Απορία για αναλογικό tuner

CENTRAL

AVClub Addicted Member
30 June 2006
1,819
ATHENS
Τα τελευταία χρόνια δεν πειράζω το σύστημά μου μιας και έχω πετύχει την πολυπόθητη (για εμένα) ηχητική υπογραφή που αναζητούσα.

Αυτό που έκανα είναι να προσθέσω (επιτέλους) ένα καλό tuner εκμεταλλευόμενος και τις εξευτελιστικές τιμές που τα βρίσκει κανείς πλέον στην Αγγλία όπου κυριολεκτικά γίνεται sell-out αναλογικών δεκτών λόγω του DAB (τι σας θυμίζει;;;)

Πέτυχα λοιπόν ένα Sony σειράς QS που μου άρεσε πολύ στο παρελθόν και με λίγα ευρώ (το 90% του κόστους ήταν μεταφορικά) το έκλεισα.

Περιμένοντάς το λοιπόν να αριβάρει, ήθελα να ρωτήσω τι ακριβώς προσφέρει η δυνατότητα dual – channel…

Γιατί οι 2 υποδοχές κεραίας στο πίσω μέρος – αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμούσα.

Για το dual channel δεν γνωριζω.
Οι δυο υποδοχες κεραιας ειναι χρησιμες οταν θελεις να συνδεσεις δυο διαφορετικες κεραιες, π.χ. μια εσωτερικη και μια εξωτερικη ή δυο εξωτερικες με διαφορετικη κατευθυνση ή πολωση. Οταν απομνημονευσεις καποιο σταθμο, επιλεγεις και την κεραια με την οποια εχεις την καλυτερη ληψη (για καθε σταθμο & μνημη ξεχωριστα). Δηλαδη εκτος απο τη συχνοτητα απομνημονευει και την κεραια ληψης της επιλογης σου.

Re: Απάντηση: Απορία για αναλογικό tuner

Ευχαριστώ!!!

Η Sony λέγοντας "dual channel" αναφέρεται ακριβώς στη διπλή είσοδο κεραίας...

Συνεπώς απαντήθηκε. Thanx !!!

Και μιας και μιλάμε για tuners...

Με τα FM τι γίνεται;

Ξέρουμε ως πότε θα είναι διαθέσιμα;

Δε νομίζω να καταργηθούν τα FM για τις επόμενες δεκαετίες.
Είναι και λίγο αντι-οικολογικο να πεταχτούν όλοι οι παλαιοί δέκτες.

Ναι κάποιες φορές έρχονται και φεύγουν νόμοι, κανονισμοί, σχέδια, πλάνα κατάργησης κ.α. αλλά τα FM επιβιώνουν, πιθανά όχι τυχαία.

Είχε ακουστεί κάτι για 2013 αν δε κάνω λάθος - πριν από χρόνια το είχα ακούσει...

Οδηγία της ΕΕ λέγανε τότε.

Απάντηση: Re: Απορία για αναλογικό tuner

Είχε ακουστεί κάτι για 2013 αν δε κάνω λάθος - πριν από χρόνια το είχα ακούσει...

Οδηγία της ΕΕ λέγανε τότε.

Νομίζω, άλλαξαν πάλι τα σχέδια