Aπορία-Ερώτηση για στήσιμο Home Cinema

stephane

Senior Member
13 February 2007
412
Τώρα που τελείωσα την αγορά της plasma μου (Panasonic TH-42PZ70), και σε συνδυασμό με το dvd μου (Pioneer DV-600) μου ήρθε η ιδέα να χρησιμοποιήσω τα 2 ηχεία που είχα για το hi-fi μου (Roister RS-100) ώς οπίσθια ηχεία και να προβώ στην αγορά ενός 5κάναλου ραδιοενισχυτή, 2 μπροστινών (φαντάζομαι στήλες?) ηχείων , ενός κεντρικού και ενός sub!
Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιες αξιόπιστες και δοκιμασμένες λύσεις με όσο το δυνατό πιο "καθαρό" ήχο, χωρίς να με απασχολεί ποτέ η λέξη δυνατός ήχος. Τέλος να τονίσω πώς δεν πρόκειται να δώσω τα άπειρα χρήματα. Το budget μου κυμαίνετε μεταξύ 800-1100 ευρώ. Επειδή δεν ξέρω πολλά από τιμές ίσως να είμαι λάθος αναφέροντας αυτό το χρηματικό όριο. Αν αξίζει να δώσω κάτι παραπάνω δεν θα κολλίσουμε αρκεί να το αξίζει

Φιλικά
Στέφανος

Last edited:
Τι έγινε βρε παιδιά ?
Kανεις?
Άντε να πω μια ιδέα να μου πείτε εαν είναι καλή επιλογή!
Ηχεία πίσω:KEF IQ1
SUB: YAMAHA YST 225
CENTER: HECO VICTA
AMPLIFIER: MARANTZ 4001

Και φυσικά ώς μπροστινά ηχεία θα χρησιμοποιήσω τα ήδη υπάρχοντα Roister
Ακούω γνώμες...

μα καλά...που είναι η ομοιμορφία στον ήχο;; τα HECO, ta KEF kai ta ROISTER δεν θα έχουν τις λογικές διαφοροποιήσεις στον ήχο που έχει ο κάθε κατασκευαστής; με την εξαίρεση του sub που μπορεί να είναι οτιδήποτε-και θα έλεγα να δεις το yamaha 525 - τα υπόλοιπα ηχεία καλό είναι να είναι όχι μόνο ίδιου κατασκευαστή αλλά και ίδιας σειράς/κατηγορίας τιμής

τουλαχιστον τα μπροστινα με το κεντρικο να ειναι ιδιος κατασκευαστης (και ιδια σειρα) για να ταιριαζουν, τωρα τα αλλα οκ...

Άρα αν αλλάξω κεντρικό και βάλω Roister ίδιας σειράς μάλλον καλά πάμε?
Για τα KEF τι έχετε ακούσει?
Επείδή τα άκουσα και μου άρεσε ο ήχος που έβγαζαν

Συνήθως τα καλά ηχεία μπορούν να παίξουν και δυνατά,άρα η εξαίρεση που λές σχετικά με τις εντάσεις δεν αφορούν κυρίως τα ηχεία αλά πολύ περισσότερο τις μηχανές ενίσχυσης.
Θα πρέπει όπως και δήποτε να εφαρμόσεις τον κανόνα των ίδιων ηχείων σχετικά με τα εμπρός και του κεντρικού, και επειδή είναι αδύνατον μάλλον να έχουμε 3 ηχεία ίδια ,αποφάσισε σε κεντρικό της ίδιας εταιρείας με τα εμπρός που να ταιριάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα τεχνικά του χαρακτηριστικά με τα υπόλοιπα δύο.Συνήθως η κάθε εταιρεία προτείνει πλέον και το ανάλογο κεντρικό γιά να παντρευτεί με τα εμπρός.
Στα πίσω δεν υπάρχει πρόβλημα και μπορείς εκεί να κάνεις αρκετή οικονομία,αφού οι απαιτήσεις σου και κυρίως τα χρήματα που διαθέτεις έχουν χαμηλό όριο.
Σχετικά με το sub νομίζω ότι στην χαμηλή κατηγορία η YHAMAHA αποτελεί μονόδρομο επιλογής.
Σε ότι αφορά τώρα τα KEF προσωπικά μου αρέσουν αρκετά, αλά δεν ξέρω πως θα κάτσουν στον χώρο σου αφού γενικώς τα KEF στην πλειοψηφία τους έχουν κάποιες παραξενιές.

Εάν σε ενδιαφέρει μόνον η ακρόαση του σάουντρακ της ταινίας και δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις για ακρόαση μουσικής, δεν χρειάζεται να δαπανήσεις ούτε αυτά τα χρήματα.

Μπορείς να προμηθευτείς πακέτα ηχείων (πχ. Koda ή tanget (για τα τελευταία υπάρχει διαφημιστική καταχώρηση στον τελευταίο ''ήχο'' ) ικανών διαστάσεων (μπροστά ηχεία δαπέδου με δύο 8' γούφερ, πίσω βάσης με ένα 6,5' , κλπ.) τα οποία με ένα φθηνό av ενισχυτή των καθιερωμένων εταιρειών (yamaha, marantz, κλπ) θα κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους. Βέβαια πρόκειται για κινέζικες κατασκευές, ωστόσο με εξαιρετικό value for the money. δεν χάνεις τίποτε να τα τσεκάρεις.

Επίσης δες και για τα πακέτα της ελληνικής crystal audio.

Για να είμαι ειλικρινής έλεγα να χρησιμοποιήσω τα ήδη υπάρχοντα Roister RS-100 για μπροστινά και να πάρω ένα κεντρικό της ίδιας εταιρίας.
Με ενδιαφέρει να ακούω και καλή μουσική παιδιά όχι μόνο home cinema!

Τελικά για κεντρικό σε κάτι αντίστοιχο της Roister πάω
Θα τα δω στην έκθεση