αποκόλληση smd

εναλλάξ και με προσοχή ζεσταίνεις το ενα πόδι πιέζοντας προς τα δεξιά εφόσον είναι το αριστερό αυτό που δουλεύεις και κατόπιν ανάστροφα μέχρι που να βγει

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΤΡΥΦΕΡΆ
υπάρχει ενδεχόμενο η πλακέτα να είναι σάντουιτς και να συμπαρασύρει την επαφή που είναι ανάμεσα και θα μετά απλά κάνεις το μάντη να δεις που πάει τί

Για την αποκόλληση discrete SMD εξαρτημάτων η καλύτερη λύση είναι η εναλλάξ θέρμανση των επαφών. Για την ακρίβεια κάνεις το εξής. Παίρνεις το κολλητήρι και κολλάς έχτρα κόλληση στην πρώτη πλευρά, το κρατάς αρκετά δευτερόλεπτα, και μετά γρήγορα ζεσταίνεις και τη δεύτερη πριν προλάβει να λιώσει η πρώτη. Εδώ έχεις δύο επιλογές για την αποκόλληση: Ή θα έχεις στο δεύτερο χέρι σου μια λαβίδα ή προσέλα και όταν ζεσταθούν οι επαφές θα σηκώσεις κατακόρυφα το εξάρτημα, ή θα σπρώξεις με το κολλητήρι το εξάρτημα ώστε οι επαφές του να φύγουν μακρυά από τα pads του PCB.

πως γίνεται να στηρίζουμε την πλακέτα, διότι έχουμε δυο χέρια?

από πανηγύρι αγόρασα για 5 ευρώ τα παρακάτω....

News1_0.jpg

3rdhand.jpg

αυτό, τώρα που το λες, το έχει ο πατέρας μου...
πρέπει να πάω να το πάρω...

από πανηγύρι αγόρασα για 5 ευρώ τα παρακάτω....

Και στο Φανό έχει και είναι κορυφαία λύση!
Βέβαια η βάση για το κολλητήρι που έχει δεν λέει εκτός και αν δουλεύεις σε πυρίμαχο γραφείο...
Για να τραβήξεις την κόλληση απλή τρόμπα...
Νομίζω και τα δύο μαζί πάνε κάπου στα 10 ευρώ (τα μαγαζιά με τα ηλεκτρονικά τα πουλάνε πιο ακριβά από ότι τα πουλάνε στα πανηγύρια) -bye-

Έχει και στο praktiker νομίζω με 2 ευρώ. Βολεύει γενικότερα και για πολλές άλλες δουλειές…

Αν δεν στερεωθεί σε κάποια βάση είναι πρακτικά άχρηστο. Το βάρος της βάσης δεν αρκεί για πίεση με εργαλεία πάνω στην πλακέτα. Για ρολογάδικες εργασίες ίσως.

Η λύση είναι μια επιπλέον βάση με αρκετή επιφάνεια.

Ή δύο βάσεις (έχω κολλήσει κομμάτι σαμπρέλας από κάτω για να μη γλιστράνε).