Απώλεια εισοδήματος πόση έχετε απο την αρχη της κρίσης?

60% μειώθηκε το εισόδημα μου
100% της γυναίκας μου
αύξηση 30% στο εισόδημα του παιδιού μου...
(τα Χριστούγεννα που λέει τα κάλαντα)

Στα 21 έως τα 30 μου έβγαζα πολλά χρήματα για την ηλικία μου, αλλά προσπαθούσα πάρα πολύ για την δουλειά μου όπως και τώρα. πρέπει να είμαι στο -30% και παραπάνω... Πιο μικρός πάλευα για να γίνω καλύτερος και να μπορώ να έχω πολύ γερές επαγγελματικές βάσεις και μόλις άρχισα να ανεβαίνω βρέθηκα να παλεύω για το λιγότερο χειρότερο....:twoguns:

Της γυναίκας μου είναι -50%

Mπερδεμα...αυτο που μετραει ειναι η αγοραστικη δυναμη,μια εσωτερικη υποτιμηση εναι μια καποια λυση...π.χ ο γιατρος θα παρει λιγωτερα απο τον καθηγητη και αυτος θα μειωσει τα διδακτρα στα παιδια του! ή , τo διπλανο μου τριαρι που νοικιαζοταν 600 ευρω επεσε στα 350 οποτε με τα 250 βγαζεις ΔΕΗ και κοινοχρηστα...αυτα οσον αφορα τις Υπηρεσιες,οταν μπαινουν και τα υλικα μεσα γινονται πιο δυσκολα τα πραγματα ,οσον δε αφορα τα εισαγομενα η μονη μειωση μπορει να προελθει απο την μειωση του κερδους του εισαγωγεα,το μονο καλο ειναι οτι παγκοσμιως η οικονομια ειναι σε αποπληθωριστικο mood!

Και για να μην λέμε οτι τι ψάχνουμε τωρα όλοι ειμαστε πολυ μείον , εγω έχω και περιπτώσεις φίλων που και σε εταιρείες ειναι και δεν έχουν ούτε ευρω μειωση.

Σίγουρα υπάρχουν και αυτες οι περιπτώσεις αλλά τι να το κάνεις όταν το μέλλον είναι αβέβαιο και προστίθεται και ένα νέο χαράτσι?
Θέλω να πω πως εγώ έχω μια μείωση 35% αλλά αν αυτό το χρόνο προστεθεί ακόμη ένας φόρος και το υπόλοιπο 65% πάει περίπατο, όπως τώρα.
Θα προτιμούσα να έχανα με τη μία τα μισά και τέλος, να ξέρω πως αυτά θα έχω και με αυτά θα συνεχίσω.
Αλλά, μικρομεσαία τάξη, τι να πεις είδος προς εξαφάνιση!

Απο την στιγμη που το εισοδημα κατεβαινει ΤΑΧΥΤΕΡΑ απο το κοστος (της καθημερινοτητας) η αγοραστικη δυναμη ΔΕΝ προκειται να παρει την πανω βολτα.
Οι πανηλιθιοι της Τροικας (Τομσεν και λοιποι) νομιζαν οτι η φοροδιαφυγη και η γραφειοκρατια θα γινονταν αναμνησεις (μεσα σε εναν χρονο).
Τωρα που ειδαν οτι το 0.1% των Ελληνων (που εχει το 20% της συνολικης φορολογικης δαπανης) ... ΔΕΝ θα φορολογηθει ποτε, σηκωνουν τους ωμους
ως ανιδεοι. Ως φοιτητες πoυ απλα εκαναν λαθος στην εξισωση.

Ειναι και αυτοι εκπληκτοι. Γιατι νομιζαν οτι εχουμε κρατος που ΟΛΟΙ το φοβουνται και το σεβονται. Aμ δε .... !!!!
Αυτο το 0.1% ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ .... το πολυ βαθυ κρατος που δεν ξεστομιζεται ουτε καν στα δελτια ειδησεων.
Σας ενημερωσαν ποτε οτι οι μεγαλοι και τρανοι της ελληνικης οικονομιας .... ΕΙΝΑΙ ελβετοι πολιτες ????
Και μαλιστα πολυ πριν την κριση, δεκαετιες πριν. Ποια φορολογικη νομοθεσια ισχυει για αυτους ?

Παντως ...... πατο δεν πιασαμε ! Εχετε ακομα ιντερνετ, ετσι δεν ειναι ? Οταν θα χετε μια κουβερτα και καθολου ηλεκτρικο στο σπιτι ....
τοτε θα ρθει η αναπτυξη. Δεν εχουν τιποτε αλλο να παρουν απο σας .... και φευγουν ! Τα τρωκτικα ....

(αυτο βλεπω να γινεται κατα το 2030 .... μεχρι τοτε .... λιγες-λιγες οι θυσιες να μην πεταχτει ο βατραχος εξω απ´την κατσαρολα)

Last edited:
Re: Απάντηση: Απώλεια εισοδήματος πόση έχετε απο την αρχη της κρίσης?

Κλαίω....με το 'αποπληθωριστικό mod''. Ακόμα και η Wall Street Journal ,άλλα λέει..

Τες πα..Ερχεται η ανάπτυξη..:music-smiley-005:
Ναι βρε,δεν το ήξερες;Η αγοραστική αδυναμία λέγεται πλέον "αποπληθωριστικό mood",η αδυναμία να αγοραστεί φαγητό θα λέγεται "ορθολογική χρήση τροφίμων",τα λουκέτα στα μαγαζιά θα ονομάζονται στο εξής "αυτορύθμιση της αγοράς",και οι άνεργοι "προς το παρόν εξετάζουν τις επιλογές τους"...Δε θέλω να σκεφτώ τον ευφημισμό που θα εφεύρουν για τις αυτοκτονίες......

Re: Απάντηση: Απώλεια εισοδήματος πόση έχετε απο την αρχη της κρίσης?

deadly mood...

Oχι βρε ..... self-destruct mood .... :p

Σε αμιγες mission-impossible στυλ :
"this citizen will self-destruct in 5 days .... thank you !"

(αντε ... να ετοιμαζομαι και εγω .... :rip: .... σιγα-σιγα)

Last edited:
Απάντηση: Re: Απώλεια εισοδήματος πόση έχετε απο την αρχη της κρίσης?

- 300 τα εκατό ,, τα πάντα όλα ... και είναι και να δίνω .. θεωρητικά πάντα :7SFGSFG: ,,, να δίνω ...

Καί 'γώ μιά από τα ίδια δυστυχώς.:bigcry:

Το ασχημο ειναι οτι σιγα σιγα θα μας παρουν και τα σωβρακα και δεν θα εχει ανοιξει ρουθουνι. Ξερετε τωρα στην εκθεση οι ξενοι που ηρθαν Αγγλοι - Γαλλοι - Δανοι μου ειπαν " καλα ρε εσεις τι κανετε? πως εχετε αφησει ετσι αυτην την καταστροφη? " Στην Δανια σε καθε περιπτωση αν συμβει κατι κατα του λαου κλεινουν ολα για κανενα μηνα και δεν κινειται τιποτα. Μηπως τελικα περιμενουμε σαν τα προβατα την σφαγη?

Ναι μεν αλλά...

Είδαμε και στην ΜΒ επι Θάτσερ πόσο μη πρόβατα είναι κι οι Αγγλοι...

Πέρα απ' αυτό κάτι Δανοί,Ελβετοί και σία με υποδειγματικές αστικοδημοκρατικές διαδικασίες,νομίζουν ότι έτσι είναι παντού...Ας έρθουν κι απο δώ να φάνε δακρυγόνα και κλόμπ στο κεφάλι,να συρθούν σιδεροδέσμιοι,ν' απολυθούν-να μείνουν μακροχρόνιοι άνεργοι-να εξαθλιωθούν και να πεινάσουν και μετά μας ξαναλένε τι νομίζουν...

Το μόνο που έχω στερηθεί στο μισθό είναι η αύξηση ("τυχερός" μιας και η εταιρεία που εργάζομαι (ναυτιλιακά) δεν επηρεάζεται απο την εγχώρια κρίση ).
Κατα κάποιο τρόπο μάλιστα πήρα και αύξηση αφού ο εργοδότης μου, κάλυψε τις επιπρόσθετες κρατήσεις των δύο τελευταίων ετών σε όλους τους συναδέλφους.

Φυσικά πλήρωσα έξτρα φόρους, χαράτσι και η σύζυγος δεν είχε την ίδια τύχη (11 μήνες πίσω σε μισθούς - πληρώνεται έναντι... ενώ υπέστη και τις γνωστές περικοπές του ιδιωτικού τομέα)

Έξοδα οπωσδήποτε αυξημένα... μόνο η θέρμανση και η μετακίνηση μας έχει κοστίσει 1.500 περισσότερα ετησίως.

Περίπου 800χιλ περισσότεροι άνεργοι (δλδ περίπου 100% μείωση), επίσης πάρα πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες που φυτοζωούν κτλ δίνουν την πραγματική εικόνα.
Αυτό το "μείωση 25% του ΑΕΠ", που ισχυρίζονται οι κυβερνώντες, μοιάζει με αστείο για τους περισσότερους από εμάς.

Καλά κουράγια σε όλους μας.

Αν είχαμε φαληρήσει από την αρχή σαν κράτος το πιθανότερο είναι να είχαμε υποστεί ένα τερράστιο αρχικό σοκ (που θα μπορούσε όμως να το ελέγξει μια σοβαρή κυβέρνηση), θα είχαμε πέσει στα ίδια επίπεδα περικοπής αγοραστικής δύναμης που συζητάμε τώρα άμεσα και νομίζω πως σήμερα θα είμασταν καλύτερα απότι είμαστε αφού θα είχαμε ως όπλο το δικό μας νόμισμα. Σίγουρα και η ανεργία δε θα είχε φτάσει εδώ που έφτασε... Μ@λ@κες...

Απάντηση: Re: Απώλεια εισοδήματος πόση έχετε απο την αρχη της κρίσης?

Αν είχαμε φαληρήσει από την αρχή σαν κράτος το πιθανότερο είναι να είχαμε υποστεί ένα τερράστιο αρχικό σοκ (που θα μπορούσε όμως να το ελέγξει μια σοβαρή κυβέρνηση), θα είχαμε πέσει στα ίδια επίπεδα περικοπής αγοραστικής δύναμης που συζητάμε τώρα άμεσα και νομίζω πως σήμερα θα είμασταν καλύτερα απότι είμαστε αφού θα είχαμε ως όπλο το δικό μας νόμισμα. Σίγουρα και η ανεργία δε θα είχε φτάσει εδώ που έφτασε... Μ@λ@κες...

+ πολλά

Και το πιο πιθανό ειναι να γίνει... οπότε τσάμπα ο χαμένος χρονος, οι θυςιες, το καλύτερο δυναμικό που μετανάστευσαν και μερικοί συμπολίτες από χρέοι..