Απορία: Ambilight σε τοίχο που δεν είναι άσπρος

lzoumis

New member
9 September 2007
35
Μαρούσι
Γειά σε όλα τα μέλη.

Είμαι ψημένος για Philips με Ambilight (9732 ή 9900). O διαθέσιμος χώρος για την τοποθέτηση είναι σε τοίχο που είναι επενδεδυμένος με (ανοιχτό) κόκκινο ματ τουβλάκι. Η απορία μου είναι η εξής: Το ambilight σε αυτόν τον τοίχο θα είναι τελείως άχρηστο ή θα είναι απλά μειωμένο το εφφέ του; Θα πρέπει να τοποθετήσω κάποια ιδιοκατασκευή από πίσω (άσπρο πάνελ, αλουμίνιο κλπ) για να εκμεταλλευτώ στο μέγιστο το ambilight; Μπορούν οι κάτοχοι Philips να μου δώσουν λίγο τα φώτα τους;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Last edited:
κΑΛΗΜΕΡΑ και απο μενα.

εμένα ο τοιχος μου ειναι μπλε ανοιχτο. Μια χαρά μου φαίνεται. Μηπως ψάχνεις στa αχυρα ψυλους;

Καλα κανει.

Ο φωτισμος ειναι πολυ σοβαρη υποθεση οταν βλεπεις ταινια σε Τιβι.
Αν κανεις την επιλογη και παρεις AmbiLight καλα θα κανεις να πειραματιστεις για να μην γινουν τα ματια σου κουδουνια

H Philips 9831 είχε δικό της λευκό panel από πίσω ακριβώς για να διευκολύνει την τοποθέτηση (είτε να μην χρειάζεται τοίχος από πίσω, είτε αν υπάρχει τοίχος να μην ενδιαφέρει το χρώμα του). Μήπως θα πρέπει να φτιάξω κάτι αντίστοιχο (ή μήπως υπάρχει κάποιο αξεσουάρ από την Philips);

Υ.Γ. Στο σχόλιο αν ψάχνω ψύλο στα άχυρα: Νομίζω ότι για τα 3 χιλιάδες τόσα ευρώ που κάνει η 47άρα Philips, πρέπει να το ψάξω λίγο παραπάνω, όχι;

Η αντανακλαση των χρωματων και η ενταση αυτης φυσικα και εξαρταται απο το χρωμα του τοιχου, στο οποιο θα αντανακλαται. Εαν θελεις η ενταση να ειναι μεγαλη, τοτε το ασπρο ειναι μονοδρομος. Ισως ενα χρωμα προς το ανοικτο γκρι να ηταν πιο ξεκουραστο και να εδινε πιο καλο contrast στα χρωματα του ambilight.

Παντως το μελλον του ambilight που θα κυκλοφορησει σε μοντελα του 2008 φαινεται οτι θα ειναι το γυαλι!!!!

Παντως και στην εκθεση CES 2007 εαν θυμαμαι καλα οι τοιχοι που ειχαν τις Aurea ηταν κοκκινοι κι οχι ασπροι. Το βιντεο ειναι παλι απο την αντιστοιχη εκθεση, παρουσιαση της 9900.

Re: Απάντηση: Απορία: Ambilight σε τοίχο που δεν είναι άσπρος

Παντως το μελλον του ambilight που θα κυκλοφορησει σε μοντελα του 2008 φαινεται οτι θα ειναι το γυαλι!!!!

Πανέμορφο φαίνεται, αλλά η παλιά μου προβολική μας εγκατέλειψε και δεν μπορώ να ξανα-αναβάλλω την αγορά ....

Re: Απάντηση: Απορία: Ambilight σε τοίχο που δεν είναι άσπρος

[Παντως και στην εκθεση CES 2007 εαν θυμαμαι καλα οι τοιχοι που ειχαν τις Aurea ηταν κοκκινοι κι οχι ασπροι. Το βιντεο ειναι παλι απο την αντιστοιχη εκθεση, παρουσιαση της 9900.]

Και έτσι επανερχόμαστε στο πανάρχαιο ερώτημα 42" και 9900 ή 47" και 9732 ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?

IMO δεν πιστευω οτι αξιζει κανεις να δωσει 3500-4000 για να παρει μια τηλεοραση 42", κι ας κανει και παπαδες! Θα πηγαινα προσωπικα ειτε στην 47PFL9732 ειτε στην 52PFL9632.

Και βέβαια αξίζει να το ψάξεις!
Εγώ βλέπω σε τοίχο με ανοιχτό μπεζ. Το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό αλλά θα μπορούσε να είναι και καλύτερο. Νομίζω ότι σε τούβλο με ανοιχτό κόκκινο το ambilight θα χάσει αρκετά και είναι κρίμα γιατί είναι πραγματικά όμορφο.
Αν σε παίρνει από άποψη χρημάτων-χρόνου, θα συμβούλευα να προσπαθήσεις για μία άλλη λύση (βέβαια να συνυπολογίσεις και το αισθητικικό στοιχείο όταν το ambilight δεν θα λειτουργεί).

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές.

Ας περιμένω λίγο να δω και από κοντά την 9900 (μήπως και πρόκειται για έρωτα με την πρώτη ματιά - ανεξαρτήτως χρημάτων).

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές.

Ας περιμένω λίγο να δω και από κοντά την 9900 (μήπως και πρόκειται για έρωτα με την πρώτη ματιά - ανεξαρτήτως χρημάτων).

Το λοβ φιρστ σαιτ .... πληρωνετε αδρα ανεκαθεν .
Απ την αλλη ομως σου δινει την μεγιστη δυνατη ευχαριστηση μιας και δεν εμπεριεχει κανενος ειδους συμβιβασμους .-bye-

Το λοβ φιρστ σαιτ .... πληρωνετε αδρα ανεκαθεν .
Απ την αλλη ομως σου δινει την μεγιστη δυνατη ευχαριστηση μιας και δεν εμπεριεχει κανενος ειδους συμβιβασμους .-bye-

Πολύ ψαγμένο! :grinning-smiley-043
Δεν περίμενα ότι θα έχει εφαρμογή και στην τρέλλα μας αλλά έτσι είναι!