Απώλειες Μνήμης ... (χμμμ , τι ήθελα να γράψω ;)

Μανο, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ, αλλα σου λεω να κανεις την εξης ασκηση:

"Πραγματα", σηνηθειες που κανεις με το δεξι σου χερι (αν εισαι δεξιοχειρας) καντα με το αριστερο. (Με το δεξι αν εισαι αριστεροχειρας)

Πχ, το κουταλι / πηρουνι, οδοντοβουτρσα, πληκρολογηση στο τηλεφωνο, ανοιγμα βρυσης κλπ κλπ. Απλα καθημερινα πραγματα.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ

Καντο για τα παντα που κανεις με το "καλο" σου χερι.

Εχεις βαλει κανα ρουχο στο ψυγειο????
Αν ναι,welcome to the club......αν οχι,καλα πας φιλε μου:flipout:

Εγω ναι!!!
Ενα σορτσακι πριν απο πολλα χρονια.

"Εφαγα" τον κοσμο να το βρω, το βρηκε η Μανα μου την επομενη :D

Last edited by a moderator:
Ο συγκάτοικός μου όταν ήμουν φοιτητής στο πολυτεχνείο εν μέσω εξεταστικής και στα καλά καθούμενα με φωνάζει να ψάξουμε για τα γυαλιά του γιατί κάπου τα έχασε μέσα στο σπίτι.
- "Πότε τα είδες τελευταία φορά Γιώργο?"
- " πριν 10 λεπτά!"
Με τίποτε όμως ο Γιώργος δεν μπορούσε να θυμηθεί που τα άφησε. Κάναμε το σπίτι άνω κάτω... Τίποτε! πουθενά τα γυαλιά!
Παίρνει τηλέφωνο στο σπίτι του και βάζει τη μάνα του να του στείλει με το ΚΤΕΛ το δεύτερο ζευγάρι γυαλιά που είχε γιατί ήταν αδύνατο να διαβάσει.
Μετά από όλη αυτή την αναστάτωση και την κούραση, λέει κάτσε να φτιάξω 2 φραπέδες να πιούμε να στανιάρουμε.
Και ΝΑ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ!
Αφηρημένος, τα είχε βάλει στην κατάψυξη ο έρμος όταν είχε βάλει ένα μπουκάλι νερό για να κρυώσει!

:flipout:

Έτσι, για να μην αισθάνεσαι μόνος, κι εγώ τα ίδια τραβάω το τελευταίο 6μηνο. Υποθέτω οτι είναι απο το άγχος που εκτοξεύθηκε στη στρατόσφαιρα (για να μιλήσω τη γλώσσα σου :smile:)

Nα φτιαξουμε ενδεκαδα :ADFADF1:

Και εγω ξεχναω χρονια τωρα αλλα με την λιστα καπως ενθυμουμαι τις υποχρεωσεις μου.

Οσο το αγχος μεγαλωνει τοσο χειροτερευει και αυτο....

Παθών και εγώ, όταν το άγχος και η έλλειψη καλού ύπνου ξεπερνάει σε διάρκεια το δίμηνο, δεν το θεωρώ αφύσικο να παρουσιάζονται κενά μνήμης. Είναι φορές που από την κούραση και το stress, νιώθω ότι έχω μπει σε safe mode και το μόνο που λέω είναι ναι, όχι κλπ.

Καλα βρε Νικο,
μην φτασουμε κατευθειαν στον γιατρο.

Δεν εχω προβλημα να κανω πλακα με τα προβληματακια μου.
Με βοηθαει ... ξερεις -bye-

Πρωτίστως έπρεπε να απευθυνθείς σε ιατρό.

Και επειδή αυτό ακούγεται σαν κάτι γενικόλογο, σου λέω την άποψη μου ειδικότερα για ένα ενδεχόμενο που αναφέρθηκε (βεβαίως τα παρακάτω είναι απλά η άποψή μου ΔΕΝ αποτελεί άποψη ειδικού και αν θεωρεί κάποιος mod οτι πρέπει να το διαγράψει, πολύ ευχαρίστως. Μοναδική μου επιδίωξη είναι να "ταρακουνήσω" τον θεματοθέτη).

Η έλλειψη b12 μπορεί να μην έχει κανένα σύμπτωμα που να προϊδεάζει, εκτός της έκπτωσης των νευρολογικών/νοητικών λειτουργιών (π.χ. μια ήπια χρόνια γαστρίτιδα που δε σε έχει ενοχλήσει ποτέ), να λύνεται με μια απλή διατροφική αλλαγή ή μια πολύ ήπια ΦΑ (articlox, neurobion - βιταμίνες στην ουσία) και όμως αν αγνοήσεις τα συμπτώματα να εξελιχθεί σε κάτι που θα σε ταλαιπωρήσει ή ακόμη και θα επιφέρει μόνιμες νευρολογικές βλάβες.

Επομένως, το να μην χάνεις χρόνο, αποτελεί και στη δική σου περίπτωση την καλύτερη συμβουλή.

Εν τέλει, μέσα απο το φόρουμ δεν πρόκειται να πάρεις καμία απάντηση που θα σε βοηθήσει, ούτε κάν απο ιατρούς, καθώς για ένα αμιγώς ιατρικό θέμα πρέπει να προηγηθεί της διάγνωσης και της θεραπείας, η λήψη ιστορικού, η ιατρική εξέταση, και διαγνωστικές εξετάσεις.

Ελπίζω να σε βοήθησα να φύγεις (χτές) για έναν ιατρό.

Υ.Γ. Το ενδεχόμενο έλλειψης Β12 δεν αποτελεί σαφώς την πιθανότερη εκδοχή, όμως το θέμα χρίζει διερεύνησης, το δίχως άλλο.

Last edited:
Καποια στιγμη θα περασω απο τον νευρολογο ..... μην επικεντρωνεστε τοσο σε μενα.
ΝΑΙ, την δικη μου εμπειρια κατεθεσα αλλα μεσα απο αυτην αναδυονται ουκ ολιγα πραγματα
προς προβληματισμο. Πραγματα που αφορουν ακομα και αλλους .... πιο τσακμακια.

Εχω την εντυπωση οτι η ΟΘΟΝΗ ... χαζευει. Οχι μονο του PC, αλλα γενικοτερα.
Ο Εγκεφαλος μαθαινει να ειναι δεκτης και οχι πομπος (οπως ειναι με τον προφορικο
λογο). Και γινεται χειροτερο. Οταν κανεις zapping στα καναλια (επι δεκαετιες)
συνηθιζεις τον εγκεφαλο να γινεται .... χωματερη !!!! Ποσα ετεροκλητα πραγματα
και εικονες αντεχει ενας εγκεφαλος οταν μεσα σε 10 δευτερολεπτα
εχει κατακλυστει απο τελειως ασυναρτητα μυνηματα 12 καναλιων (δυστυχως,
αυτη ειναι η ταχυτητα zapping μου :icon15:). Πολλαπλασιαστε επι 365 μερες
επι 20 χρονια ..... τι βγαινει ?

ΣΚΟΥΠΙΔΟΦΑΓΟΣ General Electric. :p

Δεν μπορει να μην εχει επιλεκτικοτητα ο εγκεφαλος, οτι χωρητικοτητα και latency
αν εχει. Καπου πρεπει να υπεισερχεται και το ..... "ωωωω, αει σιχτιρ πια, απο τις
οδοντροκρεμες στους πολεμαρχους της Αφρικης και απο κει .... στον Μαρινακη
και την Δασκαλακη". ΠΟΥ ακριβως πρεπει να επιβληθει επαναφορα στον Ειρμο ?
Τον δικο μας(σας) Ειρμο. Την δικη μας συσχετιση συναισθηματικου κοσμου και
επιλεκτικοτητας σε πληροφορηση.

Το Internet τα χει κανει ΤΡΙΣΧΕΙΡΟΤΕΡΑ τα πραγματα.
Ξεκιναω να ψαξω μια λεξη, μια εννοια, μια θεματικη κατηγορια.
Σε διαστημα δευτερολεπτων, οι Σειρηνες του Google με εχουν υφαρπαξει
και ξεκοκκαλισει. Σιγουρα δεν ημουν τοσο ευκολοδηγητος, δεκα χρονια πριν.
Σ'άυτα τα δεκα χρονια, παω οπου παει ο εντυπωσιασμος του ματιου μου.
Και η εικονα ..... ειναι ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΝΗ. Ας μην ειναι σεξουαλικου προσανατολισμου.
Ειναι σιγουρο σεξουαλικου προσδιορισμου.

Να λοιπον ενα θεμα προς συζητηση (υπαρχουν και αλλα -bye-).

Ο συγκάτοικός μου όταν ήμουν φοιτητής στο πολυτεχνείο εν μέσω εξεταστικής και στα καλά καθούμενα με φωνάζει να ψάξουμε για τα γυαλιά του γιατί κάπου τα έχασε μέσα στο σπίτι.
- "Πότε τα είδες τελευταία φορά Γιώργο?"
- " πριν 10 λεπτά!"
Με τίποτε όμως ο Γιώργος δεν μπορούσε να θυμηθεί που τα άφησε. Κάναμε το σπίτι άνω κάτω... Τίποτε! πουθενά τα γυαλιά!
Παίρνει τηλέφωνο στο σπίτι του και βάζει τη μάνα του να του στείλει με το ΚΤΕΛ το δεύτερο ζευγάρι γυαλιά που είχε γιατί ήταν αδύνατο να διαβάσει.
Μετά από όλη αυτή την αναστάτωση και την κούραση, λέει κάτσε να φτιάξω 2 φραπέδες να πιούμε να στανιάρουμε.
Και ΝΑ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ!
Αφηρημένος, τα είχε βάλει στην κατάψυξη ο έρμος όταν είχε βάλει ένα μπουκάλι νερό για να κρυώσει!

:flipout:

Αυτό το είχα πάθει εγώ με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης. Ευτυχώς το έβαλα στην συντήρηση και όχι στην κατάψυξη :BDGBGDB55:

Το περασμένο καλοκαίρι έψαχνα επι 15' τα γυαλιά ηλίου που ήταν πάνω στο κεφάλι μου...

Εχω την εντυπωση οτι η ΟΘΟΝΗ ... χαζευει. Οχι μονο του PC, αλλα γενικοτερα.
Ο Εγκεφαλος μαθαινει να ειναι δεκτης και οχι πομπος (οπως ειναι με τον προφορικο
λογο).

Αυτό ήθελα να γράψω χθες και...το ξέχασα (σοβαρά!)
Ξεχνάω τίλους ταινιών και τραγουδιών επειδή ξέρω οτι είναι ευκολότερο να ανοίξω το δίκτυο και να βρω την πληροφορία.

Last edited:
Καλό είναι να παρεις μια υπεύθυνη γνώμη (ή γνωμες ακομα καλυτερα).

Παρατηρησε παντως τον εαυτο οσο καλυτερα μπορεις μηπως διαπιστωσεις αν σε χαλαει κατι, επισης αν χειροτερευει κατι
Αυτο στο λεω γιατι εχω παρατηρησει ο ιδιος οτι η μακροωρη απασχοληση στο Pc με "χαζευει" ιδιως τις βραδυνες ωρες και μου ειναι δυσκολο να κανω δουλεια πλεον, κατι που συνηθιζα. Νομιζω πως δυσκολευομαι να συγκεντρωθω σε ενα στοχο γιατι σκεφτομαι πολλα πραγματα μαζι
Αντιθετα το πρωι το συστημα εχει γινει reset και ολα καλα

Νομίζω ότι αυτά τα "συμπτώματα" δεν είναι ντροπή και είναι φυσιολογικά.

Λίγο πολύ τα έχουμε όλοι μας.

Είναι και το πως λειτουργεί ο καθένας. Άλλος κουβαλάει τα πάντα μαζί του όλο το 24ωρο και άλλος φεύγει από τη δουλειά στις 2 και μέχρι το επόμενο πρωϊ τα έχει όλα γραμμένα στα @@ του.

Εγώ πχ είχα σοβαρό θέμα πριν κανα 2-3 χρόνια, εκεί με το μεγάλο μπαμ της κρίσης αλλά ευτυχώς το πάλεψα και τώρα είμαι σε πολύ καλή κατάσταση (πάλι ξεχνάω βέβαια).

Διάβασα λίγα βιβλία, είδα κάποια webinars προσωπικής βελτίωσης και με βοήθησαν πολύ.

Το πρόβλημα μας είναι ότι σκεφτόμαστε πολύ. Σκεφτόμαστε τι μ@λ@κί@ κάναμε παλιότερα, σκεφτόμαστε τι θα γίνει αν δεν πληρώσουμε το χαράτσι, αν θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και μας πάρει τις καταθέσεις ο Γλέζος ( :bigcry: ) κλπ κλπ.

Γενικά ζούμε στο παρελθόν και στο μέλλον.

Και guess what? Ξεχνάμε να ζήσουμε το μόνο που υπάρχει. Το σήμερα.

Το παρελθόν δεν έχει ουσία να το σκεφτόμαστε γιατί δεν αλλάζει. Μπορούμε απλά να διδαχθούμε από αυτό, αλλά δεν μπορούμε να το αλλάξουμε.

Πάνω από 90% από τις φοβίες που κουβαλάμε για το μέλλον δεν πραγματοποιούνται ποτέ.

Οπότε???

Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο κάπου πριν πεθάνουμε (αν πάνε όλα καλά και φύγουμε από γηρατειά) και είμαστε γεμάτοι ενοχές και τύψεις...

Γενικώς υπάρχουν 2 επιλογές για να περάσουμε τη ζωή μας.

Η μια είναι να αφήσουμε το μυαλό μας να κοντρολάρει τη ζωή μας και η άλλη είναι να κοντρολάρουμε εμείς το μυαλό μας (και τη ζωή μας ως ακόλουθο).

E ηρθε η ωρα να το πω ..... :p

Ποτε κανατε τελευταια φορα ενα πολλαπλασιαμο τριψηφιου επι τριψηφιο αριθμο ?
Ας πουμε 122 x 324 ? Το 100 x 300 = 30000 το κανουμε γρηγορα, το ξερω :laugh:
Το υπολοιπο 22 x 24 ?

Αστε μην το πειτε ... ξερω ! Kαπου στην εφηβεια ηταν η τελευταια φορα !
Και εγω, τοτε !

Ετσι οπως παμε, αν κοπουν τα calculator ... θα ζησουμε ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ εποχες.
Θεοσκοτεινες ! Και θα χρειαστουμε χρονια να επανελθουμε στις ενδοξες
παλιες ικανοτητες μας.

Περα απο τις απλες πραξεις, υπαρχει και αλλη Χαρυβδη.
Ποσες φορες δεν θυμοσασταν την ορθογραφια μιας λεξης και ανατρεξατε στον γουγλη ?
Ποσες φορες δεν θυμοσασταν μια εορτη και ψαξατε το εορτολογιο στον Γουγλη ?
Ποσες φορες θυμοσασταν μονο μια λεξη (gravity) για να θυμηθειτε μια ανακαλυψη
(πχ, την ανακαλυψη βαρυτικων κυματων στην Ανταρκτικη, στο πειραμα BICEP2) ?
ΗΔΗ ... το BICEP2 το ξαναεψαξα στον Γουγλη γιατι δεν το θυμομουν :p

Tι θα γινει αν κοπει ο Γουγλης ?

Τίποτε απολύτως δεν έχεις. Απλά ο εγκέφαλός σου "τρέχει ρουτίνες".

Έχεις κάνει ποτέ ταξίδι με αυτοκίνητο; Μετά γιατί δεν θυμάσαι όλες τις στροφές που πέρασες;

Όσο για το άλλο που λες ότι πας να κάνεις κάτι και ξέχασες τι ήθελες να κάνεις, στο 100% των περιπτώσεων θα έχει προκύψει κάτι άλλο ενδιάμεσα στο οποίο έδωσες προτεραιότητα και το πρωταρχικό έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Οπότε είναι απολύτως φυσιολογικό να βρεθείς να αναρωτιέσαι γιατί ψάχνεις τα τσιγάρα στην κατάψυξη, γιατί είσαι στο μπάνιο ενώ ψάχνεις το τηλεκοντρόλ κ.ο.κ.

E ηρθε η ωρα να το πω ..... :p

......

Tι θα γινει αν κοπει ο Γουγλης ?

Λίθινη εποχή!

caveman-thumb.gif

Aυτο λεω και εγω Pleo -bye-

Αλλα δεν ειναι καλυτερο να μην το κραταω μεσα μου δυο χρονια
και να το μοιραστω μαζι σας ? Εχει γινει λιγοτερο πηχτο το σκοταδι.

Και καποια στιγμη θα περασω και απο τον νευρολογο για ολα εκεινα
που ΔΕΝ μπορω να υποψιαστω. Γιατι το να εχεις βαθος σε μια ιδεα
που μολις προεκυψε δεν εξυπακουει οτι θα εχεις πλατος σε ολα τα
υπολοιπα καθημερινα που σ'αφορουν.

Last edited:
Aυτο λεω και εγω Pleo -bye-

Αλλα δεν ειναι καλυτερο να μην το κραταω μεσα μου δυο χρονια
και να το μοιραστω μαζι σας ? Εχει γινει λιγοτερο πηχτο το σκοταδι.

Και καποια στιγμη θα περασω απο τον νευρολογο για ολα εκεινα
που ΔΕΝ μπορω να υποψιαστω.

Πολλά από αυτά που περιγράφεις όπως η ορθογραφία και οι πράξεις αριθμητικής έχουν να κάνουν και με την εξάσκηση. Δεν είναι ποδήλατο. Αν το αφήσεις, σε αφήνει.

@SR71B. Είμαστε συνομήλικοι κι εγώ μπροστά σε οθόνη 10 ώρες την ημέρα. Όταν έχω τέτοια θέματα μνήμης ξεκινάω πολυβιταμίνες (Centrum).
Το πρόβλημα ίσως οφείλεται σε έλλειψη ύπνου ή σε κακή ποιότητα ύπνου.
Πριν 2 χρόνια αποφάσισα μετά τις 8 το βράδυ να μη ανοίγω pc και είδα βελτίωση στη διάρκεια και ποιότητα του ύπνου. Αυτό βελτίωσε και τη μνήμη μου.
Επίσης ενα μικρός περίπατος πριν ξαπλώσω με βοηθάει.
Πάντως μια επίσκεψη σε ειδικό θα βοηθούσε.
Κοιμάσαι καλά;

Last edited:
Αλλο μεγαλο κακο > τα emoticons !
Μου εχουν γινει εξαρτηση, ΔΕΝ νιωθω οτι μπορω να γραψω χωρις αυτα.

Γιατι ?

Γιατι πετας μια φατσουλα και αναιρεις τις ασαφειες και υπονοιες που κουβαλα
ο βιαστικος (και αρα αδιαμορφωτος) γραφικος σου χαρακτηρας. Αυτος που
χρειαζεται μια δευτερη αναγνωση και ισως διορθωση στο υφος της προτασης.

(εχουν αρχισει να μου βγαινουν πραγματα ..... χοχοχοχo :p)