Απόψεις για Audio Physic

Λέω ότι ανέφερες αποσπάσματα που απομονωμένα σαν προτάσεις άλλαζαν το νόημα του κειμένου. Δεν ανέφερες το conclusion με αποτέλεσμα όποιος διαβάσει μόνο το κείμενό σου να βγάλει λάθος συμπεράσματα. Γιαυτό και παρέθεσα ολόκληρες τις παραγράφους. Απο την άλλη έδωσες λάθος μετάφραση των διαγραμμάτων π.χ. δεν υπάρχει επικάλυψη στα 93Hz αλλά rollout στα -15db, δεν υπάρχει μπερδεμα ή ιδιοτροπία αλλά σχολαστικό και με λεπτομέρεια. Δεν νομίζω να λέμε τα ίδια πράγματα. Παρέθεσε και τις μετρήσεις του ΚΕF reference 4 (που φυσικά δεν υποτιμώ την αξία του) αλλά δεν είναι και flat.

Last edited:
Μου ανοίγεις την όρεξη και 'γουστάρω' πολύ.Έχουμε λοιπόν τo ένα από τα 2 mids και τα τέσσερα woofers του κάθε ηχείου να 'παίζουν' από τους 120 έως τους 280 hz (κρισιμότατη χαμηλομασαία περιοχή με κατευθυντικότητα) να 'βαράνε' όλα μαζί, να κάνουν ένα χοντρο_peak στους 150 όπου επικαλύπτονται και να εκπέμπουν τα δυο αριστερά, τα άλλα δύο δεξιά και το τρίτο και καλύτερο στη μέση...Έ γιατί δεν έβαλε ο 'μεγάλος' κι ένα από πίσω(woofer εννοώ) να' χουμε και ... συμμετρία...Εσύ δηλαδή τον βλέπεις αυτό το σχεδιασμό 'σοφό' ??? Και η στερεοφωνία??? Και η ομοιογένεια??? Και για το βαθύ χαμηλό που αφήνει ο 'guru' να το παίξουν ... οι οπές του bass reflex(πράσινη γραμμή) κόβοντας τα woofers (κόκκινη γραμμή) στους 50 κύκλους (-10 db) καμία κουβέντα??? Και άλλη μια απορία...Όταν μπαίνεις στο site της Audio Physic έχουν στήσει ένα ζευγάρι ηχεία της εταιρίας σ'ένα δωματιάκι...500 τετραγωνικών...Σαν και τα δικά μας δηλαδή...Μόλις δε πατήσεις 'english' για να μπείς στο 'κυρίως μενού' έχουν στημένα ένα άλλο ζευγάρι σ'ένα...γήπεδο...Άρα μας δουλεύουν κανονικά...

Το ότι αποκατέστησα την σωστή απόδοση του κειμένου του Αtkinson, δεν σημαίνει ότι θα κουβεντιάσω τις σχεδιαστικές επιλογές της Audio physic. Πάντως συνεχίζεις ή να μην διαβάζεις σωστά ή εν τοιαυτει περιπτώσει να μην αντιλαμβάνεσαι το τι εστί Scorpio. Διάβασε αναλυτικά το κείμενο και θα σου λυθούν οι απορίες σου. Τα 4 7" δεν κάνουν την ίδια δουλειά δεν είναι όλα για χαμηλά. Τώρα απο πότε οι χαμηλές είναι κατευθυντικές εσύ το ξέρεις. Τώρα γιατί δεν ρώτησε ο Manfred Diestertich τις απόψεις σου όταν σχεδίασε το ηχείο θα τον τιμωρήσω. Πάντως άγνοια δεν μπορώ να του καταλογίσω γιατί είναι ο σχεδιαστής του Avanti III, του Virgo III και του καινούριου Tempo. Πάντως αν διαβάσεις προσεκτικά ολόκληρο το κείμενο του Αtkinson θα πάρεις τις απαντήσεις σου. Προς Θεού όμως μην εκφέρεις απόψεις και κρίσεις για οποιοδήποτε προιόν παραπλανητικές.

Mια ερώτηση για τον κύριο Μιχαήλο,αν μας βλέπει.Παίζει ρόλο σε ποιο κανάλι θα παίξει το εκάστοτε ηχείο;Εννοώ ότι στο serial number δίπλα στο νούμερο παραγωγής υπάρχει και το γράμμα Α η Β.

Καλημέρα.Βλέπω έναν χαμό τελευταία με τα audio physic.Λοιπόν αυτό που έχω να προτείνω(τα πολλά λόγια είναι φτώχια) είναι μια καλή ακροασούλα για να πειστούν και οι δύσπιστοι!:coool: Ο καθένας μας έχει τις προτιμήσεις του αλλά καμιά φορά απο τα γραπτά μας διατυπώνωνται διάφορα που οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα.Τι τιμιότερο απο την ακρόαση ετσι ωστέ να δούμε στην πράξη τι κάνουν αυτά τα audio physic! Κύριε ongaku ελπίζω να μας τιμήσετε με την παρούσια σας σε μια τέτοια κίνηση.Οσον αφορά το Α Β που υπάρχει στην πίσω πλευρά των ηχείων εκτος απ' το οτι δείχνει το αυτονόητο έχει σημασία στα virgo που διαθέτουν παθητικούς ακτινοβολητές.Ετσι σε αυτά το Α είναι το δεξί και το Β το αριστερό.

Εγώ περιμένω την απάντηση του κ. Μιχαηλού που γνωρίζει πολύ καλά το συγκεκριμένο ηχείο Scorpio της Audio Physic.

Εχω την αίσθηση ότι δεν ερμηνεύουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο τα κείμενα που διαβάζουμε στα περιοδικά, είτε αυτά τα κείμενα είναι γραμμένα στα Ελληνικά είτε στα Αγγλικά.

Σε κάθε περίπωση θα πρότεινα μια κοινή ακρόαση στον Ορφέα.

Μόλις τώρα είδα την απάντηση του Γιάννη Μιχαηλού. Γράφαμε ταυτόχρονα. Εφόσον τα συγκεκριμένα ηχεία υπάρχουν προς επιδειξη, μια ακρόαση νομίζω ότι πλεον επιβάλεται.

Re: Απάντηση: Απόψεις για Audio Physic

Μόλις τώρα είδα την απάντηση του Γιάννη Μιχαηλού. Γράφαμε ταυτόχρονα. Εφόσον τα συγκεκριμένα ηχεία υπάρχουν προς επιδειξη, μια ακρόαση νομίζω ότι πλεον επιβάλεται.

Επειδή και εγώ μπερδεύτηκα με τα περισσότερα που άκουσα, η επόμενη κίνηση είναι μια ακρόαση για να βγάλω τα οποία συμπεράσματα μου.

Παίζει να ακούσω και τα KEF 205 (την προηγούμενη σειρά) και μετά θα πρέπει να αποφασίσω.

Re: Απάντηση: Απόψεις για Audio Physic

Επειδή και εγώ μπερδεύτηκα με τα περισσότερα που άκουσα, η επόμενη κίνηση είναι μια ακρόαση για να βγάλω τα οποία συμπεράσματα μου.

Παίζει να ακούσω και τα KEF 205 (την προηγούμενη σειρά) και μετά θα πρέπει να αποφασίσω.
dionisp ... αν ακούσεις τα 205 ... :firstprize:

Μακάρι Ongaku. Πραγματικά δεν έχω χρόνο και διάθεση να τρέχω στα μαγαζιά. Από την άλλη όταν είναι να δώσεις κάποια χρήματα δεν μπορείς να κάνεις και αλλιώς.

Επιθυμώ πάντως να "καθαρίσω" όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και "ανώδυνα" από την διαδικασία ψαξίματος. Για αυτό κιόλας ζητάω απόψεις.

Τέλος για να κλείνει το θέμα μπερδέματος θα ακούσω μάλλον και Zingali Overture 3.

Οσο λιγότερο χρόνο αφιερώσεις τώρα, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχεις να αγοράσεις αυτό που θα σου αρέσει. Μην βιάζεσαι, δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης. Αφιέρωσε το χρόνο που χρειάζεται και διάλεξε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου και τα γούστα σου. Οι άλλοι δεν είσαι εσύ. Το ηχείο είναι βασικός κρίκος στον καθορισμό της φυσιογνωμίας του συστήματος. Μην επηρρεάζεσαι απο θεωρίες και μαρκετινγκ. Εφόσον όμως δεν διαθέτεις χρόνο τότε εμπιστεύσου μια εταιρία και μην μπαίνεις σε κριτικές κλπ είναι ψυχοφθόρο.

Μακάρι Ongaku. Πραγματικά δεν έχω χρόνο και διάθεση να τρέχω στα μαγαζιά. Από την άλλη όταν είναι να δώσεις κάποια χρήματα δεν μπορείς να κάνεις και αλλιώς.

Επιθυμώ πάντως να "καθαρίσω" όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και "ανώδυνα" από την διαδικασία ψαξίματος. Για αυτό κιόλας ζητάω απόψεις.

Τέλος για να κλείνει το θέμα μπερδέματος θα ακούσω μάλλον και Zingali Overture 3.
Που θα τα ακούσεις? (τα 205 εννοώ).Τον 01/2007 υπήρχαν (2) ζευγάρια καινούργια στην αγορά (μιας και θα γνωρίζεις ότι η kef δεν αντιπροσωπεύεται προς το παρόν στην Ελλάδα) και το ένα το πήρα εγώ.Το άλλο ζευγάρι το είχε η stepcom.Μάλιστα μου δόθηκε η ευκαιρία από εκεί που τα πήρα(Βενιέρης) να τ' ακούσω και σε σύγκριση με κάποια άλλα σε Α/Β test...Έπαθα πλάκα...Μάλιστα σε άμεση σύγκριση με κάτι Δανέζικα που είχε το μαγαζί των 3500ε(δίδρομα floorstanders με συνδεσμολογία d'appolito...) τα δεύτερα έπαιζαν σα ...γκαζοντενεκέδες.Είχα πάει με έναν φίλο για να έχω και τη δική του άποψη(πάντα και μια δεύτερη γνώμη στην ακρόαση είναι πολύτιμη).Είχαμε μείνει άφωνοι με τη διαφάνεια τον έλεγχο του μπάσσου την ακρίβεια στη σκηνή τους τη φυσικότητα που έπνέπνεαν την χωρίς άγχος αναπαραγωγή και την εσωτερικότητα.Βέβαια θέλουν τουλάχιστον 200w/8ohm ενισχυτικά.Ειλικρινά δε θέλω να σ'επηρρεάσω (ούτως άλλως τε είπαμε τα ηχεία δεν υπάρχουν στην Ελλάδα) απλά να τ'ακούσεις...Και αυτά και τα άλλα που έχεις τσεκάρει...Και κάνε ότι σε φωτίσει ο Θεός και ότι σου πουν τ'αυτιά σου...

Δηλαδη το οτι ενα προιον δεν αντιπροσωπευεται στην Ελλαδα ειναι προσον του? Και που τα ακουσατε τα ηχεια αυτα στον Βενιερη.Σε τι χωρο?Απο οσο γνωριζω ο Βενιερης δεν ειχε ποτε ειδικο χωρο ακροασεων καθως ειδικευεται περρισοτερο σε ηλεκτρονικα εξαρτηματα και αξεσουαρ και τα ηχεια του ειναι στοιβαγμενα το ενα πανω στο αλλο μεσα στο καταστημα του.Προς θεου δεν κακολογω το καταστημα αυτο καθως ειμαι χρονια πελατης του αγοραζοντας εξαρτηματα ακομη και τωρα.Απλα νομιζω οτι πρεπει να κοιταζουμε απο που αγοραζουμε και τι υποστηριξη υπαρχει σε καθε προιον.Τωρα οσον αφορα τα KEF....περι ορεξεως κολοκυθοπιτα...

Κύριε Μηχαηλέ…1) Το ότι ένα προιόν δεν αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα δεν σημαίνει ότι είναι καλό. Σημαίνει ότι δεν διαφημίζεις κανέναν επαινώντας το. 2) Η εταιρία Ξ. ΒΕΝΙΕΡΗΣ υπάρχει εδώ και 30 χρόνια, πολύ πριν από σας, υποστηρίζοντας το DIY τα ηλεκτρονικά το HI-FI και τους επαγγελματίες. Στο κατάστημά δε του Περιστερίου καθώς ΔΕΝ γνωρίζετε υπάρχει τμήμα αφιερωμένο στο Hi – Fi και σύγχρονο studio ακρόασης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου και εγώ άκουσα τα KEF REFERENCE 205 μετά από σύσταση της ΗΛ.ΒΙ (πρώην αντιπροσώπου των KEF) 3) Το να επαινώ ένα ηχείο που επέλεξα μετά από σχεδόν δυο χρόνων έρευνας και αδιάκοπων ακροάσεων είναι δικαίωμά μου και δεν σημαίνει ότι κατηγορώ τα δικά σας ηχεία. 4) Στον φίλο υποψήφιο αγοραστή του forum είπα τη γνώμη μου όπως θα τη λέω πάντα και του σύστησα να ακούσει ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΗΧΕΙΑ πριν αποφασίσει. 5) Δεν σας συμφέρει να φέρω τα ηχεία μου για κόντρα 6) Είστε νέος αντιπρόσωπος μιας καταξιωμένης εταιρίας και έχετε την συμπάθεια και την υποστήριξή μας, Δε σημαίνει όμως ότι οτιδήποτε πουλάτε είναι καλύτερο από οτιδήποτε άλλο υπάρχει. Και προ πάντων δε σημαίνει ότι εσείς τα ξέρετε όλα κι εμείς είμαστε …. Αμερικανάκια….οκ?

Προς θεου δεν υποστηριξα ποτε οτι τα μηχανηματα του ορφεα ειναι τα καλυτερα.Αλλωστε εχω ξαναπει πως ολοι οι αντιπροσωποι εχουν πολυ καλα μηχανηματα.Απλα εχω ιδιαιτερη συμπαθεια στην audio physic ασχετο με το αν την αντιπροσωπευουμε εμεις! οπως εχω και στην dynaudio - harberth κτλ.Το καταστημα του Βενιερη το γνωριζω απο τοτε που ανοιξε.Μην ξεχνατε οτι μενω Πετρουπολη και δουλευω στο Περιστερι διπλα στο Βενιερη.Δυστυχως οπως βλεπω, οταν καποιος δηλωνει επαγγελματιας, χανει το δικαιωμα του χομπιστα καθως εαν υποστηριξει κατι, κατευθειαν του χρεωνουν συμφεροντα!Τελος θα ηθελα να πω οτι εγω προτεινα μια συγκριτικη με τα kef και μου απαντησατε καταλληλα.Τα συμπερασματα σε οσους διαβαζουν.

Πάντως Ongaku, τα 200W/8 που αναφέρεις, δεν τα έχω (και ούτε βλέπω να τα έχω στο άμεσο μέλλον). Από την άλλη τα audio physic είναι πολύ πιο εύκολα στην οδήγηση (τουλάχιστον τα Tempo που έχω δοκιμάσει). Τουλάχιστον για τα δικά μου αυτιά, το καλύτερο ηχείο του πλανήτη, αν δεν το "σπρώχνεις καλά" από ενισχυτικά, δεν αξίζει τον κόπο.
Επίσης έχεις την πολυτέλεια να παίζει αρκετά όμορφα και σε ανθρώπινες εντάσεις.
Τέλος πάντων, τα KEF θα τα ακούσω στον νέο αντιπρόσωπο της εταιρείας που αυτή τη στιγμή όμως δεν θυμάμαι το όνομα του.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις αν και δεν βλέπω τον λόγω που ανέβηκαν τα αίματα.

Dionisp προχώρα άφοβα για τα audio physic, είναι καλά και εύκολα ηχεία(και όμορφα).Το ότι συζητήσαμε μερικές 'τεχνικές λεπτομέρειες' δε σημαίνει τίποτα.Η κουβέντα κάνει καλό...Τα kef 205 εκτός το μεγάλο ενισχυτή που χρειάζονται θέλουν και μεγάλο χώρο.Εγώ τα παίζω με 2*250/8 σε 50 μ2 αφιερωμένο χώρο πειραγμένο με ricofon μονώσεις κλπ.Και για να είμαστε και δίκαιοι ανήκουν σε άλλη κατηγορία τιμής(τα νέα 205 θα έχουν τιμή καταλόγου 11000ε)...Τους φιλικούς χαιρετισμούς μου σε σένα και στον κ.Μιχαηλό

Επισης και απο εμενα και πραγματικα θα ηθελα να ερθετε να τα πουμε απο κοντα και να ανταλαξουμε αποψεις αλλα και να ακουσουμε και λιγη μουσικουλα.

Ωραία. Πάντως δεν θα χάσω την ευκαιρία να τα ακούσω και τα KEF (αν και μάλλον δεν πληρώ τις προδιαγραφές :bigcry: ). Να δούμε όμως πως θα παίζουν με τον ενισχυτή μου.

Τα Zingali τα έχει ακούσει κανείς ;

ΥΓ. Τώρα που το σκέφτομαι μπορεί να πάρω άλλον έναν classe που στο mono mode ανακοινώνουν 350 W και τότε θα έχω οδήγησει για σχεδόν τα πάντα.

Επόμενο βήμα το σπίτι:dead: