Απολογία για τον τριήμερο αποκλεισμό μου (BAN)

Status
Not open for further replies.

Voreios

Supreme Member
18 January 2007
4,750
Πριν ξεκινήσω και επειδή δεν γνωρίζω τι στάση θα κρατήσουν πάλι οι διαχειριστές σ αυτή την επιστολή θέλω να πω ότι σ αυτή την χώρα ακόμη και οι κατηγορούμενοι ως δολοφόνοι έχουν δικαίωμα απολογίας, θεωρώ λοιπόν αυτονόητο ότι δικαιούμαι να πω λίγα λόγια για το θέμα αυτό έστω και 3 μέρες μετά, αφού από την στιγμή που θα γίνεις μπαν δεν μπορείς πλέον να γράψεις τίποτε και επομένως ούτε και να πεις την άποψή σου για τις κατηγορίες που σε βαρύνουν. Θα ήταν βέβαια καλύτερο και δημοκρατικότερο να σου δίνεται το δικαίωμα της απολογίας πριν την «καταδίκη» ή ακόμη και πριν το μπαν να σου γίνεται παρατήρηση (warning) αλλά δεν είμαι εδώ για να αλλάξω τους κανονισμούς λειτουργίας του φόρουμ που αποδέχτηκα όταν έγινα μέλος και υποθέτω πως τηρήθηκαν απαρέγκλιτα και ότι το ίδιο γίνεται και σε άλλες ανάλογες παρόμοιες περιπτώσεις….
Για όσους δεν το γνωρίζουν ή δεν το πρόσεξαν έγινα μπαν για το παρακάτω ποστ:
Πάτε καλά ρε;
"Ειχα γραψει ενα πολύ συναινετικό κείμενο για την διαμάχη στο νήμα "που παει η χώρα". Μολις πήγα να το ποστάρω μου έβγαλε thread is closed και...έχασα και το κείμενό μου (πήγα μπρος-πίσω μπάς και σώθηκε αλλά τζίφος)
Εν τω μεταξύ βλέπω ότι μετα το κλειδωμα υπήρξαν δυο ποστ με ανταπαντήσεις απο διαχειριστές κάτω απο τον διαχειριστή που το κλείδωσε...
Με λίγα λόγια όπως καταλαβαίνω κάποιοι ειναι "πιό ίσοι" απο τους άλλους και μπορούν να ποστάρουν και σε κλειδωμένα νήματα και να συνεχίσουν να λένε την άποψή τους επειδή ειναι διαχειριστές; Η άποψή τους σαν άποψη έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και περνάει...ή πρόκειται για bug του φόρουμ;
Απαιτώ μιά λογική εξήγηση!
Και πάνω που σήμερα ήμουν πολύ χαλαρός...."
Για το παραπάνω η πρώτη απάντηση από τον διαχειριστή Δημήτρη Ν. ήταν:
Γράφω εδώ , παρ'όλον ότι το θέμα είναι κλειδωμένο για να εξηγήσω το αυτονόητο . Οταν γράφει κάποιος ένα ποστ και εν τω μεταξύ κλειδωθεί το θέμα , δεν μπορεί να το αντιληφθεί παρά μόνον αφού ποστάρει . Τότε εάν μεν είναι απλό μέλος ή συντονιστής άλλης κατηγορίας , η πλατφόρμα δεν τον αφήνει να δημοσιεύσει το ποστ του , εάν δε είναι ΓΔ ή ΑΓΔ ή s/m , τότε η πλατφόρμα δεν τον εμποδίζει να δημοσιεύσει το ποστ. Αυτό έπαθα και εγώ . Απαντούσα στον nikosGC και χρειάστηκε να μιλήσω στο τηλέφωνο. Οταν τελείωσα και πάτησα quick reply ναι μεν το θέμα είχε ήδη κλειδωθεί , αλλά το δικό μου ποστ ως ΓΔ , δημοσιεύτηκε απρόσκοπτα .
Η αλήθεια , συνεπώς αγαπητέ Voreios είναι συνήθως πολύ απλή .
Και φυσικά , μεταξύ των απλών μελών και της διαχειριστικής ομάδος , δεν υπάρχει ισότητα . Αλλοίμονο . Τότε δεν θα λειτουργούσε τίποτα .
Και αμέσως μετά ακολούθησε το μπαν με την παρακάτω αιτιολογία, επίσης από τον Δημήτρη Ν:
Περαιτέρω και με δική μου απόφαση προσωπική , στο μέλος Voreios επιβάλλεται τριήμερη απαγόρευση εισόδου (ban) στο φόρουμ , διότι
α) άνοιξε θέμα με απολύτως προσβλητικό τίτλο "πάτε καλά ρε ;" χρησιμοποιώντας αγοραίες εκφράσεις απευθυνόμενος προς άγνωστο αριθμό μελών και διαχειριστών
β) απαίτησε εξήγηση για θέμα που αφορά την λειτουργία της πλατφόρμας
γ) προέβη σε απρεπή σχόλια περί ισότητος των μελών υπονοώντας είτε ότι η ΔΟ λειτουργεί ευνοϊκά προς ορισμένους , είτε η ίδια η ΔΟ μπορεί να κάνει ότι επιθυμεί χωρίς να υπόκειται σε περιορισμούς .
Τέτοιου είδους απαξιωτική συμπεριφορά , δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή .
Ο τριήμερος αποκλεισμός μου έληξε σήμερα, απαντώ λοιπόν στις αιτιάσεις μία προς μία:
α) Ο τίτλος του ποστ μου είναι όντως λίγο βαρύς και θα μπορούσε να αλλαχθεί από κάποιον διαχειριστή. Βέβαια δεν τον έγραψα για να προσβάλω ή να θίξω, απλά μετά από 3500 ποστ σ αυτό το φόρουμ θεώρησα (πιθανότατα κακώς) ότι έχω την οικειότητα να μιλήσω όπως θα μιλούσα σε ένα κολλητό μου, αν ήθελα να του επισημάνω κάτι. Τυπικά λοιπόν ως προς το α είμαι ένοχος, πρακτικά όμως ο τίτλος δεν είναι καθόλου προσβλητικός και δεν αποτελεί «αγοραία έκφραση» αν θεωρήσουμε ότι απευθύνεται σε γνωστούς και όχι αγνώστους και όταν συμμετέχεις από καιρό σε ένα φόρουμ θεωρείς ακόμη και τους διαχειριστές γνωστούς, αφού στην ουσία πρόκειται για μια μικρή κοινότητα που πορεύεται μαζί και στην οποία όλοι συνεισφέρουν εθελοντικά.
β) Απαίτησα εξήγηση…ενώ θα μπορούσα ίσως να την ζητήσω χωρίς πρόβλημα; Εδώ μάλλον παίζουμε με τις λέξεις! Θα μπορούσε να μου επισημανθεί απλά το γεγονός ότι ένας διαχειριστής δεν ξέρει αν το νήμα κλειδώθηκε, εφόσον έχει ξεκινήσει να γράφει πριν κλειδωθεί. Άλλωστε γι αυτό στις αιτιάσεις μου έβαλα διαζευκτικό και λέω «ή μήπως πρόκειται για bug του φόρουμ»; Που σημαίνει ότι οι κατηγορίες μου δεν ισχύουν στην περίπτωση που πρόκειται για κάτι τέτοιο, όπως μου υποδείχτηκε εκ των υστέρων. Το θέμα μπορούσε κάλλιστα να έχει λήξει εκεί.
γ)Ακόμη και τώρα ψάχνω να βρω…τα απρεπή μου σχόλια! Κατηγορώ στο ποστ μου ότι ενδεχομένως (η διάζευξη είναι πιο κάτω όταν λέω ίσως είναι bug) κάποιοι μπορεί να είναι «πιό ίσοι" απο τους άλλους και μπορούν να ποστάρουν και σε κλειδωμένα νήματα και να συνεχίσουν να λένε την άποψή τους επειδή ειναι διαχειριστές; Ή η άποψή τους έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και περνάει..
Πάνω σ αυτό ο Δημήτρης Ν. στο ποστ πριν με κάνει μπαν λέει:
Και φυσικά , μεταξύ των απλών μελών και της διαχειριστικής ομάδος , δεν υπάρχει ισότητα . Αλλοίμονο . Τότε δεν θα λειτουργούσε τίποτα .
Που είναι λοιπόν τα απρεπή μου σχόλια όταν ο Δημήτρης Ν. παραδέχεται ότι όντως δεν υπάρχει ισότητα… Το ίδιο πράγμα δεν λέμε; Επιπλέον εκ των υστέρων έχω δει και περίπτωση που σε κλειδωμένο νήμα πόσταρε διαχειριστής μιάμισυ ώρα μετά από τότε που κλειδώθηκε…. Τώρα αν η κριτική θεωρείται «απρεπές σχόλιο» ή απαξιωτική συμπεριφορά τι να πω! Το αφήνω στην κρίση όλων….
Κλείνοντας λοιπόν και για να μην κουράζω θεωρώ ότι το μπαν μου υπήρξε άδικο και αν δεν είχα πολλούς φίλους στην κατηγορία της δορυφορικής λήψης αλλά και στο επί παντός, δεν θα είχα ξαναμπεί εδώ μέσα. Θα ποστάρω το παρόν στην κατηγορία της «δορυφορικής λήψης» και στην κατηγορία «επί παντός», αφού σ αυτές κυρίως δραστηριοποιούμαι, για να το δουν όλοι. Για να γίνει ξεκάθαρο ότι δεν επιθυμώ να δημιουργήσω κανένα πρόβλημα στο φόρουμ ας κλειδώσουν (αν θέλουν) οι διαχειριστές το ποστ και ας μου απαντήσουν μόνο οι ίδιοι (αλλά στην περίπτωση αυτή ας μου δώσουν άδεια να ανταπαντήσω) ή κι ας μην απαντήσουν αν δεν το επιθυμούν. Η περαιτέρω στάση μου θα εξαρτηθεί και από την αντιμετώπιση που θα έχει η παρούσα «απολογία» μου.
Τέλος να διευκρινίσω ότι βεβαίως ουδέποτε ζήτησα να αποκρύψω την ιδιότητά μου ως αρθρογράφου σε περιοδικό δορυφορικής, αντιθέτως ο στόχος ήταν να μην κάνω κάποια έμμεση διαφήμιση γράφοντας την ιδιότητά μου, γεγονός που σίγουρα πολλοί θα κατέκριναν. Επίσης ευχαριστώ και τον Αλεξ Τ. για την συμπαράστασή του στο πρόσωπό μου, απλά τον ενημέρωσα για το συμβάν και δεν του ζήτησα τίποτε, η παραίτησή του από συντονιστής κατηγορίας ήταν καθαρά δική του απόφαση και φυσικά είμαι υπερήφανος που έχω φίλο ένα τέτοιο άτομο, ενώ είτε συνεχίσω να γράφω εδώ είτε όχι θα παραμείνει για μένα το κέρδος των πολλών άλλων φίλων που έχω κάνει εδώ μέσα.
Η μεγάλη ειρωνεία της υπόθεσης πάντως ήταν πως όλα ξεκίνησαν από το χάσιμο ενός συναινετικού ποστ μου το οποίο είχα γράψει για το νήμα «που πάει η χώρα» την ώρα που κλειδώθηκε και στο οποίο εκείνη την στιγμή υπήρχαν έντονες αντεγκλήσεις….

Η άποψη του μέλους έχει κατατεθεί.
το avclub δεν επιθυμεί νέο κύκλο αντιπαράθεσης.

Status
Not open for further replies.