliter και θα δεις μεγάλη βελτίωση,εφόσον πριν έβλεπες καλά αναλογικά .
2. Το Alter-Πάρνηθας έχει και σε μένα πρόβλημα παρεμβολών όταν λειτουργώ το PC,το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 3μ από την TV.
Για τα άλλα ας απαντήσει όποιος γνωρίζει το δέκτη...

Dalaniκ εύγε,πολύ καλή παρουσίαση :SFGSFGSF:

Λοιπόν όσον αφορά τον μικρό (Μini SD DVB-T - Scart) όντως αν το μάτι τοποθετεί πλαγιαστό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα... λειτουργεί και από τα τρία μέτρα χωρίς πρόβλημα.

-------

Όσον αφορά τον Digital World:

Δοκίμασα αρχεία .mkv με απλό DTS, με DTS MA και ΤrueHD.
Δεν έλαβα ήχο από κανένα ούτε από ΗDMI, ούτε από optical σε ΤV samsung A656.
Επίσης στα ίδια αρχεία δεν είχα ήχο από την audio out με RCA σε δικάναλο.

Παρ' ότι οι γνώμες διίστανται το βλέπω δύσκολο να κάνει downmix DTS και πολύ περισσότερο ΗD formats ήχου...

Παρ' όλα αυτά όσα mp3 (320άρια) δοκίμασα στο δικάναλο (με RCA) ακούγονταν καλύτερα απ' ότι περίμενα. Φυσικά δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος ακρόασης μουσικής, απλά το αναφέρω. Προφανώς έχει καλούτσικο DAC και τροφοδοτικό εσωτερικά (μιλάμε πάντα για κλάσμα των 54 Ευρώ μην το ξεχνάμε!).

Σύντομα θα δοκιμάσω τα ίδια σε pany v10 και επιπλέον optical και coaxial σε ΑV Receiver...

Την άλλη εβδομάδα πιστεύω ότι θα δοκιμάσω και την ΗDMI σε ΑV Receiver με ΗDMI 1.3.

Γενικά μου έχει κάνει εντύπωση όσα κάνει για την δεδομένη τιμή του, όπως επίσης ότι δουλεύει σφαίρα... κάθε εντολή διεκπεραιώνεται ταχύτατα!

Επαναλαμβάνω δεκτές κάθε είδους διορθώσεις και αν μπορώ να δοκιμάσω κάτι για οποιονδήποτε υποψήφιο αγοραστή εδώ είμαστε...

-bye-

Δοκίμσε και την οπτική στον AV receiver Νίκο,να δούμε αν αναγνωρίζει εκεί το DTS :)

Συνέχεια δοκιμών Digital World HDT-150...

- Συνδέθηκε με HDMI στην pany V10 --> pcm/by pass --> δυστυχώς DTS μούγκα...

- Συνδέθηκε με optical στον Yamaha RX-V661 --> by pass --> DTS στη στρούγκα!!! ...έδωσε DTS απλά και ωραία!
ΟΧΙ Downmix!!! Kανονικό DTS (5 κανάλια να παίζει το καθένα το δικό του σήμα... (Επειδή δεν πίστευα στα αυτιά μου δοκίμασα 3-4 ταινίες... σε όλες έπαιξε αβίαστα DTS...)

Mε λίγα λόγια έχουμε ένα κουτάκι (εγώ τα λέω μαλακιστήρια...) αξίας 54Ευρώ το οποίο... να τι κάνει:
- Αποκωδικοποιεί mpeg2/4 - ικανοποιητικά,
- διαθέτει πολύ εύχρηστο ελληνικό menu και ΕPG,
- ταξινόμηση καναλιών αυτόματη αλλά και manual από το χρήστη,
- PVR προγραμματιζόμενο - (δεν το δοκίμασα ακόμα), οι εγγραφές του οποίου μπορούν να παίξουν σε οποιοδήποτε pc/htpc (αρχεία εγγραφής .ts),
- εξόδους εικόνας και ήχου παντός τύπου και ικανοποιητική απόδοση,
- με usb port από την οποία βλέπει HDD και USB sticks διαμορφωμένα είτε σε NTFS είτε σε FAT,
- διαθέτει media player που μπορεί να διαβάσει και παίξει: τα δημοφιλέστερα αρχεία video (avi, mkv, m2ts), τα δημοφιλέστερα αρχεία υποτίτλων (sub,srt), ήχο DTS (όχι ΗD, όχι Downmix) μέσω της optical port σε ΑV Receiver μόνο, ήχο stereo αναλογικά μέσω RCA σε οποιοδήποτε ενισχυτή.
- δυνατότητα ρύθμισης μεγέθους υποτίτλων, χρώματος φόντου και χρώματος υποτίτλων...
- είναι σφαίρα σε όλα του,
- καλό πληκτρολόγιο - δεν προβληματίζει σε καμία περίπτωση το χρήστη.
- δεν ζεσταίνεται με τίποτα...
και ... σίγουρα θα ξέχασα κάτι ακόμα καλό...

Στα αρνητικά του:
- Δεν κατάφερα να έχω downmix από mkv/DTS σε τηλεόραση...
- Σε χρήση media player, το menu δεν αφήνει ρυθμίσεις... πρέπει να σταματήσει να παίζει το αρχείο και μετά από την αρχή πάλι αφού δεν κρατάει το σημείο που σταμάτησε...
- Όταν είναι σε standby mode δεν αφήνει την tv να παίξει αναλογικό σήμα, ή μάλλον καλύτερα να πω ότι χαλάει το αναλογικό σήμα, αφού βλέπεις με χιόνια...
- Μέτρια γραφικά τα οποία δεν είναι διαφανή οπότε καλύπτουν την εικόνα της tv.
- Σχεδιαστικά το κουτί (κάλυμμα) αντιπροσωπεύει την κατηγορία του... μεγάλο λευκό λογότυπο (για να μην ξεχάσουμε το μοντέλο?), δύο led αριστερά που σου βγάζουν το μάτι (εν λειτουργία) και οθονούλα από άλλη δεκαετία... (εντάξει αν υπάρχει κάποιο ποιο όμορφο/ποιοτικό σε αυτά τα λεφτά θα ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα...)

Αυτά...

Νίκο αν μπορέσεις βάλε φώτο από το μενού ρυθμίσεων του ήχου..... (μιας και έγινες και επίσημα beta tester !!!!!:D)...

ΟΚ, αλλά όχι τώρα γιατί περιμένω υδραυλικό...

Σαν εντολές γίνεται έτσι:
"Menu" -> "Επιλογή" -> "Ψηφιακός Ήχος" - "by pass" -> "OK"

Έχοντας ανοιχτό τον AV receiver και στην κατάλληλη είσοδο (αυτή που συνδέσαμε την optical) έχουμε 5-κάναλο DTS... simply as that...

Aντώνη από fw update ξέρουμε τίποτα?

Για το firm update θα μάθω και θα σου πω Νίκο....

Δοκίμασε στον ήχο μέσα από το μενού να του δώσεις stereo να δούμε τι θα κάνει με το dts...

Ερώτηση @ Dalanik :

Επειδή προσανατολίζομαι προς τον Scart Mpeg-4 ο οποίος δηλώνει Tuner: DVB-T SD mpeg-4 .
Tο ερώτημά μου είναι εάν μπορεί να "δεί" και το πακέτο της ΕΡΤ που νομίζω ότι εκπέμπει σε Mpeg-2.

Ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: Αποκωδικοποιητής mpeg4

Ερώτηση @ Dalanik :

Επειδή προσανατολίζομαι προς τον Scart Mpeg-4 ο οποίος δηλώνει Tuner: DVB-T SD mpeg-4 .
Tο ερώτημά μου είναι εάν μπορεί να "δεί" και το πακέτο της ΕΡΤ που νομίζω ότι εκπέμπει σε Mpeg-2.

Ευχαριστώ.

Kαι οι δύο δέκτες αποκωδικοποιούν όλες τις εκπομπές σε mpeg2 και mpeg4, άρα και όλα της ΕΡΤ απροβλημάτιστα.
O μικρός δε που σε ενδιαφέρει κατά τη γνώμη μου (δεν έχω όργανα μέτρησης) έχει καλύτερο δέκτη και πιο όμορφο και ξεκούραστο menu...
Το μόνο μείον που του προσάπτω είναι το μικρό remote control και η αίσθηση των πλήκτρων... Για μένα βέβαια και τους περισσότερους ελάχιστα εξοικειωμένους με την τεχνολογία καταναλωτές δεν είναι πρόβλημα αλλά για παράδειγμα μια γιαγιά πιθανόν να αντιμετωπίσει δυσκολίες.
Αν δεν σε ενδιαφέρουν οι ματρόσκες, συνίσταται ανεπιφύλακτα.

Σύντομα, μπορεί και σήμερα το βράδυ, θα ανεβάσω φωτογραφίες και από τους δύο οπότε stay tuned...

YΓ. Φίλιππα μήπως να χωρίζαμε το νήμα στα τρία?
Ένα νήμα για τον "Μini SD DVB-T -SCART", ένα για τον "Digital World ΗDT-150" και ένα τρίτο, να παραμείνει το αρχικό νήμα του Nτίνου απείραχτο?
Αν το θεωρείς σκόπιμο μπορώ να σουλουπώσω τα γραφόμενα και να ανοίξω νέο νήμα... Στείλε σε παρακαλώ pm για να συνεννοηθούμε...

Ο μικρός θα πάει σε δύο τεμάχια, ένα στην Αλεξ/πολη και ένα σε ένα χωριό βορειότερα όπου το αναλογικό σήμα που πιάνουν τώρα είναι με αρκετά χιόνια, οπότε και η ευαισθησία του δέκτη είναι σημαντική παράμετρος.

Τα μικρά πλήκτρα στο τηλεκοντρόλ θα είναι πρόβλημα αλλά θα ψάξω να βρώ κάποιο συμβατό με μεγά πλήκτα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, περιμένω και τις φωτό....

Ειναι ολοιδιος με αυτον του λινκ στο δευτερο ποστ παραπανω. Και ακριβοτερος.

Και απ' ότι λέν τα specs δεν διαβάζει NTFS...
Ο DVB-T SD SCART δοκιμάστηκε και διάβασε ΗDD και USB stick με διαμόρφωση FAT αλλά και ΝTFS. Αυτό βέβαια παίζει κάποιο ρόλο για όσους θέλουν να προβάλλουν τις JPΕG φωτογραφίες τους και τις έχουν αποθηκευμένες σε δίσκο με ΝTFS γιατί το κυριότερο είναι η απόδοσή του σαν δέκτης.

Σύντομα, ίσως και σήμερα, θα ανεβάσω τις εντυπώσεις μου καθώς και φωτογραφίες σε ξεχωριστό νήμα.

Για να δώσω λίγο τυράκι, τα αναλογικά κανάλια παίζουν ικανοποιητικά όταν ο δέκτης είναι σε stand by mode σε αντίθεση με τον ΗDT-150, έχει πιο ζωντανά/έντονα χρώματα από τον ΗDT-150...
Συνολικά βέβαια η HDMI κάνει τη διαφορά υπέρ του ΗDΤ-150...

Nτίνο sorry για την καθυστέρηση αλλά δεν μπόρεσα το περασμένο ΣK να τους δοκιμάσω σε πιο δύσκολες περιοχές... ίσως αυτό το ΣΚ...

Αμα περιμενετε απο εμενα εντυπωσεις, ειδικα για τηλεορασεις, σωθηκες.... :D

Ποιές τηλεοράσεις βρε... Αν παίζει καλά ο Δέκτης, αν σου αρέσουν τα γραφικά και το EPG, αν είναι γρήγορο το λογισμικό τέτοια πράγματα...

Άσε... όταν ανοίξω το νήμα μου λές αν είδες κάτι διαφορετικό...;)

:ernaehrung004: