Απώλειες Μνήμης ... (χμμμ , τι ήθελα να γράψω ;)

SR-71

AVClub Fanatic
15 December 2010
49,363
Kashyyyk stratosphere - 100,000 ft
Πεσανε γνωστοι και φιλοι πανω μου ΝΑ ΜΗΝ ποσταρω τοσο προσωπικο ζητημα.
Οπως παντα, με ενδιαφερει ο πλουραλισμος στην ενημερωση μου
με οποιοδηποτε κοστος !!! Οχι αποκλειστικα η γνωμη των ειδικων
που απαλυνει και μετριαζει την σοβαροτητα ενος κακου !

Εδω και δυο χρονια (ισως τρια) ξεχναω πολυ βασικα πραγματα !!!
Ας πουμε σηκωνομαι απο την καρεκλα του PC για να φτιαξω ενα ροφημα, η για
να πλυνω κανα πιατο η να πεταξω τα σκουπιδια. Μεσα σε δεκατο του δευτερολεπτου
ξεχναω γιατι σηκωθηκα. Αλλα το πραγμα γινεται σοβαροτερο > σηκωνομαι το πρωι
και μερικες επισκεψεις που πρεπει να προηγηθουν της δουλειας (εφοριες, τραπεζες,
ΚΕΠ, επικυρωσεις, κλπ, κλπ) απλα δραπετευσαν στο νεφος Oort (δηλαδη, την Ληθη).
Καθομαι σαν τον χαζο μεσα στο ασανσερ, στο λεωφορειο, στην δουλεια (!!!) και
προσπαθω να θυμηθω τι ξεχασα. Επειδη εχω φαει μερικα γερα κραξιματα, τωρα πια
καθομαι και τα γραφω σε ενα χαρτι καθε βραδυ, πριν πεσω να κοιμηθω. Ομως,
τον τελευταιο χρονο, το ιδιο βραδυ που παω να γραψω τι να μην ξεχασω ....
παει πεταξε το πουλακι. Καθομαι και ξεκινω full system restore καθισμενος στο
κρεβατι. Ζητημα αν θυμηθω κατι, ακριβως την στιγμη που με παιρνει ο υπνος !!!!
Αντιλαμβανεστε οτι δυσκολα επιλεγω να ερθω σε πληρη εγρηγορση για να
το γραψω καπου.

Το πραγμα παει απο το κακο στο χειροτερο, χωρις να χρησιμοποιω φαρμακα, αλκοολ,
νικοτινες, καφεινες η οτιδηποτε αλλο υποπτο. Η διατροφη μου περιλαμβανει τα παντα.
Απο οσπρια (που υπεραγαπω) μεχρι κρεατα, θαλασινα, ζυμαρικα, λαχανικα, φρουτα
τα παντα ολα. Το ταραζω και στους χυμους (κυριως περτικαλι :p) και στα φρουτα
(μηλα, αχλαδια, φραουλες προσφατως). Δεν νομιζω να βρισκεται εκει το προβλημα.
Και απο οσο εχω διαβασει ο ηλιος που με βαραει καθημερινα ανεβαζει την Σεροτονινη
μου σε ικανοποιητικα επιπεδα (ορμονων) :p

Καταθλιψη δεν μπορω να πω οτι εχω. Ειμαι χαρουμενο παιδακι απο οσους με γνωριζουν
(οχι μονο εδω μεσα). Δεν τα εχω ολα στην ζωη μου αλλα ποτε δεν σκεφτηκα οτι η Ζωη
τελειωνει αυριο. Σκεφτομαι να κανω πραγματα (maybe too many !!!) αλλα ΠΩΣ να τα
ξεκινησω οταν ξεχναω τοσο ευκολα ? Και δεν ξεχναω μονο το τι εφαγα χθες (η προχθες),
κατι που ειδα οτι απασχολει και αρκετους αλλους, αλλα πραγματα που εδω και χρονια
με φωταγωγουν σαν χριστουγεννιατικο δεντρο > πως ηταν το χθεσιμο δειλινο στην
παραλια !!! Συγκεκριμενες εικονες που με αιχμαλωτιζαν και αιχμαλωτιζουν τοσο ισχυρα
που θυμαμαι τα συνεφα με την παραμικρη λεπτομερεια. Πληρης συναισθηματικη ταυτιση
της πληροφοριας με την μνημη μου, που δεν με εχει εγκαταλειψει απο τα 10 μου !!!!
Αρχιζει να με εγκαταλειπει :nounder: .... (heeeelp :SFGSFGS5:)

Ξεχναω τηλεφωνα, οδους, ημερομηνιες, αγαπημενες ατακες, λεξεις, ερμηνειες γεγονοτων,
επισκεψεις σε γνωστους, λιστες για ψωνια .... Ειδικα στις λεξεις, που απο μικρη ηλικια
εβρισκα ΑΚΡΙΒΩΣ την λεξη που ηθελα (και γενικα ειχα ανω του μετριου λεκτικο πλουτο)
εχω πεσει στα πατωματα. Καθομαι 3 και 5 και 7 λεπτα να θυμηθω μια συγκεκριμενη λεξη
να γραψω εδω μεσα. Λεξη που ειμαι σιγουρος οτι χρησιμοποιησα, καποτε, στο παρελθον.
Ανατρεχω σε παραπλησιες λεξεις στα ιντερνετικα λεξικα ... εκει χανω ακομα πιο γρηγορα
τον ειρμο και αρχικη μου στοχευση. Και χωρις λεξεις ... ειμαι ανυπαρκτος επικοινωνιακα.
... μην πω τιποτα χειροτερο :icon15:

Ημουν ενας ανθρωπος (πνευμα ?) που στα 30 μου απηγγελνα μονοκοπανια μεσα σε 1 λεπτο
τις δυναμεις του 2 μεχρι 2^20 ...... 2, 4, 8, 16, 13, 64, 128, κ.ο.κ. Το γαμωτο ειναι οτι
προσπαθοντας να αστειευτω με τον Γιαννη (JL_?) ξαναειπα τις ιδιες δυναμεις μονοκοπανια
και το ΠΕΤΥΧΑ (16 χρονια μετα :firstprize:). Ισως οχι τοσο κοφτερα οσο πριν 16 χρονια, ομως.
Εκει κοντα στο 2^19 (524288) ψιλοκολλησα για μισο δευτερολεπτο. Οκ, αυτα τα τεστακια
ισως να μην αποδεικνυουν και πολλα πραγματα. Το δεχομαι. Δεν ειναι σοβαρο τεστ.

Αρχιζω να υποπτευομαι και αλλα πραγματα ....
Η καθημερινη ενασχοληση μου μπροστα σε ενα μονιτορ (δουλεια η σπιτι) ξεπερναει ανετα
τις 12 ωρες. Δεν μπορει να μην κουραζει μια τετοια πολυχρονη εξαρτηση απο οθονες.
Τουλαχιστον απο το 1988 (που πηρα τον πρωτο XT :p). Zητημα αν υπηρξαν 3 η 4
καλοκαιρια που εμεινα μακρια απο οθονη για 20 μερες (καθε καλοκαιρι). Παρατηρησα
οτι οταν ειναι για δουλεια (Photoshop, Corel, Quark ...) συγκενρωνομαι λιγο καλυτερα.
Αλλα χανω ΚΑΙ ΕΚΕΙ την μπαλλα οταν θελω να θυμηθω παραπανω απο ενα πραγμα
για περισσοτερο απο δεκα λεπτα. Σε χαζευει η οθονη ? Μετα απο πολλες δεκαετιες ?
Υπαρχει καποια σχετικη ερευνα (οι Σουηδοι κανουν κατι τετοιες ερευνες :p)

Αντιθετα, ενα φιλαρακι μου (δικηγορος, ετων 40) θυμηθηκε και μου δωσε ευχες για
εναν Κωστα (φιλο μου) που εχω ΔΥΟ χρονια να τον δω (και μιλησω) και τον ανεφερα
τελειως ξεκαρφωτα στον δικηγορο ΜΙΑ ΦΟΡΑ πριν δυο χρονια ... JUST ONCE .... :blink::blink:.
Κοντεψαν να με πιασουν τα κλαμματα. Ενιωσα νετρινο, κβαντο, εικονικο σωματιδιο, χορδη !
Eδω εφτασα να ξεχασω τον Lalo Schifrin και να τον γραψω .... αστε καλυτερα, θα γελασει
καθε πικραμενος αυτης της γης :flipout: Τον Lalo που εβλεπα φατσα-καρτα καθημερινα
επι δυο χρονια, στην λιστα του WinAmp στο soundtrack του Bullit (τι μουσικη, θεε μου !).

HELP .... I'm gradually loosing myself .... :nounder:

(Αν το νημα ειναι πολυ προσωπικο .... σβηστε το. Και τι αλλο μπορουσα να κανω ?
Να κρυβομουν πισω απο καποιο αντιστοιχο ιντερνετικο αρθρο που θα ελεγε αρκετα
αλλα ΟΧΙ τα παντα οσα αφορουν εμενα ?)

Last edited:
Έτσι, για να μην αισθάνεσαι μόνος, κι εγώ τα ίδια τραβάω το τελευταίο 6μηνο. Υποθέτω οτι είναι απο το άγχος που εκτοξεύθηκε στη στρατόσφαιρα (για να μιλήσω τη γλώσσα σου :smile:)

Κατι παιζει με τον Ιπποκαμπο μου .... :p

1337936211LOGO.jpg

Σωστα δεν το πα ? :icon15:

Θα σε συμβουλευα να δεις ενα νευρολογο για το θεμα γιατι η υγεια δεν ειναι για τα forums. Αυτη ειναι η αποψη μου.

Οι γερμανοι φταινε γι αυτο φιλε μου . πως τον λενε Αλ.... κατι ααα Αλτσχαιμερ.
Περα απ την πλακα τα προβληματα που ειναι σε εκρεμοτητα φταινε γι αυτο ,συν οτι υπερδουλευεις ειναι απολυτα φυσιολογικο ,μια χαρα εισαι .Εχεις απλως γεμισει την RΑΜ σου.Και τα συνχαρητηρια μου για το θαρρος σου .

Last edited:
Nαι αλλα, αυτο εγραψα παραπανω ...

Οτι ο ειδικος θα προσπαθησει να με κατευνασει.
Ακομα και αν η κατασταση ειναι σοβαρη.
Ενω, εδω μεσα, δεν υπαγορευει καποια ιατρικη μενταλιτε τις αποψεις.
Οσο ασχημες και αν ειναι ....

Καταρχην, αν παω .... σημαινει οτι ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ οτι εχω προβλημα
και θα πρεπει να με βαραινει αυτο για το υπολοιπο της ζωης μου.
Οσο ηπια αν ειναι η διαγνωση και αγωγη, το συναισθηματικο
αντικτυπο θα ειναι τεραααααστιο .... :nounder:

κοίτα, κάπου μεταξύ του να πάρεις ένα καλό μονιτοράκι και ένα dac και να παίζεις Μότσαρτ όλη μέρα και το να ξεκινήσεις μαθήματα για Αλτζχάιμερ (πάει και η μάνα μου τα τελευταία 5 χρόνια, κάνει και μαθήματα υπολογιστών εκεί αλλά τα ξεχνάει και έτσι ξαναπάει και το χρόνου), υπάρχουν και άλλοι τρόποι. Ξεκινώντας από το θέμα φυσιολογικού ύπνου, συνεχίζοντας στο θέμα καθημερινής εξάσκησης και καταλήγοντας στο θέμα καθημερινής σεξάσκησης (άντε καλά στο τελευταίο να κάνω ένα σκόντο να στο πάω στις 2-3 φορές την εβδομάδα, τα έχεις κι εσύ τα χρονάκια σου). Μετά, Θεσσαλονίκη είμαστε, το Άγιο Όρος κοντά μας είναι, πάνε καμία εκδρομούλα ηρεμίας να εξομολογηθείς και καμία αμαρτία από αυτές που θα πρέπει αναγκαστικά να κάνεις πιο πριν... Συγνώμη, πριν πιώ εννοούσα :)

ps: Από Starwars δε σε βλέπω να ξεχνάς και πολλά... Λίγο επιλεκτικό το Αλτζχάιμερ στην περιπτωση σου. Μάλλον παραρουτίνιασες απλά. Πάντως οι παραπάνω προτάσεις δουλεύουν και για το Αλτζχάιμερ και για τη ρουτίνα. Εκτός από τα μαθήματα υπολογιστών με τη μάνα μου. Αυτά κάνουν για να κάψεις κακό κάρμα.

Γιατρό, επειγόντως.

Το θέμα δεν σηκώνει πλάκα, φαίνεται σοβαρό.

ps: Από Starwars δε σε βλέπω να ξεχνάς και πολλά... Λίγο επιλεκτικό το Αλτζχάιμερ στην περιπτωση σου. Μάλλον παραρουτίνιασες απλά. Πάντως οι παραπάνω προτάσεις δουλεύουν και για το Αλτζχάιμερ και για τη ρουτίνα. Εκτός από τα μαθήματα υπολογιστών με τη μάνα μου. Αυτά κάνουν για να κάψεις κακό κάρμα.

Κοιτα,
οτι εχει συνδεθει με ευχαριστες παιδικες μνημες (long term memory) παω καλα (αρκετα καλα).
Οτι εχει συνδεθει με mid term μνημες (ποτε ειναι η ημερομηνια ληξης ενος λογαριασμου) παω ...
αλλα με γυροβολιες :p.

Οτι ειναι short term memory (οτιδηποτε πρεπει να γινει σε ενα τυπικο 24ωρο) ......
HUSTON, WE HAVE A PROBLEM.

Δεν γνωρίζω την ηλικία σου-ή μήπως την γνωρίζω και δεν το θυμάμαι-εγώ είμαι 49, κάποια από τα συμπτώματα που περιγράφεις,π.χ. σηκώνομαι από την καρέκλα να κάνω κάτι και σε κλάσματα του δευτερολέπτου ξεχνάω γιατί σηκώθηκα,τα έχω κι εγώ.Ξεχνάω επίσης αρκετά πράγματα που θέλω να κάνω στη δουλειά.
Το ότι έχει γεμίσει η ραμ,είναι σίγουρο και πως να μην γεμίσει άλλως τε,με τόσα πράγματα που πρέπει να θυμάμαι.Από χρέη και δόσεις,μέχρι pins και κωδικούς.
Επίσης,πιθανόν να κουβαλάς κι εσύ τα "θέλω" πολλών,άρα η μνήμη σου να απασχολείται και με αυτά.

Re: Απάντηση: Απώλειες Μνήμης ... (χμμμ , τι ήθελα να γράψω ;)

Δεν γνωρίζω την ηλικία σου

47 βρε ... -bye-

Επίσης,πιθανόν να κουβαλάς κι εσύ τα "θέλω" πολλών,άρα η μνήμη σου να απασχολείται και με αυτά.

Δεν το αποκλειω αλλα ...
δεν εχω παιδια, δεν εχω γυναικα, διαγω τον πιο ΗΡΕΜΟ και απροβληματιστο βιο (οταν γυρναω σπιτι).
Τι να πουν και αυτοι (οικογενειαρχες) που τους εξαερωνουν την μνημη οι φωνες και οι καυγαδες (καθημερινα) ?
Τα "θελω" ολων των υπολοιπων (και για δεκαετιες).

Last edited:
Παιδες,
αν ντρεπεστε να γραψετε κατι, καντε ενα διαφορετικο νικ (με διαφορετικο mail address, βεβαιως-βεβαιως)
και ρωτηστε αφοβα. Δεν υπαρχει περιπτωση να σας βρουν ....

Μα, όταν έχεις γυναίκα και παιδιά, τότε θέλεις να ξεχάσεις και δε μπορείς γιατί στα θυμίζουν :)
Γεροντοκόρεψες για να στο πω απλά :rip:. Περισσότερο με έλλειψη κινήτρου μου μοιάζει όλο αυτό. Τώρα για τη δουλειά και τα πράγματα που ξεχνάς εκει, τι να σου πως... 15 μηχανικοί σε ένα γραφείο και ολονών οι υπολογιστές είναι σα χριστουγεννιάτικα δέντρα από τα ποστιτ. Καλά εγώ στο δικό μου μόνιτορ δεν έχω γιατί χαλάει τον ήχο. Χρησιμοποιώ την υπενθύμιση στο smartphone. Τζάμπα γυρνοβολάς εσύ εδώ μέσα. Σοβαρά τώρα, παίζει να βάλω υπενθύμηση να τηλεφωνήσω σε κάποιο συνεργάτη σε δύο ώρες ας πούμε. Αν το ωράριο σου είναι τριπάρω να βγάλω το project και με ξετρυπάρουν συνεχώς βομβαρδίζοντας με με νέες ευθύνες δε μου φαίνεται καθόλου περίεργο το να ξεχνάς πράγματα στη δουλειά.

Yπαρχει δουλεια που γινεται χωρις πιεση χρονου και πληθους υποχρεωσεων ?
Ολα αυτα, ισχυουν για ΟΛΟΥΣ. Τουλαχιστον, οσους δουλευουν στο Ελλαντα.
Το προβλημα το παρατηρω αυξανομενο το τελευταιο εξαμηνο.
Και μπορω να θυμηθω πως ημουν πριν 3 χρονια.

Την ελλειψη κινητρου , την εξεταζω σοβαρα υπ'οψιν
χωρις να μπορω να την συγκεκριμενοποιησω σε συντροφους η σε χομπυ
γιατι ΔΕΝ ειναι αυτα που μου λειπουν τοσο πολυ (νομιζω δηλαδη).

Last edited:
Το ίδιο πρόβλημα είχε κολητός μου και ταλαιπωρήθηκε για χρόνια γυρνώντας σε γιατρούς.

Ευτυχώς μια παθολόγος σε ανύποπτο χρόνο του βρήκε έλλειψη μιας βιταμίνης (Β12 αν θυμάμαι καλά?) που έφταιγε. Έκανε κάποιες ενέσεις για ένα διάστημα και είναι πλέον μια χαρά.......

Δες το και προς τα κει με ένα γιατρό γιατί μου τον θύμισε η περίπτωση σου.. Ποτέ δε ξέρεις.....

Μπορώ να τον ρωτήσω αν θες.