Απόψεις για Audio Physic

Ωραία. Πάντως δεν θα χάσω την ευκαιρία να τα ακούσω και τα KEF (αν και μάλλον δεν πληρώ τις προδιαγραφές :bigcry: ). Να δούμε όμως πως θα παίζουν με τον ενισχυτή μου.
Είναι μεγάλα ηχεία άρα, οπως αναφέρθηκε, καταλαμβάνουν μέγα μέρος του ακινήτου...

Αφου θα πας για Α-Ρ δεν ακούς και κανένα μεγάλο Τριάνγκλ που έχουν εκεί (στον Ορφέα εννοώ);

Τα Zingali τα έχει ακούσει κανείς ;
Ναι. Ωραία είναι ειδικά λόγω ελεγχόμενης κατευθυντικότητας στα υψηλο-μεσαία.
ΥΓ. Τώρα που το σκέφτομαι μπορεί να πάρω άλλον έναν classe που στο mono mode ανακοινώνουν 350 W και τότε θα έχω οδήγησει για σχεδόν τα πάντα.
ΟΚ. Ομως, κι'αφου σ'αρέσει ο "ήχος" Κλασέ, δε κυττάς μήπως πουλιέται καν'νας μεγάλος μετ/νος Ωμέγα ή παρόμοιος; αντι ναγοράζεις δύο μικρά ντουβάρια, παίρνεις ένα θηρίο (2 χ 400 βατ ή κάπου εκεί) αλλά καθαρίζεις:grinning-smiley-043

Last edited:
Είχα ακούσει και παλαιότερα triangle και δεν έμεινα ιδιαίτερα ικανοποιημένος. Αντίθετα τα Scorpio με εντυπωσίασαν ευχάριστα.

Για τους ενισχυτές δεν είναι προτιμότερο 2 "μικροί" μόνο από 1 γομάρι;

Σημερα ετυχε να ακουσω για λιγη ωρα, τα Canton Vento 5 .
Απο ονομα σαν εταιρεια, δεν λεει και πολλα πραγματα στην Ελλαδα, αλλα εαν καποιος ενδιαφερεται για πραγματικα καλό ηχο, και δεν ενδιαφερεται για την μεταπωληση και το prestige των μηχανηματων του, αξιζει νομιζω να τα συμπεριλαβει στη λιστα του.

τα scorpio κατα την αποψη μου χροματιζουν εντονα στα μπασα σε μια προσπαθια να εντιποσιασουν ακου σε αντιπαραθεση με τα virgo να το καταλαβης ευκολα δεν μου αρεσαν καθολου για τα λευτα τους .- ζητω συγωομη για την ορθογραφια μου ,εχω μια μορφη δισλεξιας στον γραφτο λογο -bye- :fahne90:

."......Ηχείο που λέει την αλήθεια ή το ερωτεύεσαι ή το μισείς...." αναφέρθηκε εξ αρχής και τα λεει όλα. Εγώ άκουσα και τώρα βρίσκομαι με Virgo που οδηγώ με Pathos.
Μην παραλήψεις να ακούσης πάντως.......

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις όλους σας. Οι δικές μου αναζητήσεις τελικά με ώθησαν στα Sonus Faber grand pianο έχοντας ακούσει διάφορα ηχεία στο δρόμο.

Τα Scorpio τελικά ούτε με ενθουσίασαν, ούτε τα μίσησα, απλά μου άρεσαν. Αντίθετα στα Tempo με ενθουσίασε η μέση και υψηλή περιοχή αλλά μου έλειπε η "συνοχή".
Γενικά θεωρώ ότι το Scorpio είναι πολύ καλό ηχείο με λίγο μεγαλύτερη προτίμηση στο χαμηλό από τα δικά μου γούστα. Νομίζω ότι σε αυτά τα χρήματα υπάρχουν αρκετές επιλογές σε καλά ηχεία και καθένα έχει τα δικά του προτερήματα και μειονεκτήματα.

Απάντηση: Re: Απόψεις για Audio Physic

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις όλους σας. Οι δικές μου αναζητήσεις τελικά με ώθησαν στα Sonus Faber grand pianο έχοντας ακούσει διάφορα ηχεία στο δρόμο.

Τα Scorpio τελικά ούτε με ενθουσίασαν, ούτε τα μίσησα, απλά μου άρεσαν. Αντίθετα στα Tempo με ενθουσίασε η μέση και υψηλή περιοχή αλλά μου έλειπε η "συνοχή".
Γενικά θεωρώ ότι το Scorpio είναι πολύ καλό ηχείο με λίγο μεγαλύτερη προτίμηση στο χαμηλό από τα δικά μου γούστα. Νομίζω ότι σε αυτά τα χρήματα υπάρχουν αρκετές επιλογές σε καλά ηχεία και καθένα έχει τα δικά του προτερήματα και μειονεκτήματα.

Πολύ καλή επιλογή, ειδικά αν πρόκειται για τα παλιά με τον παθητικό ακτινοβολητή.

Εύγε. :SFGSFGSF:

Ψώνησες ??? Συγχαρητήρια και καλές ακροάσεις...
Για θύμησέ μας με τι ενισχυτικό(ά) θα το οδηγείς...

Δεν μας ειπες τα παλια μετον ακτινοβολητή ή το τελευταιο μοντέλο?

Το τελευταίο πήρα παίδες.
Τα ενισχυτικά είναι Classe CP65 προ/ CA101 τελικός.

Θα τα ευχαριστηθείς τα GP, εδώ και δύο χρόνια με συντροφεύουν. Η σύμπτωση είναι ότι το τελευταίο ηχείο που σκεφτόμουνα εναλλακτικά ήταν το Audio Physic Tempo!

Ευχαριστώ για τις ευχές.
Τα ευχαριστιέμαι ήδη τα ηχεία και έχουν ταιριάξει και στον χώρο μου άψογα (καλύτερα από τα 805 που είχα παλαιότερα).

Είναι θέμα προσωπικής άποψης βέβαια αλλά θα ρίσκαρα να πω ότι δεν αξίζει να περάσεις από τα SF στα tempo. Καλύτερα να ακούσεις τα μεγαλύτερα μοντέλα της Physic αν σε ελκύει η εταιρεία.

Δεν τα ξεκαθάρισα καλά μάλλον. Εννοούσα ότι πριν πάρω τα Grand Piano, εξέταζα το ενδεχόμενο αγοράς των Tempo. Είχα όμως εθιστεί στον ήχο των Sonus Faber από τα απλά Concerto που είχα έως τότε και έτσι απλά άλλαξα με τα μεγαλύτερα τις σειράς. Και σίγουρα δεν το μετάνοιωσα.. Τα Audio Physic κατά τη γνώμη μου εξαφανίζονται πιο σωστά στο χώρο, αλλά έχουν μεγάλη απαίτηση στησίματος (δικού τους και του ακροατή) και δεν έχουν τη μουσικότητα των SF.
Τα Tempo είναι πιο 'κοφτερά' ηχεία, αλλά προτιμώ πιο χαλαρές και ξεκούραστες ακροάσεις.

Last edited:
Ουπς. Παρανόηση τότε. Συμφωνώ πάντως με τα συμπεράσματα σου.