Αποψη για home cinema set

ermis1975

New member
27 January 2010
83
Θα ήθελα τη γνώμη σας για το ακόλουθο σετ που εχω. Το είχα αγοράσει εδώ και χρόνια και κάθεται, έτσι λόγω μετακόμισης σκέφτομαι να το πάρω μαζί ή να κάνω κάποιες αλλαγές.
Εχω τον Sony STR-DG910 770W 7.1-Channel A/V Receiver - HDMI και σαν ηχεία ενα σετ Clystalaudio Plasma Tower 250 watt (125rms) το καθένα. Καθώς επίσης και το 10ρι sub της ίδιας σειράς.
Σαν setup ειναι σωστό? Ο ενισχυτής τα παίζει σωστα? Επειδή σκέφτομαι να πάρω κάποιο άλλο σετ ηχείων μικρότερα σε μέγεθος (να μην ειναι κολωνες για να "χωνονται" διπλα απο έπεπλα, τί μου προτείνετε.
Επίσης μια σκέψει ειναι να πουληθούν όλα σαν σέτ και να πάρω κάτι άλλο? Τι λέτε?

Ηχεία και ενισχυτής πουλήθηκαν. Εχω κρατήσει το sub και πήρα και denon 1300, και ψάχνω ηχεία ικανά να παίξουν στο denon και να βγάλουν και μπάσο (οταν χρειαστεί χωρίς sub). Να πάρω δαπέδου ή να πάρω βιβλιοθήκης με βάση. Η λογική λέει οτι τα βιβλιοθήκης με 1 woofer + 1 tweeter ίδιας τιμής με δαπέδου που έχουν 2-3 woofer θα ειναι καλύτερα ποιοτικά. Να πάω σε λύση DALI? Να δω κάποια άλλα? ELAC B6 πχ ή B5?.

Και τα elac φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα.
Αν ο χώρος σου δεν ξεπερνά τα 20-22 τ.μ. θα έλεγα να πας σε βάσης. Λογικά θα κάτσουν πιο εύπεπτα στο Μικρουλι denon.

Επειδή μου δίνου αυτά σε πολύ καλη τιμή, ποιά η γνώμη σας?
Paradigm reference studio 20 v.5.

Δεν έχω ακούσει ηχείο της συγκεκριμένης εταιρίας παρά μόνο υπογούφερ της, τα τεχνικά χαρακτηριστικά δείχνουν ότι θα τα σηκώσει ο συγκεκριμένος ενισχυτής αλλά τα Klipsch θα παίξουν μακράν πιο δυνατά και με λιγότερο φορτίο στον Denon.

Αν πάρω τα παραπάνω Paradigm, και κεντρικό Klipsch R-25C και πίσω Klipsch R-15M ? και ενα sub, ή αυτο που έχω το crystal audio ή κάποιο άλλο 10''. Θα είναι καλός συνδιασμός ή δε κάνει επειδή τα Klipsch θα παίζουν πιο δυνατά? (εκτός αν τα ρυθμίσω απο τον ενισχυτή).

Αν πάρω τα παραπάνω Paradigm, και κεντρικό Klipsch R-25C και πίσω Klipsch R-15M ? και ενα sub, ή αυτο που έχω το crystal audio ή κάποιο άλλο 10''. Θα είναι καλός συνδιασμός ή δε κάνει επειδή τα Klipsch θα παίζουν πιο δυνατά? (εκτός αν τα ρυθμίσω απο τον ενισχυτή).

Προσωπικά είμαι φανατικός κατά των διαφορετικών ηχείων σ ένα χώρο και για το αισθητικό αλλά και για το ηχητικό αποτέλεσμα, ή πάρε τα όλα Paradigm ή όλα Klipsch κυρίως γιατί τα τελευταία έχουν ξεχωριστή ηχητική ταυτότητα, δεν ταιριάζουν ούτε ηχητικά ούτε σαν φορτίο με κανένα άλλο ηχείο της αγοράς λόγω κόρνας, για το υπογούφερ κάνεις ό,τι θες, κυριολεκτικά δεν παίζει κανένα ρόλο το ηχητικό ταίριασμα με τα ηχεία μιας κι αναλαμβάνει μόνο το χαμηλής συχνότητας βάρος της ηχητικής μπάντας.

Απάντηση: Re: Αποψη για home cinema set

Δεν έχω ακούσει ηχείο της συγκεκριμένης εταιρίας παρά μόνο υπογούφερ της, τα τεχνικά χαρακτηριστικά δείχνουν ότι θα τα σηκώσει ο συγκεκριμένος ενισχυτής αλλά τα Klipsch θα παίξουν μακράν πιο δυνατά και με λιγότερο φορτίο στον Denon.

Εχω ακριβώς το συγκεκριμένο σετ...
Συμφωνω σε ολα οπως και στο οτι ο ήχος εχει μια 'ιδιαίτερη ταυτοτητα'.
Μεχρι στιγμής ειμαι παρα πολυ ευχαριστημένος !!!