Απόψεις για NAD T743

muon

New member
15 March 2007
35
Καλησπέρα σε όλους,

Θά ήθελα την γνώμη σας σχετικά με τον T743 της NAD. Συγκριτικά με τα αντίχτοιχα μοντέλα της Denon, Marantz, Sony κλπ. που βρίσκεται? Οι τιμή των 50W ανά κανάλι (ταυτόχρονα) μήπως είναι χαμηλή?
Αν κάποιος τον έχει ακούσει παρακαλώ ας πει την γνώμη του (και με ποιο σετ ηχείων τον έχει ακούσει).

Αξίζει το υψηλό τίμημα?

Ευχαριστώ

Απ'οτι ξέρω φίλε μου η NAD είναι τίμια στις τιμές ισχύος που αναφέρει!
Τα 50W είναι πραγματικά 50W. Απο μουσικότητα είναι υπεράνω κριτικής και απο ρεύματα έχει μπόλικα!

Βασίλης

δεν μιλησα για αυτα που αναφερες πριν αλλα για εμφανιση
μιας και η εμφανιση παιζει μεγαλο ρολο στο να αποκτησεις κατι
ετσι δεν ειναι
τι να τα κανεις τα βατ και τη μουσικοτητα αν κατι δεν σου καθεται καλα στο ματι

Ευχαριστώ φίλε Βασίλη.

Έχω στην κατοχή μου ένα σετ ηχείων της Crystal Audio (TX-FS 4 Ohm ) και προβληματίζομαι για το ταίριασμα αυτό από διάφορα που διάβασα στο δίκτυο.
Αν έχει κανείς γνώμη ή κάποια συμβουλή παρακαλώ ας απαντήσει.

Ευχαριστώ

Απάντηση: Re: Απόψεις για NAD T743

Ευχαριστώ φίλε Βασίλη.

Έχω στην κατοχή μου ένα σετ ηχείων της Crystal Audio (TX-FS 4 Ohm ) και προβληματίζομαι για το ταίριασμα αυτό από διάφορα που διάβασα στο δίκτυο.
Αν έχει κανείς γνώμη ή κάποια συμβουλή παρακαλώ ας απαντήσει.

Ευχαριστώ

Φίλε Muon έχω τον 743.
Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τον έχω ακούσει σε σύγκριση με έναν αντιστοιχων χρημάτων Yamaha και στη μουσική ο NAD ήταν πολυ καλύτερος του. Το ίδιο ισχύει σε σύγκριση με τον προηγούμενο a/v ενισχυτή μου, έναν Pioneer.
Μπορεί άνετα να παίξει 4ohm ηχεία. Αλλωστε όλοι οι NAD μπορούν.
Στον τομέα της μουσικής είναι πάρα πολύ καλός. Στα διάφορα μπιμπλίκια του home cinema υπάρχουν και καλύτεροι.
Δες όμως απο τους ίδιας τιμής a/v ενισχυτές πόσοι παίζουν ηχεία 4ohm ;

Κωστής

Από εμφάνιση, νομίζω ότι ακολουθεί την γνωστή οδό της εταιρείας "χωρίς πολλά πολλά". Αυτή η minimal εικόνα αρέσει σε κάποιους αρκετά όπως και σε εμένα.

Κωστή με ποιους yamaha τον άκουσες συγκρτικά? Επειδή και λόγω χώρου υπάρχει περίπτωση να αλλάξω το σετ των ηχείων, τι προτείνεις? (τα δικά σου πχ ποια είναι?). Πόσο διάστημα τον έχεις και σε ποια τιμή τον αγόρασες?

Ο ενισχυτής είναι ήδη στο σαλόνι μου και είμαι σε διαδικασία συνδεσμολογίας...

Ευχαριστώ και πάλι

Απάντηση: Re: Απόψεις για NAD T743

Από εμφάνιση, νομίζω ότι ακολουθεί την γνωστή οδό της εταιρείας "χωρίς πολλά πολλά". Αυτή η minimal εικόνα αρέσει σε κάποιους αρκετά όπως και σε εμένα.

Κωστή με ποιους yamaha τον άκουσες συγκρτικά? Επειδή και λόγω χώρου υπάρχει περίπτωση να αλλάξω το σετ των ηχείων, τι προτείνεις? (τα δικά σου πχ ποια είναι?). Πόσο διάστημα τον έχεις και σε ποια τιμή τον αγόρασες?

Ο ενισχυτής είναι ήδη στο σαλόνι μου και είμαι σε διαδικασία συνδεσμολογίας...

Ευχαριστώ και πάλι

Τον είχα ακούσει με τον 650 η κάτι παρόμοιο στον Νάκα στην Υπποκράτους. O Yamaha παίζει 4ohm ηχεία ;
Τα ηχεία μου είναι τα JMLab 715 με 8ohm αντίσταση, η οποία, αν θυμάμαι καλά, στα 120 hz πέφτει στα 3,2ohm.
Τον έχω περίπου ένα χρόνο και τον αγόρασα απο τον Κοσμά γύρω στα 650 ευρώ αν δεν κάνω λάθος.
Αν η μουσική είναι η προταιρεότητά σου δεν νομίζω οτι έχεις πολλές επιλογές εκτός του NAD.

Κωστής

Κωστή σ'ευχαριστώ κ πάλι.

Όντως περισσότερο για μουσική και λιγότερο για ταινίες (70/30) θέλω τον ενισχυτη. Όπως λες και εσύ αλλά κ σε αρκετά sites που κοίταξα, μάλλον ήταν καλή η επιλογή.

Υπάρχει κ το σενάριο να πάρω ένα ζεύγος ηχεία για την ακρόαση μουσικής (dynaudio 52se) κ να κρατήσω κ τα crystal για ht, έστω κι αν δε χωράμε στο σαλόνι....

Πόσοι απο τους ανταγωνιστές του δίνουν την ισχύ τους με όλα τα κανάλια οδηγούμενα ταυτόχρονα, από 20-20000hz και στα 8,4,2ohm;
Αν βρείς έναν απο τους ενισχυτές που πουλάνε πολύ, που να δίνει τα χαρακτηριστικά του όπως ο NAD θα ήθελα πολύ να τον μάθω ........

Κωστής

Έκανα την κουβέντα αυτή ακριβώς με κάποιον υπέυθυνο στο ΝΑΚΑ (Θεσσαλονίκη) και υποστήριζε ότι και στα μοντέλα της Yamaha τα watt/channel που δηλώνει ο κατασκευαστής είναι μετρημένα για όλα τα κανάλια ταυτόχρονα. Βέβαια αφού αντιπροσωπεύει και την Yamaha προφανώς δεν θα μπορούσε να 'ρίξει´ τους Yamaha.

Τις ίδιες (καλές) κριτικές αναφορικά τις τιμές ισχύος βρήκα και για τους HK και Cambride Audio. Απλά εδώ στα βόρεια είναι αρκέτά δύσκολα να βρεις και ακόμη πιο δύσκολο ν'ακούσεις κάτι που ψάχνεις.