Απώλειες Μνήμης ... (χμμμ , τι ήθελα να γράψω ;)

...
Εδω και δυο χρονια (ισως τρια) ξεχναω πολυ βασικα πραγματα !!!
...

Βγάλε καινούρια γκόμενα... Θα δεις οτι δεν πρόκειται να ξεχάσεις τίποτα σχετικό με αυτήν - ονομα, τηλ. επάγγελμα, διαστάσεις, ραντεβού κλπ... Οπερ, δεν έχεις πρόβλημα.

Kαλη ιδεα ... :p

(με τι χρηματα θα την παω διακοπες ? :icon15:)

Με τα χρήματα από την επιστροφή φόρου... :idea:

Αστειεύεσαι; Καλοκαιράκι είναι αράχτε την σε καμιά παραλία με τίποτε μπύρες. Πριν ιδιωτικοποιηθούν. Μετά θα έχεις να λες ότι την πήγες στα καλύτερα resort... .

(Ολοι οι ανετοι και τσιφτηδες μαζι ... :icon15:)

Στο δικο μου συμπαν, που δεν απεχει τοσο απ'το δικο σας,
οι μεταξωτοι κ@λοι θελουν και μεταξωτα sloggi ....

Αλλιως, την τρελλαινεις στην παραμυθα και το μπλα-μπλα,
κατι που αντεχει αυτη αλλα δεν αντεχω ΕΓΩ.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απώλειες Μνήμης ... (χμμμ , τι ήθελα να γράψω ;)

...
Αλλιως, την τρελλαινεις στην παραμυθα και το μπλα-μπλα,
κατι που αντεχει αυτη αλλα δεν αντεχω ΕΓΩ.

Aιντε... ολο το σύμπαν έχει συνομωτήσει υπερ σου... Τουλάχιστον μετά, δεν θα χρειάζεται να το ρίξεις στο ποτό για να ξεχάσεις... :)))

Πηρα τηλεφωνο εναν πολυ καλο φιλο (γιατρο αλλα ΟΧΙ νευρολογο)
και επειδη με ξερει ΧΡΟΝΙΑ ανεκραξε κατευθειαν κατι που ξερω ΗΔΗ
αλλα δεν αντεχω να διορθωσω > "ρε μαστορα, κοιμασαι 2.30 με 7.30
τα τελευταια εφτα χρονια, και τωωωωωωρα σε βαρεσε η απωλεια μνημης ?"

Το παρηγορο ειναι οτι ειναι γνωμη γιατρου (και οχι ασχετου).
Το κακο ειναι οτι οσο και να κουτουλαω το βραδυ στο monitor ....
δεν μπορω να το αφησω. Μαλλον, εχω εξαρτηση παιδες. ΧΟΝΤΡΗ εξαρτηση.
Ειναι σαν να λενε σε καποιον να κοψει το τσιγαρο (οθονη = τσιγαρο).

Μου ειπε και αλλα ...
"Το καλοκαιρια που δεν ειχες παρει το laptop, δεν γυρνουσες πιο ξεκουραστος πισω
στην πολη τον Σεπτεμβρη ?" ... "κανε μια δοκιμη, κοψε τελειως το Internet και τα
φορουμ για τρεις μερες και κοιμησου 12 με 8 .... και μετα ξαναμπες, μπορεις ?"

ΓΜΤ ..... :icon15: ..... ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ !

Last edited:
Α μεγάλε αυτά δεν μας τα είπες!
Πάντως είναι εύκολο να βοηθηθείς!
Απλά ένα εβδομαδιαίο :7SFGSFG:

:)

@SR71B, εγώ στο έγραψα. Ο καλύτερος τρόπος να χάσεις τον ύπνο σου είναι να δουλεύεις συγκεντρωμένος σε οθόνη υπολογιστή μέχρι αργά το βράδυ.
Τις δύσκολες χρονιές (το 1999 με 2001 με αλλαγή χιλιετίας & μετάβαση στο Ευρώ) είχα αρχίσει πια να μπερδεύω τις λέξεις. Δεν μπορούσα να πω μια πρόταση σωστά. Και ο ύπνος μια ενδιάμεση κατάσταση. Άστα.
Να δεις τι έχει να γίνει τις επόμενες δεκαετίες, που τα παιδιά που γεννήθηκαν μετά το 1990 θα εμφανίσουν μαζικά τέτοια συμπτώματα (12 ωρο στο facebook καθημερινά από τα πρώτα χρόνια της εφηβείας).
Πάντως μην το παίρνεις αψήφιστα. Η χρόνια έλλειψη ύπνου δημιουργεί προβλήματα.

Μωρε τα ξερω τα στραβα με μενα.
Αλλα εχω καταντησει ατομο ΠΑΝΙΣΧΥΡΩΝ εθισμων.

Λοιπον, μιας και ειμαι ατομο που με κανω λαστιχο πανευκολα, θα το εφαρμοσω σημερα
και αυριο σας λεω αποτελεσματα. Για μεθαυριο το κοβω αδυνατο εως εξωπραγματικο
να μην μπω καθολου εδω (η στο νετ). Εννοειται οτι το αυτοban ειναι μεχρι αυριο το
απογευμα ... (και πολυ ειπα).

Καληνυχτα (νυχτεριδακια μου). Πρωτα παω για περπατημα και βλεπουμε μετα .... -bye-

Μείωσε τους καφέδες στο μισό να δεις για πότε σε παίρνει ο ύπνος νωρίτερα. Ιδιαίτερα αν πίνεις μετά τις 8 το βράδυ.

Τι άλλο; Βρες νέα ενδιαφέροντα. Γενικότερα βγάλε το σώμα σου εκτός εξαρτήσεων και δώσ' του την ευκαιρία να δουλεύει φυσιολογικά. Άμα κάνεις και καμιά παράπλευρη γυμναστική όπως περπάτημα ή ποδήλατο θα δεις μεγάλη βελτίωση.

"ρε μαστορα, κοιμασαι 2.30 με 7.30
τα τελευταια εφτα χρονια, και τωωωωωωρα σε βαρεσε η απωλεια μνημης ?"

Μαλλον, εχω εξαρτηση παιδες. ΧΟΝΤΡΗ εξαρτηση.

Όντως... Πρέπει να απεξαρτηθείς από το να ξυπνάς στις 7:30... :silly:

Φταιει και το κακο ωραριο υπνου. Το σκακι ενισχυει τις εγκεφαλικες συναψεις, αν δεν βαριεσαι παιξε σκακι με το pc.
Ή αυτο, ή κοβεις τις κακες νυχτιατικες παρεες. (avclub) :D

Mου αρεσει που σου εδωσε συμβουλη ενας ανθρωπος που εχει γυρισει 6 φορες στο αμαξι γιατι δεν θυμοταν αν το κλειδωσε, υστερα απο απομακρυνση μερικων μονο μετρων.
Και μη μου αρχισετε τωρα ολοι να μου λετε οτι σας χρωσταω λεφτα και δεν το θυμαμαι. :laugh:

Καταρχήν θεωρώ δεδομένο ότι ο φίλος ξεκίνησε το θέμα κυρίως για να συζητήσει μαζί μας το θέμα και να το βγάλει από μέσα του, και όχι για να υποκαταστήσει την ιατρική συμβουλή. Άλλο πράγμα θεραπεύει ο γιατρός κι άλλο το καφενείο (γιατί επί της ουσίας αυτό είμαστε εδώ!)

Για να σε καθησυχάσω λοιπόν, ο ίδιος αισθάνομαι ότι γίνομαι "χαζός", στα 31 μου. Σε καμία περίπτωση δεν έχω την ευχέρεια που είχα ως 20άρης σε καινούρια πράγματα, κάποια νέα αντικείμενα στα οποία πρέπει να εμβαθύνω στο διδακτορικό μου με δυσκολεύουν ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ, τουλάχιστον σε σχέση με τους 23-25άρηδες συναδέλφους μου. Βεβαίως, μιλάω για πράγματα αντικειμενικά πολύ δύσκολα, αφού το διδακτορικό στην Αμερική έχει τρομακτικές απαιτήσεις, όχι για καθημερινά πράγματα όπως το τι έφαγα. Γενικά πάντως, έχω διαβάσει πολλές μελέτες που λένε ότι μάλλον περί τα 20 έχουμε το peak της "ευφυίας" μας, η οποία από κει και μετά αρχίζει να φθίνει αργά.

Επίσης, αν και η κοπελιά μου είναι Κινέζα, δεν έχω κάνει την παραμικρή προσπάθεια να μάθω κινέζικα, ούτε 5 φράσεις του τύπου καλημέρα καλησπέρα, τα βλέπω όλα σα βουνό.

Αυτό που έχω να σε συμβουλέψω, μια και κάνοντάς το είδα ΤΡΕΛΗ διαφορά στην απόδοσή μου στα διδακτορικά, είναι ο ύπνος, όπως αναφέρθηκε. Θέσε ως βασική σου προτεραιότητα τον ύπνο 7-8 ώρες κάθε βράδυ. Και όταν λέμε βράδυ, μιλάμε για το διάστημα 11-8, και όχι 7ωρο ξεκινώντας από τις 5 το πρωί. Δεν ξέρω πως εξηγείται αυτό, αλλά στην περίπτωσή μου, τον ύπνο 12-7 δεν τον αντικαθιστά τίποτα. Με τον ύπνο στο πρόγραμμά μου, και τη μισή ώρα καθαρής δουλειάς έπιανα καλύτερα αποτελέσματα στη δουλειά μου.

Φιλε Μαεστρο,
δεν νιωθω μια μειωση ευφυιας ... μια μειωση μνημης νιωθω.
Βεβαια, οτι συσχετισμους κανεις πανω σε λαθος μνημες .... ΛΑΘΟΣ συλλογισμος θα βγει
αλλα η ικανοτητα των συσχετισμων μου (ακομα και σε λαθος δεδομενα) δεν αλλαξε απο τα 18.

Αυτο ειναι κατι που νιωθω (δεν μπορω να το αποδειξω).

Λυκοπουλε -bye-
Eιναι γνωστος και μη εξαιρεταιος ο συμβουλατορας (με το πλατυ χαμογελο ... ho ho ho :laugh:).
Εχουμε γνωση οι παροικουντες την Ιερουσαλημ :p

Stel67
Ειχα παρει τις Centrum πριν 6 χρονια και ... ειχα κατι παρενεργειες (περιεργες).
Θα πρεπει να συμβουλευτω γιατρο και να παρω αλλες (της Haynes, μηπως ?)
Τις Centrum τις πηρα μονος μου, χωρις προηγουμενη συνταγη γιατρου.
Ακομα και τα πιο αθωα φαρμακα .... κανουν κολπα !

Last edited:
Ένα κιλό μπρούσκο , 1 κιλό αρνί με πλούσιο ζωικό λίπος ,

και θα θυμηθείς ..

και για όνομα ,, κόψε το γάλα ..

αλεώς πάς για καραμπινάτο αλτσχάιμερ

και ναι χρόνια τώρα με λένε γιατρό , δια πάσα νόσο !

Λοιπον, διαβασα κατι στο νετ που με κατεπληξε.
Υπαρχει ενας καινουργιος ορος που εχω να προσθεσω στην συζητηση μας >

Attention Deficit Disorder (Διαταραχη απο ελλειμα συγκεντρωσης !!!)

ΔΕΝ κατεχω γρι στο τι μπορει να σημαινει κατι τετοιο .... ΑΛΛΑ ....
διαβασα οτι υπαρχουν πολλες μορφες του που ξεκινουν απο μαθησιακες
δυσκολιες στην παιδικη ηλικια και φτανουν μεχρι και ..... σε Internet ADD !!!!

Πριν παμε στο ADD που προκαλει το Internet, ας κοιταξουμε συνοπτικα την
συμπτωματολογια του.

"
An individual with inattention may have some or all of the following symptoms:

1) Be easily distracted, miss details, forget things, and frequently switch from one activity to another
2) Have difficulty maintaining focus on one task
3) Become bored with a task after only a few minutes, unless doing something enjoyable
4) Have difficulty focusing attention on organizing and completing a task or learning something new
5) Have trouble completing or turning in homework assignments, often losing things (e.g., pencils, toys, assignments)
needed to complete tasks or activities
6) Not seem to listen when spoken to
7) Daydream, become easily confused, and move slowly
8) Have difficulty processing information as quickly and accurately as others
9) Struggle to follow instructions
"

ΕΧΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ :blink:

Oμως η ακομα μεγαλυτερη εκπληξη ηρθε οταν διαβασα ΑΥΤΟ >

http://zenhabits.net/8-practical-tips-to-cure-your-internet-add-attention-deficit-disorder/

ΩΧ ΑΜΑΝ .... !!!!

Last edited: