Αποψη για αναλογικο set up

Που εντοπισες τις διαφορες και σε τι μεταξυ του asr και του clear?

Κοίτα, μάλλον θα πρέπει να ρωτήσω τον ιδιοκτήτη για μια πιο λεπτομερή ανάλυση, εγώ τα έχω ακούσει αρκετά μεν, αλλά σε σποραδικές επισκέψεις και η ακουστική μνήμη όπως ξέρεις δεν είναι πολύ πιστή. Νομίζω ότι τα πράγματα κάπως "ηρέμησαν" με το ASR: πιο ξεκούραστο άκουσμα, πιο συνεχής ροή, μεγαλύτερη ομοιογένεια και καλύτερα μικροδυναμικά. Μου 'ρχεται να χρησιμοποιήσω μια λέξη που ποτέ δεν είχα καταλάβει: κορυφαία μουσικότητα. Ξεχνάς τις συχνότητες κ.λπ. και ακούς μουσική.

Επαναλαμβάνω πάντως πως οι συγκρίσεις από μνήμης δεν είναι και πολύ αξιόπιστες.

Το dact ερχεται αρκετα φθηνοτερο,η πλακετα εχει στο λονδινο 900 λιρες (1100ε) περιπου,αλλα το θεμα ειναι οτι θελει και τροφοδοτικο και κουτι ιδιοκατασκευης,και εγω απεχω απο αυτα.

Υπάρχει η εδώ αντιπροσωπεία, η Nexus Acoustics που το πουλάει κάπου στα 1600 - 1800 κομπλέ με τροφοδοτικό, κουτιά κλπ αν δεν κάνω λάθος.

Υπάρχει η εδώ αντιπροσωπεία, η Nexus Acoustics που το πουλάει κάπου στα 1600 - 1800 κομπλέ με τροφοδοτικό, κουτιά κλπ αν δεν κάνω λάθος.

Μιχαλη το dact ειναι κορυφη οντως ειδικα μεχρι τα 3 χιλιαρικα, αλλα το μεγαλο asr δεν νομιζω οτι συγκρινεται.

Δεν αντιλέγω γιατί δεν το έχω ακούσει...
Αλλά το να ακούς δεν κάνει ποτέ κακό :-)
Αλήθεια, πόσο βγαίνει το μεγάλο μαζί με το τροφοδοτικό του;

Πολυ σωστη η τοποθετηση σου φιλε μου και σε ευχαριστω πολυ!
Εχω γυρω στα 1000 τεμ αλλα απο αυτα αντε να ακουω τα 150,τα υπολοιπα ειναι ροκιες σκληρες (περασμενα μου νιατα γαρ) και δεν ακουγονται.

Aν προσθέσεις το αμελητέο συγκριτικά κόστος της αγοράς ενός πλυντηρίου δίσκων μπορεί να αλλάξεις γνώμη και ξαφνικά να βρεθείς με πολύ περισσότερα βινύλια.
Δεν αστειεύομαι καθόλου η ικανότητα του πικάπ που σκευτεσαι να πάρεις να εξάγει ήχους απο τα βινύλια σε συνδυασμό με την απίστευτη αναγέννηση που παίρνει ο ήχος των παλιών δίσκων μετα απο ένα καλό ..spa.. θα σε κάνουν πιθανότατα ξανά 18 χρονών, εκτός και αν έχεις αλλάξει τόσο που τα σιχαίνεσαι πιά (το μουσικό τους περιεχόμενο).

Πιστεύω οτι στο κόστος που θα έχει η κεφαλή που θα βάλεις έτσι κιαλλιώς επιβάλλεται ενα πλυντήριο για λόγους μακροζωίας της.

Τέλος να διευκρινισω οτι φυσικά και ο ήχος που θα παίρνεις θα εξαρτάται αποκλειστικά απο τα βινύλια που θα παίζεις στον βαθμό που θα ακούς σχεδόν άλλο σύστημα ενίοτε καλύτερο η χειρότερο κάτι που συμβαίνει και με το σχεδόν εισαγωγικό δικό μου performance/Talisman.
Aυτό νομίζω οτι είναι και το μοναδικό μειονέκτημα ενός τόσο κορυφαίου πικάπ σαν κιαυτό που σκεύτεσαι να αγοράσεις, αδικείται απο το 80% του software.
Όπως και νε έχει μην φοβάσαι ..Σε περιμένουν ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ!...

Και μια βαρετή επείδειξη του τί σημαίνει CMB πηγάδι.
Πρωταγωνιστής το "ταπεινό μου performance" μουσική στο bacground" απο το pro-ject RPM5 της αδελφής μου.

http://www.youtube.com/watch?v=EJOKzC3QJW8

http://www.youtube.com/watch?v=9GqIoMqqkys&feature=related

..Ακριβώς γύριζε 11 λεπτά με ένα απαλό σπρωξιματάκι με το δάχτυλο, ακόμα και εγώ σκευτό μουν να το σταματήσω επιτέλους! Αλλα νίκησε η περιέργεια μου.

Last edited:
Για 1000 βινύλια 12000 ευρώ είναι πολλά λεφτά για να ρίξεις. Για 150 που ακούς είναι εξωφρενικά πολλά.

Εδώ και εγώ θα κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου και θα πώ οτι αν δεν έχεις σκοπό να διευρύνεις την δισκοθήκη σου αρκετά (όχι οτι πρέπει σώνει και καλά να φτάσεις τα 12000 βινύλια αλλα και 150 είναι αστείο νούμερο για τέτοιο πλατώ) ίσως θα ήταν πιο φρόνιμο να πήγαινες στο έτσι κιαλλιώς φανταστικό innovation compact.
Mόνο αν έχεις σκοπό να βουτήξεις για τα καλά στις χαρές (αλλα και τα βάσανα.) του βινυλίου αξίζει να δώσεις 12000 για πλατώ και βραχίονα.

Απο την άλλη βέβαια "όσα ξέρει ο νυκοκοίρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος" οπότε σέβομαι την επιλογή σου και ελπίζω να δείξεις κατανόηση για το σχόλιο μου.

Έχω τον συνδυασμό Inovation compact, Unify, Concerto V2 και το μικρό ASR phono. Μετά από ακουστική εμπειρία ενός και πλέον χρόνου με τον συνδυασμό αυτό νομίζω ότι μπορώ να καταθέσω την άποψή μου. Ήχος διαφανής, με πολύ καλά δυναμικά, εκτεταμένο χαμηλό (βοηθούν ενδεχομένως και τα scorpioσε αυτό), και πολύ καλές φωνές. Γενικά ένα εξαιρετικό αναλογικό σύνολο. Τώρα αλλάζοντας το μικρό ASR με το Εxclusive (το οποίο το έχω ακούσει στην έκθεση) πιστεύω ότι θα μείνουν μικρά περιθώρια για περαιτέρω βελτιώσεις (και σίγουρα μόνο με πάρα πολύ περισσότερα χρήματα).

Re: Απάντηση: Αποψη για αναλογικο set up

Έχω τον συνδυασμό Inovation compact, Unify, Concerto V2 και το μικρό ASR phono. Μετά από ακουστική εμπειρία ενός και πλέον χρόνου με τον συνδυασμό αυτό νομίζω ότι μπορώ να καταθέσω την άποψή μου. Ήχος διαφανής, με πολύ καλά δυναμικά, εκτεταμένο χαμηλό (βοηθούν ενδεχομένως και τα scorpioσε αυτό), και πολύ καλές φωνές. Γενικά ένα εξαιρετικό αναλογικό σύνολο. Τώρα αλλάζοντας το μικρό ASR με το Εxclusive (το οποίο το έχω ακούσει στην έκθεση) πιστεύω ότι θα μείνουν μικρά περιθώρια για περαιτέρω βελτιώσεις (και σίγουρα μόνο με πάρα πολύ περισσότερα χρήματα).
Σε ευχαριστω πολυ για την παρεμβαση.

Βασικά, σε τόσα λεφτά παίζουν πολλά πράγματα.

Θα μπορούσες πχ να κοιτάξεις και προς Amazon Reference με οποιονδήποτε βραχίονα σου κάνει κέφι (αν οχι Moerch πχ, κάτι σε Graham). Ύστερα, θα μπορούσες να δεις και κάτι σε Pluto Audio, Verdier, A.A.S.
Κι όλα αυτά χωρίς να αλλάξεις αντιπρόσωπο. Πού να κοιτάξεις κι αλλού μετά.

Από phono, πιστεύω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πέσεις έξω με το ASR. Κι εγώ το Mini Basis Exclusive έχω βάλει στο μάτι.

Τώρα από κεφαλές... εκεί κι αν έχεις άπειρες επιλογές...

Βασικά, σε τόσα λεφτά παίζουν πολλά πράγματα.

Θα μπορούσες πχ να κοιτάξεις και προς Amazon Reference με οποιονδήποτε βραχίονα σου κάνει κέφι (αν οχι Moerch πχ, κάτι σε Graham). Ύστερα, θα μπορούσες να δεις και κάτι σε Pluto Audio, Verdier, A.A.S.
Κι όλα αυτά χωρίς να αλλάξεις αντιπρόσωπο. Πού να κοιτάξεις κι αλλού μετά.

Από phono, πιστεύω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πέσεις έξω με το ASR. Κι εγώ το Mini Basis Exclusive έχω βάλει στο μάτι.

Τώρα από κεφαλές... εκεί κι αν έχεις άπειρες επιλογές...
Αυτο ειναι το προβλημα,οι απειρες επιλογες γ@μωτο.

Δεν θα βρείς λύση στο προβλημά σου σε αυτό το νήμα.
Πρέπει να πάς να δείς και να ακούσεις απο κοντά τις επιλογές σου καθώς και τους ειδικούς που τουλάχιστον όσον αφορά τον orpheus μπορώ να σου εγγυηθώ οτι θα σε καθοδηγήσουν σωστά και με γνώμονα την δική σου ικανοποίηση.
Είναι ο μόνος τρόπος.

Πάντως Αντώνη πενταψήφιο νούμερο για αναλογική πηγή με δισκοθήκη 150 δίσκων εν έτει 2011 είναι υπερβολικό....

Καλύτερα αναβάθμισε το ψηφιακό σου και μπες σε νέα φορματ